Mechac Odesláno 16. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2015 Ahoj biamonti, vítám Tě, měl jsem ten start podobně jak ty, ale velmi rychle jsem do toho spadnul a teď už není úniku :-D Musím ale uznat, že z různých závislostí je tahle jedna z těch nejpříjemnějších, a to dokonce nejen nošení samotné, ale i toho všeho kolem - někdy dlouhodobý důkladný výběr hodinek, jindy pak bezhlavé, nečekané a impulzivní nakupování hodinek, o kterých člověk rok dva zpět třeba jen snil. Ať se Ti tu líbí! Příjemný den,zdravim všechny vážené členy Chronomagu.Jmenuji se Biamonti.Co to jsou hodinky, vím již od dětství, ale teprve až v posledních několika měsících začínám objevovat jejich opravdové kouzlo a tajemství.Stává se ze mě chronomaniak a doufám, že další taje chronosvěta mi pomůže odhalit i vaše společnost. Stejně tak doufám, že i já po čase budu moci být přínosem vám.Do nedávna jsem oblékal quartzové Casio EF554. Po nákaze chronovirem jsem od zdejšího váženého člena zakoupil své první automatické hodinky, a to většině členů chronicky známé Seiko Orange Monster II (SRP309J1).Všichni asi teď tuší, jak se diagnoza může vyvíjet dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eddie75 Odesláno 20. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2015 Ahoj, tak jsem po dlouhe dobe znovu objevil hodinky. Jako skolak jsem nosil Nejake Primky a pak ruzne digitalky a quartzky. Pak nasledovalo dlouhe bezhodinkove obdobi. Pred rokem jsem poridil Vostoky Ekranoplan, ktere nosim. A zjistil jsem ze bez hodinek nedam ani ranu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany Odesláno 21. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2015 Ahoj, jsem Fanda z Liberce. Dříve jsem hodinky vůbec neřešil a ani nenosil. Bral jsem je jako "ukazatel času". Následně si koupil mechanické hodinky kolega z práce, který mi také ukázal zdejší fórum a už jsem nahlodán. Nyní již beru hodinky mechanické jako prvotřídní lidskou práci a hodinky již nyní zkrátka musím mít.Jsou tady perfektní fotky, informace k hodinikách a také dle příspěvků pohodoví lidé:-)Již jsem si pořídil první automaty a to Seika sport 5. Resp. ty půjdou na aukro (zde zatím nemohu) a střídají je potápky Citizen.Tak zatím takto. fanda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 21. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2015 Takže jedeš na japonské vlně :-D Ať ti nadšení pro dobré hodinky vydrží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cibulak Odesláno 21. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2015 Ahoj, ja jsem Cibulak a jsem chronoholik ne vazne. K hodinkam jsem se dostal pomerne pomalu. Kdy cca 3 roky zpet si moje pritelkyne poridila Tag Heuery k 30. Rikal jsem si, k cemu tak drahy hodinky, vzdyt to jsou JEN hodinky!! V te dobe jsem nosil Stormy jakozto luxusni hodinky, ze jo Neuplynul ani rok a zacal jsem koukat po opravdovych hodinkach.. no jo a byl jsem v pasti. Skoro pul roku vybirani od Oris po Tag Heuer. A vysledek? Skoncil jsem u Raimond Weil a nenohu se jich nabazit! Jen ten stret s kovovou klikou mohl skoncit lepe :/ 1:0 pro kliku. No a jak to tak chodi, zjistil jsem, ze potrebuju potapky, pilotky a nejaky k saku, ze... dobrodruzstvi zacina! