Přejít na obsah

Omega co-axial problémy

IWCmann

Doporučené příspěvky

Pokračování příběhu:

Ve čtvrtek jsem hodinky vyzvedl a po 24 hodinách na polici udělaly +7s

Říkám si, je to dost, ale jsou po opravě třeba zase v záběhu (modrý bondovky dělaly od koupě hned +1s/d a to po celou dobu co jsem je vlastnil, tak nevím proč tyhle ne, ale ok).

Ten záběh jsem konzultoval s jedním zdejším chrono mágem, se kterým jsem se v sobotu viděl a on mi to potvrdil.

Ještě mi poradil, ať je nechávám přes noc v různých polohách a kouknu na odchylky. protože jsem je od čtvrtka do dnes nenosil, mohl jsem laborovat a měnil polohy po 12 hodinách.

Dnes ráno koukám kolik to za 12 hodin hodilo a hodinky stojej...

Polohu dýnkem nahoru hodinky nepřežily.

Už jsou zpět v servisu.

Brečel bych při pomyšlení, že jsem poprvé váhal jestli není čas na Rolex a jako bývalý patriot Omegy a kupování hodinek tady u nás jsem se rozhodl, že koupím ty krásné PO a že je koupím nové a tady.

I když věřím, že se to prostě může stát a že nakonec budou v pořádku, jen zas o něco pošktábanější od věčného otvírání, tak mně to léčí z hodinkové závislosti a za to jsem jim vlastně vděčen. Začínám vidět i takové věci, jako že jsem mohl prodat druhé nic moc auto v rodině a pořídit lepší, nebo si dát cestu kolem světa, či koupit ten full frame co mi trochu leží v hlavě, aniž bych prodal stávající výbavu. Umím si najednou přdstavit, že prostě žiju s chrono Fortiskama a střídám je s podrápanejma Seikama.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 231
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No já nevím, čeho tím koaxiálem vlastně dosáhli. Mělo to být přece k prodloužení servisního intervalu, že se tam ten krok jako měl míň třít. Vzhledem k tomu, že blbý Seika 5 jdou bez servisu 20 let, a zodpovědný majitel Omeg je stejně dá do 10 let oservisovat, tak si myslím že je to vynález k ničemu, akorát je s tím ještě víc problémů. A přesnějc to stejně nejde.

Odkaz ke komentáři

Moje staré bondovky bez koaxiálu, dělají denní odchylku tak okolo 1s, max 2s pokud leží na stole. Jsou staré 7 let. Kámoš koupil novej koaxiál, a přesnějc mu teda nejde, naopak. Ona by se ta přesnost měla projevit hlavně po těch letech, je jen otázka, jestli tam zas nevznikne nějakej nečekanej "problém".

Odkaz ke komentáři

No já nevím, čeho tím koaxiálem vlastně dosáhli. Mělo to být přece k prodloužení servisního intervalu, že se tam ten krok jako měl míň třít. Vzhledem k tomu, že blbý Seika 5 jdou bez servisu 20 let, a zodpovědný majitel Omeg je stejně dá do 10 let oservisovat, tak si myslím že je to vynález k ničemu, akorát je s tím ještě víc problémů. A přesnějc to stejně nejde.

Já mám i Pobědy po babičce starý 50 let a jdou v pohodě. Přesto si sázím na co-ax v Omegách. Je to technika, kterou nikdo jiný nemá. Jestli je to dobré k prodloužení servisních intervalů, tak to nevím, to se teprva uvidí, ale jsou to supr přesné hodinky, na které nedám dopustit, i když jsem s nimi také měl nějaké těžkosti. Mám i Seika, jsou to skvělé hodinky, ale srovnávat je s PO bych si netrouf.
Odkaz ke komentáři

Já mám i Pobědy po babičce starý 50 let a jdou v pohodě. Přesto si sázím na co-ax v Omegách. Je to technika, kterou nikdo jiný nemá. Jestli je to dobré k prodloužení servisních intervalů, tak to nevím, to se teprva uvidí, ale jsou to supr přesné hodinky, na které nedám dopustit, i když jsem s nimi také měl nějaké těžkosti. Mám i Seika, jsou to skvělé hodinky, ale srovnávat je s PO bych si netrouf.

No já jsem jen řekl, že zkrácení servisních intervalů a zvýšení přesnosti bylo zdůvodněním, k čemu to vlastně dělali. Výsledkem je zvýšení četnosti problémů, a zvýšení přesnosti je diskutabilní. Na příkladu Seika jsem uvedl, že vyrobit "bezúdržbové" hodinky není žádné umění, zato "nějaké těžkosti" za tyhle prachy je sakra průser. To bych spíš oželel nějakou vteřinu navíc.
Odkaz ke komentáři

No já jsem jen řekl, že zkrácení servisních intervalů a zvýšení přesnosti bylo zdůvodněním, k čemu to vlastně dělali. Výsledkem je zvýšení četnosti problémů, a zvýšení přesnosti je diskutabilní. Na příkladu Seika jsem uvedl, že vyrobit "bezúdržbové" hodinky není žádné umění, zato "nějaké těžkosti" za tyhle prachy je sakra průser. To bych spíš oželel nějakou vteřinu navíc.

