Harwey Odesláno 9. září Nahlásit Odesláno 9. září ides z hlavnej ty, takze mas prednost v tomto pripade
zceyee Odesláno 9. září Nahlásit Odesláno 9. září (upraveno) No, tam uz podle me plati prednost zprava, ale i tak mas prednost ty. edit: tady neco podobneho, https://www.google.com/maps/place/Františkovy+Lázně/@50.1295888,12.344522,3a,75y,214.62h,84.18t/data=!3m7!1e1!3m5!1suDWRqUd2-vfVH-XmhJqOkQ!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D5.824218280426237%26panoid%3DuDWRqUd2-vfVH-XmhJqOkQ%26yaw%3D214.6213942072278!7i16384!8i8192!4m6!3m5!1s0x47a0f0de1f198833:0x400af0f66150410!8m2!3d50.1235388!4d12.3477635!16zL20vMDc3MnBw?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI2MDkwMi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D Upraveno 9. září uživatelem zceyee
KFL Odesláno 9. září Nahlásit Odesláno 9. září On 8/18/2026 at 7:13 AM, KFL said: Na Jarov jsem vždycky spolíhal jako na baštu profíků, kam kdysi firma jezdila servisovat celou flotilu a historicky jsem s nima neměl problém (VW, Audi, Škoda). Jestli se po nový akci v Budějicích ukáže, že proces fakt udělali blbě, holt zase budu muset změnit lokál... On 8/17/2026 at 6:40 PM, KFL said: Onehdá jsem si tu posteskl nad cukající převodovkou v Audině. Kdyby to někoho zajímalo... Věnoval jsem posledních pár dní důkladný rešerši a diagnostice auta a živejch hodnot skrz VCDS (software). A vylejzá mi z toho jediný možný vysvětlení - na Jarově pos*ali výměnu oleje v Multitronicu. Na Jarov už nepojedu, zkusím se objednat do Audi v Budějicích a budu radši za otravnýho kreténa, když je zahrnu informacema a především požadavkem, aby vyměnili filtr a olej ve skříni znova a především do písemene dodrželi postup výrobce. Sluší se tu odložit poznámka - Auto Jarov je v problému cukání Audiny nevinně a tudíž nic nepos*ali a výše uvedená domněnka či podezření jsou liché. Nerad bych, aby to tu viselo jako negativní reklama, takže uvádím na pravou míru. Pro zájemce o detail uvedu, že v rámci pobytu vozidla v Audi ČB se na moje výslovné přání vyměnil olej ve skříni i externí filtr, aby problém zatvrzele přetrval v nezměněné podobě. Po další extenzivní rešerši se přišlo na to, že jsou vstřiky na druhym a čtvrtym válci těsně před smrtí. Po čekání na díly se dneska vyměnil jeden a problém na 80 % zmizel. Teď se objednal druhej a až ho zítra prohodí, auto by mělo být úplně OK. Tak snad... Kdyby někoho zajímalo, jeden origo vstřik stojí 23 táců a celkově bude všechno stát do devadesáti. Na jaře jsem platil 70 za velký lázně na Jarově, takže když to promítnu do hodnoty vozidla (200-250 tisíc), doufám, že v dohledný době nic velkýho už nebude potřeba dělat. Možná je nejvyšší čas auto prodat a pořídit EV . 2
McMac Odesláno pátek v 08:11 Nahlásit Odesláno pátek v 08:11 V 8. 9. 2026 v 20:27, Valderek napsal: Tak jo jen tak z hlavy je to 5.0 328 kW klasický osmi válec. Mám s ním zatím najeto něco málo přes 1000 km, 2x zkoušku na alkohol, 1x pokutu za rychlost. Zatím spokojenost a nadšení. Z příplatku mám tlumiče magneride. Je to úplně jiné auto než jsem doteď kdy měl. Samozřejmě jsem ho vždy chtěl jelikož všichni víme že taková auta brzy v evropě nebudou, tak si ho plánuji nechat navždy nebo alespoň na hodně dlouho. Momentálně ho plánuji na daily provoz, až tedy vrátím passat z operáku. Zatím spotřeba kolem 13l na sto. Dojezd to má jako polonabitý elektromobil, ale má duši To je zatím tak vše, kdyby byly nějaké další otázky, tak