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Ahoj, ja jsem Cibulak a jsem chronoholik ne vazne. K hodinkam jsem se dostal pomerne pomalu. Kdy cca 3 roky zpet si moje pritelkyne poridila Tag Heuery k 30. Rikal jsem si, k cemu tak drahy hodinky, vzdyt to jsou JEN hodinky!! V te dobe jsem nosil Stormy jakozto luxusni hodinky, ze jo Neuplynul ani rok a zacal jsem koukat po opravdovych hodinkach.. no jo a byl jsem v pasti. Skoro pul roku vybirani od Oris po Tag Heuer. A vysledek? Skoncil jsem u Raimond Weil a nenohu se jich nabazit! Jen ten stret s kovovou klikou mohl skoncit lepe :/ 1:0 pro kliku. No a jak to tak chodi, zjistil jsem, ze potrebuju potapky, pilotky a nejaky k saku, ze... dobrodruzstvi zacina!Vitej. Dle toho, co pises, se obavam, ze jsi ztraceny, protoze jsi rafinovany...:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tonmikes1 Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Zdravím, jmenuji se Antonín a má přezdívka zde je tonmikes1.Jsem student 3. ročníku obor Hodinář.Rád čtu a většinu volného času strávím na počítači. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 24. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2015 Vitej, doufam, ze nam tu roste novy expert na opravy a servis! At se Ti dari! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 24. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2015 (upraveno) Zdravím, jmenuji se Antonín a má přezdívka zde je tonmikes1.Jsem student 3. ročníku obor Hodinář.Rád čtu a většinu volného času strávím na počítači.Ahoj jmenovče....myslím, že kombinace Tvého oboru s tímto fórem bude pekelná... Tak hodně štěstí. Upraveno 24. ledna 2015 uživatelem Tondaa73 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DOSA Odesláno 24. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2015 Ahoj lidi. Jmenuji se DOSA. To je má přezdívka už ze školy. Do Cronomagu jsem zavítal ze zvědavosti, a abych se něco nového dozvěděl. Hodinky jsou má záliba. V šuplíku jich pár mám. Nejraději mám mechanické automatické. Dávám přednost švýcarským značkám. Čína mě neláká. Plagiáty mě štvou. Nevím co je tourbilion (nebo jak se to píše). Vím však,jak je na vozíku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 28. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2015 Ahoj lidi. Jmenuji se DOSA. To je má přezdívka už ze školy. Do Cronomagu jsem zavítal ze zvědavosti, a abych se něco nového dozvěděl. Hodinky jsou má záliba. V šuplíku jich pár mám. Nejraději mám mechanické automatické. Dávám přednost švýcarským značkám. Čína mě neláká. Plagiáty mě štvou. Nevím co je tourbilion (nebo jak se to píše). Vím však,jak je na vozíku. Ahoj, vítaj! Jo turbijón (také turbibujón atd.), hochu to je na dlouhé povídání... Pokud chceš zjistit význam tohoto záhadného francouzského slova, doporučuji zejména sekce Aukro, Humor a podobné...také inzeráty na bazoši jsou výborné k poučení ale objevil jsem pěknou fotečku ze zmíněného odkazu, takže mi nedá to nepostnout.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DOSA Odesláno 28. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2015 Ahoj, vítaj! Jo turbijón (také turbibujón atd.), hochu to je na dlouhé povídání... Pokud chceš zjistit význam tohoto záhadného francouzského slova, doporučuji zejména sekce Aukro, Humor a podobné...také inzeráty na bazoši jsou výborné k poučení ale objevil jsem pěknou fotečku ze zmíněného odkazu, takže mi nedá to nepostnout.... Tourbillon.jpgJo, dík. Už jsem to zařízení někdy viděl. Něco jsem o tom čet. No asi by to chtělo víc kontrétně vidět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 28. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2015 ) to jo, taky bych si dal říct... třebas v nějakém kousku od Vacheron Constantin... ale i za přijatelný peníz se dají koupit čínské hodinky s turbem, akorát vydrží asi jen opravdu chviličku... (jako fungovat...) Užívej tikotu a měj se! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 28. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2015 Tourbillon.jpg aha tak to je to co jsem minule rozšlápl, no nic co sa dá robiť.................... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 29. