Přejít na obsah

Prim Sport 2

Doporučené příspěvky

A ještě jedna žádost o názor - tyhle sporty jsou vizuálně parádní, netknutý stav a strašně se mi ta kombinace líbí. Nikde na forech ani v inzerci jsem zatím takovou kombinaci neviděl. Máte za to, že je původní?

post-23165-019921000 1340829642.jpg

a ještě foto strojku u kterého mě zaráží absence signatury, či jakéhokoliv jiného označení a obvyklých údajů:

post-23165-042875400 1340829677.jpg

Cena v nabídce je skoro nesmyslná, ale je to "láska na první pohled"...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem, mohli by mi místní profíci pls. pomoct s názorem na tyhle sporty? Mám je v merku a chtěl bych je pořídit, nicméně nerad bych si naběhnul na nejakou "skladanku"...:

post-23165-070429600 1340829281.jpg

a ještě foto strojku:

post-23165-053027000 1340829309.jpg

Mate mě, že nemají žádné označení na ciferníku - údajně by mělo jít o exportní model. A případně názor na cenu (vzhledem ke stavu jsou za 2500,- Kč)

Díky M.

Viděl jsem je a uvažoval o nich taky, kvůli ciferníku. Nakonec se mi nezdály a nevzal jsem je- je tam více ,,sportů" a vypadá to podle mne nově seskládané z origo dílů. Ceny jsou maximální na trhu- nerad to podporuju a tolik jsem je zase nechtel...
Odkaz ke komentáři

Viděl jsem je a uvažoval o nich taky, kvůli ciferníku. Nakonec se mi nezdály a nevzal jsem je- je tam více ,,sportů" a vypadá to podle mne nově seskládané z origo dílů. Ceny jsou maximální na trhu- nerad to podporuju a tolik jsem je zase nechtel...

diky, mas pravdu ze pan ma ceny dost "napaleny"...

Odkaz ke komentáři

Luneta vypadá autenticky, jen je zelená a ta se - alespoň co já vím - nikdy nevyráběla. Takže buď dobový experiment(že by autor vyrobil skutečně jen jednu?) nebo něco současně vyrobeného a tomu se mi nějak nechce věřit. Uvidíme, jestli se jich objeví víc, tak budeme chytřejší. Hodinky jsou obyčejné PS2 humberto s cenou tak asi na polovině té v nabídce. Takže nějakých 2,5 - 3K za lunetu mi přijde docela dost. Strojek v pořádku - jedná se o kalibr 68.4 a ten žádné značení ani zdobení neměl.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník rama

A ještě jedna žádost o názor - tyhle sporty jsou vizuálně parádní, netknutý stav a strašně se mi ta kombinace líbí. Nikde na forech ani v inzerci jsem zatím takovou kombinaci neviděl. Máte za to, že je původní?

post-23165-019921000 1340829642.jpg

a ještě foto strojku u kterého mě zaráží absence signatury, či jakéhokoliv jiného označení a obvyklých údajů:

post-23165-042875400 1340829677.jpg

Cena v nabídce je skoro nesmyslná, ale je to "láska na první pohled"...

Já bych řek, že jde o NOS původní tovární bastl s kazovou nebo zkušební nazelenalou lunetou.

Odkaz ke komentáři

Luneta vypadá autenticky, jen je zelená a ta se - alespoň co já vím - nikdy nevyráběla. Takže buď dobový experiment(že by autor vyrobil skutečně jen jednu?) nebo něco současně vyrobeného a tomu se mi nějak nechce věřit. Uvidíme, jestli se jich objeví víc, tak budeme chytřejší. Hodinky jsou obyčejné PS2 humberto s cenou tak asi na polovině té v nabídce. Takže nějakých 2,5 - 3K za lunetu mi přijde docela dost. Strojek v pořádku - jedná se o kalibr 68.4 a ten žádné značení ani zdobení neměl.

Na těch hodinkách se mi nezdá ani armovák. Luneta je zvláštní, nedokážu si na ni udělat názor, může to být zajímavost z Primu, ale pořád je to jen plastový kroužek- ta cena mi přijde opravdu vtipná :eek: -takovej srdcař nejsem ani já.Asi by to tady měl rozčísnout...Accutron...? Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Pravda, ta luneta mne natolik rozhodila, že jsem armováku nevěnoval pozornost. Armovák je ze staršího modelu - PS2.1 nebo PS2.2. Jenže je nasazenej nakřivo, takže je to pozdější pouzdro a je nejspíš ubroušenej ten vymezovací výstupek na armováku. Takže celé to pouzdro je skládačka z nových dílů a ještě odfláknutá.

