B.F.G. Odesláno 15. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2014 Njn jak již bylo napsáno, když se vysype startovaní na klíč, tak je to úplně stejný... Což jsem zažil v Pažoutovi a kámoš v Oplu. Ono je těžký říkat, v BMW to stojí 200t, hloupě řečeno - nemáš si kupovat BMW, když nemáš na opravy. Každá sranda holt něco stojí. Imho na vrakáči to určo seženejš levnějc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 15. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2014 (upraveno) Njn jak již bylo napsáno, když se vysype startovaní na klíč, tak je to úplně stejný... Což jsem zažil v Pažoutovi a kámoš v Oplu. Ono je těžký říkat, v BMW to stojí 200t, hloupě řečeno - nemáš si kupovat BMW, když nemáš na opravy. Každá sranda holt něco stojí. Imho na vrakáči to určo seženejš levnějc Však já jsem psal, že to stojí 200k, ne že na to nemám. To že jsem si poradil je moje šikovnost. Někdo by na to koukal jako pařez.Když mě odešel prostřední LCD panel musel jsem prostě nechat v Renocaru 160k, protože to je neopravitelná věc, ale proč neušetřit na něčem co není tak složité. Upraveno 15. ledna 2014 uživatelem jirka404 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 15. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2014 No jo ale o tom to není, otázkou je, proč to platit, když si platíš za kvalitu (jakože PC u BMW) Ne proč to tam ku...a dávaj. LCD panel na super tabletu stojí jako náhradní díl 3-6t, panel v BMW se může proti panelu z tabletu zahrabat. Nechat si za něj zaplatit 160k je zlodějina. Ale tak holt náš svět funguje. Ze srandy jsem zjišťoval cenu jednoho plastového dílu na svém autě, dozvěděl jsem se cenu cca 8t. Náhodou zrovna podobné díly vyrábíme do jiného auta a vím, že naše prodejní cena je cca 50Kč. To jen na podporu mého tvrzení.Prostě něco je někde špatně. Ale to neznamená, že budeme kvůli startování auta točit klikou. I když je nakrásně ta klika nerozbitná a 100% spolehlivá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 15. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2014 No jo ale o tom to není, otázkou je, proč to platit, když si platíš za kvalitu (jakože PC u BMW) Ne proč to tam ku...a dávaj. LCD panel na super tabletu stojí jako náhradní díl 3-6t, panel v BMW se může proti panelu z tabletu zahrabat. Nechat si za něj zaplatit 160k je zlodějina. Ale tak holt náš svět funguje. Ze srandy jsem zjišťoval cenu jednoho plastového dílu na svém autě, dozvěděl jsem se cenu cca 8t. Náhodou zrovna podobné díly vyrábíme do jiného auta a vím, že naše prodejní cena je cca 50Kč. To jen na podporu mého tvrzení.Prostě něco je někde špatně. Ale to neznamená, že budeme kvůli startování auta točit klikou. I když je nakrásně ta klika nerozbitná a 100% spolehlivá Něco je špatně, ale co se s tím dá dělat....nic. Chceš, nebo nechceš, nemusíš to kupovat. Taky vím, že plastový výlisek předního nárazníku na sedmu stojí 780 Kč a já jsem za něj dal po srážce se zajícem 24 tisíc . To je prostě riziko podnikání, když se chceš povozit . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronař Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 S tím el. klíčkem je to někdy zábavný.Jednou ode mne neodjela manželka mýho klienta, nemohla nastartovat, páč neměla klíč.Povídám: "A jak jsi přijela?""No manžel mi předal nastartovaný auto a zapomněl si klíč v kapse"Autu (už nevím, co to bylo) to nevadilo až do dalšího startování... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 U nás se to stává docela pravidelně, když potřebuju někam odvézt. Řídím já, abych se zbytečně nerozčiloval, vysadím se, kde potřebuju, přítelkyně si přesedne a odjede. Pak mi volá z domů, jestli náhodou nemám klíček v kapse, že ji nejde vypnout motor... U BMW to samozřejmě hned hlásí iDrive, že se klíček ztratil z dosahu, ale vůči tomu je ona imunní, takže se to zjišťuje nejlépe až o pár desítek km dál... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dieegoo Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 S elektronickým klíčem - respektive s Renaultovskou kartou mám taky epizodu - vyjel jsem z garáže, vytáhl kartu ze slotu, zamknul vrata, klíče hodil do kapsy u bundy, bundu do kufru a vyrazil. Na jedné křižovatce mi to chcíplo (stane se ), mačkal jsem Start jak divej a nic, pak mi to došlo. Zajímalo by mě, co si mysleli ti za mnou, když jsem vystoupil a šel hledat klíč do kufru... