Kairos Odesláno 10. srpna Nahlásit Odesláno 10. srpna (upraveno) před 44 minutami, P_P napsal: @Radimk @Kairos Díky pánové za zkušenosti. Naftu moc nemusím, zas už teď nenajedu horentní km. Izolační skla určitě, hluk nesnáším, sedadla v elektrice s pamětí, ale nechci kůži. Tak snad něco vyberu. Ten SW, doufám, že to není co mám dnes v 6 leté káře, snad bude trochu novější. Jinak co jsem měl audi, tak drobné závady v elektronice, asistenti a pod. Jen na stávající mi odešel celkem brzo generátor (alternátor, nebo co to je), zdarma vyměněno. Jinak za těch 20 let bez problémů. Takže zase chci Audi. Ta rozšířená lišta - to je blbé, kam dám telefon, potřebuji na něj za jízdy vidět, tak snad nějaký držák do mřížky? Každopádně se na to jdu příští týden podívat, tak uvidíme. A doufám, že nebude nějaké omezení v konfiguraci, klidně si na vůz počkám, ale rád bych výbavu dle výběru. Na ty vodou chlazeny generatory je svolavaci akce, ty se serou porad, s SW neporadim, jak vlezu do auta vsechno vypinam, displeje cerny, asistenti u ledu a bez muziky. Otevirani zadniho vika nohou se nedari ani po vymene jednotky. Ale to je prkotina, auto jezdi jinak perfektne. Upraveno 10. srpna uživatelem Kairos doplneni slova
Radimk Odesláno 11. srpna Nahlásit Odesláno 11. srpna před 11 hodinami, P_P napsal: @Radimk @Kairos Díky pánové za zkušenosti. Naftu moc nemusím, zas už teď nenajedu horentní km. Izolační skla určitě, hluk nesnáším, sedadla v elektrice s pamětí, ale nechci kůži. Tak snad něco vyberu. Ten SW, doufám, že to není co mám dnes v 6 leté káře, snad bude trochu novější. Jinak co jsem měl audi, tak drobné závady v elektronice, asistenti a pod. Jen na stávající mi odešel celkem brzo generátor (alternátor, nebo co to je), zdarma vyměněno. Jinak za těch 20 let bez problémů. Takže zase chci Audi. Ta rozšířená lišta - to je blbé, kam dám telefon, potřebuji na něj za jízdy vidět, tak snad nějaký držák do mřížky? Každopádně se na to jdu příští týden podívat, tak uvidíme. A doufám, že nebude nějaké omezení v konfiguraci, klidně si na vůz počkám, ale rád bych výbavu dle výběru. S SW tě zklamu, bude to to samé, i se svými chybami. Občas mrzne, občas si žije svým životem. Startgenerátor je kapitola sama o sobě, stále stejná ludra, v podstatě časovaná bomba. Svolávačka na to není, (pouze v německu!!) Jen prodloužená zaruka na 7 let. Úložných prostor málo. Jako fakt málo. Kastlik u spolujezdce a područka. Kožených sedaček se neboj. Jsou top. Alcantara je trochu semiš, nejsou to ty hladké rozpálené a lepivé hrůzy. A když dáš ventilované, jsou fakt super. A k tomu i volant ve stejném materiálu. Moc přijemné do ruky.
P_P Odesláno 11. srpna Nahlásit Odesláno 11. srpna Tak jsem včera večer prošel tu nabídku performance a bohužel jsem zjistil, že sice si mohu vůz nakonfigurovat dle představ, ale jen u vybraných modelů. A samozřejmě Q8 s motorem 3.0 TFSI tam není. Audi asi podporuje jen naftu nebo elektro. S tím třílitrovým motorem tam je ve variantě plug-in hybrid, což mi nedává moc smysl - 300kg těžší, menší kufr, horší jízdní vlastnosti, ... A nabíječku doma nemám (mám sice přípravu), v práci se snad plánuje časem s novým parkovištěm. A jak jsem psal, už moc nejezdím. Tak jsem v pasti, na čistý benzín asi tak velkou slevu nedostanu, takže budu muset něco oželet. No uvidíme.
neuromancer Odesláno 11. srpna Nahlásit Odesláno 11. srpna @P_P Podle těchto informací by to mělo jít v TFSI na SQ8. https://www.auto.cz/edice-perfection-zlevnuje-audi-q8-o-statisice-spickova-sq8-spadla-s-cenou-o-ctvrtinu-161937
P_P Odesláno 11. srpna Nahlásit Odesláno 11. srpna Tak podle tohoto článku asi ano, z jiných článku to tak nevyznělo. Uvidím příští týden, co mi řeknou.
