geometr Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Darem? A co darovací daň?Auto koupené 1. majitelem v Německu a teď je v Bělorusku? No nevím. Opravdu darem? nebo je ta cena o tolik strašně výhodnější, abys podstoupil zřejmě pěkný úřední kolotoč a jestli jo, proč je tak výhodná asi? Sorry, ale z toho Tvého popisu to působí tak nějak.... Omlouvám se ale za OT, o převodu auta z Běloruska do ČR (EU) nic nevím, jen mi přijde ten způsob koupě auta zvláštní.
Katz Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 (upraveno) "Auto koupené 1. majitelem v Německu a teď je v Bělorusku?" Ano, do vychodnich zemich se vozi velke mnozstvi aut z evropy, predevsim Nemecka, ale tim te asi neprekvapim, nebo ano? Ja se tu neptam na koupi rolexek za 1/10 cenu z Nigerie... Auto patri tchanovi, ktery na tom aute posledni dobou nejezdi a nabidl mi ho. Proto se ptam jaka cesta je nejvyhodnejsi-zda prevod na manzelku (dar), ktera je stale obcankou Beloruska s trvalym pobytem v CR a ta by ho nasledne privezla-koupim si to auto ja sam, privezu, zaplatim DPH a popr. neco dalsiho (v tomto pripade me zajima, na zaklade ceho budou pocitat DPH - na prodejni cene nebo se podivaj na prumerne ceny na internet popr. v nejakem programu, ktery jim vyplivne cenu a nasledne DPH)-nebo ma prijet tchan a zaridit to tady v CR Upraveno 12. ledna 2016 uživatelem Katz
SEMRY Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 2katz:Chápu, dle mého názoru v tom pořádek příliš není, ze zkušenosti s dovozem z SCHW kde jsme to nakonec objeli přes FR protože Němci DPH chtěli a taky něco víc dle tržní hodnoty auta, ale jak a co a čím se ro řídí neví neb jsem to po tom co tam na mě řval vycouval a otočil. Leta páně 2011.
geometr Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 (upraveno) "Auto koupené 1. majitelem v Německu a teď je v Bělorusku?" Ano, do vychodnich zemich se vozi velke mnozstvi aut z evropy, predevsim Nemecka, ale tim te asi neprekvapim, nebo ano? Ja se tu neptam na koupi rolexek za 1/10 cenu z Nigerie... Auto patri tchanovi, ktery na tom aute posledni dobou nejezdi a nabidl mi ho. Proto se ptam jaka cesta je nejvyhodnejsi-zda prevod na manzelku (dar), ktera je stale obcankou Beloruska s trvalym pobytem v CR a ta by ho nasledne privezla-koupim si to auto ja sam, privezu, zaplatim DPH a popr. neco dalsiho (v tomto pripade me zajima, na zaklade ceho budou pocitat DPH - na prodejni cene nebo se podivaj na prumerne ceny na internet popr. v nejakem programu, ktery jim vyplivne cenu a nasledne DPH)-nebo ma prijet tchan a zaridit to tady v CR No to ovšem dost ujasňuje situaci oproti tomu, co jsi napsal prve, nemyslíš? Na to už by mohl třeba někdo umět odpovědět. Upraveno 12. ledna 2016 uživatelem geometr
Katz Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 No to ovšem dost ujasňuje situaci oproti tomu, co jsi napsal prve, nemyslíš? Na to už by mohl třeba někdo umět odpovědět.otazky zustavaji stejne...
tommas4 Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Směřoval bych je na příslušný úřad, u takto specifické věci budou informace z fóra k ničemu.
