Přejít na obsah

Grand Seiko

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Na Watchtime jsem našel tři fotky hodinek Grand Seiko. Hodinky jsou tak krásné, že jsem se rozhodl se s vámi podělit. Doufám, že to nevadí.

Grand Seiko Spring Drive Chronograph caliber 9R86

Grand Seiko Mechanical caliber 9S85 Hi-Beat 36,000 vph

Grand Seiko Quartz caliber 9F, accurate to +/- 10 seconds per year

zdroj - http://www.watchtime.com/2010/04/grand-sei...nternationally/

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno
 Na Watchtime jsem našel tři fotky hodinek Grand Seiko. Hodinky jsou tak krásné, že jsem se rozhodl se s vámi podělit. Doufám, že to nevadí.

Ty prostredni jsou presne muj typ! Abych se priznal, tak pri potencialnim vyberu hodinek ve vyssi cenove hladine by GS byly na seznamu kandidatu (spolu s R, OP).

Odesláno

Jak chronografy moc nemusím, tak tyhle jsou úžasné. Ještě kdyby měly o trochu menší tlačítka stopek...

Návštěvník Kamil
Odesláno

Ty tři obrázky jsou z oficiálních materiálů Seika pro Baseworld 2010.

Super živý fotky limitované tmavězelené varianty a krátký článek je na GMT+9, pokud by to někoho zajímalo.

gs7.jpg

gs2.jpg

Odesláno

Mě na GS vadí jediná věc a tou je ten kýčovitej nápis GS Grand Seiko rádoby švabachem!!! Prostě se mi hrozně nelíbí ten font a to až tak, že mi kazí jinak krásný hodinky!

Odesláno
Mě na GS vadí jediná věc a tou je ten kýčovitej nápis GS Grand Seiko rádoby švabachem!!! Prostě se mi hrozně nelíbí ten font a to až tak, že mi kazí jinak krásný hodinky!

komu čemu, MNĚ! Hrubka, stydim se :worried_anim:

Odesláno

Krásné stroje to se musí nechat,já jsem ze svých viz. podpis a příspěvky také unešen....pohled na pracující strojek je nádhera......hodinky narozdíl od Quartzových skutečně "žijí" vlastním živůtkem!!!!

Odesláno

Tie chronografy su krasne, uplne nadherne, myslim ze by som vez zavahania prehryzol aj tie vacsie tlacitka. Len sa asi netreba moc zamyslat nad cenou, aj ked si viem predstavit ze Spring Drive je nieco extra no asi by som za tie prachy vyberal inde.

Teda... rad by som za tie prachy vyberal hodinky, len mi to zatial pripada trochu moc :crying_anim02:

... ale ako tak denne citam toto grandiozne forum, pomaly sa adaptujem :cool02:

Odesláno

Já už taky ale dlouho,dlouho bude trvat než budu aspoň začátečník.....zatím jsou mé vědomosti ohledně hodinek,principu Quartz/Automat a s tím souvisejícími úskalími tak na úrovni žáka první třídy co chodí do školy 14dní....ale časem se to podá.

Odesláno (upraveno)

Absolutní souhlas. (I to "Grand" Seiko mi přijde trochu pouťové. Kdyby to byl jen název řady někde v propagačních materiálech, tak proč ne. Omlouvám se za možná příkrá slova, ale takhle to cítím. Jinak Seiko se stala jednou z firem mého srdce.)

Upraveno uživatelem Honza K.
Odesláno
Jak chronografy moc nemusím, tak tyhle jsou úžasné. Ještě kdyby měly o trochu menší tlačítka stopek...

Chtěl jsem napsat to samé. Chronografy v oblibě nemám, ale tohle bych nosil moc rad :-)

• po 4 týdnech...
Odesláno

Kdyby to někoho zajímalo, dávám SEM oficiálni web stránky GRAND SEIKO.

Jelikož je vše v japonštině, tak sem přidám link, kde se dá postupně nahlédnout do všech řad GS.

Těch modelů je fakt hodně a myslím, že je každopádně z čeho vybírat.

Grand Seiko se prodává oficiálně už přes 50let pouze v Japonsku.

Posledních pár let vyjímečně jen na několika místech v Evropě, myslím, že v Paříži a někde ve Švýcarech. Od letošního roku má rozrůst oficiální síť prodejcu v Evropě.

Chtějí prej ukázat Evropě a celému světu, proč je GS tak vyjímečné!! ;)

• po měsících...
Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

tudle se mně Kalyf ptal, jaký že je rozdíl mezi Grand Seiko a Anantou x Spring Drive = tak prej žádnej, kromě zdobení

The same Spring Drive movements are used in the Galante, Credor, Grand Seiko and Prospex lines. Each of these has a different finish style. The Grand Seiko is finished in a more "Swiss" traditional style and the Credor looks more obviously machine finished (functionally every bit as good as the GS - just a different look).

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

Ano, žádnej, jde jen o provedení každé řady. Ale s tím já osobně teda problém nemám!

Vím co je vevnitř a tak si vyberu pak už jen dle designu.

To platí i pro seiko automat!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...