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2015 aha tak to je to co jsem minule rozšlápl, no nic co sa dá robiť.................... taky se mi jich pár válí v pracovně na zemi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 30. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2015 Ahoj, na fóru už jsem chvilku zaregistrovaný a už jsem tu i něco pokoupil. O hodinky se zajímám od mládí, ale vážněji mě to chytlo až s prvníma slušnýma hodinkama, což byly modré Breitling Superocean v r. 2007. Ty mi ale někdo před dvěma lety ukradl, což mě na jednu stranu strašně mrzí, ale zas mě to otevřelo oči na další značky. Mám rád věci krásné, které nějak vybočují z řady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KankX Odesláno 30. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2015 Ahoj. Na chronomag.cz jsem zavítal, protože jsem se po mnoho letech rozhodl že se vrátím k hodinkám a udělám si radost nákupem nějakých pěkných, nových, mechanických.Hodinky jsem vždycky miloval, mám rád jemnost a detaily. Trochu jsem zde na fóru prozřel, neboť jsem zjistil že si asi nebudu moc koupit kvalitní hodinky které by se mi skutečně líbily, protože ceny takových kousků jsou z úplně jiného světa. No ale hned se mě nezbavíte, budu to tu sledovat, přemýšlet a šetřit )) ...třeba se časem k nějakým těm vysněným skutečně dopracuji. (jen mi na to nesmí přijít manželka ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 30. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2015 (jen mi na to nesmí přijít manželka ) Naopak, musis koupit nejaky i manzelce a pak ti to projde ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pony Odesláno 30. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2015 Ahoj, také bych se měl představit. Jsem zde jako Pony. Nejsem zběratel, ale vždy jsem celkem obdivoval krásné mechanické kousky (myšleno nejen hodinky). První byly Primky asi jako vetšina vás zde. Pak jsem však jel na vlně Quartz strojků. No až tomu osud chtěl, zabloudil jsem sem. A jak pravil skoro klasik, tak v duchu : "Neplačte, sami jste si to zavinili, po obě si nedám viržínko" - jsem si také pořídil první mechanické. Musím říci, chápu vaší vášeň a doufám, že jí budu v mezích ušetřen:) Ono kouchat se průhledem na strojek, přistihnout se, že si chcete poslechnout "tlukot" a vlastně se na ony vteřiny zastavit je prostě skvělý pocit. Obecně asi sklouzávám k německým značkám, jejich "strohosti", možná však s nějakým výraznějším prvkem či detailem. Musím říci, že se mně také líbí jednoručky od "MeisterSinger"... Kromě opravené Flexarety, jsem také podědil dvoje cibule. Jedny po dědovy, nejdou a tak je nechávám jako památku čistě ve skříni s tím, že si je občas potěžkám. Druhé Omegy (dle ID rok cca 1937, běžný standard v té době) mají prasklé sklíčko, resp. už nemají žádné bych rád nechal opravit (navíc stále tikají) a tak bych si s nimi i z nostalgie, parkrát vyrazil... Pamatuji doby, kdy hodně vzdálený příbuzný je měl na stolečku a já ja jako malý prcek obdivoval. Starý pán tehdy tvrdíval, až tady nebudu, tak ti je dám. No a po velikém čase se ke mně celkem náhodou nějak vrátili. Rád fotím a tak jsem zdejší fórum trochu zaplevelil pro mně novou foto zkušeností (jo, mám tam spoustu much, ale za ten pocit radosti se stisknutím pouště to stojí). Musím říci, že jsem rád, zde na takovém velmi kultivovaném fóru. To se až tak moc nevidí.... Tak ať vám to všem hezky tiká...Pony Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 30. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2015 (upraveno) Nejhorší noční můrou chronomagora je, že manželká prodá jeho hodinky za cenu, jakou jí řekl, že původně stály. Upraveno 30. ledna 2015 uživatelem Pavelpu27 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se