Bert Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Jestliže je použití kal.50 downgrade jako prase, tak mi zkuste vysvětlit proč jste ochoten akceptovat LIP R25, který s Orlíky nemá absolutně nic společného? Na jednu stranu se tu bojuje o pokud možno absolutní shodnost s původním modelem a na druhé straně nikdo neřeší např. sklo BULLET PROOF, to je plně akceptováno bez jakýchkoliv připomínek. Proč ? Ad použití kalibru: protože pokud není PRIM schopen vyrobit či smontovat to, co před 45 lety, chci to, co je původním orlíkům co nejvíce podobné. Byla li zkoušena obyčejná 50ka, a prošla, je to fajn, ale orlíky šly do světa s incablocem. To je neoddiskutovatelný fakt. Mému srdci je mnohem bližší kočkopes vzniklý složením primácké 50ky a LIP R25, nežli technické zjednodušení, kterého se patrně výrobce dopustí. Když už jsme u toho kočkopsa, mám takový pocit, že i v roce 1965 došlo k zajímavé skládačce. Ad sklo: je tomu cca měsíc, co jsem byl informován o tom, že výroba původního skla je možná. Více v SZ, protože by to bylo asi flame.
cigi Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 (upraveno) Jestliže je použití kal.50 downgrade jako prase, tak mi zkuste vysvětlit proč jste ochoten akceptovat LIP R25, který s Orlíky nemá absolutně nic společného? Na jednu stranu se tu bojuje o pokud možno absolutní shodnost s původním modelem a na druhé straně nikdo neřeší např. sklo BULLET PROOF, to je plně akceptováno bez jakýchkoliv připomínek. Proč ? Protože to sklíčko je něco navíc, co odliší repliku od originálu, má to švih a vtip. Navíc myslím, že tam klidně může přijít to původní plastové. Absence incablocu je prostý menažérský downgrade, už na to nemáme, tak to neuděláme, kompromis čistě z finančních důvodů, jak píšeš. Pro fandy tedy hořká pilulka, neboť ořezání. Alspoň to LIP R 25, ač rovněž vynucený a nechtěný kompromis, by byla pocta, nebo jak to říct, historický odkaz, důkaz, že jste se tím zabývali, že jste hodináři, že si toho modelu vážíte, že chcete dělat něco víc, než povrchní módu. Já fakt nevím, jak to vysvětlit, chcete v nmnm dělat drahé hodinky a netušíte nic o pěstování značky, je to komplexnější, než si připouštíte, to prostě už nestačí, udělat pěkný hodinky a říct, že jsou český. Upraveno 26. května 2010 uživatelem cigi 3
cigi Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Dej si diazepam, asi ho potřebuješ. Myslím, že tady může každý vyjádřit svůj názor, bez toho, že by ho měl někdo urážet. Á páníček se ozval, potrefenej, že ty jsi to psycho, co je chce za třicet, zas to nevyšlo, zkus zaškemrat u accutrona, nebo si kup steinharty. 7
levistrauss Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Á páníček se ozval, potrefenej, že ty jsi to psycho, co je chce za třicet, zas to nevyšlo, zkus zaškemrat u accutrona, nebo si kup steinharty. Ozval jsem se, protože se mi nelíbil tón, kterým jsi reagoval. Věřím, že jsme slušní a inteligentní lidé, abychom se nemuseli navzájem napadat za to, že se nám nelíbí názor druhých. Ale k věci. Nejde mi o částku v absolutním měřítku, ale v tom relativním, tedy, že částka podle mě neodpovídá tomu, co za ni dostanu. 3
VS Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 S tím číslem 300, jako definitivním opatrně. Žily byly 65302 a 65304 .... teda já mám jen ty 302, o 304 se zmiňoval Accutron. Nejde o přesné číslo, ale o fakt, že jich bylo vyrobeno málo a proto je sběratelé shánějí. A unikátní jsou v produkci Primu nerezovým pouzdrem. To snad žádné jiné neměly.
