Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

to je slusny najezd.. o cherokee nepanuje zrovna povedomi spolehlivosti, ale jak vidno, nemusi to platit.. mozna mas dobre zvolenej motor (4.2?)...

No tak ono nevis kolik uz jsem do toho nalil na udrzbe a opravach :) Jeep fakt neni Lexus, clovek proste musi byt trochu fanda :)

motor mam 4.7 V8 High Output... V te dobe to byl nejvykonnejsi motor co se do tohodle modelu delal. Jeste se prodaval radovej sestivalec 4.0, ktery konstrukcne vychazi z pomalu 50 let staryho motoru a jen se modernizoval a ten je oproti tomu mymu neznicitelnej drzak, daval se i do Cherokee, Wranglaru atd. Ale vykonove to uz podle me bylo na dvoutunovy auto malo. Muj motor byl v te dobe novinka, uz ma hlinikovou hlavu, je nachylnej na spravnou udrzbu, pokud se prehreje tak je vicemene na vyhozeni, to samy pokud se neda spravny olej nebo svicky. Ja nastesti motorove problem zatim nemam...spis odchazi vsechno okolo. A taky s cenou benzinu blizici se $5 za galon to zacina byt dost velky zrout, hlavne pri dojizdeni do prace po meste je to kolem 17 l na sto a uz mi to zacina trochu vadit pri mem najezdu (za posledni 2 roky 80tis km). Jinak dlouhodobej prumer za poslednich rok mam 14.2 l / 100 km.

Odesláno

hlavne pri dojizdeni do prace po meste je to kolem 17 l na sto a uz mi to zacina trochu vadit pri mem najezdu (za posledni 2 roky 80tis km). Jinak dlouhodobej prumer za poslednich rok mam 14.2 l / 100 km.

To mi připadá na ten motor a masu dost v pohodě... Kámoš měl WK generaci s V6 (3.7?) jezdil jak důchodce (většinou pod limity a lechtat) a přitom to měl za 16-17 průměr, pak nechal předělat na plyn a to bylo za 23...a fakt to nejelo (zase to bylo ze Států za pár šlupek nový). Vzpomínám, když jsem měl někdy v 99 (?) na týden půjčený 5.9 Limited a to byl jiný hukot - možná jsem s tím neuměl jezdit, ale pod 20 to nešlo vůbec, normální 25+ a přes standardně ucpanou Prahu 35+ :D .  

Odesláno

No tak ono nevis kolik uz jsem do toho nalil na udrzbe a opravach :) Jeep fakt neni Lexus, clovek proste musi byt trochu fanda :)

motor mam 4.7 V8 High Output... V te dobe to byl nejvykonnejsi motor co se do tohodle modelu delal. Jeste se prodaval radovej sestivalec 4.0, ktery konstrukcne vychazi z pomalu 50 let staryho motoru a jen se modernizoval a ten je oproti tomu mymu neznicitelnej drzak, daval se i do Cherokee, Wranglaru atd. Ale vykonove to uz podle me bylo na dvoutunovy auto malo. Muj motor byl v te dobe novinka, uz ma hlinikovou hlavu, je nachylnej na spravnou udrzbu, pokud se prehreje tak je vicemene na vyhozeni, to samy pokud se neda spravny olej nebo svicky. Ja nastesti motorove problem zatim nemam...spis odchazi vsechno okolo. A taky s cenou benzinu blizici se $5 za galon to zacina byt dost velky zrout, hlavne pri dojizdeni do prace po meste je to kolem 17 l na sto a uz mi to zacina trochu vadit pri mem najezdu (za posledni 2 roky 80tis km). Jinak dlouhodobej prumer za poslednich rok mam 14.2 l / 100 km.

5 za galon? .. nebyl nedavno za 3,50? :eek:

Odesláno

jj, do WK se daval 3.7 jako zakladni motor. Ono podle me nekdy v takhle velkych autech ma silnejsi motor kolikrat lepsi spotrebu, protoze diky kroutaku si jen tak pobrukuje kolem 2tis. otacek a ma s tou dvoutunovou masou mnohem mene prace. Jinak mas pravdu, ze prumer 14 l neni na 10 let stary auto s petilitrovym motorem a 300tis na hrbete vubec spatny. Na trojkovym bawu s pomalu polovicnim motorem mame ted 12 litru na sto a je to 2 roky stary auto.

montemar: zalezi to hodne od oblasti a posledni dobou to silene lita. Ted je to cca $4.20, u LA podel dalnice jsem videl i $ 5.20. Na druhou stranu mid-west a east coast je podle me kolem $ 3.50 zatim.

Odesláno

A mluvíš o Regular? Když jsme se před měsícem mrcasili kolem toho L.A., nadávaj jsem, když byl přes 4.. Kolem těch 4 to ale bylo snad vždycky. Akorát přímo v L.A. u vjezdu na Mullholand drive byl snad za 4.50, ale jinak to šlo..