Odkaz ke komentáři

Díky kolegové, bezva, už jsem vyléčenej :-) jak píše Honza, ta zelená mě totálně rozhodila a armováku nakřivo jsem si vůbec nevšimnul... bylo mi to od počátku nějaký divný a lepší se zeptat + ceny jsou stejně docela nesmyslný.

Odkaz ke komentáři

Pravda, ta luneta mne natolik rozhodila, že jsem armováku nevěnoval pozornost. Armovák je ze staršího modelu - PS2.1 nebo PS2.2. Jenže je nasazenej nakřivo, takže je to pozdější pouzdro a je nejspíš ubroušenej ten vymezovací výstupek na armováku. Takže celé to pouzdro je skládačka z nových dílů a ještě odfláknutá.

No tak jsem se trefil :) přijdou mi na těch stránkách takhle smontované všechny...
Odkaz ke komentáři

Co je prosím armovák?

Říká se mu taky občas vnitřní luneta. Je to kovový kroužek uvnitř sklíčka, který ho zevnitř rozpíná kvůli vodotěsnosti při větším tlaku. Podle toho se tento typ sklíček nazývá armované sklíčko. Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři

Říká se mu taky občas vnitřní luneta. Je to kovový kroužek uvnitř sklíčka, který ho zevnitř rozpíná kvůli vodotěsnosti při větším tlaku. Podle toho se tento typ sklíček nazývá armované sklíčko.

Děkuju za vysvětlení. Upraveno uživatelem ladisu
Odkaz ke komentáři

Jak už jsem psal ve vlákně o IGENech, našel jsem doma v šuplíku i tyto PS II které jsem dostal těsně po revoluci. Teď se vrátili od hodináře opravené + seřízené s novým sklem. Přesnost +4 s /1den. Na jednu stranu je mi líto je renovovat nejsou zase až tak špatné a jsou moje vlastní , na druhou stranu to nerezové pouzdro vypadá daleko lépe a bude sloužit dalších minimálně 40let.

Fotit moc neumím, je to takový pokus o tématické foto.

post-5320-015046800 1341336587.jpg

post-5320-048739900 1341336580.jpg

Edit: zmenšení příloh :pokey:

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři

Jak už jsem psal ve vlákně o IGENech, našel jsem doma v šuplíku i tyto PS II které jsem dostal těsně po revoluci. Teď se vrátili od hodináře opravené + seřízené s novým sklem. Přesnost +4 s /1den. Na jednu stranu je mi líto je renovovat nejsou zase až tak špatné a jsou moje vlastní , na druhou stranu to nerezové pouzdro vypadá daleko lépe a bude sloužit dalších minimálně 40let.

Fotit moc neumím, je to takový pokus o tématické foto.

Vždyť je nemáš skoro vůbec olezené,bylo by škoda je dávat do nerezu.Kup si nějaké olezené a ty si nech dát do nerezu. :smile_anim:
Odkaz ke komentáři

Na druhou stranu - klidně renovuj. Pouzdro ti vrátí a potom si můžeš za pár kaček koupit vrak těch samých a dát je zpátky do tohohle pouzdra.

Na druhou stranu, když si vemu, co stojí renovace, tak bych přiinvestoval těch cca tři sta za vrak dvojek a ty bych poslal na renovaci. A ještě bych v rámci renovace požádal o náhradní lunetu navíc - a tu budeš mít na tyhle. :smile_anim:

Jo a prosím - menší fotky - zatím se nudím, tak zmenšuju, ale normálně se to řeší vymazáním přílohy a je po fotkách. :crying_anim:

Odkaz ke komentáři

Hodinář už žádnou lunetu bohužel neměl na skladě. Sklo měl poslední.

Že bych koupil vrak PS II za 300 a poslal na renovaci jsem také uvažoval, akorát by se renovace prodražila o opravu a seřízení strojku, který je na těch mých udělaný a za třetinovou cenu než v ELTONu. Ale zase bych si mohl nechat udělat jiný ciferník . :)) a měl bych zaručenou vodotěsnost.

Foto bylo malé 1024x768 a jenom 100k, příště se polepším a zmenším na 800x600. :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři

Že bych koupil vrak PS II za 300 a poslal na renovaci jsem také uvažoval, akorát by se renovace prodražila o opravu a seřízení strojku, který je na těch mých udělaný a za třetinovou cenu než v ELTONu.

Strojek Ti může vyčistit a seřídit tvůj hodinář a v Eltonu se ho nemusí ani chytit/když nebudeš chtít/. :smile_anim:
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...