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 S tím el. klíčkem je to někdy zábavný.Jednou ode mne neodjela manželka mýho klienta, nemohla nastartovat, páč neměla klíč.Povídám: "A jak jsi přijela?""No manžel mi předal nastartovaný auto a zapomněl si klíč v kapse"Autu (už nevím, co to bylo) to nevadilo až do dalšího startování...to se nám stalo už dvakrát. je to ale moje chyba a ne chyba auta. když vylezeš s klíčem tak to začne dělat zvuky a na palubce svítí že není klíč ale já jsem telefonoval a nějak jsem to ignoroval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 S tím el. klíčkem je to někdy zábavný.Jednou ode mne neodjela manželka mýho klienta, nemohla nastartovat, páč neměla klíč.Povídám: "A jak jsi přijela?""No manžel mi předal nastartovaný auto a zapomněl si klíč v kapse"Autu (už nevím, co to bylo) to nevadilo až do dalšího startování...Takhle, pokud vím, funguje i "obyčejný" imobilizér: Když se čip vytáhne z klíčku, je potřeba držet ho u startovací skříňky při startu - po pár vteřichách ho lze kamkoliv oddálit a auto pořád jede, dokud motor nezhasneš. Pak ale pro další nastartování zase potřebuješ ten čip, bez něj neodjedeš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.BSE Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 Ano, je to tak. Běžný immo si zkontroluje chip v klíči jen před startem. Odesláno z Nokia 5110 pomocí Tapatalk 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 No jo ale o tom to není, otázkou je, proč to platit, když si platíš za kvalitu (jakože PC u BMW) Ne proč to tam ku...a dávaj. LCD panel na super tabletu stojí jako náhradní díl 3-6t, panel v BMW se může proti panelu z tabletu zahrabat. Nechat si za něj zaplatit 160k je zlodějina. Ale tak holt náš svět funguje. Ze srandy jsem zjišťoval cenu jednoho plastového dílu na svém autě, dozvěděl jsem se cenu cca 8t. Náhodou zrovna podobné díly vyrábíme do jiného auta a vím, že naše prodejní cena je cca 50Kč. To jen na podporu mého tvrzení.Prostě něco je někde špatně. Ale to neznamená, že budeme kvůli startování auta točit klikou. I když je nakrásně ta klika nerozbitná a 100% spolehlivá Viděl bych to stejně,jednou za BMW zaplatíš prachy jako sviňa,tak ať to funguje.Výměna něčeho za 200 litrů je úlet neskutečnej...každopádně mě se tohle stát,tak si už zřejmě BMW nekoupím.Je to ale netrápí,protože prodeje dou furt nahoru... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 S tím el. klíčkem je to někdy zábavný.Jednou ode mne neodjela manželka mýho klienta, nemohla nastartovat, páč neměla klíč.Povídám: "A jak jsi přijela?""No manžel mi předal nastartovaný auto a zapomněl si klíč v kapse"Autu (už nevím, co to bylo) to nevadilo až do dalšího startování... Jedna klientka takto k nám přijela až z Martina ze Slovenska na BMW X5. Když chtěla z Prahy zase vyrazit domů na Slovensko, zjistila, že karta asi zůstala doma v garáži Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 Viděl bych to stejně,jednou za BMW zaplatíš prachy jako sviňa,tak ať to funguje.Výměna něčeho za 200 litrů je úlet neskutečnej...každopádně mě se tohle stát,tak si už zřejmě BMW nekoupím.Je to ale netrápí,protože prodeje dou furt nahoru...Někdo je nepoučitelnej. Třeba já . Když jsem měl ještě E38, tak mě odešel taky prostřední panel (neukazovaly displeje klimy, nešla regulovat teplota atd.). Dle giagnostiky jen výměna. No a zaplatil jsem v Autecu 111k . Prostě člověk doufá, že už ho to nepotká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 Někdo je nepoučitelnej. Třeba já . Když jsem měl ještě E38, tak mě odešel taky prostřední panel (neukazovaly displeje klimy, nešla regulovat teplota atd.). Dle giagnostiky jen výměna. No a zaplatil jsem v Autecu 111k . Prostě člověk doufá, že už ho to nepotká. Vsadím se, že na všechny tyhle statisícové závady se najde člověk, kterému předají elektroniku, on to opraví za pár tisíc a je to doma Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 nejen displeje .. mel jsem na oktavce trochu tuklej predek, oprava za 90, chladic vypadal uplne neporusenej, ale sup, uz sem mel novej.. ten "rozbitej" samo zustal