Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Nedavno se tady nekde resilo, jestli plati pojisteni mimo verejne komunikace (podzemni stani, vlastni pozemek, na houbach u lesa apod) a dneska mi z Cpoj potvrdili, ze pro povinne i havarijni je lhostejne, kde se ta poj udalost stane, ze se na to vsechno pojisteni vztahuje.

Tak pokud jste k tomuto zaveru rovnez dospeli a ja to prehledl, tak sorry za offtopic, jinak to berte jako ofic vyjadreni Cpoj..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

upravuje to nějaký zákon? 

Ano, příloha č. 6 k vyhlášce č. 302/2001 Sb.  "Kontrolní nálepka technické způsobilosti vozidla (vzor A) se umísťuje na zadní tabulku registrační značky motorového a přípojného vozidla a slouží k označení vozidla, které úspěšně absolvovalo technickou prohlídku ve stanici technické kontroly."

Odkaz ke komentáři

Tak já už mám přezuto týden...sice jsem se bál co se týče nehody jelikož některé pojištovny to maji v podmínkách(ve smlouvě) že do 1.4 museji být zimáky ale jelikož už jsem nechtěl brousit dobré zimáky tak jsem před delší cestou na Moravu přehodil bačkůrky.Už to auto konečně vypadá jako dospělácké .

Ještě může nastat problém, pokud pojedeš např. po dálnici D1, tak jsou totiž zimní gumy v určitém úseku povinné, ať je sucho nebo sníh do 1.4.

Odkaz ke komentáři

Ještě může nastat problém, pokud pojedeš např. po dálnici D1, tak jsou totiž zimní gumy v určitém úseku povinné, ať je sucho nebo sníh do 1.4.

Ano tady v tom máš pravdu, ale je to risk každého řidiče.

Já bych si zrovna na D1  s přehozením pneu na letní v zimním období počkal.

Ale co my víme, třeba jede Láska po okreskách ?

Odkaz ke komentáři

A teď by to chtělo jejich vyjádření potom, co k tý škodný události fakt dojde:)

tohle je vyjadreni jejich nejakyho specializovanyho oddilu, protoze ta karkulka na telefonu odpoved neznala, takze si vyzadala jejich posouzeni. hovor je nahran. vic se v tom asi udelat neda..

Odkaz ke komentáři

U nás v ulici nějaký kokot asi taky přezul. Před 15 lety.

na něčem takovým jsme jezdili do práce celou zimu. Kolega koupil nový zimní až tuhle nedávno po té poslední chumelenici když jsme dávali najevo nelibost protože to vypadalo že zůstanem v půlce kopce.

Já zatím vydržím na zimních. Letní jsou sjeté a tak počkám pár dní než opadne servisní sezóna. Horší je že brzy dojde na přední tlumiče. Holt nemáme silnice ale polygon na ničení podvozků. Pravý přední je už nějakou dobu mastný a začínám mít pocit že to začíná být v zatáčkách trošku neklidný.

Odkaz ke komentáři

Chlapi: proc se zvlni predni brzdy? Nekvalitni material nebo cim to muze byt?

Pro brzdeni z vetsich rychlosti se malinko rozklepe volant. Palubak ukazuje jeste 30 tisic ze predky jsou ok to same i vizualnim pohledem.

Odkaz ke komentáři

Chlapi: proc se zvlni predni brzdy? Nekvalitni material nebo cim to muze byt?

Pro brzdeni z vetsich rychlosti se malinko rozklepe volant. Palubak ukazuje jeste 30 tisic ze predky jsou ok to same i vizualnim pohledem.

Zvlněný kotouč vizuálně dost dobře poznat nejde, PP také nic neřekne.

Těch příčin může být více. Jedna je horší kvalita samotných kotoučů. Dost často bývá příčinou vůle ložiska kola nebo špatné vedení brzdového třmenu. Někdy se kotouče vlní i při použití brzdových desek s nevhodnou směsí.

Odkaz ke komentáři

Taky je potřeba si říct, o jaké auto se jedná a jak s ním jezdíš. Známý jezdí opravdu hodně rychle po dálnici a u jeho rodinného SUV brzdy odchází prakticky ihned a pořád. U Audi A4 je zas problém, že brzdy jsou stejné pro všechny motorové verze kromě S4 a RS4 a silnější "obyčejné" motorizace mají problém.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...