Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny,

Tak jsem si řekl, že bychom mohli založit vlákno na téma ,,Ruské hodinky( kopie ) a švýcarské hodinky(originály)?.

Zajímá mě, kde Rusové vzali tolik pěkných designů hodinek. Předem díky za tipy.

PS:nejde o to ruské hodinky zdiskreditovat, jen zjistit, kde brali ,,know how?:-).

Blackbiker

Zde jsou 2 první dvojice hodinek:

Ad 1.: Poljot Aviator versus Fortis Pilot Proffesional Chronograph

Ad 2.: Poljot Albatros versus Breitling Navitimer ?92

Odesláno

Myslím, že ani to ne, protože současný kalibr 3133 je původem kalibr Valjoux 7734. Nakolik se jedná o lépe či hůře vyrobený strojek (ze strany CCCP) nejsem schopen posoudit.

Jsem vlastníkem právě výše zmiňovaných Aviatorů, docela rád je nosím, občas dokonce využívám chronografových funkcí.

Odesláno

2 George:

Gratuluji ke skorofortisům:-)vážně, tyhle aviatory jsou povedené-pěkné(stylově zcela jiné než Volmax Aviator)

zde kdyžtak možnost srovnání kalibrů-víceméně stejné-na pohled:-)

Valjoux 18000 kmitů a Poljot 21600 kmitů(poljot by měl být tudíž snad lepším strojkem-těžko říci,nejsem znalec:-))

Odesláno

Ty Aviatory mi nepřijdou jako kopie. Podoba tam je, ale rozdílů také dost. Počet sčítačů, ručky, apertura, tlačítka. Podobný kousek bychom asi našli u každého výrobce.

Mimochodem, Fortis a Poljot se měli soudit. Nevíte někdo jak to dopadlo?

Odesláno

Pár "inspirovaných" modelů, některé víc, některé míň podobné známým švýcarským/německým hodinkám

Přiznaná replica Junghans

3261.jpg

IWC Portugiese?

2802.jpg

Sinn Finanzplatzuhr

2902.jpg

Ulysse Nardin v bílé i modré

secret_mission_black.jpg

2925.jpg

Breitling B-Fighter

5177.jpg

Blancpain chrono

other_blancpain_dn_3.jpg

Breguet XX?

other_cosmos.jpg

Omega Dynamic

dynamic.jpg

Odesláno

2Viktor:

Díky,díky,tak tady jsou některé originály dle tvého příspěvku- tady je ta kopie evidentní. Být managementem originálních značek tak-soud nevyhnutelně.:-)

Každopádně snad nové modely Poljotu budou originály-i když Rusko(země neomezených možností):-)

Odesláno

Já si myslím, že na světě by se našlo jen několik firem, které tomu neodolají /pokud by se vůbec nějaká našla/. Ono se asi ani tak moc už vymyslet nedá, zvlášť v tomto segmentu. Jak už bylo uvedeno, pokud hodinky vyrábějí pod vlastní značkou, nemám s tím problém.

Odesláno

Viktore, já jsem viděl ještě daleko přesnější (vlastně věrnou) verzi těch UN - tohle je myslím aktuální model. :)

Gandalfe - já ti ani, ale ani trochu nerozumím. Odjeď za ural - tam se smí vše, jak píše Viktor, když nemůžeš odolat pokušení krást nápady.

Odesláno

cigi: já gandalfovi rozumím, podívej se třeba na potápěčské hodinky, tam je mnohem víc modelů, které jsou si podobné. A stačí probrat jen renomované firmy a určitě hned na pár kousků narazíš. Vzpomeň třeba na Sport I, v příslušném vlákně se časem objevilo pár fotografií podobných kousků jiných firem. A Sport II? Těch je také požehnaně. Jde o to najít hranici inspirace a plagiátu.

Odesláno

Ono je to těžké. Druhů hodinek se vyrobilo už tolik, že se prostě každé něčemu alespoň trochu podobat musí.

Výhodu mají ti výrobci, kteří vlastní nějaký ten historický model. Kopírují tak akorát sebe.

A třeba Panerai má také velkou výhodu. Vycházejí z určitých konkrétních zvláštních hodinek, jinak nikoho nenapodobují a hodně se přitom odlišují od ostatních.

Odesláno
Zdravím všechny,

Blackbiker

Zde jsou 2 první dvojice hodinek:

Ad 1.: Poljot Aviator   versus    Fortis Pilot Proffesional Chronograph

Ad 2.: Poljot Albatros   versus   Breitling Navitimer ?92

Tedy musím se přiznat že ty Aviatoru jsem asi někde viděl, ale teď ať heldám kde hledám.... co je to za typ konkrétně??

Odesláno

jo blackbirde, to jsou oni. Ondraji, 31682, gandalfe, myslím, že ty UN naprosto demonstrují, o co jde - TOHLE je plagiátorství, to neokecáte. I ty ručky vzali, dělení subciferníků, prostě vše. Samosebou se hodinky navzájem podobají, ale my jsme přeci fajnšmekři a ty rozdíly jasně vidíme, ne? U prima je čistý plagiátorství například pouzdro na diplomaty - rolex, ale alspoň udělali vlastní ciferník. Sporty I ani II jsem ještě do týhle míry obšlehlý neviděl :) :)

Odesláno

2PinkyCZ

Poljot Aviator(1.MoskevskijČasovojZavod) http://www.poljot.ru/clock/ru/item/146.html?html

2Cigi

už podruhé se směju Vašemu nepřesnému oslovení mé maličkosti-jsem blackbiker!!!!V pohodě:-), jen pro příště.

Jinak jsem někde na ebay našel staré švajcy jako kdyby z oka vypadly Sportům I(tedy jen pouzdrem!)zkusím najít-ps:Sporty I-to jsou opravdu fakt pěkné a precizní hodinky-mají můj obdiv(asi je budu muset někdy pořídit)

Kdyby rusové(Poljot) trošku myseli stylem Primu nemuseli bychom tady rozvádět toto téma-a je to u nich škoda-protože tím klesá jejich image.I když v konečném důsledku-výsledek prodejnosti Poljotu- jim to vůbec nevadí-např.1000 kusové série se rozprodávají sakra rychle:-)

2Gandalf:

to je jasné-Poljot nevyhazujte-jsou to přeci výborné mechanické hodinky!!!!Můžu vědět typ, který máte?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...