Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

řekl bych že po hrdlo se vejde víc, ten palivový systém může být docela dlouhý. Navíc, jestli jsi tankoval v -15 tak se tam toho paliva proste vejde vic :-)

Ano, proto se v F1 velmi přísně dohlíží na teplotu tankovaného paliva :)
Odesláno

Jezdím často k jedné a té samé pumpě, má dva stojany na Natural 95. U jednoho vždy do Fabie natankuji okolo 40 litrů, jezdím vždy když začně svítit rezerva. A když jsem občas zastavil u druhého, tak vždy (4x), se tam vlezlo 45 litrů...

Ať to každý vysvětluje jak chce. Jednou bych to pochopil, že jsem projel více, ale 4x už mi to bylo podezřelý a už jezdím k tomu prvnímu.

Návštěvník TRX2010
Odesláno

Jezdím často k jedné a té samé pumpě, má dva stojany na Natural 95. U jednoho vždy do Fabie natankuji okolo 40 litrů, jezdím vždy když začně svítit rezerva. A když jsem občas zastavil u druhého, tak vždy (4x), se tam vlezlo 45 litrů...

Ať to každý vysvětluje jak chce. Jednou bych to pochopil, že jsem projel více, ale 4x už mi to bylo podezřelý a už jezdím k tomu prvnímu.

Je to docela jedoduchý. Každý stojan má trochu jiné nastavení..... Jeden má citlivější čidlo a druhý ne. U stejný pumpyjsem schopnej natankovat 90litrů ale taky 75 a pistole mě nechce dál pustit.

Odesláno

Tak jsem po zdejších ohlasech natankoval plnou Nafty Verva od Benziny .... spotřeba mi na pravidelné trase, vzrostla. Jinak tankuju Shell, rozdíl mezi Vpover a normální naftou shellu jsem nikdy nepozoroval.

Odesláno

já jednou bral Special 91 pro traktůrek do dvacetilitrového kanystru. Načepoval jsem plný až po hrdlo a koukám na počítadlo, ukazovalo asi 11 litrů. Škoda že jsem neměl těch kanystrů víc. Takže když to může ukazovat míň tak to může být i naopak. Otázka je kdy se na to přijde a jak rychle se to bude opravovat.

Odesláno

omlouvám se za případný OF, ale určitě tu bude někdo znalý...moje otázka zní, pokud mě zastaví policie s tím, že jsem spáchal přestupek, má povinnost na požádání předložit třeba snímek nebo záznam přestupku, nebo musím do správního řízení? děkuji za odpověď.

Odesláno

omlouvám se za případný OF, ale určitě tu bude někdo znalý...moje otázka zní, pokud mě zastaví policie s tím, že jsem spáchal přestupek, má povinnost na požádání předložit třeba snímek nebo záznam přestupku, nebo musím do správního řízení? děkuji za odpověď.

Kdyz te zastavi tak zadny dukaz jako je fotka ci videozaznam nepotrebuji. A jit do spravniho rizeni je v podstate zbytecne. Presne tohle je ten duvod proc jezdi ve dvojicich. :)

Odesláno

Jistě, fotky a veškerý důkazový materiály až ve správním řízení.

Pokud jsi byl v autě sám a oni dvá, tak Tě udělají i bez fotek na svěděctví. Jednou sjme byli dva na dva. šlo o naprostou blbost, přesto na nás policajti dělali nátlak, že nám nikdo věřit nebude, že ikdyž je to tvrzení proti tvrzení, tak jejich slovo má větší váhu. Aneb demokracie po česku. U správního by jim z toho zůstali akorát ty jejich kecičky.

Odesláno

Ještě jedna trochu mimo. Když tak dávejte bacha, co Vám říkají. Lžou aby Vás dostali. Takže když jde o větší přestupek, tak řeknou jen půlku trestu co Vás čeká a zbytek dodají, až když podepíšete. Např. jsem dostal pokutu a tři body, ok, protože jsem jel dost rychle a fotka byla jako na pas. Když jsem podespal a zaplatil tak mi chlápek s neskrývaným výsměchem dodá další sankce a omezení z toho vyplývající. Kdybych to věděl, šlo by to přes DAS-ku nebo přes firemního právníka. Příště vše jen přes právníka.

Odesláno

A u těch pump, zajímavé je, že přijedu k pumpě, tedy v nádrži musí ještě trochu benzínu být, a pak do nádrže na 80 litrů natankuji litrů 86,5. Do toho hrdla se vlezou tak 2 litry, ale 4,5 a ještě něco k tomu z nádrže... nevím. Když jsem se ptal, jestli jim to nějakým náhodným omylem neměří víc, než je realita, odpověď byla jasná- máte větší nádtrž, než se píše......

jeden z mnoha nesmyslů v rámci homologace EU je uvádění obsahu nádrže bez povinné rezervy jenž činní 10 - 13,5% z obsahu............ proto do ní vždy narvete více než výrobce uvádí na letáku.

