Georgeisin Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2013 TAK jsem natáhl tyhle stařečky před renovací - dnes 19.05 Snad tu fotku neuvidí paní z Eltonu předtím než je bude přijímat na GO . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t.p Odesláno 31. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2013 Kampa zmizel ten krásnej kožich s primkama? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 31. ledna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2013 Kampa zmizel ten krásnej kožich s primkama? Viz příspěvek 780. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 31. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2013 Snad tu fotku neuvidí paní z Eltonu předtím než je bude přijímat na GO . Jiřinka je motorkářka, ta je zvyklá :-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 31. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2013 tak hodinky stále jdou a zrychlily se o neuvěřitelných 5 hodin a 8minut renovace a seřízení bude nutné u nás chlapi takhle vypadají Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 31. ledna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2013 A zase s kožichem. Jinak to zrychlení je slepený a nebo zmagnetizovaný vlásek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 1. února 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2013 Tak skutečně vyhrály ty agresivní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georgeisin Odesláno 1. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2013 Ty jo, to jsou moc pěkný výsledky . Takže já jsem tady úplnej looser s 35h a 17min.. Už je ale poměrně dlouho nosím, třeba to s tím nějak souvisí oproti těm co leží v šupleti, i když nevím jak . Alespoň jsem správně trefil výherce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 1. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2013 Tak skutečně vyhrály ty agresivní To bude tou červenou závodní vteřinovkou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mrsh Odesláno 5. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2013 Nevim jestli je to úplně na chlubení, ale budiž: Nedávno jsem tady psal, že bych si rád pořídil Prim Bauhaus. Pak jsem šel kolem bazaru, Bauhaus tam neměli, ale měli tam za cenu jednoho poledního menu Prim Sport I. Sice obalené nějakým zeleným hnusem, ale natáhl jsem, šly... tak jsem neobědval a koupil si je. Teď mi začalo zkouškové období, takže ideální čas na to neučit se a hrát si. Hodinky jsem začal pitvat (fotka je z procesu), podařilo se mi pokazit lunetu (vyndal jsem plastový kroužek a část toho potisku zůstala na lunetě), když jsem zkoumal jak se nasazuje nazpátek sklo, tak mám pocit, že jsem si tím armovacím (?) kroužkem ještě více odrbal ciferník než byl, no a co mě překvapilo nejvíc, že když jsem je nacpal nazpět do vyčištěného pouzdra, tak se začaly vždy po chvíli zastavovat a "bez problému" běží zase až když vytáhnu tu hřídelku co je na ní korunka. Jako hodinář nic moc, ale měl jsem to v ruce poprvé, no... Rád bych se zeptal na tu poslední záležitost - mohlo se stát, že tam tu hřídelku dávám nějak špatně? "Puntík" jsem mačkal, povytáhnutí a nastavení času i data fungovalo OK... přemýšlím, že bych se pustil i do rozebrání strojku na prvočinitele, ale na to zatím spíš sbírám odvahu. Navíc nevím čím to čistit a mazat. Za další bych je rád nějak renovoval, ale jak to tu tak pročítám, tak buď poslat do továrny (finančně nepřijatelné) nebo ND z druhovýroby (společensky nepřijatelné). Tak s tím asi ještě uvidím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 5. února 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2013 Gratuluji k prvním Igenům. Dle mého máš buď nějakou nečistotu ve strojku a nebo se tohle občas stává, když nesedí správně ručičky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tondako Odesláno 6. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2013 Rád bych se zeptal na tu poslední záležitost - mohlo se stát, že tam tu hřídelku dávám nějak špatně? "Puntík" jsem mačkal, povytáhnutí a nastavení času i data fungovalo OK... přemýšlím, že bych se pustil i do rozebrání strojku na prvočinitele, ale na to zatím spíš sbírám odvahu. Navíc nevím čím to čistit a mazat. Za další bych je rád nějak renovoval, ale jak to tu tak pročítám, tak buď poslat do továrny (finančně nepřijatelné) nebo ND z druhovýroby (společensky nepřijatelné). Tak s tím asi ještě uvidím. Moc pěkný I geny, na to aby ses na nich učil. Jestli ti jako ponaučení nestačílo poškození lunety, tak pokračuj v demontáži stroje. Měl by sis nejdřív rozmyslet, co s nimi zamýšlíš, jestli je chceš nosit nebo jestli to máš jako první kus do sbírky. Jestli to budeš mít jako prestižní hodinky nebo jestli ti na nich moc nesejde.Pochopil jsem, že jsi student