zodpovím Ahoj, jestli muzu, tak doplnim taky moje dojmy (uplne to samy, jen manual a kabrio, najeto ca 5tis). - Auto hezky pouzitelny - standardni sedacky jsou takovy kresla = na okruh to neni, ale rychlejsi zatacku to zvladne a i po 500km clovek vystoupi jako clovek, odvetravani i vyhrivani. Pneu nejsou uplny slupky (40), coz beru jako plus na parkovani i pohodli. Velkou nevyhodou pro daily je absence prednich senzoru ci dokonce kamery - jak je auto velky vpredu, tak tam neni videt a cumak je docela nizkej, takze obrubniky + zajizdeni do podzemnich garazi nic moc. Dalsi vec co trapi vysoke lidi (stezoval si i Hrubis a to hodne ) je, ze neni videt na zpetne zrcatko - proste ma limit a nejde otocit uz vys. Jak kupe, tak kabrio ma na pomeru sportaku pouzitelnej kufr i zadni sedacky (ty spis pro deti ci mensi lidi na kratsi vyjizdku), takze vikend s rodinou a nakupem absolutne bez problemu. Interier horsi nez nemci, ale je to vyrazne lepsi nez minula generace a za me uz ok. - Motor neni (alespon dle meho) ocekavani uplne tupy americky motor ve smyslu, ze by mel silny stred a nahore nic moc. Naopak maximum kroutaku v ca 5tis a maxi vykon v otackach pres 7tis, coz jsem takhle krasne tocivy motor necekal (pri bezne jizde ovsem netreba chodit pres 2,5 tis ). Kdyz clovek jede normalne s provozem, tak lze jet kombi dalnice/okreska i pod 10l. Jinak dle jizdnicho stylu 12-14l, coz je porad ok, ale nevyhodou je zde 60l nadrz, takze realne dojezd na piano max 550km, normalni tak 400-450km. Prevody jsou strasne dlouhy (na vytocenou dvojku asi 130), takze pokud nekdo to ma vyslovene na sportovni jizdu a ne na brumlani, tak bud automat nebo Dark Horse - tam jsou prevody kratsi. - Nejsilnejsi strankou je schopnost delat radost porad, protoze .... zvuk! Je tam mechanicka klapka, takze lze jezdit relativne normalne nebo nahlas, takze i jizda po meste, kde clovek pribrzdi na zpomalovaci prah a pak zpetne zrychleni na 50km/h vykresli usmev na tvari a to casto nejenom me Coz je dalsi velka vyhoda auta. S BMW a spol. je clovek casto bohuzel apriori za ... (dosadte si sami neco nelichotiveho). Mustang je cool az na vyjimky snad u vsech. - Je to Ford, takze servisy jsou vsude a co jsem pochatal, tak stoji normalni penize. (kdo nekdy platil servis u BMW M///, tak mi da za pravdu ). Navic auto ma standard zaruku 5let/100 tis km, da se doplatit 7 let/200tis a 3 roky servisu (olej atd) v cenove urovni Skodovky... + Pojisteni (havarijko + pov) stoji stejne jako na Superba. - Podvozek - mam taky Magneride (tlumice s kapalinou reagujici na magneticke pole schopne ve zlomku sekundy zmenit viskozitu) a funguje to cely dobre. Po meste pro ostre nerovnosti to trochu s autem hodi, ale jinak je to prijemne tuhy. V zatackach jsem byly vzdy limitem gumy (auto prijelo na Pirelli P Zero) resp. hlavne ta vec mezi volantem a sedackou, podvozek urcite zvladne vyrazne vyssi vykon. Brzdy jsou tam 6 pistkovy Bremba - nepiskaji, dobre se davkuji, nemam co vytknout. Kdyz je sucho, tak v primem smeru umi auto prenest vykon hezky v rovince, do zatacky to jde bokem hned, ale je hezky citit co auto dela. Nicmene je to mene civilizovane chovani nez treba stabilizace BMW, ktera kdyz je na plno pozapinana zasahne hned. - Auto celkove prijizdi pres ofiko dovoz v maximalni mozne vybave (Sportovni vyfuk, Brzdy, kozeny sedacky, rozpera u motoru, ozvuceni atd. atd.) a clovek si voli vlastne jen barvu, automat, podvozek, coz