lolohh Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 Myslíš, že je "staré" Mondeo lepší než nová Oktávka?
Micey Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 Já bych si myslel, že jo. Ale prd tomu rozumim.. beru to tak, že bych si radši v tenhle moment za stejný prachy vzal Mondeo. A nemá vzádu tu tyč
SCIFI Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 Za mega můžeš mít i oktávku - http://www.auto.cz/n...i-octavia-72583 Teď pořídíš Mondeo Titanium X pod sedm set (ceník), s 140k dieselem. A tam máš tu výbavu už fakt slušnou.. Že to auto je vejš než oktávka snad diskutovat netřeba:) za 715nový CLA :-)
bedan Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 (upraveno) Myslíš, že je "staré" Mondeo lepší než nová Oktávka? Jediná přijatelná motorizace Octávky III je 2.0 TDI, protože ty TSi ještě nevyrostly z dětských nemocí. A v této motorizaci je vzadu kliková náprava, jako v O I nebo autech od žabožroutů (samozřejmě nižší střední třídy, vyšší jako C5, Peugeot 508.. mají i u frantíků standardně multilink). Mondeo (i Focus, ale i Kia Ceed, H i30 a další v nižší střední třídě a všichni ve vyšší) má vzadu víceprvkovou nápravu (multilink). Jediná cesta, jak zajistit únosné jízdní vlastnosti autu s dlouhým zadním převisem (O 3)a klikovou zadní nápravou je nacpat tam hodně tuhé tlumiče. Pokud pojedeš po kvalitní hladké silnici, nebude tam oproti multilinku moc velký rozdíl a opravdu to moc řidičů nepozná, ale ukaž mi u nás hladkou silnici, bez děr, záplat a rolety. Ten rachot, co se z toho bude linout na D1 bych si nechěl užívat a když vjedeš do zatáčky, kde budou dvě záplaty a nějaká díra, tak se pěkně lekneš, jak Ti to uskočí. A tohle Ti ani "staré" Mondeo, ale ani spousta jiných aut nenabídne. Nebavím se o moderních ptákovinách typu hlídání únavy řidiče, hlídání jízdy v pruhu, start-stop systém a pod. I když to bohužel v autě mám, tak to nepoužívám, nebo, pokud to otravuje opakovaně, tak jsem to vypnul v servisním menu.(jinak mám taky Duplex na obou autech na Mazdě CX5 i na GT 86)EDIT: nejvyšší čas, pořídít si i nějaké solidní japonce na ruku Upraveno 4. února 2013 uživatelem bedan
Georgeisin Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 Hezky napsáno, japonec je jistota. U nové 6 se mi sbíhají sliny. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
cretino Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 za 715nový CLA :-) nebude tam nejaky preklep? u nas stoji 220CDI cez 38 tis ?..
bedan Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 Hezky napsáno, japonec je jistota. U nové 6 se mi sbíhají sliny.Nová šestka přijde na řadu nejdříve na podzim, nebo možná na jaro příští rok. Jednak na ní do té doby vychytají mouchy a pak dvě auta jsem koupil loni na podzim, takže se musím trochu krotit . I když dcera mne už začala přesvědčovat (chce mne připravit o CX5).
Micey Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 (upraveno) cretino: No dyk nikdo nemluví o 220 CDI:) Koukni do toho odkazu, 180 za 714.. Upraveno 4. února 2013 uživatelem Micey
Georgeisin Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 Jestli Ti zůstane to GTčko, tak CX5 klidně pusť .
