filo-boxer Odesláno 18. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2014 Zalezi na konstrukci strojku, nektere maji nastavovani vyresene jinak, lepe. Packa je z jedne strany tlacena pruznym perkem a z druhe strany je tlacena sroubkem. Rika se tomu labuti krk, podle toho, jak to vypada: Toto reseni ma minimalne dve vyhody. Packa je jistena z obou stran a jeji nechtene posunuti je prakticky nemozne a taky samotne nastaveni packy, tedy presnost strojku, pomoci sroubku je daleko preciznejsi. Ale toto maji vetsinou hodinky v jine cenove hladine. Kazdopadne je otazkou, jestli u tebe doslo k posunu one nastavovaci packy, nebo se ve strojku pohlo neco jineho? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 18. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2014 Nebo treba tady reseni u kalibru 3135 od Rolexu, jistici sroubek: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr.k Odesláno 18. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2014 Dík za vysvětlení.Něco takového jsem měl na mysli.No uvidíme co řekne hodinar- jestli se posunula ta packa nebo to má jinou příčinu. Ale jelikož to udělalo ze dne na den a teď zas drží trvale asi 25 vteřin v mínusu by to mohlo být tím. No ale zase na druhou stranu- na tom horaku jsem pak jel vícekrát - a ta odchylka je víceméně stabilní....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mizi33 Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2014 Ahoj, taky se podelim o zkusenosti. SKX007K koupene nove, asi 1 mesic jsem je nechal "zajit" ale delaly konstantne -6 az -7s za den. Pak jsem nekolik dni elaboroval s regulaci samodomo a vysledek - za den noseni (7:00h - 21:00h) se predbehnou o cca 3s. Na noc odkladam na stranu korunkou dolu a zpozdi se za noc o cca 3s. Tzn. v prumeru jdou porad skoro presne, serizuju jenom datum jednou za 2 mesice. Mimochodem jsem zjistil, ze pokud je na noc odlozim na dynko, tak se predbihaj (cca 4s za noc). Kdyz odlozim na stranu korunkou nahoru, tak se nepredbihaj ani nezpozdujou. Ani se mi tomu popravde nechce verit, ze automaty za 3500kc budou takhle presny. No snad to tak nejaky cas zustane. M. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 26. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2014 tak hlásím, že moje monstra udělala za týden nošení do plusu asi 83s => tzn. že se předbíhaj cca o 12s/den. Předtím nebyly nošeny nijak intenzivně, tak doufám, že se to trochu zlepší ještě. Na noc je schválně odkládám na bok korunkou nahoru aby se trochu zpomalily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 26. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2014 Já jsem na tom podobně. Po novotě chodily tak +20s denně, tak jsem je začal odkládat korunkou nahoru a ustálilo se to na nějakých +12s (průměr, velké výkyvy na obě strany). Teď poslední dva týdny se to zpřesnilo na nějakých průměrně 7s (z toho jeden den šly úplně přesně a jindy zase +13s), což je super, ale kdoví jak to půjde dál. Sledovat to je právě to, co mě na mechanických hodinkách baví. Jakmile jdou o minutu napřed, tak je posunu o dvě minuty zpět, takže průměrně jdou vlastně přesně :-) Naposledy jsem štěloval 4. a 23. září. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 26. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2014 (upraveno) Ahojky kluci, mam Monstra rok a pul a jdou mi vzdy jen do plusu. Je to asi tak, ze je to zavisle na mem pohybu. Kdyz cely den litam a hejbu se, tak udelaji max.+10 vterin, kdyz se valim doma, tak je to mene. K tomu odkladani na noc, mam to opet jen do +, nejvice kdyz je dam sklickem dolu. To dela asi +9 vterin. Je skoda, ze ma Monstra nejak nejde pribrzdit, zvykl jsem si ale.))) Upraveno 26. září 2014 uživatelem tano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Napoleon Odesláno 28. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2014 Ale jen do doby asi 10 dnu, pak jsem vyjel na horském kole (polní cesta) to by je akorad melo natahnout. kotva reaguje na sebemensi pohyby. ale ne rozstelovat. To by se pak s nima ani nemohlo rucne trast pri natahovani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reborn Odesláno 30. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2015 Posledni dobou mi jdou ty moje skx007 celkem přesně. Od vánoc jsem je šteloval cca sedmkrát, vždycky jsem je nechal běžet cca měsíc a během té doby mi šly nahoru dolů o pár sekund, vždycky tak nějak do desíti sekund od "nuly". Jen jak jsem byl zvyklej je dát o minutu dopředu a čekat až se zpozdí k nule, tak už asi od března jsem zůstával celej ten měsíc tu minutu v plusu a hodinky se ne a ne zpozdit :-)Teď koukám, že za posledních 30 dní se mi zrychlily o 8 sekund. Tak dnes jen měním datumovku, ale čas nechávám být. A to mi mají v noci prodloužit čas o jednu sekundu, jak jsem právě zvěděl na čt24 :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karakum Odesláno 5. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2015 Ahoj, tak já mám Monstra asi 3 roky a zpočátku šly asi 10-15 sec/den do plusu pak sem je dal jednomu místnímu hodináři na vyčištění a tlakovku a on mi je tak zku..il ,že teď dělají 2,5 min/den do mínusu. Tak půjdou k doktorům ALTRO a pak napíšu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karakum Odesláno 5. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2015 (upraveno) Za týden mi příjdou nové 5-tky ,tak uvidím co dokážou. Upraveno 5. září 2015 uživatelem karakum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 5. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2015 Smutny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 5. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2015 Ahoj, tak já mám Monstra asi 3 roky a zpočátku šly asi 10-15 sec/den do plusu pak sem je dal jednomu místnímu hodináři na vyčištění a tlakovku a on mi je tak zku..il ,že teď dělají 2,5 min/den do mínusu. Tak půjdou k doktorům ALTRO a pak napíšu.Místní = Karviná ?Můžeš naznačit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karakum Odesláno 5. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2015 Ká-6! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 6. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2015 To potvrzuje známé pravidlo, že do věcí které fungují, není radno šťourat. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karakum Odesláno 6. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2015 Jj, ale pracuji jako havíř, takže každý den v dole, tak po těch pár letech si servis zaslouží. Ale jsem poučen, tak jedině značkový " lékař ". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 6. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2015 Mel jsi dat nejake fotky pred servisem... Jak vypadají monstra po par letech prace dole v dole .. :-) .. Snad nyni trefis uz lepsiho hodinare, tento strojek by nemel byt zadna velka veda.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 6. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2015 Jo,Monstra dole v dole,to me zajima.Tuhle praci obdivuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 7. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2015 Tak jestli monstra ustojí práci v dole, tak klobouk dolu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reborn Odesláno 7. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2015 Tak taky trochu updateju... Naposledy jsem moje skx007 nastavoval 31.5.2015. Teď, po cca třech měsících a jednom týdnu, jsem v plusu 51 vteřin. Tak zatím nechávám být. Ta skoro minuta do plusu mi nevadí, spíš mi přijde celkem vhod... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se