Lion Odesláno 1. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2014 (upraveno) Je tu někdo se Sony Z2?? Ti co sem našel, prodali... Pořídil sem Z1, až si s tím přestanu hrát tak bych se asi i dostal na cca 2 dny výdrže, velikost se dá, svižný to je... Co mě ale dostalo a na co sem se na prodejně nepodíval je využití RAM... Papírově 2 GB, v telefonu 1,6 GB a po zapnutí je giga hned v prachu . Tak uvažuju, že ho odlifruju zpátky... Sem měl KitKat i v telefonu který měl 760 Mb RAM, tak co to kua je?? Upraveno 1. prosince 2014 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 1. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2014 Nejde o KitKat, ale o nadstavbu, kterou nad něj výrobci dávají. Ale giga volné paměti je pro běh telefonu dostatečné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 1. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2014 (upraveno) Nejde o KitKat, ale o nadstavbu, kterou nad něj výrobci dávají. Ale giga volné paměti je pro běh telefonu dostatečné. Ta nádstavba je mi jasná, ale to mě zarazilo, čekal sem nanejvýš 500 MB. Giga tam není, nebo je já nevím kde, ale pokud si bere Android 300 MB a nádstavba 1 giga, tak mě ty počty furt nevychází, mělo by to být zobrazeno najednou. Když sem telefon v prakticky továrním stavu zapl, mám k dispozici 700-800 MB. Z1 je vlevo, Z2 je na tom stejně jen logicky má o giga paměti navíc: Upraveno 1. prosince 2014 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 2. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2014 Ono to s těmi počty bude kdovíjak... Napadlo mě podívat se k sobě. Mám Nexus 5, tedy "čistý" Android 5.0. Nejsem na tom o nic líp: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 2. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2014 Mě 5.0 teprve čeká, s facebookem, emailem jsem někde na cca 400-500 MB volné paměti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 2. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2014 Ty aplikace dělají hodně. Koukám, že jen nastavení má přes 140 MB. A bez jeho spouštění se údaj o volném místě nedozvíš. Takže ve finále je k dispozici vždy o něco víc paměti než telefon ukazuje. Každopádně se mi nikdy u žádného zařízení nestalo, že by neměl dostatek operační paměti. Takže to vůbec neřeším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 2. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2014 Ty aplikace dělají hodně. Koukám, že jen nastavení má přes 140 MB. A bez jeho spouštění se údaj o volném místě nedozvíš. Takže ve finále je k dispozici vždy o něco víc paměti než telefon ukazuje. Každopádně se mi nikdy u žádného zařízení nestalo, že by neměl dostatek operační paměti. Takže to vůbec neřeším. Mě se snad nikdy zas nestalo, že bych měl dostatek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 2. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2014 Mě se snad nikdy zas nestalo, že bych měl dostatek A co s tím telefonem děláš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 2. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2014 (upraveno) Mi přijde, že i když nemám nic puštěný, tak samo o sobě mám hrozně málo RAM.... Upraveno 2. prosince 2014 uživatelem Tomas_2002 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 2. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2014 (upraveno) Ono je to s tou volnou RAM celý nějaký divný. Podíval jsem se i do svého tabletu Nexus 7 také s Androidem 5.0 a 2 GB RAM. Z přiloženého obrázku je jasné, že výpočet buď nefunguje nebo funguje způsobem, který nechápu: EDIT: Aha, tak ne. On má jen 1 GB RAM... Upraveno 2. prosince 2014 uživatelem siwi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 2. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2014 Neřešte volnou RAM. Já mám L G2 s 2 GB, po zapnutí/restartu cca 950 MB volných ale v průběhu užívání to klesá až někam k 500 MB, vyjímečně 450, ale průběžně se to uvolnuje a zaplnuje. Občas vyčistím - asi zbytečně - estavěným správcem, což zabere půl sekundy, občas získám pár mega pročištěním cache (zlomek sekundy, zase jen klik na ikonu na ploše) a jednou za 2 týdny restart. Zajímavé je, že při používání běžných aplikací se pamět postupně zaplnuje jak jsem psal, ale stačí nějaké to brouzdání po netu nebo film na youtube a ejhle, po ukončení práce je zase 800 MB volných. Systém si pamět čistí podle potřeby a když nepotřebuje, čistí méně, když potřebuje hodně volné paměti, vyčistí si ji víc. Podstatné je, že at mám volnou pamět jakoukoliv, rychlost je stále stejná, snad jen rolování v menu je o pár milisekund pomalejší s méně volné paměti, ale to si uvědomím jen po vyčištění. Je ale fakt, že G2, přestože má bujnou nadstavbu, je velmi rychlý a dobře odladěný telefon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 2. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2014 že někomu stojí za to, řešit tyhle dildroidoviny - využití ram, cpu atd díky bohu za Windows Phone Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 2. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2014 (upraveno) @Ivan Lelák Ano, jak jsem psal. Nikdy se mi nestalo, že by mi telefon nějak zamrzal z důvodu nedostatku volného místa v RAM. Proto ani já žádné dildroidoviny neřeším ( @Liqid ). Jo a s tím restartem: Když jsem měl donedávna HTC One mini, používal jsem ho bez restartu od jedné aktualizace systému ke druhé. Upraveno 2. prosince 2014 uživatelem siwi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 2. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2014 Windows to řešit nemusí, kde nic není ani smrt nebere . Je zajímavý že geek dokáže optimalizovat 4.4 na 400 MB RAM a Sony potřebuje giga . Ale za to může vlastně android. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 20. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2014 Používá tu někdo plastové pouzdra od Spigenu?? Čiré popř. bílé? http://www.alza.cz/spigen-sgp-xperia-z2-case-ultra-fit-bily-d1888740.htm http://www.alza.cz/spigen-sgp-xperia-z2-case-ultra-hybrid-krystalovy-d1888884.htm ještě uvažuju o tomto http://www.ebay.com/itm/Genuine-Ultra-Thin-Stand-Full-Protection-Flip-Leather-Case-For-SONY-Xperia-Z2-/141313823363?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cases&var=&hash=item20e6f5d283 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 20. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2014 Já měl nějakou takovou podobnou vaničku na HTC. Ale víc mi vyhovují ty silikonové. Jsou pružné a telefon do nich krásně zapadne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 20. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2014 Já měl toto. Silicon+kryt. Funkčnost parádní, ale ten mobil je pak holt škaredej. http://www.accessorygeeks.com/trident-white-black-sony-xperia-z2-aegis-hard-silicone-skin-case-screen-protector.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 20. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2014 Mno, je pravda, že vzhled telefonu se tím dost změní. Ovšem já na to zas takhle nehledím. Jsem rád a mám dobrý pocit, když vím, že telefon je v bezpečí a nemusím se o něj tolik bát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 20. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2014 A máš čistě silikon nebo i s plastem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 20. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2014 Telefon mám čistě v silikonu a nosím ho na opasku v pouzdru se zavíráním na suchý zip. Magnetů se bojím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se