hciq Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Protože to sklíčko je něco navíc, co odliší repliku od originálu, má to švih a vtip. Navíc myslím, že tam klidně může přijít to původní plastové. Absence incablocu je prostý menažérský downgrade, už na to nemáme, tak to neuděláme, kompromis čistě z finančních důvodů, jak píšeš. Pro fandy tedy hořká pilulka, neboť ořezání. Alspoň to LIP R 25, ač rovněž vynucený a nechtěný kompromis, by byla pocta, nebo jak to říct, historický odkaz, důkaz, že jste se tím zabývali, že jste hodináři, že si toho modelu vážíte, že chcete dělat něco víc, než povrchní módu. Já fakt nevím, jak to vysvětlit, chcete v nmnm dělat drahé hodinky a netušíte nic o pěstování značky, je to komplexnější, než si připouštíte, to prostě už nestačí, udělat pěkný hodinky a říct, že jsou český. Hale nějak nechápu specifikaci neprůstřelný sklo na hodinkách...co je to zase za marketingovej blábol. Vždycky jsem žil z infa, že neprůstřelný sklo je neprůstřelný jen proto, že je tlustý a nebo lepený. Pokud se pletu, tak mi to pls někdo vysvětlete. Jinak cigi, já s inkablokem pro skalní Primí příznivce problém nevidím. Myslím, že mechano, za patřičnej obnos, vám ten inkablok, do toho strojku, usadí jako prd. Pak to bude mít teprve ten pořádnej dekadentní nádech....za docela slušnou raketu, typ dodělej si sám.
Bert Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Nejde o přesné číslo, ale o fakt, že jich bylo vyrobeno málo a proto je sběratelé shánějí..... Jasně, souhlas. Z Tvé věty jsem si vybral jenom jednu část, souhrnně máš naprostou pravdu.
Návštěvník tolja Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Od momentu, kdy vešla ve známost tato limitka a její cena, přemýšlím nad tím, kdo z vás (nás) VÁŽNĚ uvažuje o pořízení těchto hodinek? Já tedy ne. I když jsem příznivcem hodinek PRIM a Orlík považuju za jedny z nej primek, prostě 45k za jejich repliku (i když jistě záměrně v zásadně limitované edici) opravdu nehodlám dát. OK, kdyby na nich vysela cenovka s 30k, tak mají už teď mou objednávku, ale prostě s takovou ani náhodou. Jakej je rozdíl mezi 30 a 45K? Na klávesnici se mi dere zde mnohokrát odsouzené slovo žebrota. A můj názor je, že by jsi si je nekoupil, ani kdyby na nich vYsela cenovka 20K.
garyfisher Odesláno 26. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Od momentu, kdy vešla ve známost tato limitka a její cena, přemýšlím nad tím, kdo z vás (nás) VÁŽNĚ uvažuje o pořízení těchto hodinek? Já tedy ne. I když jsem příznivcem hodinek PRIM a Orlík považuju za jedny z nej primek, prostě 45k za jejich repliku (i když jistě záměrně v zásadně limitované edici) opravdu nehodlám dát. OK, kdyby na nich vysela cenovka s 30k, tak mají už teď mou objednávku, ale prostě s takovou ani náhodou. Ja dost vazne premyslim, jestli tu objednavku udelam. 45 tis. je ale dost. Docela by me zajimalo, jestli myslite, ze si to aspon trochu udrzi cenu. Chronopromiskuita je hrozna vec a kdybych se s nima musel rozloucit, tak bych nechtel moc tratit.
