honza71 Odesláno 18. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 18. května 2010 Řekl bych, že dotaz patří k těm hypotetickým . Delší dobu sleduju snahu kolegy koupit si nějaké hodinky. Návrhů z jeho strany se vystřídalo dost, dnes ráno padlo slovo Vulcain navečer zase Longines. Nepřijde Ti Honzo71 už hloupé ? to salamio Honzu71 jsem chápal na začátku, ale po asi desátém dotazu mám pocit, že nás jen zkouší. Vím, že není planný tlachal, který by zbytečně machroval, ale nekonečné dotazy z jeho strany mi začínají lést krkem. Samozřejmě mi odepíšete ať je nečtu, ale nedalo mi a rozhodl jsem se, že budu reagovat i když nepříjemně. Byl bych rád kdyby si koupil hodinky a pochlubil se. Kdyby nás měl takhle otravovat každý, byl by chronomag zahlcen zbytečnými dotazy, které nás nijak neobohatí. Rád si přečtu nějaký pěkný, hodnotný příspěvek, prohlédnu si fotky, pokochám se nějakým mrakodrapovým či jiným přírůstkem a tak, ale tohle je hrůza . TO Matterhorn: Tož to máš tak kolego. Já dlouhodobě žiju mimo ČR a tak si nemohu s někým z vás sednout do hospody a probrat s ním svůj výběr a pokecat o všech krásnejch hodinkách, co se mi honí hlavou. Pokud si v mnou založených vláknech nenašel nic, co by tě zajímalo, tak holt víš víc než já a členové co my své názory sdělují. S tím těžko něco nadělám. Nejdřív jsem se chtěl omluvit, ale pak jsem došel k názoru, že není za co. Je mi sice nepříjemné, že mé působení na foru má někdo ze členů za hloupé, ale mám za to, že se tu chovám celkem slušně a nezakládám flame. Závěrem už jen, že výběr je u konce a kdyby si ještě i tentokrát nad tím jen mávnul rukou, tak jsme si tuto konverzaci mohli ušetřit. P.S. O těch Vulcain jsem psal v neděli. A důvodem bylo, že jsem je viděl ''live'' v sobotu v Lille. A tak když už tu existovalo vlákno o ''investicích'', hodil jsem do něj dotaz. Nic víc. TO ostatní: Díky za vaše názory a za projevenou trpělivost. Když jsem to vlákno založil, ani ve snu mě nenapadlo, že tím někoho naštvu. Čím déle se dívám na ty 3 fotky, tak se od těch ''S'' (které už jsem měl v Tollet na ruce) posouvám k těm ''BEZ'', protože jsou víc jako ty původní. O výsledku podám zprávu. Utrácet jdeme v sobotu 29.5., hned jak tady v Bruselu odvolíme.
Heky Odesláno 18. května 2010 Nahlásit Odesláno 18. května 2010 Tak ještě pár motivačních fotek... Jdi do nich!!!
Hasňa Odesláno 18. května 2010 Nahlásit Odesláno 18. května 2010 Neber si to tak. Me to tvoje vybirani bavi. Jsem na tom stejne. Nebo si udelej svoje vlakno a tam davej vsechny svoje napady a dotazy a pohoda. A budes to mit pohromade. Ja nez koupil, tak jsem mel v merku asi desatery a ted je to zase podobne.
ricous Odesláno 18. května 2010 Nahlásit Odesláno 18. května 2010 Honzo vůbec neřeš nějaké námitky. Vždy mne baví, když si někdo vybírá hodinky a já čtu názory ostatních, klady a zápory. Sám jsem totální laik, maximálně můžu postnout svůj osobní názor, a rady ostatních si rád přečtu. Navíc se vžívám do kůže "váhajícího" a radostně s ním prožívám i finále, úspěšný nákup.
