Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 9 hodinami, dawe009 napsal:

To každej, akorát u toho asi v obci většinou nemáš zapnutej adaptivní tempomat ne? A pokud ano, stačí lehce šlápnout na plyn a auto předjede i v pravým. Případně se to dá přes diagnostiku vypnout.

To neřešte, appka v ničem nebrání, to přirovnání jsem zvolila jen proto, abyste si dokázali představit to chování.

Odesláno
před 1 hodinou, Sphinxx napsal:

Bertonka je super, to dole je 780 nepletu-li se? Ta je taky krásná a nevídáná.

jojo, jen ty sedačky holt nepodržely, a spousta lidí si to při zběžném pohledu považuje za Maserati Biturbo. Jedna je teď i na prodej, v naftě 😞

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
před 1 hodinou, patprom napsal:

Dík za názor, chlapci, ale já mám prostě rád nová auta emoji3.png

No, jako sice hezký, ale pod kapotou motorek z ostřikovačů a bohužel ze zpracování začíná občas vylézat čína 😞 a taky to hrabe špatnejma kolečkama 😞 A děti to neuměj nakreslit 😄

Odesláno
před 15 minutami, koveras napsal:

Šerife, zrovna 7er nie je úplný etalón spoľahlivosti :D Hlavne motory 50i a 50d

Edo, to byla reakce primo na patrpoma, bo on prave nedojel. Jinak 730d je podle me etalon spolehlivosti, ale uvidime, X5 30d se uz osvedcila.. Motory 50i je zoufalstvi a tragedie, to je bez debat...

Odesláno
Šerife, zrovna 7er nie je úplný etalón spoľahlivosti  Hlavne motory 50i a 50d

Nechci se tady s nikým popichovat a stejně jako ty Edo, Honza je kámoš

Možná bych měl vysvětlit, o co jde.
Stalo se, že mi při cestě do Chorvatska praskla hadička turba. Stalo se to pár kilometrů od Maďarsko - Chorvatské hranice, tedy zhruba někde za půlkou cesty.
Byla sobota odpoledne, tím pádem komplikace spojené se servisem a podobně. Auto plně naložené s boxem na střeše, vzadu malé děcko, do toho vedro atd. Prostě jsem vyhodnotil, že bude lepší pokračovat v cestě byť v omezeném režimu a zkusit dojet na místo určení. To se bez problémů povedlo.

Pak jsem nechal auto opravit v servisu Volvo v Pule. Rozepisovat se tady o zkušenosti s chorvatským autoservisem by mě stálo spoustu času a jak možná tušíte, nebyla to žádná sranda, ale nakonec všechno dobře dopadlo.
Tím chci říct, že jsme do Chorvatska dojeli, byť s mírným stresem, úplně v pohodě.

Ještě přidám mou zkušenost s S90.
S tímhle autem mám najeto necelých 103.000 km.
Za celou dobu provozu se vyskytly tyto potíže - nefungující ovládání na pravé straně volantu (ovládání audio, telefonu a palubního pc), které bylo ovšem vyměněno servisem zcela zdarma. Levá strana OK (tempomat atd).
Druhým problémem byla prasklá hadička turba.
To je vše, jinak všechno v naprostém pořádku, nikde nic nevrže :-) Takže asi tak.
S Volvy jezdím hodně přes 10 let a vždycky jsem s nimi byl spokojený. Druhým autem v rodině je taky Volvo, XC70 a taktéž spokojenost.
Odesláno
před 2 minutami, eskimak napsal:

No, tie stare volva su pekny kus historie, ale burat by som v tom nechcel. To radsej v citigo.

Špatnej příklad, velmi špatnej 😞

Dvoutunový volvo po srážce s takovým herberkem zůstane ve své polovině vozovky, zatímco tohle budeš sbírat všude možně a všechny airbagy a deformační zony Ti budou k ničemu. Někde je na netu čelní srážka ( 40/60 ) 940 a Megana - teoreticky přežili všichni, ale Megan byl jaksi někde úplně jinde - v poli, ve srázu, pod srázem, v cestě dalším autům,......

Odesláno

No co si vzpomínám na crash test shnilého "dvoutunového" 940 s tehdy novým Renckem (šlo dokonce jen o Modus), tak výsledek byl IMHO spíš opačný než se nám tady bez zdroje snaží namlouvat Irwinek...

Odesláno
před 10 minutami, Irwinek napsal:

Dvoutunový volvo po srážce s takovým herberkem zůstane ve své polovině vozovky, zatímco tohle budeš sbírat všude možně a všechny airbagy a deformační zony Ti budou k ničemu. Někde je na netu čelní srážka ( 40/60 ) 940 a Megana - teoreticky přežili všichni, ale Megan byl jaksi někde úplně jinde - v poli, ve srázu, pod srázem, v cestě dalším autům,......