P_P Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna @Radimk Tak jsem si pohrál s AI, Googlem a bez předsudků se zamyslel nad svojí potřebou. Už moc nejezdím, pokud budu uvažovat měsíčně 400 km do práce a zpět (denně 20 km), zbytek 600 -800 km služebně cesty od 100 km do 500 km (Praha a zpět), málokdy najedu v jedné jízdě víc, tak mi ten model s 3.0 TFSI e jako plug-in hybrid nepřijde úplně mimo. Mám garáž, v klidu přes noc auto nabiji, do práce celý měsíc mohu jezdit jen na elektro, benzín se zapne jen na ty delší služební cesty. Navíc na to auto v této konfiguraci je absolutně nejvyšší sleva, víc jak 30%. Takže ještě poprosím, jak vypadá tento model z pohledu jízdních vlastností a hlavně poruchovosti. Je to u Audi už vychytané, nebo jen samá reklamace? Moc díky za zkušenosti.
Radimk Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna Q8=prémie. Se všim všudy. Bez přikras, bez záludností. U nás standartní záruka 4 roky a 120000km. Prdloužená 5 let a 150000km ( za pŕiplatek). Startgenerátor 7 let. Mobilita 10 let. Závady: Auto vrže- dveře, konzola, palubka. Nahodile. Kus od kusu. Startgenerátor se vysere, taktéž nahodile, bez souvislosti s ročníkem a kilometry. Stojíš na fleku. Občas zazlobí pohon 4x4, řeší se v rámci záruky odrusem spojek. Dost nàročné na pneu. Doporučuje se rozdil do 2mm vzorek na všech kolech. Takže neměnit je nápravu.. Adblue systém choulostivý, může odejit čerpadlo, stavá se napřič značkama. Otravná věc. MMI- sw systém- z dnešního pohledu trochu zastaralé, vic záplat než všechny windovsy dohromady. Na druhou stranu docela intuitivní. Absence tlačitek je na pàr facek autorovi. Spíš ho nakopat do prdele. Pohon bez závad, vychytaný, nekazový. Podvozek top. Design ( věc nàzoru) top. Jízdní vlastnosti top. Za mě Q8 nejvíc nejlepší od čtyřech kruhů. Pokud si ještě vzpomenu, dopíšu.
P_P Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna Díky moc, bude to firemní auto, tak některé věci moc neřeším. Spíš mě zajímá teď ten Q8 plug in hybrid. Je to těžší o 300kg, jak se s tím jezdí, a jak tam je to s tou baterkou a systémem, zase na druhou stranu nechci mít auto stále v servisu.
Igicz Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna Ty máš Audi jako must-have? Kamarád vloni přešel po několika letech v Audinách (Q5, Q7, Q8) k nové plug-in BMW 5 a je nadšený. S Q8 se mu jezdilo nejlíp, ale nejvíc se srala. Třeba samovolné otevírání okýnek v dešti u zaparkovaného vozu byla třešnička na dortu. Co mám v okolí kamarády s Audi, tak si u novějších modelů (od r. 2020) dost stěžují na infotaiment a elektroniku všeobecně. Ale jízdně super.
Josef01 Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna Já říkám, že Audi je lesklá bída. V podstatě převlečený VW, podpora výrobce a servis příšernost. Koupit nové jsou vyhozené peníze, z ceny 2.2 mil. Je za pouhé 3 roky 900 tis. Kč.
Josef01 Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna @Sphinxx Měl jsem MB E350 4 roky, pak jsem ji prodal sousedovi v roce 2014 a ten ji letos prodal dál. Říkal to co já, absolutně nejlepší auto co měl, čtyřkola s atmosférou 270k, motor naprosto bez závad a celkem najeto 250 tis. km a stále nádherný modrý lak.