Onisan Odesláno 18. května 2010 Nahlásit Odesláno 18. května 2010 Zdravím pánové, tak je všechno jinak (jak jinak také ) a z potápek s něčím červeným se vyklubal tento model. Alespoň, že jsou to taky potápky. Ale abych to neměl tak jednoduché, dělají ten model jak s datem, t ak bez. Pro model s datem hovoří fakt, že mám pocit, že datum na hodinkách fakt potřebuju. Pro model bez zase fakt, že takhle vypadala předloha pro tento model z roku 1965. A teď co s tím ??? S datumem. Jednoznačně s datumem. Vůbec tam nekřičí, neruší, a já třeba už dnes hodinky bez data z praktických důvodů nenosím btw: tyhle hodinky jsou pecka
baza Odesláno 18. května 2010 Nahlásit Odesláno 18. května 2010 Pokud to budou hodinky na běžné nošení, a to asi budou, tak bych doporučoval s datem. To srovnávání s předlohou a estetické zkoumání nebudeš při tom nošení řešit. Ale datum bude chybět (vlastní zkušenost).
levistrauss Odesláno 18. května 2010 Nahlásit Odesláno 18. května 2010 Je pravda, že jsem na tom podobně. Taky nemám zcela jasno v tom, jaké/které hodinky vybrat a přitom se chystám k větší akvizici. Nejprve jsem vyloučil GMT a chronografy, zamířil jsem k divers, načež jsem narazil na fliegers. A aby toho nebylo málo, moc se mi zalíbil Valjoux 7750. Takže ve finále jsem prakticky na začátku... a zorientovávám se ve fliegers chronografech... Prostě, když chceš utratit relativně balík, tak to chce čas a žádné unáhlené rozhodnutí. Tak to prostě je... Člověk sem často zavítá náhodou, protože si chce koupit nějaké hodinky. Moc toho neví o různých značkách, typech, kalibrech a různých komplikacích a než se zorientuje, tak to prostě trvá. Takže za mně v pohodě, nenech se omezovat kritickými názory některých méně trpělivých, ostatní tě velmi rádi podpoří a rádi ti pomohou ve výběru...
Gilius Odesláno 18. května 2010 Nahlásit Odesláno 18. května 2010 Jestli mohu,tak BEZ Datumku má každej trotl(i já ) .....bez ní je to takové.......kompaktnější.
PavelK Odesláno 19. května 2010 Nahlásit Odesláno 19. května 2010 Já bych dal přednost praktickému hledisku a vzal S, mě by datum chybělo.
rorda Odesláno 19. května 2010 Nahlásit Odesláno 19. května 2010 Já bych bral S, pro mě je prostě datum nutnost, ale rozumím tomu, pokud ho někdo nepotřebuje ...
Návštěvník Matterhorn Odesláno 19. května 2010 Nahlásit Odesláno 19. května 2010 to honza71 také jsem dlouho žil mimo Čr, konkrétně v Berlíně, kam se rád vracím a také jsem neměl s kým hodinky konzultovat. Prostě jsem šel do jednoho krámu, do druhého, třetího, prohlédl si nabídku, nabral katalogy, spočítal peníze, to hlavně , vyrazil na lov a koupil. Akce skončila. Zaujalo mě Tvé vlákno o potápěských hodinkách, které jsem si prohlédl přestože žádné nepotřebuji. Přečetl jsem si názory, prohlédl fotky, bylo to fajn. Nenapsal jsem, že mi Tvé působení na chronomagu příjde hloupé, to vůbec. Navíc ho nemůžu posoudit, nejsem tady až tak dlouho i když jsem si chronomag četl bez registrace. Přihlásil jsem se nejprve kvůli tomu, bych viděl fotky a také kvůli tomu, abych poptal hodinky Ball a Doxa. Ovšem tohle vlákno, kde se ptáš jestli hodinky s datumem či bez mi příjde s prominutím o h...ě to bys snad mohl vědět sám.
Helex Odesláno 19. května 2010 Nahlásit Odesláno 19. května 2010 Bez. Na datum koukám jedině v souvislosti s tím, jestli se mi "nerozlezlo".. Den v týdnu, to je IMHO jiná!
gas Odesláno 19. května 2010 Nahlásit Odesláno 19. května 2010 bez, datum ani čas mě při koukání na ně stejně nezajímá
gerhard Odesláno 19. května 2010 Nahlásit Odesláno 19. května 2010 BEZ ! Ak sa ocitnes v nudzi,v krajnom pripade mas so sebou vzdy mobil...
