Přejít na obsah

Příruční zavazadlo do letadla

Doporučené příspěvky

V neděli letím do Bruselu a chtěl bych se zeptat místních cestovatelů, jak je to s obsahem příručního zavazadla. Předpokládám, že notebook ano, ale co nabíječka? Potom mě napadlo ještě plnící pero (tuhle mě poučoval jeden důstojník z vnitra, že se sice toleruje, ale je to stejná zbraň jako nůž) a spray do nosu. S náhradními hodinkami by snad problém být už vůbec neměl. Vezu ještě prezent v podobě Becherovky, ale tu si dám do kufru..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V neděli letím do Bruselu a chtěl bych se zeptat místních cestovatelů, jak je to s obsahem příručního zavazadla. Předpokládám, že notebook ano, ale co nabíječka? Potom mě napadlo ještě plnící pero (tuhle mě poučoval jeden důstojník z vnitra, že se sice toleruje, ale je to stejná zbraň jako nůž) a spray do nosu. S náhradními hodinkami by snad problém být už vůbec neměl. Vezu ještě prezent v podobě Becherovky, ale tu si dám do kufru..

Pero mi vždy prošlo, kapky do nosu jsou velmi malý obsah, ale to ti neřeknu přesně. Spíš je budou zajímat rozněry příručáku a váha (5kg). Hodinky řešit nebudou. Elektronika je taky v poho, však při kontrole projede rentgenem. Ale šňůry jsem měl vždy dole, doporučuji to taktéž, bylo by nemilé o ně přijít, i když bych v nich neviděl extra zbraň. Představa, že se někdo probije do cockpitu s nabíječkou a po cestě s ní odzbrojí posádku a aktivní pasažery mi přijde už moc... Já řeším jinou věc, když procházím rámem, hodinky musím sundat a nechci je odkládat do té přepravky na pás, takže je dávám do pouzdra to příručního zavazadla a vezmu si je až za kontrolou. Nikdy nikam hodinky neodkládám, jsem velmi háklivý na škrábance.

Odkaz ke komentáři

S plnicim perem, notebookem i s adapterem nebo hodinkami jsem problem nemel. Ale narazil jsem na jednoho agilniho pracovnika u rentgenu, ktery se me snazil presvedcit, ze mam v batohu nuz :). Zhruba takto:

On: "Come here to this desk, please, and show me your backpack, you have a knife there".

Ja: "I don't have knife."

On: "You have, I have seen it on the screen."

Ja: "No, I have only my laptop, book, wallet, keys and case with watch."

Vsechny veci jsem vyndal a on prochazel knihu stranku po strance... a samozrejme, kdo by to byl rekl, nuz tam nebyl :).

Obcas si rikam, ze by byla sranda si treba zavirak s sebou vzit, ale za pripadne komplikace to asi fakt nestoji.

Odkaz ke komentáři

Brusel není USA, jde jen o velikost zavazadla (např. Samsonite mají certifikaci kabinového zavazadla). Já jsem vezl foták, různé přístroje, spoustu kabeů, nabíječky apod. Pozor na kapaliny, nožíky, ostré předměty apod. Prča je, když nám pak v letadle rozdali kovové příbory :)

Odkaz ke komentáři

Brusel není USA, jde jen o velikost zavazadla (např. Samsonite mají certifikaci kabinového zavazadla). Já jsem vezl foták, různé přístroje, spoustu kabeů, nabíječky apod. Pozor na kapaliny, nožíky, ostré předměty apod. Prča je, když nám pak v letadle rozdali kovové příbory :)

To ano, člověka skoro svléknou a za pár minut obědvá s antikorovým příborem na palubě... Vždy když letím z Paříže, zapomenu si v tašce nějakou tu vývrtku, pijeme tam víno téměř nepřetržitě, takže to patří do základního vybavení, musím tam už být za vyvrhela, či pašeráka vývrtek. Jinak je pravda, že příručák mi nikdy nevážili, jde hlavně o rozměry. Vždy když se obávám nadváhy v hlavním zavazadle, nacpu si příručák k prasknutí, pak ho dávám pod nohy, protože se nevejde nad hlavu, problém je, když sedím na exitu, jednou mi chtěli vyhodit z Bhůtánských aerolinií :furious:

Jinak tady odkaz na ČSA, na dovolené předměty, v rámci EU to bude totožné.

A pardon za tu váhu příručního zavazadla, osobní věci k ČSA na palubu mohou mít až 12kg (beru to pro ecconomy class), nevím proč mam zažitých těch 5...

Upraveno uživatelem volfda
Odkaz ke komentáři

Nejvíc mě nedávno dostali, když mě v USA kontrolovali po příletu stejně, jako když nastupuju do letadla, hlavně v zemi, kde si každej "pošuk" může koupit zbraň. Pak všem zabavili kufry (znovu do rentgenu) a ty se pak objevily na pásech u východu z letiště, kde jezdily i 20 minut bez majitele - každý by si mohl vybrat kufr který se mu líbil, sednou po 20 metrech do taxi a pápá :(

Odkaz ke komentáři

Nejvíc mě nedávno dostali, když mě v USA kontrolovali po příletu stejně, jako když nastupuju do letadla, hlavně v zemi, kde si každej "pošuk" může koupit zbraň. Pak všem zabavili kufry (znovu do rentgenu) a ty se pak objevily na pásech u východu z letiště, kde jezdily i 20 minut bez majitele - každý by si mohl vybrat kufr který se mu líbil, sednou po 20 metrech do taxi a pápá :(

USA jsou pošuci, to nesmíš brát vážně, nechci rozpoutávat diskuzi o US, ale opravdu je v žádném ohledu nemám rád, snad jen že mají velmi zajímavou zemi, co se přírody týče...