Sphinxx Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna @Josef01: ahaa, takže W212 po FL. Nevím proč jsem měl za to, že to byla W221. Nicméně tenhle motor měl kamarád v CLS a taky byl nadmíru spokojený. Já tam měl 320, všechno v pohodě. Pak se prodala a už to začlo, dvakrát řemen, který dodnes nedokázal nikdo vyřešit a tuším SBC. Já už od té doby jedině benzín, E500, odjeto přes 100kkm a pouze pravidelná údržba, jediné co vlastně pořád někde zlobilo byl Airmatic, tohle se jim fakt nepovedlo, komfort super, pak si padla jedna strana, vyřešila se a do čtvrt roku padla druhá. Ale jinak absolutně bez problémů a navíc ještě v té době opravdu kvalitní hudba Harman. Ale když už tak jedině neoturbený benzín.
Josef01 Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna @Sphinxx pak jsem měl MB S320 long v naftě a to už stálo za prd. Od té doby už jen elektrické. Spalovací motor jako koníček je OK, jezdit s tím každý den, ani náhodou
P_P Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna @Igicz Tak po 20 letech s Audi jsem si na to zvykl. Zkoušel jsem limuzínu mercedes, vůbec mi nesedl. A před lety jsem vyzkoušel i BMW X5, srovnal bych to spíše s Audi Q7, na mě moc velké, nastupování nepohodlné, kalhoty od prahů špinavé, pro mě nic moc. X6 jsem nezkoušel. Věřím, že BMW je trochu dál, ale jsou to "tvrdá" sportovněji laděná auta, já už preferuji pohodičku, komfort. A mimo jiné i cena, ta akce Audi Perfection se slevou přes 30% je asi nepřekonatelná, mám limit cca 2M, tam se s BMW ani nepřiblížím. Jak jsem říkal, pár problémů s elektronikou se sem tam najde, ale nic hrozného, zatím jsem měl vždy asi štěstí. Navíc ta Q8 je v této podobě na trhu už dlouho, plánuje se nástupce, tak doufám, že už je vychytaná.
Josef01 Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna Dnes jsem napsal na podporu Audi, že stále čekám od 31.3. na odpověď na problém s prodloužením podpory dopravních informací v mapách a co myslíte, že napsali Váš případ stále řešíme s technickou podporou výrobce. 1
Josef01 Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna Myslím, že to nemá s prémiovými.službami nic společného, teda kromě cen. Ten kdo chodil do Mercedesu tak je zvyklý na úplně jiný přístup. Technik Audi hodí klíče na stůl, nic podepsat ani odsouhlasit nechce a řekne, venku si najděte auto. Měl jsem tři techniky, všichni stejné jednání a vypadají, že tam jsou za trest.
Sphinxx Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna před 6 hodinami, Josef01 napsal: @Sphinxx pak jsem měl MB S320 long v naftě a to už stálo za prd. Od té doby už jen elektrické. Spalovací motor jako koníček je OK, jezdit s tím každý den, ani náhodou Tak vidíš, si to pamatuju správně, hnědá metalíza po FL, což? Já jsem elektrickým autům nepřišel na chuť vůbec, co bych asi vzal maximálně jako kompromis je Lexus, tedy benzín plus hybrid, tam je to zenový relax (V8/V6 + baterka).
P_P Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna @Josef01Tak naštěstí mám úplně jiné zkušenosti, jedno auto bylo na operativní leasing, další dvě od dealera z Prahy, poslední teď z Moravy. Vždy velmi perfektní přístup, dokonce v jednom případě vyjednaná speciální záruka a bezplatná oprava, aniž bych o to požádal, prostě mi byla automaticky nabídnuta. Změnu servisu jsem řešil jedině z důvodu vzdálenosti. A nabídky jsem vždy několikrát měnil, bez řečí vždy upraveno. Vždy náhradní vozidlo, jednou dokonce úplně nové. Servis kvalitní, vysvětlení a předání vozu na místě samozřejmostí. Zato Mercedes se vyznamenal, půjčil jsme si auto na víkend, když jej zvažoval. Super přístup. Když jsem je v pondělí ráno vracel s tím, že i to auto nesedí, to bylo keců, že jsem ujel o 20 km víc (předem bylo schváleno), že moje argumenty jsou nesmysl a pod. Takto "plakat" obchodníky jsem dlouho neviděl, moc to neunesli, že někomu jejich značka nemusí vyhovovat. V BMW jezdí mnoho let známý a moc nadšený z autorizovaných servisů není, ale celkově asi v pohodě. Takže buď je to o výběru servisu, štěstí, nebo o konkrétních lidech. Jinak souhlasím, už ani asi Audi není co bývalo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se