Přejít na obsah

Prim Orlík - limitovaná edice 2010

Doporučené příspěvky

Je to na nějakém starém vojenském transportéru.

Jelikož je ta fotka asi z focení v Kijevě v areálu vojenského muzea, bude to možná tento duhový tank stojící před monumentem Rodina Mať.

post-2877-073136000 1285092161.jpg

Pro focení vojenských hodinek je tam lepší exponát, a to mobilní odpalovací zařízení jaderných raket, u kterého jsem si vyfotil svoje kamandirskie.

post-2877-015583200 1285092618.jpg

PS: promiňte za odbočení od tématu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předmět: Kompas PB-65

Komu: všichni

Onehdá se mi podařilo dostat do jednoho skladu kde mají uloženou potápěčskou vojenskou sadu jejichž součástí byly Orlíky. (Ty už tam samozřejmě nebyly, podobně jako dýka.) K mému překvapení to jsou dvě velké bedny, které dohromady váží cca 100 kg. Orlíky tvořily společně s buzolou a hloukoměrem příslušenství potápěče, které si měl upevnit na ruku. Obrázky obou přístrojů přikládám.

Jen pár doplňujících informací k tomu kapalinovému kompasu. Jeho označení je PB-65 a vyráběla ho Mikrotechna Praha. Je plastový, má průměr 43 mm, výšku 35 mm a hmotnost 58 gramů.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Předmět: Kompas PB-65

Komu: všichni

Jen pár doplňujících informací k tomu kapalinovému kompasu. Jeho označení je PB-65 a vyráběla ho Mikrotechna Praha. Je plastový, má průměr 43 mm, výšku 35 mm a hmotnost 58 gramů.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Jako vždy perfektní informace a navíc s kvalitníma obrázkama. Díky.

Jen na doplnění. Vyráběla ho Mikrotechna Holešovice. V současné době tento podnik již neexistuje.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Mají nějaké divné ručky. Minutová ručka je zase nějak ohnutá nahoru (???) a ručky se nezdají  být konvexní. To je oficiální fotka těch limitek nebo renovovaných originálů? Možná by nebylo špatné uvést nějaký komentář k fotografii a jejímu původu. Protože tohle vypadá divně. I ta špinavá luneta se mi moc nezdá.

Edit: Asi to budou ty nové. Hm.

Upraveno uživatelem yed69
Odkaz ke komentáři

Mají nějaké divné ručky. Minutová ručka je zase nějak ohnutá nahoru (???) a ručky se nezdají  být konvexní. To je oficiální fotka těch limitek nebo renovovaných originálů? Možná by nebylo špatné uvést nějaký komentář k fotografii a jejímu původu. Protože tohle vypadá divně. I ta špinavá luneta se mi moc nezdá.

Edit: Asi to budou ty nové. Hm.

Oficiální fotka to sice není, ale klidně by mohla být, neboť je dle mého názoru perfektní. Doporučuji podívat se na další fotky, které je možné najít na http://photowatches.eu/thumbnails.php?album=369

Co se týká připomínek tak ručky jsou konvexní. To jestli jsou nebo nejsou divný ponechávám bez komentáře. Prostě jsou takové, jako na originálu z roku 1965. Špínu na lunetě nevídím a tudíž nevím co k tomu dodat.

Odkaz ke komentáři

Jsou povedený. Stačí srovnat s Orlík 55LE a tohle je fakt paráda.

Protože mám ty Orlíky 55LE, tak můžu porovnat. Podle fotky stejné. (Jasně, bez data, jiná luneta, jiné sklo, jiný stroj. Myslím dojem).  Co je to na lunetě mezi 6 a 7 hodinou? Zbytek barvy? Accutron tam nic nevidí. Já ano.  Upraveno uživatelem yed69
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...