Přejít na obsah

Přesnost 7S26

Ford

Doporučené příspěvky

Tak moje Monstra, které mám necelý měsíc, dělají za den +30.Když je na noc nesundám, tak je to o polovinu méně. Asi jim svědčí nějaká poloha. Nicméně připadá mi to dost, když to tady u většiny čtu. Snad se to srovná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám je taky měsíc, zatím dělají asi -10 sec denně. Naopak se mi zdá, že mám-li je na ruce déle, je odchylka do mínusu větší. Ještě je nechám rozejít. Podle odkazů tady, jsem se díval dle čísla na stáří. Měly by být z roku 2002. Takže jestli někde dlouho ležely ...

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

ak by to este niekoho zaujimalo, ozivim statistiky... 

SKX013 so 7s26 v zabehu, prve 3 dni +13s/d. pre mna uplne akceptovatelne.

skusenosti so 7s36 ma naucili, ze ked hodinkami dlhsie trepem aby som ich natiahol, alebo pri dynamickejsej cinnosti strojcek zvykne poskocit niekolko sekund navyse dopredu. potom sa vsak chod znova ustali na beznych hodnotach...

Odkaz ke komentáři

Zdravím. Mam starší typ monster a takový problém. Koupil jsem je zde s fóra asi tak před dvěma lety a šly docela přesně, ale v poslední době se začaly zpozdovat asi tak 4 minuty za týden -to dělá teď. Byl jsem u hodinare a ten aniž by si je vzal do ruky tak rekl ze to zná ze tam je vnitřek jako v orientech a ze to nepůjde seridit jen nějakou soucastku vyměnit v ceně 1800 Kč a ze se to neoplatí. Ať si změřim rezervu chodu a uvidím ze nebude dlouhá a pokud jo tak ze vyměnit nějakou jinou soucastku, taky asi za 2000 Kč. Pro doplnění- nosím je asi tak 7 hodin denně a ta rezerva byla kolem 41 hodin- tak si myslím že tam problém nebude.

Zajimalo by mně- za kolik peněz by je mohl seridit nějaký jiný hodinar- pokud to lze a jak dlouho to může trvat?

A jeste- výrobní číslo začíná 0 D takže to znamená vyrobeno v prosinci a rok 2010 nebo 2000?

A za dalsi je pak třeba nechat udělat takovou zkoušku a ta může stát kolik?

Tak prosím místní znalce o rady.

Odkaz ke komentáři

Zdravím. Mam starší typ monster a takový problém. Koupil jsem je zde s fóra asi tak před dvěma lety a šly docela přesně, ale v poslední době se začaly zpozdovat asi tak 4 minuty za týden -to dělá teď. Byl jsem u hodinare a ten aniž by si je vzal do ruky tak rekl ze to zná ze tam je vnitřek jako v orientech a ze to nepůjde seridit jen nějakou soucastku vyměnit v ceně 1800 Kč a ze se to neoplatí. Ať si změřim rezervu chodu a uvidím ze nebude dlouhá a pokud jo tak ze vyměnit nějakou jinou soucastku, taky asi za 2000 Kč. Pro doplnění- nosím je asi tak 7 hodin denně a ta rezerva byla kolem 41 hodin- tak si myslím že tam problém nebude.

Zajimalo by mně- za kolik peněz by je mohl seridit nějaký jiný hodinar- pokud to lze a jak dlouho to může trvat?

A jeste- výrobní číslo začíná 0 D takže to znamená vyrobeno v prosinci a rok 2010 nebo 2000?

A za dalsi je pak třeba nechat udělat takovou zkoušku a ta může stát kolik?

Tak prosím místní znalce o rady.

Co Ti mohu poradit, vyměň hodináře a velice rychle než ti napáchá nějakou větší škodu. To, co říká, jsou nesmysly. S důvěrou se pak obrať na některého hodináře uvedeného v sekci Doporuč dobrého hodináře. Jinak seřízení přijde v průměru na 200-300, tlakovka na cca 150-200 a celková generálka podobného strojku pak na 800-1000,-Kč. Vždy ale samozřejmě záleží jak na konkrétním hodináři, tak na konkrétní vadě. U tvého hodináře bych si ale v hodinkách nenechal měnit ani baterku.

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři

Díky za rychlou reakci. Ale co ta tlakovka- je nutná pokud jdu max. 5 m pod vodu? Pokud by ji hodinar neměl- musel by to slozite preposilat což by se podražilo a časově protáhlo? A jak to seřízení je časově náročné- týden nebo podstatne déle?

Já hodinky k hodináři pouze posílám: jako cenné psaní s plným pojištěním za 50,-Kč. Jeden den podáš, druhý den je u hodináře. Každý "normální" hodinář Ti tlakovku udělá, pokud není schopen, vyhni se mu. Zkušení členové Ti poradí, že pokud máš těsnění pod dýnkem a korunkou v pořádku a dýnko utažené, není tlakovka potřeba. Já osobně bych to u hodinek u kterých nevím, zda zejména těsnění pod korunkou je OK, neriskoval a tlakovku nechal udělat. 