No spíše asi chtěli vyrobit něco extra, čím by se odlišili od ostatní produkce a značek. A ty problémy jsou určitě mírně řečeno nepříjemné. Ale spíše je horší, že je servisní firmy nedokážou vychytat a že nedokážou přiznat, že nějaké jsou a jaké.
Odkaz ke komentáři

Já to vidím jako běžný vývoj kalibrů tak jako u všech ostatních výrobků. Samozřejmě, že čím větší počet komplikací, tím hůře, nicméně na co-axiál dali delší záruku, takže jsou si asi jistí vyšší kvalitou. To že hodinky dělají 1s za den bez co-axiálu to je pravda, dokonce moje Rolexy po seřízení dělají 1s za 3 dny.

Odkaz ke komentáři

No je to proste smula, zrejme servis odhalil zatim pouze dusledek a ne pricinu, coz se obcas stava. Pokud jsi je kupoval nove tak po 3 zavadach mas narok na vraceni penez. Ted je na tobe, jak to vymyslis...

Ano, kupoval jsem je nové. Nevím, jak je to s reklamací když první závadou bylo brutální předbíhání. Druhou je, že nejdou a pokud bude třetí jiná, tu bych ještě musel před případným vrácením protrpět. Otázkou je, jestli musí nastat úplně jiná, ale každopádně a předně já ty hodinky chci, když už jsem je koupil, jen abych se taky zhruba dozvěděl kolik je hodin.

Už jsem to psal, ale docela mi vadí, že jsem je ještě ani nestihl nějak častěji mít na ruce a už mají od toulání po stole mechaniků nějaké vlasové škrábanečky.

První z nich schytaly při předání, když mi zkracovali tah. To jsem pochopitelně zjistil až doma, takže jsem se tím dál nezabýval.

Docela mi u Dušáků přijde divné, že člověk nemá v ruce ani žádný protokol o opravě a třeba to, že nikde nefiguruje záznam stavu hodinek při převzetí.

Na to jsem se ptal a technik je prý fotí před opravou :-) Takže když mu spadnou ze stolu, pořídí fotku a je to.

Po opravě je prý pán bude týden nosit na ruce, tak snad s nimi netřískne o futro, protože já nemám šanci to jakkoli připomínkovat.

To mi přijde jako takový nepříjemný a odtažitý přístup.

Odkaz ke komentáři

Při příjmu hodinek do opravy musíš dostat protokol o převzetí, to je pravidlo a je to i v zákoně. Pokud to tak není, je to špatně. Pokud není oprava vyřízena do 30-ti dnů, má prodejce smůlu.

http://www.businessinfo.cz/cz/clanek/pravni-ochrana/reklamace-zbozi-a-sluzeb/1001142/43038/

Odkaz ke komentáři

No protokol na zaklade ktereho si hodinky vyzvednes mam, ale tam neni o stavu ani slovo.

30 dnu je jasnych, den pred vyprsenim se mi ozvali, ze je hotovo. Puvodne jsem sice cekal spis tech 14 dnu, ktere pani pri prijimani hodinek avizovala, ale ok, zakon je zakon.

Odkaz ke komentáři

Taky me zarazi, ze krome potvrzeni (objednavky) se nikdo nezalamuje zdokumentovat stav prebirane veci, kor treba kdyz je to zprostredkovatel (napr. Oriosa Brno). Objednavka by mela mit minimalne formu jako na obrazku, s moznosti vyznacit pripadna poskoazeni alespon takto...

post-2867-089283400 1298965452.jpg

Odkaz ke komentáři

Část servisů se jistí tím, že se při příjmu věc nafotí, protože pak se vyhne věcem typu škrábance apod., divím se že to nedělají vzhledem k hodnotám, které přebírají.

To je v pořádku, já jsem právě pro to nafocení.

Má ale nějakou váhu, když u něj nejsem a není provedeno při příjmu?

Takhle je to jen jejich nástroj.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra

Ještě k tomu vrácení peněz. Odstoupit od smlouvy a nechat si vrátit peníze je možné, pokud je servisem uznána 3. stejná závada, nebo 4. různá. Posouzení je v moci autorizovaného servisu.

Odkaz ke komentáři

To RomanP: Tak to tedy naštve, držím ti pevné nervy a více štěstí při další opravě" Asi to známe všichni, já si tím naposledy prošel asi před šesti lety s motorkou" Týden jela, týden v opravě a to asi pětkrát v letní sezoně. Hrozný :crying_anim02:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...