Prokop Odesláno 30. října 2006 Nahlásit Odesláno 30. října 2006 Určitě máme také pouzdra s vlastním designem, ale těžko říci , která to jsou. Berte to tak, že tehdy firma nezaměstnávala designéry, ale konstruktéry a průmyslový vzor nebyl zrovna zárukou. Byla to taková doba. Za železnou oponou si z takových věcí nikdo nedělal hlavu. Nemá smysl omlouvat to, co se v minulosti stalo, ale rozhodně i mě zajímá, jak to tehdy bylo. Zjistit, zda to byl evidentní záměr nebo shoda okolností. Jinými slovy, zda to někde koupili, proměřili a zkopírovali nebo to byla pouze inspirace a udělali si to po svém nebo dokonce, že šlo o náhodu. I to by totiž bylo možné, protože tehdy běžná technologie plastových skel neumožňovala mnoho možností, jak udělat "hranaté" hodinky.Bylo by zajímavé zjistit přesná data vzniku podobných modelů. Co se týče vlastního nezaměnitelného designu, tak z poslední doby jsou to minimálně Ridery, Lorelei a Codenis.
cigi Odesláno 30. října 2006 Autor Nahlásit Odesláno 30. října 2006 (upraveno) - Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
cigi Odesláno 30. října 2006 Autor Nahlásit Odesláno 30. října 2006 (upraveno) - Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
Viktor Odesláno 12. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2006 Tak jsem neodolal a taky si jedny pořídil. Uvažuji o to Milanově ciferníku a ručkách... pak by to ale chtělo pouzdro ze zlata .
cigi Odesláno 13. listopadu 2006 Autor Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2006 (upraveno) - Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
Milan Odesláno 14. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2006 Naše rady sa rozrastajú. Krásne hodinky!
hciq Odesláno 14. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2006 Pánové, tak jsem zrychleně přelouskal toto vlákno. 1/ CNC stroje s programátorem se možná umím dohodnout a minimalizovat přípravu, už jenom tím, že dostane vše v polygonálních sítích a bude programovat jen pořadí operací a testovat. Upínáky, pokud bude větší serie je lepší, aby mašina dělala třeba 10 ks na jeden zátah. Prim při výrobě pouzdra asi není jediný, celá severní morava má v obrábění tradici a dá se určitě něco alternovat. 2/ Laser, na ten bych se vybod pokud bude něco na ciferáku tak gravírovat nebo leptat ( taková dusičná+peroxid dělá s nerezem divy) nebo ručně, aspoň dám vydělat kamošům šperkařům (umělce je potřeba podporovat) 3/ Jsem pro přístup horem, je to sice drbání levou rukou nad pravým uchem ..ale. Sami jste to psali. 4/ dostali jste mě, takže se těšte... C.O.M.I.N.G.S.O.O.N
cigi Odesláno 14. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 14. prosince 2006 (upraveno) - Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
hciq Odesláno 14. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2006 vše je jen na dohodě a rohíkem mě málokdo opije. Důležité je jestli z nás něco vůbec vypadne.
VS Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 cigi napsal: hciq - brzdi, jestli chceš udržet prima v rundě - taky už jsem viděl pár naprosto nevyužitejch cnc strojů stál v hale opodál, ale dobrý zaplatitelný pouzdra umí enem prim. I Prim se to musel naučit, takže to jde se naučit. Proč mám v práci jen kováře a CNC stroje akorát řežou závity? Kované pouzdro by nešlo udělat?
mechano Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 Lidi , vy tady řešíte co bylo už dávno vyřešeno. Jak říká jeden známý : "naučte se nejdřív tu věc prodat a pitomec kterej to vyrobí se vždycky najde". Mám pocit ,že když se vám podaří to nacpat na CNC stroj tak zjistíte že jeho hodinová produktivita je zas o hodně vyšší než u čičmundy na klasických strojích. Ten člověk který zaplatil pět mega za CNC s příslušenstvím se určitě bude bránit tomu, aby mu tam někdo "zadarmo" fušoval.
mechano Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 VS napsal: cigi napsal: hciq - brzdi, jestli chceš udržet prima v rundě - taky už jsem viděl pár naprosto nevyužitejch cnc strojů stál v hale opodál, ale dobrý zaplatitelný pouzdra umí enem prim. I Prim se to musel naučit, takže to jde se naučit. Proč mám v práci jen kováře a CNC stroje akorát řežou závity? Kované pouzdro by nešlo udělat? 1. řezání závitu je u pouzdra asi to nejnáročnější 2. kovat pouzdra by určitě šlo ale ty budeš asi nejlíp z nás vědět kolik budou stát ty zápustky. (předpokádám že to bude víc než si koupit hotové a vyzkoušené Pateky)
cigi Odesláno 15. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 (upraveno) , Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
cigi Odesláno 15. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 (upraveno) , Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
noname Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 Cigi, tak kromě "Waschmaschine" používají Němci i "Spiegelei". Věděl jsi to?
