Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Před 3 roky jsem u sekačky přešel z benzínu na baterku a stále jsem nadšený. 2 baterky, pojezd, výkon srovnatelný s benzínem, výdrž až 500 m2. Sekám celkem cca 1600-1700 metrů, aku sekačkou předních cca 400, to dělá každý týden Monča, baví jí to. Na zbytek mám traktor Husquarna, benzín. Ale bacha - 10 let mám i ruční vřetenovku Stiga, už pár let nebyla v akci, ale teď jsme ji oživili. Má ráda zkracování jen tak o 1-2 cm, kdy je práce s ní snadná, při vyšší trávě je to dřina a výsledek není 100%. Před pár týdny jsem posekal zahradu traktorem, pak ji dodělal vřetenovkou a po pár dnech to znovu přejel vřetenem. Výsledek se mi líbil. Včera, po 14 dnech, jsem si řekl, že v rámci hubnutí a kondice přejedu zadek zahrady (cca 1200 m) zase vřetenovkou. Byla to makačka, měřák spálených kalorií se točil jako divý, ale dal jsem to. Předek zahrady byl pak s vřetenovkou už jen příjemnou zábavou.. Všechny 3 věci - traktor, akusekačka a vřetenovka se u nás pěkně doplňují a mohu je doporučit.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 1 hodinou, Ivan Lelák napsal:

Před 3 roky jsem u sekačky přešel z benzínu na baterku a stále jsem nadšený. 2 baterky, pojezd, výkon srovnatelný s benzínem, výdrž až 500 m2. Sekám celkem cca 1600-1700 metrů, aku sekačkou předních cca 400, to dělá každý týden Monča, baví jí to. Na zbytek mám traktor Husquarna, benzín. Ale bacha - 10 let mám i ruční vřetenovku Stiga, už pár let nebyla v akci, ale teď jsme ji oživili. Má ráda zkracování jen tak o 1-2 cm, kdy je práce s ní snadná, při vyšší trávě je to dřina a výsledek není 100%. Před pár týdny jsem posekal zahradu traktorem, pak ji dodělal vřetenovkou a po pár dnech to znovu přejel vřetenem. Výsledek se mi líbil. Včera, po 14 dnech, jsem si řekl, že v rámci hubnutí a kondice přejedu zadek zahrady (cca 1200 m) zase vřetenovkou. Byla to makačka, měřák spálených kalorií se točil jako divý, ale dal jsem to. Předek zahrady byl pak s vřetenovkou už jen příjemnou zábavou.. Všechny 3 věci - traktor, akusekačka a vřetenovka se u nás pěkně doplňují a mohu je doporučit.

Vřetenovka je skoro meditační pomůcka 👍😉

Odesláno (upraveno)
před 6 minutami, Jehlan napsal:

Vřetenovka je skoro meditační pomůcka 👍😉

Spíš bych řekl běhací pás. Hodinky u ní kroky nezaznamenají díky efektu "kočárek", ale když jsem to včera počítal, ušel jsem s ní rychlou chůzí přes 5 kilometrů s pocitem, že tlačím naloženou kárku. Takže spíš intenzivní sport s tepovkou kolem 160 a ve vedru. Ale jasně, i čistá hlava. Vřetenovka je skvělá!

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
  • Like 1
Odesláno
před 13 minutami, Ivan Lelák napsal:

Spíš bych řekl běhací pás. Hodinky u ní kroky nezaznamenají díky efektu "kočárek", ale když jsem to včera počítal, ušel jsem s ní rychlou chůzí přes 5 kilometrů s pocitem, že tlačím naloženou kárku. Takže spíš intenzivní sport s tepovkou kolem 160 a ve vedru. Ale jasně, i čistá hlava. Vřetenovka je skvělá!

...tak já dělám jen plácek vedle bytovky (město to zvládne jen jednou /měsíc).Doma aku + strunovka a na louce kosa + křovák. Tahle je obyč Alko.