se poji s tim, ze uz Mustang nestoji milion, ale on nestoji milion ani v USA - kdyz jsem nakonfiguroval svy auto na americkym konfiguratoru, tak jsem se dostal v ceniku na velmi podobny penize, protoze to co se sem vozi jako standard, je v americe nabity po strechu... - Zpracovani interieru a nejakych detailu je samozrejme dost pod Nemeckou konkurenci, ale zas to auto je vyrazne levnejsi, ma super zvuk a motor a vubec Vazne - jako daily, kdybych musel vic jezdit po meste a vsude mozne parkovat tak treba M440i je lepsi volba. V soucasne generaci jde zase blize evropskemu vkusu a i lidem s BMW na cele, co ho ridili, jim prijde dobry - uz to urcite neni jen nejlevnejsi cesta k V8 co umi jezdit jen rovne 5
uhis Odesláno pátek v 11:03 Nahlásit Odesláno pátek v 11:03 Super popsáno Taky začínám s S650 5.0 GT a když jsem se rozhodoval co koupit jako druhé auto k rodinnému SUV, jestli rychlý hot hatch nebo tohle, tak jsem se rozhodl pro tento V8. Hlavně kv. radosti z jízdy, kterou to umí udělat i v předpisových rychlostech. Prostě netřeba jet po okresce 150, nebo honit sekundy na okruhu a i tak to baví. Jinak přidám ještě takový postřeh k podvozku Magneride. Jezdil jsem s verzí Dark Horse po Praze a po okresce a musím řict, že tam je ten podvozek pocitově o dost tvrdší, než v GT. A to už v režimu Normal. S Magneride v GT opravdu v pohodě i po několika hodinách jízdy. Skvělý poměr komfort/sport. Samozřejmě něco udělají i ty pneu, jak už psal McMac. A co se týče automatu, tam má na výběr 10 kvaltů, takže při pohodové jizdě o něm člověk ani neví a při okamžitém zrychlení to naskládá ty převody dolů celkem rychle, takže za mě OK. Přihodím ještě foto v červené Race red. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3 2
adamo Odesláno pátek v 13:56 Nahlásit Odesláno pátek v 13:56 (upraveno) Po poslední vyjížďce na nordschleife jsem si pohrával s myšlenkou výměny type-R za něco rychlejšího. Půjčil jsem si novou M2 a zůstávám u hondy. Minulou M2 si pamatuju jako celkem fajn auto, ale tu současnou jsem asi nepochopil. A podle cen ojetin v tom asi nejsem sám. O to víc jsem rád, že alespoň mustang ještě dělá radost (ačkoliv jsem s ním měl tu čest naposledy v roce 2016 a 2018 a to jenom se základní V6 resp. ecoboost z půjčovny). Upraveno pátek v 13:57 uživatelem adamo
Valderek Odesláno pátek v 20:12 Nahlásit Odesláno pátek v 20:12 Ano, jak píše McMac, štve mě ta absence předních senzorů. Předek je dlouhý. Ale co se týče výšky podvozku, tak si právě nemyslím, že je nízký. Možná to tak vypadá, ale přeci je to není klasický sporťák, ale muscle car dělaný pro daily. Dále ten dojezd. Ta nádrž je malá, musí se tankovat často. Pod 12 se prostě nedostanu a můžu se zatím snažit, jak chci. Jak praví oUhis @uhis, taky jsem uvažoval od hot hatch. Byl jsem se dívat na Golf gti, cupra leon fr, ale jiskra nepřeskočila ani náhodou. U GT bylo jasno hned. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
zceyee Odesláno sobota v 07:43 Nahlásit Odesláno sobota v 07:43 (upraveno) Mustang nevim, ale treba Challenger mi prisel fajn na jizdu rovne, do zatacek a pro to aby si clovek jizdu fakt uzil to bylo hrozny auto. A nejvic me sralo jak na to kazdej cumi. edit: a to sem jednou na letnich musel na dalnici v DE na snih .. myslim ze pytel od brambor by se ridil lip, nefungovalo to vubec nijak, neriditelny. Upraveno sobota v 07:45 uživatelem zceyee
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se