Chronař Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 "Auto koupené 1. majitelem v Německu a teď je v Bělorusku?" Ano, do vychodnich zemich se vozi velke mnozstvi aut z evropy, predevsim Nemecka, ale tim te asi neprekvapim, nebo ano? Ja se tu neptam na koupi rolexek za 1/10 cenu z Nigerie... Auto patri tchanovi, ktery na tom aute posledni dobou nejezdi a nabidl mi ho. Proto se ptam jaka cesta je nejvyhodnejsi-zda prevod na manzelku (dar), ktera je stale obcankou Beloruska s trvalym pobytem v CR a ta by ho nasledne privezla-koupim si to auto ja sam, privezu, zaplatim DPH a popr. neco dalsiho (v tomto pripade me zajima, na zaklade ceho budou pocitat DPH - na prodejni cene nebo se podivaj na prumerne ceny na internet popr. v nejakem programu, ktery jim vyplivne cenu a nasledne DPH)-nebo ma prijet tchan a zaridit to tady v CR Já bych na tvém místě oslovil nějakého celního deklaranta (najděš na netu, nebo ti poradí celníci u vás), tomu bych tuhle otázku položil.Konkrétně s číslama a datumama. Osobně bych to tipoval na manželku, dovoz jejího vlastního (dar v Bělorusku) a přihlášení v dočasném režimu u nás a pak...(?)
laskajefajn Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Kdyby chtěl někdo policejního Pašika Nedalo mi to http://auto.bazos.cz/inzerat/56194175/Passat-R36-original.php https://audiklub.cz/forum/prispevek/733151-dopravne-nehody
laskajefajn Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Přesně tak.Navic ta cena je taky úlet.Divny je že má najeto tak málo.U nás hradecký Passat má nalítano přes 370 tisic a pořád jezdi a měří
long Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Kdyby chtěl někdo policejního Pašika Nedalo mi to http://auto.bazos.cz/inzerat/56194175/Passat-R36-original.php https://audiklub.cz/forum/prispevek/733151-dopravne-nehodyMě lehce zatrnulo. Je lepší ho vidět takhle než ve zpětném zrcátku. :-)
JAJA Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Kupte si raději ostravský pašík...skoro jako nový = má třetí motor
gorlo Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Tchan at Golfa proda a da ti penize darem. Tady si muzes za to koupit auto jine.
Katz Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Tchan at Golfa proda a da ti penize darem. Tady si muzes za to koupit auto jine.ono prodat posledni dobou neco v Belorusku je problem, proto mi nabidl tuto variantu I blby iPhone po upgradu prodaval 4 mesice, priste si ho pry koupi tady a az bude chtit prodat, tak pro tady...
gorlo Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 No vida, zjisti si co to obnasi a muzes zacit tahat auta a dalsi veci z Beloruska.
Návštěvník vwtyp11 Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Nebude to větší oser než vezt auto z D do Běloruska. Neměl bys házet flinty do Zita a informovat se na úřadu. Co vím tak ze Srbska se sem auta vozí. A vzhledem k tomu ze tu žije oficos tvá paní nevidím větší problem
DavidLC Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 K té Previi, ještě drobnost, určitě jsi Lube dobře pořídil je to pecka... Měl jsem I.gen s automatem a vzhledem k pohonu zadku a rozvoru, to byla celkem sranda Co by "mamacar" bych skoro než Siennu tu Previi, mám teď Voyager (Lancii) velikostně jako Sienna a skoro bych řekl na město zbytečně velké (a to rád velký auta), jako "cesťák" ale luxus.
Mil.haus Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 K dovozu auta z Běloruska i když je původem z DE pocitej se clem + DPH. Bylo by bez cla pouze za předpokladu dovozu ze země se kterou má EU preferenční zacházení. Se symbolickou cenou bych taky nepočítal. Celnici při nízké ceně zpochybni a mohou cenu stanovit. Dar taky není to pravé. Zaplatis clo a ještě hrozí darovaci daň. A napsat na sestru taky nic nevyřeší. Musela by se stěhovat z trvalého pobytu z BY do CZ a ještě splnit spoustu dalších podmínek. Pokud by převezla bez celniku tak nepřihlásis na dopravním inspektorátu.
Katz Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Je to manzelka, ma Beloruske obcanstvi a trvaly pobyt v CR. Darovat by to mohl jeji otec snad bez problemu ne?
Mil.haus Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Tak promin. Nicméně to nemění nic na tom co jsem psal.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se