Odesláno

jj, regular.... za poslednich 14 dni sly ceny min. 0.20 nahoru, jak rikam, silene to tu ted lita, tyden od tydne. Je to tu jeden velkej kartel, ted tady v Kalifornii vysetrujou Chevron a Schell za dohodnuty navysovani cen loni koncem roku, protoze silene skokove zdrazili a vymlouvali se na poruchu/pozar rafinerky a nedostatecny dodavky. Pak se ale zjistilo, ze to neni pravda a objem dodavek porucha nezasahla, pritom Chevron a Schell zvysil  plosne v Californii o $ 0.35.

Odesláno

Je to osobak a blizsi info podava pan s kristalovou kouli = Peta-Biker :). Bral jsem ho coby predvadecku, nez krachnul Seat v Breclavi. Posledni rok a pul uz Leon uziva duchod a drandim s nim mene. Je to uz hlavne nostalgicka zalezitost /samozrejme je taky takrka neprodejny = stari, km/. Nejvetsi uchylarna je, ze porad vedu servisku v autorizaku... Mam ho zkratka raaad a projel se mnou kus zivota :)

Hodne slusny! Co je to za auto, osobak nebo dodavka? Ja vzdycky takovyhle pekny cisla prosvihnu. Tyden pred na to myslim kazdej den a pak kdyz to ma prijit skocim do auta, nekam chvatam a vzpomenu si az kdyz je po. Za par tydnu bych mel mit 300tis. tak uvidime :)

Jinak se mi povedlo nedavno vyfotit jednoho mazackyho psa v zacpe na dalnici :)

attachicon.gif20130524_143007.jpg

Uz mesic mam pocit, ze me nekdo smiruje, takze se priznej... nebo si otevri jasnovideckou zivnost :). Jeste me Peto dopln barvu + kone pod kapotou a pak Ti hned poslu 444Kacek. Mas taky Leona nebo jen nahodny tip?

To 444444 tipuju na Leona 1.9Tdi

Odesláno

Je to osobak a blizsi info podava pan s kristalovou kouli = Peta-Biker :). Bral jsem ho coby predvadecku, nez krachnul Seat v Breclavi. Posledni rok a pul uz Leon uziva duchod a drandim s nim mene. Je to uz hlavne nostalgicka zalezitost /samozrejme je taky takrka neprodejny = stari, km/. Nejvetsi uchylarna je, ze porad vedu servisku v autorizaku... Mam ho zkratka raaad a projel se mnou kus zivota  :)

Uz mesic mam pocit, ze me nekdo smiruje, takze se priznej... nebo si otevri jasnovideckou zivnost  :). Jeste me Peto dopln barvu + kone pod kapotou a pak Ti hned poslu 444Kacek. Mas taky Leona nebo jen nahodny tip?

Ne, Peťo, jen jsem občas v Leonu jel a vím, jak přesně budíky vypadaj - no a vzhledem k počtu km mě napadl nesmrtelný motor 1.9Tdi :-)

Odesláno

Min. leto jsem  byl v pracovně v Rotterdamu a majitel SGS nám půjčoval svého Range Rover Sport upraveného tuším od Kahn, měl 620hp a spotřebu po městě 25-30l/100km,   Super kára, ale do Chorvatska či Španělska bych sní asi nejel  B)

Mě se celkem líbí Lincol Navigator

http://www.lexani.com/media/images/rendered/2009_Lincoln_Navigator_472_v1.jpg

Grand cherokee  SRT8

http://s1.cdn.autoevolution.com/images/news/gallery/2013-naias-jeep-grand-cherokee-srt8-live-photos_4.jpg

Odesláno

kloubik :

... by bylo zajimavy srovnani, jestli si za propalenej dolar "koupime" vic skodlivin do ovzdusi v evrope pres oturbenou 1.2, a nebo u vas s levnejsim benzinem, prohnanym petilitrovym full size..

Odesláno

tak GC SRT8 hlavne ten novy po faceliftu je uplne bez debat...a kdyz si clovek uvedomi, ze stoji zhruba polovinu toho co X5M, tak se tomu snad ani nechce verit

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Má. jestli to prepocitavas na peníze pak možna ne, ale je pekny vidět jak ti to v garáži roste do krásy, čekat na chrom, calounika, elektriku pasovat to do sebe, nacnout si v garáži lahvinku , proste radost a pohoda. Pak vzít v neděli zenu, pekne se oblict a zajet si v tom na kafe do města .

Dělal jsem si takhle už jawu 500 ohc, 2roky hraní a pak ten krásnej zvuk....

Navíc - je to německy auto a za to co jsem do toho dal to vždycky prodam

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...