• Like 1
  • Díky 1
Odesláno

Já jsem dlouho hledal robotickou sekačku, která bude fungovat s určitou inteligencí, nepotřebuje ani GPS ani drát a po dvou šlápnutích vedle jsem narazil konečně na sekačku TerraMow V600, která funguje. Princip orientace je založený na kamerách a mapě, kterou si robot mi tvoří poměrně s velkou přesností, až mě to udivuje. Můžete si nastavit sekání v pruzích, dosekávání okrajů a podobné věci. Samozřejmě funguje i to, že když nezvládne plochu posekat najednou, tak se dobije a zbytek doseká po nabití. Je velmi tichá, jediná nevýhoda je, že neseká ve špatných světelných podmínkách a v noci, díky kamerám. Konečně někdo přišel s kvalitním řešením, a nejenom hezkými řečmi na webových stránkách. 

Odesláno

@Josef01 diky. To vypada super. Koukalm jsem na odkaz, i cena je v pohode. Nastavoval sis to sam nebo ti prodejce nejak pomohl? A jedes na wifi nebo sim kartu (v tom pripade nejaky/jaky poplatky?).

Dikes. 

Odesláno (upraveno)

Nastavení je fakt jednoduchý, jedu jen na Wi-Fi a vše v pohodě. Takhle si představuji aplikaci a instalaci, tohle je skvěle udělaný. Nemám to úplně jednoduchý s trávníkem a GPS byla úplně nepoužitelná.

Upraveno uživatelem Josef01
  • Díky 1
Odesláno

Hele jeste do pléna debilni otazka ohledne wi fi. U baraku samozrejme je, ale dal na koncich zahrady ani nevim. Nikdy jsem nekoumal, asi spis ne nebo nic moc. To je asi problem ne? Na druhou stranu to nebude vyjimecna situace. Takze to pak musi mit tu SIMku? Dikes. 

Odesláno

Podle mě to tu wifi nepotřebuje pořád, je pro ovládání a update, takže já mám základnu 20 metrů od Wifi a jak vidíš, je tam plný signál. Nevím, jak máš velkou zahradu, ale tahle sekačka nedá na jeden zátah ani 200 m2, jen abys měl představu. Dělají pak větší model.

• Díky 1
Odesláno

Jen dotaz, řeší ti prodejci i pravidelný roční servis? 

A ještě jeden, potřebuji oddělit trávník od výsadby, kde budou převážně kamínky. A přemýšlím, čím to oddělit. Není to přímka, spíše obloučky. Betonový travní obrubník má šířku 12 cm, to se mi nelíbí. Tak trochu zvažuji pásovinu, ale obávám se, zda dokáže robotická sekačka dosekat těsně k okraji, nechce se mi to pak obcházet se strunovkou.

Ideální by bylo něco s šířkou cca do 5 cm, co se dá tvarovat do oblouku. Nebo sekačka, která to s přesností 1 cm dokáže posekat. 

Odesláno (upraveno)
před 11 hodinami, P_P napsal:

Servis si většinou děláš sám (výměna nožů, čištění, promazání,...), nic jiného není třeba. Prostě podobně jako robo-vysavače. U sekání až k lemu záhonu  sleduj to, jaký má průměr záběr nožů kontra šířka sekačky. Obvykle je "nedosečeno" cca 10-15cm od okraje a podobně je to i u ostrých rohů kde je vidět i zatáčka sekačky. Ale pokud ti trávník sousedí třeba se zámkovkou, sekačka dokáže částečně jet i po dlažbě, takže to poseká zcela. Nedosekání je tedy jen tam, kde je svislé oddělení trávy a záhonu.

Upraveno uživatelem polifka
Odesláno

S tím servisem moc nesouhlasím, mám Husqvarnu a každý rok nechám dělat servis, není to jen o výměně nožů, ty samozřejmě za sezónu měním cca 3x, ale celkovém servisu včetně elektroniky, diagnostiky a nastavení - například rychlost jednotlivých kol, musí se doladit, aby byla na motorech co nejvíce stejná  apod. Takže bez odborného servisu si to moc nedovedu představit.

To dosekávání trávníku, mám představu, že to oddělím pásovinou a sekačka při okraji pojede jedním kolem po kamínkách výsadby, ale nevím, zda to dokáže jet s přesností cca 1-2 cm, aby nezajela moc do kamínků? 

Odesláno

Vím o sekačkách co mají na boku strunovku, cena asi není největší problém, ale trochu se bojím té technologie, moc se mi to nezdá. Díval jsem se navíc i na video, moc to nebylo chváleno, ta strunovka nejede pořád, ale zapíná se, ale prý nějak divně, moc spokojenost s tím nebyla a doporučení prý spíše NE. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...