redd Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 (upraveno) Potřebuju poradit s výběrem. Chci si pořídít menší kávovar na doma - na espresso, capuccino, cafe latte. Akorát se v tom moc nevyznám (výrobci, parametry, zkušenosti). Preferuju pákový (nechci být omezen dodavateli podů atd.), měl by umět nahřát hrnky. Čistý klasický design, žádný moderní oblý sračky. Za nějaký rozumný peníze +/- 5K. Případně poraďte i s výběrem mlýnku. Předem dík... Edit: uvítám odkazy na osvědčené obchody, výrobce, recenze, bla bla.... Upraveno 7. června 2010 uživatelem redd
Josef01 Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 (upraveno) Pokud s pákou tak skutečnou http://www.svetkavovaru.cz/obchod/domaci-pakove-kavovary/kavovary-gaggia/achille Pokud máš na mysli cenu 5 tisíc, pak by se vykašlal na mlýnek a koupil něco takového http://www.svetkavovaru.cz/obchod/domaci-pakove-kavovary/kavovary-gaggia/espresso-pure Tam vím, že pěnu uděláš pořádnou, zatímco u krámů za 5 tisíc s vybavením co píšeš to bude nejspíš tragedie. Upraveno 7. června 2010 uživatelem Josef01
panedge Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 Je tu o kávě celé téma tam najdeš i zajímavý postřehy,tak si to pročti.Sám za sebe ti radím,že nahřívání hrnku je k ničemu(než se to ohřeje máš kafe 5krát hotový),mnohem jednodušší je dát šálek pod tekoucí horkou vodu asi na 3 sekundy
redd Odesláno 7. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. června 2010 (upraveno) To bude jak s hodinkama, člověk přijde, že má na ně trojku a za chvilku mu je i třicet málo... Kávovar se bude používat pouze o nepracovních dnech, nechci do toho vrážet víc peněz, než musím. Poslední dobou mě totiž sere kvalita restaurací a kaváren v Praze - dost draho, často nenahřátej hrnek nebo mléko, vodu k tomu člověk taky skoro nikdy nedostane. Upraveno 7. června 2010 uživatelem redd
Josef01 Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 V sobotu jsem se zúčastnil kvalifikace na místrovství v přípravě kávy, musím uznat že to je věda a naučit se dělat správně kávu je umění, nejen správným výběrem přístroje se docílí kvalitního nápoje. 1 1
panedge Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 To bude jak s hodinkama, člověk přijde, že má na ně trojku a za chvilku mu je i třicet málo... Kávovar se bude používat pouze o nepracovních dnech, nechci do toho vrážet víc peněz, než musím. Poslední dobou mě totiž sere kvalita restaurací a kaváren v Praze - dost draho, často nenahřátej hrnek nebo mléko, vodu k tomu člověk taky skoro nikdy nedostane. Neboj se,dobrý kafe uděláš i na pákovce za bůro.Chce to jen trochu cvik a dobrý kafe,nenech se zvyklat do stroje za víc peněz,to můžeš až potom,když uvidíš ,že tě to baví
PhoeniX Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 V sobotu jsem se zúčastnil kvalifikace na místrovství v přípravě kávy, musím uznat že to je věda a naučit se dělat správně kávu je umění, nejen správným výběrem přístroje se docílí kvalitního nápoje. A jaké přístroje byly použity, resp. který z toho vyšel nejlépe?