pan socka Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 (upraveno) Hodinky jsou to slušné, průměr akorát na mojí packu, cena vynikající. Co je zarážející ta tajemnost, na webu primu nic, možnosti objednání nic, více info rozešleme hochům co spolu mluví... Upraveno 26. května 2010 uživatelem pan socka 1
levistrauss Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Jakej je rozdíl mezi 30 a 45K? Na klávesnici se mi dere zde mnohokrát odsouzené slovo žebrota. A můj názor je, že by jsi si je nekoupil, ani kdyby na nich vYsela cenovka 20K. Omlouvám se za překlep. Myslím, že cenová politika Eltonu zde na fóru byla řešena mnohokrát a myslím, že nebudu sám, kdo tvrdí, že prostě kvalita (inovace, design, použité materiály apod.) neodpovídá tomu, co za nabízený produkt chtějí (pochopitelně je to jen jejich věc, jakou cenovou politiku zvolí a já pouze předkládám svůj názor). Jinými slovy, rád zaplatím za kvalitu jakoukoliv částku, pokud té částce ta kvalita bude odpovídat. Co se týče cenovky, respektuji Tvůj názor a patrně Tě nebudu moci přesvědčit o opaku a abych pravdu řekl, ani o to nestojím. 2
Návštěvník tolja Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Omlouvám se za překlep. Myslím, že cenová politika Eltonu zde na fóru byla řešena mnohokrát a myslím, že nebudu sám, kdo tvrdí, že prostě kvalita (inovace, design, použité materiály apod.) neodpovídá tomu, co za nabízený produkt chtějí (pochopitelně je to jen jejich věc, jakou cenovou politiku zvolí a já pouze předkládám svůj názor). Jinými slovy, rád zaplatím za kvalitu jakoukoliv částku, pokud té částce ta kvalita bude odpovídat. Co se týče cenovky, respektuji Tvůj názor a patrně Tě nebudu moci přesvědčit o opaku a abych pravdu řekl, ani o to nestojím. A to teda ne! Jasně jsi napsal, že hodinky, které jsi ještě ani neviděl za 45K nestojí, ale za 30K ano. A já se chci dozvědět jak jsi na to přišel. Pouč nás, prosím.
levistrauss Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 A to teda ne! Jasně jsi napsal, že hodinky, které jsi ještě ani neviděl za 45K nestojí, ale za 30K ano. A já se chci dozvědět jak jsi na to přišel. Pouč nás, prosím. OK, je to jen můj názor, který stavím na předpokladu, že cenu hodinek často určuje renomé značky (proto také stojí různé hodinky s kalibrem ETA 2824 různě vysoké částky - od 10k u např. Archimede přes 20k u Fortis do 30k u Longines - samozřejmě se tyto hodinky mnohdy liší, ale v zásadě si nemyslím, ty odlišnosti znamenají takový cenový rozdíl) a přestože mám Prim velmi rád a za renovaci Igenů dám nemalou částku (jistě víte, kolik stojí kompletní renovace), nedomnívám se, že je svou úrovní, kvalitou výstupní kontroly (také často propírané téma) na takové výši, aby se mohla cenovkou rovnat třeba značkám jako Fortis, Longines, Omega a další. Je to jen můj subjektivní názor, se kterým jsem sem přišel a nikomu ho nevnucuju, nicméně jsem ho zmínil na fóru, které tady od toho podle mě je. 6
Návštěvník tolja Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 OK, je to jen můj názor, který stavím na předpokladu, že cenu hodinek často určuje renomé značky (proto také stojí různé hodinky s kalibrem ETA 2824 různě vysoké částky - od 10k u např. Archimede přes 20k u Fortis do 30k u Longines - samozřejmě se tyto hodinky mnohdy liší, ale v zásadě si nemyslím, ty odlišnosti znamenají takový cenový rozdíl) a přestože mám Prim velmi rád a za renovaci Igenů dám nemalou částku (jistě víte, kolik stojí kompletní renovace), nedomnívám se, že je svou úrovní, kvalitou výstupní kontroly (také často propírané téma) na takové výši, aby se mohla cenovkou rovnat třeba značkám jako Fortis, Longines, Omega a další. Je to jen můj subjektivní názor, se kterým jsem sem přišel a nikomu ho nevnucuju, nicméně jsem ho zmínil na fóru, které tady od toho podle mě je. Blablabla.. Neodpověděl jsi. V čem je rozdíl 15K na hodinkách, co svět a tedy ani ty ještě neviděl? Odpověď "je to můj názor" jaksi z principu neberu.