honza71 Odesláno 19. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 19. května 2010 to honza71 také jsem dlouho žil mimo Čr, konkrétně v Berlíně, kam se rád vracím a také jsem neměl s kým hodinky konzultovat. Prostě jsem šel do jednoho krámu, do druhého, třetího, prohlédl si nabídku, nabral katalogy, spočítal peníze, to hlavně , vyrazil na lov a koupil. Akce skončila. Zaujalo mě Tvé vlákno o potápěských hodinkách, které jsem si prohlédl přestože žádné nepotřebuji. Přečetl jsem si názory, prohlédl fotky, bylo to fajn. Nenapsal jsem, že mi Tvé působení na chronomagu příjde hloupé, to vůbec. Navíc ho nemůžu posoudit, nejsem tady až tak dlouho i když jsem si chronomag četl bez registrace. Přihlásil jsem se nejprve kvůli tomu, bych viděl fotky a také kvůli tomu, abych poptal hodinky Ball a Doxa. Ovšem tohle vlákno, kde se ptáš jestli hodinky s datumem či bez mi příjde s prominutím o h...ě to bys snad mohl vědět sám. OK. Včera jsem se snažil zachovat chladnou hlavu a odpovědět slušně. Ale evidentně zbytečně. Proč do mě reješ ?!? Toto je diskuzní fórum o hodinkách a já si chci popovídat s lidmi, kteří mi jsou ochotní sdělit svůj názor o výběru svých budoucích hodinek. Pokud máš s mým způsobem výběru problém, ingnoruj to tu, PROSÍM !!! Je tu dost názorů od ostatních členů. Každý vybírá jinak a jinde. To plkání o hodinkách pro mě a evidentně i některé další členy k tomu vybírání patří a je to součást mé (naší) radosti z tohoto koníčku/choroby/závislosti. Za rok co jsem na fóru jsem za hoďky (své a pro manželku, celkem 3 ks) utratil hodně peněz. Pro mě fakt hodně. Někomu ta suma stačí jako hodinkovej budget na týden, jinému na měsíc, no a mě možná tak na 5-10 let (kdo ví). A chystám se teď na na dlouhou dobu poslední dražší akvizice ( opět pro mě i manželku) a tak to nechci uspěchat. Takže mi dej prosím svátek a nech mě se tu vyřádit. DÍK H
Návštěvník salamio Odesláno 19. května 2010 Nahlásit Odesláno 19. května 2010 honza71: neber si to tak, Matterhorn má prostě krámy (sorry, Matte, ale vypadá to tak). Jak jsem tu už dvakrát psal, mě tvá vlákna nevadí a baví mě.
Návštěvník Matterhorn Odesláno 19. května 2010 Nahlásit Odesláno 19. května 2010 to Honza71 klidně si tedy řeš svůj dotaz jestli datumovku nebo ne. Také Ti odpovím i když o můj názor evidentně stát nebudeš. Longines Legend Diver jedině bez datumu. to salamio Matterhron nemá krámy, to určitě ne ba naopak Matterhorn žije klidně a vyrovně. Jen se nestačí divit dotazu dlouhodobého člena, který neví jestli se má dívat na okénko s číslicí. To je asi tak všechno co bych chtěl k tomuto prapodivnému vláknu říct. Honza71 se můj názor dozvěděl, takže až dovolí bude se moci s manželkou odebrat do nejbližší prodejny kdesi v Bruselu a tam dlouhé hodiny dumat nad okénkem o rozměru 3x3mm .
ANT Odesláno 19. května 2010 Nahlásit Odesláno 19. května 2010 jednoznacne bez ten datum uplne kazi charaktre tych hodiniek
Hasňa Odesláno 19. května 2010 Nahlásit Odesláno 19. května 2010 Matterhorne, ty jsi fakt mameluk. Tady se keca tydny o daleko mensich detailech, nez je datumovka. Tohle je presne vlakno, pro ktere je tohle forum stvoreno a existuje. Casem prijdes i na to, ze 3x3 mm na drahych hodinkach je v mistnich meritkach cholerne velky plac. Placl jsi blbost a ted se to tady snazis horko tezko obhajit. Vykasli se na to. Cim vic to roztiras, tim vic to smrdi.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.