HROCH Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 (upraveno) mam uz asi 3 roky DéLonghi ESAM 4500 Magnifica a jsem nejspokojenejsi na svete, k tomu ale musis pridat kafe co ti chutna a to je teprve veda..... s tim si ale uz poradis Upraveno 7. června 2010 uživatelem HROCH
Josef01 Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 A jaké přístroje byly použity, resp. který z toho vyšel nejlépe? Tak bohužel tam byly použity profi italské mašiny, to je samozřejmě jiná liga a tam už záleží jenom na kávě. Každopádně mi bylo vysvětleno spousta věcí, jako např. káva musí být stlačena váhou 20kg, než přijde do stroje a káva má mít obsah max. 25-30ml, aby se uvolnili vonné oleje a kofein, zbytek je už špatný. 1 1
sureshot Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 http://www.kava-online.cz/kategorie/recenze-kavovaru/
Josef01 Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 HROCH: to je právě ten velký omyl řady lidí a nebo hůže řady podniků, že dokáží udělat např. capuccino, že udělají 100ml kávy a to dolejí špatně našlehaným mlékem a myslí si co neudělali za kávu, obsah kávy je stejný jak pro cappucino tak pro espresso. Tzv. ristretto (cca 12-15ml) nelze udělat na běžném stroji, ale musí to být speciální stroj s trochu jinou technologií. Řada podniků udělá ristretto tak, že pouze navolí menší množství vody a tak hosta ošidí nejen o kofein ale i vonné oleje a další látky z kávy. Je to stejné, jako by si člověk koupil lahev vína, ale polovinu vylil a tím něco získal lepšího. Dokonce i hrníčky mají mít zakulacené dno, aby se káva při vytékání do hrnečku "nerozbíjela" od dno, ale zklouzávala po zakulacení na dno.
HROCH Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 ja to nemam az tak namakany ale kdyz to kafe z masinky tece tak je videt co je kafe a co ten sajrajt. a u nas obecne umi udelat kafe jenom malinko podnicku ale musi tomu sefovat taliani nebo jugosi. jinak kdyz to delaji cesi tak to za moc nestoji a pritom v italii kam prijdes tam je to paradni espressicko jak ma byt. ale uplne nej kaficko jsem pil na kube to je muj favorit.
shag Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 La Pavoni Puccino PCL alebo Rancillio Silvia ...za mna a na zlom kavovare nespravis dobru kavu, ale na dobrom zlu kludne.
redd Odesláno 8. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2010 Tak jsem si poctivě pročetl téma "Káva" a chápu, že kolem 15K se už dá sehnat velice slušná mašinka na doma, ale při mém stylu pití kávy, to za tu cenu zatím pro mě nemá smysl. Potřebuju nějaký levnější řešení na slušný kafe...
kubson Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 nějaký levnější řešení na slušný kafe... překápko, frenchpress...
VS Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 http://lembas.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=1_23&products_id=165Nejlevnější model Saeco, co jsem našel. Když sečteš cenu pákového kávovaru a kvalitního mlýnku, jsi skoro na stejné ceně. Sice vypadá dost plastově, ale kafe uvaří stejné, jako ty dražší. Na internetu ho možná seženeš i levněji, ale já jsem při nákupu koukal hlavně na servis a koupil tam, kde ho přímo zajišťují a neposílají někam do tramtárie.
sibirnaya Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 ja te furt nechapu. pokud chces dobry kafe, vic druhu, nechces se s tim moc srat, chces to jen na vikendy, tak ti asi nebude vadit vetsi cena kafe, tak koupim Nespresso a mam po starostech. Piju to denodenne a nemuzu si stezovat.
Hasňa Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 Opakuje se tady diskuze z vlakna o kave, ale prave kolegou zminovane Nespresso je idealni pro prilezitostne pijaky. Masina je za pak dukatu (i pres to tlaci 19 baru), clovek si muze dat pokazde jinou kavu a kava nezvetra, i kdyz si dva tydny zadnou neudelam. Coz o zadne jine nelze rict. Vzdycky nekde stoji otevreny sacek. O absenci rozsypane kavy po lince ani nemluvim. Ano, jiste jde udelat lepsi kava, ale jde o exponencialni vztah, jako u hodinek. Za minimalni zlepseni kvality se plati narocnejsim taneckem kolem pripravy a daleko vyssi cenou stroje. Na zebricku od 0 do 10, podle testu, jsme nekde na osmicce. Do tech poslednich dvou stupinku se musi uz hodne investovat. Pro cenu jedne kavy je Nespresso vysoce nevyhodne pro lidi, kteri piji, ja nevim, treba vice jak deset kav denne, ale pro zde prezentovany pripad je to idealni reseni. IMHO
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se