Odkaz ke komentáři

Presne,jak pise Tonda,ja tlakovku,pokud neznam historii konkretniho kusu,necham delat vzdycky,pro jistotu,ty dve stovky,nebo i min,za to urcite stojej,minimalne ti hodinar vymeni tesneni(par kacek),pak se nemusis klepat u myti rukou,ze ti tam natece korunkou/sklickem/dynkem...

Odkaz ke komentáři

O.K. a poradite ještě jaký je teda ten rok výroby- je to ten starší typ a výrobní číslo začíná 0 což jsem se dočetl ze je to rok výroby ale je to 2010 nebo 2000 ???

Jest-li je to starší typ Monster, jak píšeš, pak ten rok bude 2000, kalibr 7S26 se dělá od r. 1996.

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

mám nová skx 007 a dělaly denně +10sec. Po roce se zcvokly a šly 5min za den mimo. Po výměně nového vlásku v Altru jdou +20sec/den. To mi přijde pořád nepřijatelné. Seřídí je někdo líp? Toleroval bych 5 až 10 sec/den. Seřízení zaplatím, přestože jsou stále v záruce. (Příští hodinky budou zase ETA 7750, tohle mě fakt nebaví). 

Odkaz ke komentáři

Americkej: moje SKX013 (tiez 7s26) idu po mesiaci + 3 az 5s denne, co je daleko lepsie ako som cakal... no tvoj scenar po roku sa snad u mna nenaplni... je to predsa len lowend kaliber "mass production"...

+20 denne je sice v jeho papierovej tolerancii, ale subjektivne aj pre mna fakticky dost (hoci k presnosti mechanik som vcelku tolerantny)

Odkaz ke komentáři

Papírově tvrdí, že i minuta denně je v toleranci, to bych je poslal rovnou do popelnice.

hlavne ked mas srobovaciu korunku, tak kazdu chvilu to nastavovat nie je zrovna potesenie... ja som v dokumentacii nasiel -25 az +35/denne ze je tolerancia... krajne hodnoty nic moc no... ale aktualne som na daleko lepsich hodnotach.

no ked ti zacali ist 5min/denne - nestalo sa nieco ako pad/uder ci podobne? stalo sa to len tak z nicoho nic? to znie divne... 

Odkaz ke komentáři

Tak já mám asi tři týdny monstra a dělají kolem 20-25s denně do plusu a to ještě docela nepravidelně. Jednou 13s, podruhé třeba 35s, nejčastěji kolem dvaceti. Zatím teda nic moc, čekal jsem to lepší. Na druhou stranu pětky SNK543 se stejným strojkem jdou pravidelně 3-5s do plusu, což je úplně super a doufám, že si ty monstra taky tak sednou.

Odkaz ke komentáři

hlavne ked mas srobovaciu korunku, tak kazdu chvilu to nastavovat nie je zrovna potesenie... ja som v dokumentacii nasiel -25 az +35/denne ze je tolerancia... krajne hodnoty nic moc no... ale aktualne som na daleko lepsich hodnotach.

no ked ti zacali ist 5min/denne - nestalo sa nieco ako pad/uder ci podobne? stalo sa to len tak z nicoho nic? to znie divne... 

Tak co se stalo nevím, ale hodinky prostě nesundavám z ruky. Takže koupání, pár ran na střelnici, křoviňák v zahradě, vrtání příklepovkou atd ... zkrátka se mnou žijou. Pád zcela vylučuji. Je mi vlastně buřt co se jim stalo, prostě chci tooly na všechno v přijatelných limitech. Myslel jsem, že tohle bude fajn nízkorozpočtový řešení. Ale 20 sec/den neberu. Buďto si sednou, nebo je nějaký mistr pošteluje, nebo půjdou z domu. Zas na druhou stranu, stály pár drobných, takže žádná trága.

Odkaz ke komentáři

....vrtání příklepovkou atd ... zkrátka se mnou žijou.  .... Myslel jsem, že tohle bude fajn nízkorozpočtový řešení. Ale 20 sec/den neberu. Buďto si sednou, nebo je nějaký mistr pošteluje, nebo půjdou z domu. Zas na druhou stranu, stály pár drobných, takže žádná trága.

No, vrtání příklepovkou mechanikám zvlášť nesvědčí. Proč si raději nepořídíš quartzky? Odchylka se dá regulovat různým způsobem odkládání hodinek, ale stěžovat si na to, že jdou v toleranci, i když ta je vysoká, je trochu mimo mísu. Měl sis koupit takové, které mají odchylku +,- 5 sec, pak by ty nářky byly relevantní, ale jejich cena by asi nebyla jako u těchto low end.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...