Prokop Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 hciq napsal: vše je jen na dohodě a rohíkem mě málokdo opije. Důležité je jestli z nás něco vůbec vypadne. Ti co mě už dobře znají vědí, že tímto způsobem se mnou domluva rozhodně není možná. Vůbec se do takové diskuze nebudu pouštět, protože mi to za to nestojí. Pokud se chcete snížit na úroveň plagiátorů z východu a pokusit se ze sebe udělat levnou pracovní sílu a zkoušet si hrát se zamortizovanými stroji a sázet na totální nefunkčnost českých soudů, je to vaše věc, ale pokud si myslíte, že se z toho posadím na zadek a začnu jenom kvůli tomu měnit celou obchodní politiku, tak to jste vážně na omylu. Budu vnímavě poslouchat a tam kde je to možné a smysluplné z hlediska dalšího rozvoje vám rád výjdu vstříc. Podstatné je to, že vše co budeme vyrábět musí přinášet radost nejen vám, ale i nám!
VS Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 mechano napsal: VS napsal: cigi napsal: hciq - brzdi, jestli chceš udržet prima v rundě - taky už jsem viděl pár naprosto nevyužitejch cnc strojů stál v hale opodál, ale dobrý zaplatitelný pouzdra umí enem prim. I Prim se to musel naučit, takže to jde se naučit. Proč mám v práci jen kováře a CNC stroje akorát řežou závity? Kované pouzdro by nešlo udělat? 1. řezání závitu je u pouzdra asi to nejnáročnější 2. kovat pouzdra by určitě šlo ale ty budeš asi nejlíp z nás vědět kolik budou stát ty zápustky. (předpokádám že to bude víc než si koupit hotové a vyzkoušené Pateky) Chca-nechca musím dát za pravdu Primovi, že dělat kusovou výrobu je drahé Průměr závitu děláme podobný, stoupání trošku větší, přesnost na mikrony asi srovnatelná, těsnění na 1000 bar není problém, ale jak tam upnout pouzdro hodinek netuším U nás by se daly vyrábět tak věžní hodiny.
mechano Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 cigi napsal: mechano - prodávat, prodávat, my chceme pokecat a vymlátit prázdnou slámu, i když je před vánocema No žeť.
mechano Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 PRIM napsal: hciq napsal: vše je jen na dohodě a rohíkem mě málokdo opije. Důležité je jestli z nás něco vůbec vypadne. Ti co mě už dobře znají vědí, že tímto způsobem se mnou domluva rozhodně není možná. Vůbec se do takové diskuze nebudu pouštět, protože mi to za to nestojí. Pokud se chcete snížit na úroveň plagiátorů z východu a pokusit se ze sebe udělat levnou pracovní sílu a zkoušet si hrát se zamortizovanými stroji a sázet na totální nefunkčnost českých soudů, je to vaše věc, ale pokud si myslíte, že se z toho posadím na zadek a začnu jenom kvůli tomu měnit celou obchodní politiku, tak to jste vážně na omylu. Budu vnímavě poslouchat a tam kde je to možné a smysluplné z hlediska dalšího rozvoje vám rád výjdu vstříc. Podstatné je to, že vše co budeme vyrábět musí přinášet radost nejen vám, ale i nám! Promiňte pane Prime, tady to vypadá že se připravuje vznik nové firmy která má záměr vyrábět kompletně kvalitní hodinky. Chápu že máte strach ale ta mluva :" plagiátoři z východu, levná pracovní síla, zamortizované stroje". Zmohu se jen na . ts , ts ,
Prokop Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 Omyl, já nemám strach, že tady někdo postaví další firmu. Mě jen vadí, že to vyznívá tak, jako že by mě to mělo k něčemu dotlačit. O způsobu mluvy tu nehodlám diskutovat. Mluvím jak mi zobák narostl, ostatně jako každý tady. Být vámi spíše bych to bral jako pozitivum ve formě otevřenosti, se kterou tu jsem ochoten své myšlenky prezentovat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se