cretino Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 cretino: No dyk nikdo nemluví o 220 CDI:) Koukni do toho odkazu, 180 za 714.. ..pozeral som, videl som zle nejako som dnes mimo ospravedlnujem sa
miramax Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 Josefe, ptám se už asi potřetí... ukaž mi NOVÝ auto, které je výš než okta za podobné peníze... od někoho už tady padla aspoň třeba Mazda 6, což se zdá jako dobrá volba... výbava v podstatě základ, a sleva automobilky... Superba v Eleganci s 1.8TSI v automatu s flotilovou slevou do tyhle ceny taky udelas... ale tady furt nekdo resi ze dovybavou auta je cena 2x vetsi... uz jsem to psal driv, ze tohle se da udelat i u ty pětky... jenže Josef to koupí rok starý, kdy to spadne o dardu a on ušetřil... on jo, ale ten kdo to koupil novy byl taky "pacient"... superbkolik toho ročně najezdíš? měl jsi možnost vyzkoušet všechny uváděné vozy? prosím no flame řekl bych, že se tady, stejně jako jinde, názorově různí fandové vs. běžní uživatelé a potom se asi ještě dělíme podle množství najetých km ročně
pavel23 Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 Jediná přijatelná motorizace Octávky III je 2.0 TDI, protože ty TSi ještě nevyrostly z dětských nemocí. A v této motorizaci je vzadu kliková náprava, jako v O I nebo autech od žabožroutů (samozřejmě nižší střední třídy, vyšší jako C5, Peugeot 508.. mají i u frantíků standardně multilink). Mondeo (i Focus, ale i Kia Ceed, H i30 a další v nižší střední třídě a všichni ve vyšší) má vzadu víceprvkovou nápravu (multilink). Jediná cesta, jak zajistit únosné jízdní vlastnosti autu s dlouhým zadním převisem (O 3)a klikovou zadní nápravou je nacpat tam hodně tuhé tlumiče. Pokud pojedeš po kvalitní hladké silnici, nebude tam oproti multilinku moc velký rozdíl a opravdu to moc řidičů nepozná, ale ukaž mi u nás hladkou silnici, bez děr, záplat a rolety. Ten rachot, co se z toho bude linout na D1 bych si nechěl užívat a když vjedeš do zatáčky, kde budou dvě záplaty a nějaká díra, tak se pěkně lekneš, jak Ti to uskočí. A tohle Ti ani "staré" Mondeo, ale ani spousta jiných aut nenabídne. Nebavím se o moderních ptákovinách typu hlídání únavy řidiče, hlídání jízdy v pruhu, start-stop systém a pod. I když to bohužel v autě mám, tak to nepoužívám, nebo, pokud to otravuje opakovaně, tak jsem to vypnul v servisním menu.(jinak mám taky Duplex na obou autech na Mazdě CX5 i na GT 86)EDIT: nejvyšší čas, pořídít si i nějaké solidní japonce na ruku U Octavky III 2.0CR TDI je zadní náprava taky klika. Jinak jsem měl půjčenou 1.4 TSI 103kw a jede perfektně ,spotřebu jsem měl při rychlosti dle zákona 5,6 pak jsme to 100km opravdu pořádně protáhli za 9,5l. Více prvkovou nápravu bude mít 1.8 TSI a RS benzín a 125kw CR TDI.
sibirnaya Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 novy skody neznam, dokud tam nedaj 3,0tdi tak nezajem, sice jsem zvazoval 3,6fsi, ale nakonec ne. stara octavia 1,9TDI 110PS 2001 byla nej auto, co jsem mel v pomeru cena/vykon/hospodarnost, a za tim si stojim..
Josef01 Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 Josefe, já už tě přestávám chápat Nejdříve hořekuješ, jak je Škodovka předražená a dáváš příklady toho, jak je spousta aut levnějších.A teď napíšeš, že je to sračka, kterou si cizinec koupí jen kvůli ceně.Ty ses v těch úžasných cenách bazarových Mercedesů nějak ztratil a zasnil, ne? To co jsem napsal v závěru byla citace toho člověka. Já jsem schopen porovnat Octávku nebo Superba co mají kolegové aktuálně pouze E350tkou a nechci psát o něčem, co nevím jistě. Každopádně se mi zdá celkem dobrý nápad koupit od dealera MB auto na kterém je sleva 200-300 tisíc a které tam najezdilo pár tisíc km s jasnou historií. U Volva jsem takové nabídky nikdy nedostal. Sakra, proč ten žák střední školy nejde navrhovat ty lepší auta (včetně převodovky a motoru) třeba do Peugotu či Renaultu, aby je postavil na nohy a pomohl jim dosáhnout alespoň z části tak dobrých prodejů, jako má ta blbá Škodovka??? Kamarád dnes dělá šéfa autoservisu a říkal, že není vůle ve Škodovce něco měnit. Designových skvostů bylo navrženo spousta, ale není politická vůle něco takového vyrábět. Spíš se přemýšlí o tom, udělat motor z 10 dílů, které se budou jednoduše měnit a oprava bude cenový masakr. Ideální bude tedy auto, které po 100-150 tis. půjde do třetích zemí na doježdění a majitel si koupí nové.