Hasňa Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Za 45k To ani omylem! Si snad delaji srandu, ne? To za 43k, to uz je jina, to by cena odpovidala kvalite a oni by uz davno meli mou objednavku. Takhle to jsou obycejni zlodeji.
levistrauss Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Blablabla.. Neodpověděl jsi. V čem je rozdíl 15K na hodinkách, co svět a tedy ani ty ještě neviděl? Odpověď "je to můj názor" jaksi z principu neberu. Ale ono to nic jiného než můj názor není a to, že ty to nebereš, je mi fakt jedno. 2
cigi Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Hele levistrauss, když nemáš těch 15 litrů navíc, tak se je snaž vyškemrat někde na sociálních dávkách a nech nás na pokoji, dokud to nezvládneš. Pokud nechápeš, oč jsou tyhle orlíky cenější, než obyč fortisky, bingo - nejsou určený pro tebe, si kup ty fortisky a buď happy. Já ti jedny obstarožní kosmonautický za jedenáct rád přenechám, nejčko musím dozbrojit Prim není fortis ani archimede a tohleto měla být opravdu původně libůstka pro chlapce, co spolu mluví, socka má v tomto smyslu bohužel recht, a plné právo se cítit odstrčen. Docela je mi to trapný. Že se limitka dostala v nedotažené podobě a vyšším, než plánovaném počtu, ale nižší ceně na chronomag, kam skutečně , ale skutečně nebyla nikdy určena, je souhra mrzutých událostí, na které neměl nikdo z těch chlapců vliv. Než stalo se, hodinkám to neuškodí, a teď se do toho můžete navážet, ať si to accutron vychutná. 1 3
Quasar007 Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Ale ono to nic jiného než můj názor není a to, že ty to nebereš, je mi fakt jedno. OT: Omlouvám se, že do toho vstupuji. Osobně jsem to pochopil tak, že pro "levistrauss" uvedené hodinky nemají vyšší hodnotu než je oněch 30k. Nakolik se jedná o racionální či iracionální důvody konkrétního člena je mi v tomto případě jedno, je to jeho volba. Spousta z nás má při pořizování čehokoliv stanoven pomyslný "strop", jestli ho překročí z jakéhokoliv důvodu, je pouze jeho rozhodnutí. Někdy stačí drobný impuls v podobě nějakého detailu (technologie/marketing/nostalgie/...) a pak by se dalo užít sloganu z Kofoly "Když ji miluješ, není co řešit."
accutron Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Hele levistrauss, když nemáš těch 15 litrů navíc, tak se je snaž vyškemrat někde na sociálních dávkách a nech nás na pokoji, dokud to nezvládneš. Pokud nechápeš, oč jsou tyhle orlíky cenější, než obyč fortisky, bingo - nejsou určený pro tebe, si kup ty fortisky a buď happy. Já ti jedny obstarožní kosmonautický za jedenáct rád přenechám, nejčko musím dozbrojit Prim není fortis ani archimede a tohleto měla být opravdu původně libůstka pro chlapce, co spolu mluví, socka má v tomto smyslu bohužel recht, a plné právo se cítit odstrčen. Docela je mi to trapný. Že se limitka dostala v nedotažené podobě a vyšším, než plánovaném počtu, ale nižší ceně na chronomag, kam skutečně , ale skutečně nebyla nikdy určena, je souhra mrzutých událostí, na které neměl nikdo z těch chlapců vliv. Než stalo se, hodinkám to neuškodí, a teď se do toho můžete navážet, ať si to accutron vychutná. jen do mně chlapci. bez bázně a hany. a pokud se někomu nelíbí jak je dnes venku, tak mi to klidně také může vpálit.
rorda Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Ale no tak, chlapci, neplevelte to tady, taková pěkná limitka a vy byste tady zase chtěli rozebírat stokrát omletou cenovou politiku a vztah cena/kvalita v podání NMnM PRIMu ... Řekl bych, že ta hladina ceny a její akceptace ve vazbě na příslušný statek/výrobek/službu je čiště indviduální záležitost a následně se odráží do vztahu nabídky a poptávky ... To není ovšem nic nového a objevného, to už je výsledkem různých ekonomických teorií a pojednání hezkou řádku let ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se