..............

https://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

Odesláno (upraveno)
před 19 minutami, Irwinek napsal:

No, jako sice hezký, ale pod kapotou motorek z ostřikovačů a bohužel ze zpracování začíná občas vylézat čína 😞 a taky to hrabe špatnejma kolečkama 😞 A děti to neuměj nakreslit 😄

Předpokládám, že tohle nebo jiné auto z nové generace Volva máš (nebo jsi měl) doma a najezdil jsi s ním mraky km, když je to podle tebe tak špatné 🙂 Poděl se tedy s námi o osobní zkušenost, děkuji 🙂 

Upraveno uživatelem patprom
Odesláno
před 1 minutou, patprom napsal:

Předpokládám, že tohle nebo jiné auto z nové generace Volva máš (nebo jsi měl) doma, když je to podle tebe tak špatné 🙂 Poděl se tedy s námi o osobní zkušenost, děkuji 🙂 

A tak to zas né, netvrdil jsem, že je S90/V90 špatné. Jezdí to dobře, doveze Tě to kam potřebuješ,  pohodlné, ale Něco tomu autu prostě chybí.  To že takovéhle auto by si zasloužilo pod kapotu alespoň šestiválec asi nezpochybňuješ, ale tím to nebude. Zrovna tak to, že se mi lépe jezdí s rwd je čistě moje preference. Je zároveň i škoda, že použily označení stejné, jako mělo auto, které tady bylo dlouho etalonem s nějakou hierarchií moc brzo - to by asi byla první výtka, byť úsměvná - uznávám. Plechy od krytu pod motorem měly otřepy, neseděly na šrouby a kroutily se - min u třech aut z pěti, se kterými jsem přišel do styku ( motorizaci už nevím, ale myslím, že jedno byla D5 ), 

Odesláno
před 8 minutami, Irwinek napsal:

A tak to zas né, netvrdil jsem, že je S90/V90 špatné. Jezdí to dobře, doveze Tě to kam potřebuješ,  pohodlné, ale Něco tomu autu prostě chybí.  To že takovéhle auto by si zasloužilo pod kapotu alespoň šestiválec asi nezpochybňuješ, ale tím to nebude. Zrovna tak to, že se mi lépe jezdí s rwd je čistě moje preference. Je zároveň i škoda, že použily označení stejné, jako mělo auto, které tady bylo dlouho etalonem s nějakou hierarchií moc brzo - to by asi byla první výtka, byť úsměvná - uznávám. Plechy od krytu pod motorem měly otřepy, neseděly na šrouby a kroutily se - min u třech aut z pěti, se kterými jsem přišel do styku ( motorizaci už nevím, ale myslím, že jedno byla D5 ), 

Chápu správně, že osobní zkušenost nemáš a "pracuješ" jen s tím, co jsi kde zaslechl a četl. Argumentovat nebudu, je to zbytečné 🙂

Přeji všem hezký den s dobrou náladou. 

Odesláno

S90 jako predvadecku jsem mel merku loni kdyz jsem potreboval po bouracce nove auto... Velice se mi libilo, jizdne v pohode a kvalita zpracovani take... Co se mi nelibilo bylo chovani dealera...

Odesláno
před 3 minutami, Navazka napsal:

S90 jako predvadecku jsem mel merku loni kdyz jsem potreboval po bouracce nove auto... Velice se mi libilo, jizdne v pohode a kvalita zpracovani take... Co se mi nelibilo bylo chovani dealera...

Naprosto tě chápu. Tohle i u mně hraje velkou roli při nákupu auta. Osobně můžu vychválit Svencar v Ostravě. Špičkový přístup po všech stránkách. Jak při prodeji auta tak v rámci servisu. A je jedno, jestli se servisuje stará plečka nebo nový kousek.

Odesláno

Mel jsem V60 v servisu a tak jsem mel moznost tyden jezdit s XC90. Je to samozrejme vec nazoru a osobnich preferenci, ale musim uznat, ze jak jsem si vzdy rikal, ze do tohoto typu auta patri alespon sestivalec a ze me mrzi, ze od nich Volvo ustoupilo, musim ted zmenit nazor.

Ctyrvalec s 235 konskymi silami je naprosto dostatecne vykonny motor, s prijemnou dynamikou a predevsim spotrebou. Behem 500km trasy s vyuzitim vsech typu silnic jsme ve ctyrech lidech skoncili na lehce pres 7 litrech. Prikladam to nejen svemu dokonalemu umeni defenzivni jizdy :-), ale predevsim bezvadne pracujicimu osmistupnovemu automatu. Tohle se fakt povedlo a symbioza s motorem je takrka dokonala. Podvozek uzivatelsky tak "akorat", ani houpavy, ani prehnane tvrdy, i kdyz prujezdy zatacek ve vyssi rychlosti trochu ovlivnuje naklon - preci jen, vysoke to je. Sedaky prijemne, dobra bocni opora. Ovladani tabletu (i kdyz ja jsem spise knoflikovy a tlacitkovy typ) je nakonec pomerne intuitivni a za ten tyden jsem si na nej dobre zvykl. Zavazadlovy prostor (toto byla navic sedmimistna verze) je opravdu obri a splni ocekavani vsech chataru a chaluparu. Vypisovat bezpecnostni prvky u Volva je asi zbytecne, vsechno je zde opravdu podrizeno maximalnimu bezpeci. Adaptivni tempomat, city break, upozorneni na prekazky a dalsi pracuji na muj vkus nekdy az prehnane opatrne a brzy, ale na to jsem uz 4 roky zvykly z V60.

Moc jsem si ten tyden s XC90 uzil.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno
před 58 minutami, Irwinek napsal:

Spatnej priklad, velmi spatnej :(.

Napr. Volvo 850 vazilo podla motorizacie 1380-1520kg. Dost daleko do 2 ton, vsakze?

Pri celnej zrazke 25 rocneho vraku s modernym malym autom sice mozno Volvo ostane na svojej polovici vozovky, mo bude zacinat az niekde pri soferovej hlave. 

Konstrukcia, pevnost tychto starych aut s modernym autom sa neda ani porovnat. Bez ohladu na ich stav, tj. nemusia byt ani zhnite.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...