honzyk Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Když prostorné auto co nejezdí do terénu tak bych asi neřešil SUV, Sám uvažuješ o MB - B, tak co třeba BMW 2 Active Tourer, VW Touran, Ford C-Max, Toyota Verso či něco takového ? U nás doma jezdí k plné spokojenosti právě to Verso. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Mercedes "B", ale zdaleka není SUV . Mě by třeba zajímal názor na tu Mazdu, jestli jsi ji zkoušel. Všude ji chválí. Za sebe si myslím, že RAVka s hybridem nebo dieselem bude časem velkej průšvih, Měli jsme v rodině ten jejich D-Cat nebo jak se to jmenuje a od té doby nechci diesel od Toyoty už ani vidět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radius Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 (upraveno) Další 211, já jí mám prostě rád. Upraveno 21. prosince 2015 uživatelem Radius Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Pěkné medvídě :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Sphinxx: Proč by měla být RAVka hybrid průser? Jen se ptám, co tě k tomu názoru vede, neb RAVky obecně mi nepřijdou jako špatná auta. Taky jsem o ní uvažoval, ale nakonec se mi zdála výkonově slabá. Ale svezení bylo celkem pohodlné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 (upraveno) Mercedes "B", ale zdaleka není SUV . Mě by třeba zajímal názor na tu Mazdu, jestli jsi ji zkoušel. Všude ji chválí. Za sebe si myslím, že RAVka s hybridem nebo dieselem bude časem velkej průšvih, Měli jsme v rodině ten jejich D-Cat nebo jak se to jmenuje a od té doby nechci diesel od Toyoty už ani vidět.A co bylo špatně? Mazdu jsem zkoušel a docela pěkný, jenže ženě se nelíbila uvnitř.Vím ze to není Suv, ale žena chce sedět výše nez klasicky sedan.. Když prostorné auto co nejezdí do terénu tak bych asi neřešil SUV, Sám uvažuješ o MB - B, tak co třeba BMW 2 Active Tourer, VW Touran, Ford C-Max, Toyota Verso či něco takového ? U nás doma jezdí k plné spokojenosti právě to Verso. Mrknu na toho BMw2, žena nechce krabice, MB se ji líbil uvnitř, zvenku horší , Meli jsme ravku 2010 a docela dobrý, jen malá uvnitř a do kufru bych kočár asi nedal. Upraveno 21. prosince 2015 uživatelem tenge Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Já tedy kočár už naštěstí nevozím, ale nová RAVka je na tom určitě líp. Už mi nepřišla ani tak rozhrkaná. Já si pořád brousím zuby na Q5 v benzínu s manuálem, ale těch je jak šafránu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Tak ten Mercedes B ve čtyřkolce není úplně špatnej. Nejde jenom o terén, ale celkově se to auto chová lépe na silnici. Má ho kamarád a bavilo mě v tom jezdit a navíc ty poslední interiéry od MB jsou úplně super :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Sphinxx: Proč by měla být RAVka hybrid průser? Jen se ptám, co tě k tomu názoru vede, neb RAVky obecně mi nepřijdou jako špatná auta. Taky jsem o ní uvažoval, ale nakonec se mi zdála výkonově slabá. Ale svezení bylo celkem pohodlné. A co bylo špatně? Pořád s tím něco bylo, konkrétně s motorem D-Cat - diagnostika vypisovala chyby a auto padalo do nouzáku, dvakrát se měnilo čerpadlo a v tomhle konkrétním autě zlobila i elektronika. Já mám Toyoty rád, benzínový Land Cruiser můžu jen doporučit, na to konto se vlastně kupovala Rav4, ale to byla velká chyba. V servisu to stálo dardu. A k tomu Hybridu - v tomhle mám trochu předsudky, protože jsem jel Priusem a jejich hybrid v kombinaci s bezestupňovou převodovkou pro mě osobně byl špatný zážitek, to auto dodnes nechápu . No a tím pádem si nedovedu představit, jak to může fungovat v Rav4 . Vlastní zkušenost s hybridem je pouze u Lexusu, tam jsem byl nadšen, ale sám bych si to asi nekoupil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Jinak se sluší v rámci objektivity dodat, že auto bylo kupováno z druhé ruky a mělo najeto kolem 50.000km, i tak mi to přijde ale málo na takové problémy. Je to každého věc, ale mě už tenhle diesel nesmí do rodiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Já jsme na ten hybrid zvědavý, ale ještě nám nepotvrdili dodání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Tak v Lexusu to funguje, ale ten Lexus (byť je to vlastně prémiová Toyota) mi přijde, že je o kus dále. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzyk Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 D-Cat byl průšvih což nezapírali ani lidi od Toyoty, v té naší je 2,0 D-4D, Dneska už tam dávaj 1,6 D-4D - motor od BMW. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Hybrid systém je v Toyotě stejný jako v Lexusu, tzn. bezproblémový, proti "moderním" dieslům teda určitě. D-CAT průšvih, motor vyráběný v Polsku, odcházely litinové hlavy, neopravitelné......Prius je "věnec, nebo kotrmelec", já se do něj zamiloval až po půjčení na víkend, před tím jsem ho nemohl ani vidět. Auto na městský a příměstský provoz super (najel jsem asi 15tis.km. a spokojenost), na "metání" okruhů bych si ho nekupoval. Prius+ je dál, vyšší posez, víc místa,příjemný ježdění, ale cena strašná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 (upraveno) tak já už teď váhám akorát mezi motorizacema u RAV4...Ten MB je sice pěkný, ale malý. Mám v nabídce 2l benzín automat CVT, 2,5l hybrid ecvt, diesel kupodivu stále ten 2l - 2D-4D, ale jen s pohonem předních kol..což mi až tak nevadí. Co do spotřeby podle zkušeností tak diesel má 5,5l/100, hybrid 6-6,5l, benzín 8l No a cenově to je 660 (diesel),750(hybrid),700(benzín)...tak nevím :-( Upraveno 21. prosince 2015 uživatelem tenge Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Já tohle samozřejmě nechci hodnotit, protože jsem měl Priuse půjčeného na cca hodinu a ta bezestupňová převdovka mi vyloženě nesedla. Bližší zkušenost s ním nemám, tohle bylo zapůjčení čistě ze zajímavosti. Je jasné, že takové auto není na okruhy ani sprintíky, ale i přesto mi to nesedlo. V Lexusu jsem hybrid ocenil, protože Lexus je právě díky hybridu neskutečně tichý, opravdu i ve 130-140km/h jsem byl za volantem opravdu nadšený, že téměř nic neslyším. To jsem v jiném autě nezažil. Ale jak jsem psal, Ravka byl náš velký přešlap. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 To Tenge: To máš už jednoduchý, svézt se a vyhodnotit pocity a dojmy, o ty nakonec jde nejvíc (imho). Cenu časem zapomeneš a spotřeba je průvodní jev Osobně bych netrápil naftu na krátké pojížďky...To Sphinxx : Jasný, Lexus je NEJ, ticho a permanentní zátah Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Tenge: nevím, jestli jsem to nepřehlédnul, ale jaký kolik plánujete nebo najezdíte kilometrů za rok? DavidLC: To ticho je opravdu pecka, k tomu špičková muzika a super sedačky ... . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 No od příštího roku se to bude zvyšovat, příští rok tak cca 20, další tak 30k Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Mno, tak to už je na pováženou ve 20tkm se to láme a na 30tkm ročně bych to viděl spíš na naftu ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se