Odkaz ke komentáři

notebook, foťák, ipod, nabíječky v pohodě, spray do nosu, ústní spray, třeba i pastu a kartáček na zuby taky v pohodě... jak píše Volfda, nejvíce mě sere sundávání hodinek do přepravky, jak pak vidíš celníka, jak potlačí přepravku po válcích až hodinky nadskakují, tak bych zabíjel... a pak opasek, to pruda...

kovový příbor jsem teda nikdy nezažil, max. nůž, sice zaoblený jako ve školní jídelně, ale přece jenom očičko by vydloubl, ale vidličku vždy plastovou... nůž jsem si na palubu nikdy vzít netroufl, radši zůstal v kufru, tam nebyl problém ani se zubatým Spydercem.

Odkaz ke komentáři

Ja bych nic v tom co popisujes problem nevidel. Ale pridam k dobru jednu historku. Pritelkyne si zapomela v prirucnim kufru male nuzky. Ve Vidni je nenasli, na Heathrow taky ne, ale za to soudruzi v Honk-Kongu jiz byli sikovnejsi.

Tak se nediv, kdyz ti dovoli provez i neco, co by jsi mit u sebe nemel.

PS: Do Izraele bych to neriskoval.

Odkaz ke komentáři

Ja bych nic v tom co popisujes problem nevidel. Ale pridam k dobru jednu historku. Pritelkyne si zapomela v prirucnim kufru male nuzky. Ve Vidni je nenasli, na Heathrow taky ne, ale za to soudruzi v Honk-Kongu jiz byli sikovnejsi.

Tak se nediv, kdyz ti dovoli provez i neco, co by jsi mit u sebe nemel.

PS: Do Izraele bych to neriskoval.

Pokud někdo jedete do Izrele, pak jeďte rovnou nazí, já v jeden den přejížděl Egypt-Izrael-Jordánsko-Izrael-Egypt a jako nukleární pako jsem si koupil krásný nožík na dopisy v Akabě, to byl konec... Dodám, že jsem jel po zemi. Jinak na vnitrostátní linku Tel-Aviv- Eilat dělají normálně osobní pohovor s každým... Ale jinak země nádherná :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud někdo jedete do Izrele, pak jeďte rovnou nazí, já v jeden den přejížděl Egypt-Izrael-Jordánsko-Izrael-Egypt a jako nukleární pako jsem si koupil krásný nožík na dopisy v Akabě, to byl konec... Dodám, že jsem jel po zemi. Jinak na vnitrostátní linku Tel-Aviv- Eilat dělají normálně osobní pohovor s každým... Ale jinak země nádherná :smile_anim:

při počtu variotů běhajících po Izraeli opásaných svazkem granátů se vůbec, ale vůbec nedivím...

Odkaz ke komentáři

Mohu potvrdit, byl jsem nedávno v Izraeli, kde jsem cestoval téměř všude i s výlety do Egypta a Jordánska. Na zpátečním letu do Čech mě Mossad probíral tak dlouho, že me ani nestačili odbavit na letadlo a musel letět náhradní "přískokovou variantou" přes Atény, Bukurešť a Budapešť.Neměl jsem nic, než notebook a kufr. Probírali mě úplně všude a dohola... Důvod? Single cestující je víc podezřelý.

Odkaz ke komentáři

Já jsem asi půl roku lítal na služebky (po evropě tedy) se švýcarákem střední velikosti v příručním zavazadle a NIKDE neměli problém. Ono totiž oficiálně je nůž s čepelí do 5ti (nebo 6ti...to by chtělo zagooglit) povolen, puze když jsou zavedeny nějaké vyšší interní bezpečnostní limity tak se to zpřísňuje. Tedy alespoň tak mi to lidi z čsa vysvětlili.

Odkaz ke komentáři

Tatíkovi na Ruzyni zabavili klasický švýcarský zavírák :(.

Ohledně těch tekutin - pokud se to nezměnilo, můžeš mít maximálně 500 ml tekutiny, ale žádná z lahviček nesmí mít víc, než 100 ml. Takže spreje, roztoky na čočky, atd, přelít do malých lahviček, pak by neměl být problém.

Notebook (včerně síťového adapteru, el. kabelu a drátové myši) a fotoaparát jsem vždy do letadla vzal bez problémů. Příruční zavazadla se běžně nepřevažují, ale zažil jsem i to, že u té přepážky těsně před vstupem do letadla začali převažovat zavazadla cestujícím, co vypadaly, že jsou těžší na první pohled. Naštěstí chtěli "jen" doplatek. Ale to by charterový let turistickou třídou, v business to nejspíš nehrozí.

Odkaz ke komentáři

Poraďte prosím nejlepší spojení mezi Heathrow a Gatwickem,jaký čas musím počítat , kde jsou nástupy a kolik to stojí, nechci si měnit více liber než je nutné díky. Jeden přesun bude kolem 9 dopoledne ve všední den a druhý odpoledne také všední den

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...