Josef01 Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 Josefe, ptám se už asi potřetí... ukaž mi NOVÝ auto, které je výš než okta za podobné peníze... od někoho už tady padla aspoň třeba Mazda 6, což se zdá jako dobrá volba... O Mazdě jsme se už bavili, Mondeo je sice vyšší třída, ale to byla moje alternativa při výběru auta a za 930 tisíc je to auto úplně jinde než OIII. Určitě se těch aut najde víc, nechce se mi tady dělat rozbor trhu. Každopádně je těžké něco srovnávat podle papírových parametrů. Jako příklad uvedu Fiat, který má za půl milionu stejné funkce jako dvakrát dražší auta, ale funkcionalita té výbavy je děsivá....
Návštěvník Zmizík Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 Už do těch oktáfkářů nerejte, nebyla by na světě žádná sranda. Kdo by se nám furt na dálnicích lepil na nárazníky?
bedan Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 (upraveno) Jestli Ti zůstane to GTčko, tak CX5 klidně pusť .Ono to GT86 není tak úplně ideální na denní ježdění . Už se mi do toho blbě skládá a co se týká vystupování po delší jízdě, nerad bych, aby mne z toho někdo musel tahat jak Zemana ochranka na Kavčích horách. Ale říkal jsem si, že ještě nejsem tak starý, abych si nemohl udělat radost malým víkendovým sporťákem. Ale upřímně řečeno, ono sportovně spíš vypadá jak jede. Abych udržel krok s něčím sportovním, tak potřebuji alespoň mokrou silnici. Nějakých 50 - 70 koní navíc by to určitě sneslo. Co se týká Mazdy 6, tajně doufám, že do toho dají k nejsilnějším motorizacím taky pohon 4x4. Podvozek je údajně shodný s CX5, takže by to neměl být technicky problém. Prozatím není v republice žádná předváděčka s tím 2,5 litru benzínem. Ta mne docela zajímá. Upraveno 4. února 2013 uživatelem bedan
mondeo2 Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 No co chtít víc? http://www.fordmania.cz/Auta/Skladova/390/ford-mondeo-22-tdci-dpf-147-kw-200-k-6-mt?returnUrl=%2FAuta%2FSkladova%2FStranka%2F1%3FModel%3DMondeo%26Equipment%3DTITANIUM%2520X
pavel23 Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 novy skody neznam, dokud tam nedaj 3,0tdi tak nezajem, sice jsem zvazoval 3,6fsi, ale nakonec ne. stara octavia 1,9TDI 110PS 2001 byla nej auto, co jsem mel v pomeru cena/vykon/hospodarnost, a za tim si stojim.. Jo souhlasí s tebou s tím 3.0 TDI, ale bhužel vedení VW tohle asi nikdy nedovolí. Nová O III by tenhle motor krásně skousla.
Z. Paul Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 U Škody je to prostě tak, že ty nejhezčí studie zůstanou pouze studiemi a vyjíždí ven něco tak hnusnýho jako Roomster (ten první je hnusný až běda) a nebo Yety (první kazily hlavě světlomety přední). Prostě VW nedovolí Škodě jak lepší (hezčí) modely tak lepší motory. Třeba 3,0 TDi do Octy bych si uměl představit ikdyž Škodu jako takovou nemusim strýc má O II a teď se mu zase vysrala klima, řikal že to radši co nejdřív prodá a půjde si do salonu pro novou Octu (vždy kupuje nový auta u stejnýho dealera). Třeba jejich Fábka I už slouží dobrých min. 8 let, předtim měli 120 a taky pohodička zato můj otec šel od žigula přes Mazdu 626 (jak hranatou tak kulatou) až po jeho sen BMW a už by neměnil. Teď chce přesedlat za 520i e39 na 1er v dieselu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se