• Dát hlas 1
Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

škodofkou, páč je spolehlivá a naše :)

edit: auto beru jen jako přemisťovadlo z bodu A do bodu B, hlavním kritériem je spolehlivost a potřeba minimáilní údržby (jednou ročně zajedu před zimou na servisku)

Upraveno uživatelem Ondra
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Potřebuju pořídit auto č. 4 - starší spolehlivou káru s málo kilometry (do 50 k ?), aby to v zimě dobře startovalo - frekvence - dojezd na nádraží a zpět , ca. 19 km tam a dtto zpět. Tažné zařízení výhodou, ne však podmínkou.

Něco, co mi nebude líto nechat týden na nádraží s vědomím toho, co vše se může během té doby stát :-)

V létě to omlátí mí potomci.

Co by to jako mohlo být? Filcka nebo Fabie, popř. Polo nebo ? Podle toho co Vám případně zahálí ve stodole.

Edit: Značka - Spěchá :-)

Upraveno uživatelem brett
Návštěvník Tada
Odesláno

brett: Starej Mercedes nebo Bavorák s uzávěrkou zadního diferenciálu. Bude to šplhat jako horská koza, stát pár korun a potomci se v tom nezabijou, když se vydají na průzkum příkopu...

• Hlasovat proti 2
Odesláno

Je tu sposuta znalejch lidí a já sem řidič začátečník, tak se zkusi zeptat tady :).

Dneska sem jel nějakou menší ulicí ve vyjetejch kolejích a bylo to poěrně namrzlý, před křižovatkou sem chtěl zabrzdit ale brzda vůbec nešla sešlápnout a auto se klouzalo dál, ruční brzda taky moc nepomáhala. Normální brzdovej pedál po chvíli povolil a auto už tak nějak +- zabrzdilo. Chápu, že na ledě to nemusí moc brzdit, ale je normální, že se brzda chová jak kdyby byla podložená nějakým špalkem a nejde pořádně sešlápnout ? Mám volat do servisu ? Nerad bych abych se zabil až pojedu na hory :) ... Stalo se mi to jen jednou pak to zase normálne po ulicích brzdilo ...

Díky za tipy-.

Odesláno

Je tu sposuta znalejch lidí a já sem řidič začátečník, tak se zkusi zeptat tady :).

Dneska sem jel nějakou menší ulicí ve vyjetejch kolejích a bylo to poěrně namrzlý, před křižovatkou sem chtěl zabrzdit ale brzda vůbec nešla sešlápnout a auto se klouzalo dál, ruční brzda taky moc nepomáhala. Normální brzdovej pedál po chvíli povolil a auto už tak nějak +- zabrzdilo. Chápu, že na ledě to nemusí moc brzdit, ale je normální, že se brzda chová jak kdyby byla podložená nějakým špalkem a nejde pořádně sešlápnout ? Mám volat do servisu ? Nerad bych abych se zabil až pojedu na hory :) ... Stalo se mi to jen jednou pak to zase normálne po ulicích brzdilo ...

Díky za tipy-.

Zavzdušněný brzdy? Ale to by dělalo pořád. Leda by ti netěsnila soustava, ale to by ti zase utíkala brzdovka..

Seklej posilovač? Co je to za auto?

Návštěvník Tada
Odesláno

Díky za tipy-.

A cítil si v brzdovém pedálu vibrace?

Odesláno

Potřebuju pořídit auto č. 4 - starší spolehlivou káru s málo kilometry (do 50 k ?), aby to v zimě dobře startovalo - frekvence - dojezd na nádraží a zpět , ca. 19 km tam a dtto zpět. Tažné zařízení výhodou, ne však podmínkou.

Něco, co mi nebude líto nechat týden na nádraží s vědomím toho, co vše se může během té doby stát :-)

V létě to omlátí mí potomci.

Co by to jako mohlo být? Filcka nebo Fabie, popř. Polo nebo ? Podle toho co Vám případně zahálí ve stodole.

Edit: Značka - Spěchá :-)

Když chceš starší a spolehlivou, proč chceš tak malý nájezd? Jestli denně najedeš 20 km a v létě mládež najede třeba 5 tisíc, můžeš koupit i něco staršího.

A co ti nebude líto - určitě ne VW - jestli to bude stát denně na stejným místě, tak to máš do týdne rozebraný na ND :(. Takže něco jinýho :) - Corsa, Astra, Corolla, Almera, Cee'd, C4 apod.

Odesláno (upraveno)

Fiat Grande Punto ... 6 měsíců starý.

Že by ABS? Začal ten pedál potom kopat a drnčet?

Asi jo ... upřímně byl sem z toho v tu chvíli trochu v šoku, takže na jisto to neřeknu, ale mám pocit že jo.

ABS .. v tom případě je to normální :). Pedál začne klást větší odpor, začne drnčet a posléze pomalu klesá níž. Tada měl recht od počátku. Já jsem pesimista, dycky nejdřív hledám problém :D. Upraveno uživatelem KFL

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...