v servisu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 Vsadím se, že na všechny tyhle statisícové závady se najde člověk, kterému předají elektroniku, on to opraví za pár tisíc a je to doma No vidíš, to mě nenapadlo . Je fakt, že jsem vadné díly zpět nedostal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 Čím jezdíte, se to tohle vlákno jmenuje...No, já už skoro nejezdím Co skončila záruka na Insignii (je pouze dvouletá), tak se to všechno sere na jednu hromadu. Ve cca. 120.000km se měnilo čidlo teploty výfukových plynů a následně modul škrtící klapky (důvod - počítač nesmyslně hlásil přehřátý motor a auto házel do nouzového režimu).V cca. 130.000km se repasovaly všechny 4 vstřiky. Auto kouřilo jako svině, filtr pevných částic vypaloval každých 200km a auto bylo zahalené dýmem jak 40 let stará Tatrovka.Aktuálně mám najeto 140.000km a auto začalo při přidání plynu chcípat. Teď je v servisu, zatím neví, co tomu je, ale vypadá to na palivové čerpadlo.(Dvojlitrovej diesel, 118 kW, automat.) Naštěstí už si budu za chvíli objednávat nového služebáka, ale je to fakt na posrání.A nejhorší na tom je, že v servisu jsou sice ochotní, ale závady se odstraňují metodou pokus-omyl, protože diagnostika neustále ukazuje, že je všechno v pořádku.Takže kdo ví, co tomu vlastně je. Opel byl sračka kdysi a evidentně mu to zůstalo (bez ohledu na to, jak ADAC chválí spolehlivost Insignie). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 U nás jsou lidi na tohle šikovní. Známý měl problém s video deskou z velmi drahého zařízení a deska stála 50 tis. USD. Tady ji chlapík opravil za 14 dní za 5 tisíc Kč. Cený dílů do aut by mohl hezky popsat sibiř, ten s tím musím mít velké zkušenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 (upraveno) Montemar - on mohl mít chladiř prasklý úchyt co ani není vidět a v servisu je to na výměnu. Vloni mi couvající dodávka ťukla zaparkované Mondeo, nic moc, mlhovka, lehce hnutý nárazník a prohlubeň na blatníku co bych ji srovnal rukou. Než se to dostalo do servisu, jezdil jsem 3 týdny a mezitím zjistil, že dobře udělaná OPRAVA (ne výměna tam kde by to nebylo nutné) by vyšla na 10-15 tisíc korun. Ale platila to pojišťovna, tak to šlo do Fordu, kde naúčtovali 80 tisíc - úchyty, držáky, nárazník, mlhovka, blatník, lakovna, další drobnosti, diagnostika, geometrie, k tomu zapůjčení náhradního auta na což byla další faktura. Neřešil jsem to, měl jsem full servis zadarmo, ale platit to sám, asi bych se rozmýšlel jinak. Teď mi nefunguje rádio/navigace, prý vadný zdroj a Ford to řeší výměnou za 60 tisíc. Ale občas to funguje a občas ne, dali mi tedy kontakt na firmu, co si s tím nejspíš poradí za pár korun... Upraveno 16. ledna 2014 uživatelem Ivan Lelák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 Čím jezdíte, se to tohle vlákno jmenuje...No, já už skoro nejezdím Co skončila záruka na Insignii (je pouze dvouletá), tak se to všechno s..e na jednu hromadu. Ve cca. 120.000km se měnilo čidlo teploty výfukových plynů a následně modul škrtící klapky (důvod - počítač nesmyslně hlásil přehřátý motor a auto házel do nouzového režimu).V cca. 130.000km se repasovaly všechny 4 vstřiky. Auto kouřilo jako svině, filtr pevných částic vypaloval každých 200km a auto bylo zahalené dýmem jak 40 let stará Tatrovka.Aktuálně mám najeto 140.000km a auto začalo při přidání plynu chcípat. Teď je v servisu, zatím neví, co tomu je, ale vypadá to na palivové čerpadlo.(Dvojlitrovej diesel, 118 kW, automat.) Naštěstí už si budu za chvíli objednávat nového služebáka, ale je to fakt na posrání.A nejhorší na tom je, že v servisu jsou sice ochotní, ale závady se odstraňují metodou pokus-omyl, protože diagnostika neustále ukazuje, že je všechno v pořádku.Takže kdo ví, co tomu vlastně je. Opel byl sračka kdysi a evidentně mu to zůstalo (bez ohledu na to, jak ADAC chválí spolehlivost Insignie).Tyhle filtry pevných částic to je teda výmysl . Sice nejsem žádnej chemik, ale z logiky věci mě vyplývá, že to co z motoru bez tohoto zařízení jde průběžně během jízdy, tento filtr zadržuje a vypustí to najednou. Takže výsledek je nula, jen jsou s tím problémy. Možná se tam něco spálí, ale zase taková sláva to nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se