a nemáš moc volných peněz, takže tovární renovace je pro tebe finančně drahá, ale dá se to i jinak a levněji.Na tvé fotce není moc dobře vidět stav pouzdra, duležitý je hlavně stav pokovení okolo víčka, pokud je dobré, s pouzdrem se nemusí skoro nic dělat. Ta plastová stupnice se dá do lunety vložit a ta z Parexa není nejhorší volba. Číselník a ručky nevypadají nejhůř, do ruček jde doplnit novou luminiscenční barvu. Sklo pokud není prasklé jde vyleštit. Stroj se nepokoušej opravit sám, napoprvé se ti to určitě nepovede a pokud se tím nehodláš zabývat ve větším měřítku, tak tě nářadí které budeš potřebovat na opravu výjde skoro stejně draho jako by tě stála ta oprava ne-li dráž. Takže moje rada, dones je k nějakému hodináři ve svém okolí a domluv se na opravě stroje a těch dalších věcech co jsem výše popsal. Hodinky ti půjdou, budeš je moct nosit a až budeš při penězích, mužeš si nechat udělat tu renovaci v Eltonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 6. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2013 Souhlas,ale když už jsi v tom rozebírání,tak bych vydělal celý strojek i s ciferníkem a vymezovacím kroužkem a pouzdro vydrbal kartáčkem v mýdlové vodě a nechal pořádně vyschnout.Jak vidím sklo máš venku a tak asi bude potřeba druhé a zaarmovat /hodinář/,pak bych nechal udělat údržbu stroje /vyčištění a namazání u hodináře/ a poléčil ručičky s ciferníkem.Potom to zase budou nositelné hodinky.Je škoda je rozebrat na prvočinitele a nechat v krabičce /nebo donést to hodináři v pytlíku /.Mohl bys udělat fotku ze strany dýnka,ať víme jak vypadá druhá strana. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mrsh Odesláno 8. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2013 Díky za rady... student jsem pracující, takže bych tu renovaci asi zaplatit dokázal, ale nějak za tím nevidím tu hodnotu (na těch 10-15 tisíc pracuju poměrně dlouho). Hodinky určitě nejsou do sbírky, nic takového zakládat nehodlám. Spíš na občasné nošení, prostřídat Seika. Strojek jsem vyndal, pouzdro vydrbal v jarové vodě, sklíčko (které už mělo malinkou prasklinku na kraji) se mi podařilo "zaarmovat" nazpátek (mají na to hodináři nějaký lis nebo to také dělají neuměle rukou jako já?), ručky mají bohužel nejen vypadanou náplň, ale jsou bohužel i zohýbané a zrezlé. Fotky pouzdra z druhé strany sem mohu zítra přidat, ale bohužel je obrané až na mosaz (či z čeho to je) a vypadá hrozně. Možná udělám tu svatokrádež, že ho nechám nachromovat a hodinky doplním Parexo díly a pokud by se mi to časem přestalo líbit, tak to vždycky můžu dát do Eltonu, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 8. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2013 Sice by to byla svatokrádež, ale jestli to moc neřešíš, tak je to taky řešení... Jinak pěkné nositelné IGENy se dají na Aukru sehnat do tří tisíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libelius Odesláno 8. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2013 dnešný nový prírastok, už len dať zrenovovať. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 8. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2013 Díky za rady... student jsem pracující, takže bych tu renovaci asi zaplatit dokázal, ale nějak za tím nevidím tu hodnotu (na těch 10-15 tisíc pracuju poměrně dlouho). Hodinky určitě nejsou do sbírky, nic takového zakládat nehodlám. Spíš na občasné nošení, prostřídat Seika. Strojek jsem vyndal, pouzdro vydrbal v jarové vodě, sklíčko (které už mělo malinkou prasklinku na kraji) se mi podařilo "zaarmovat" nazpátek (mají na to hodináři nějaký lis nebo to také dělají neuměle rukou jako já?), ručky mají bohužel nejen vypadanou náplň, ale jsou bohužel i zohýbané a zrezlé. Fotky pouzdra z druhé strany sem mohu zítra přidat, ale bohužel je obrané až na mosaz (či z čeho to je) a vypadá hrozně. Možná udělám tu svatokrádež, že ho nechám nachromovat a hodinky doplním Parexo díly a pokud by se mi to časem přestalo líbit, tak to vždycky můžu dát do Eltonu, ne?Na zaarmování mají hodináři lis,takže počítej,že už nebudou vodotěsné.Ručičky se dají očistit a stříknout bílou barvou.Do Eltonu je můžeš dát kdykoliv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kudrnac Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2013 Minulý týden jsem dostal jedny igeny od manželky, jen jim chybí luneta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georgeisin Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2013 No Ty vole, to je paráda , uvnitř je kalibr se světlým nebo tmavým krémem? Lumi vypadá extravýkonně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georf Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2013 Moc pěkné, blahopřeji !!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se