Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Když jsme u údržby poslední prohlídku jsem již na 130 tis. platil ze svého (paket je do 125 tis.) 6000,- Kč, takže už to dává smysl?

Odesláno

Ještě k tomu staré vs. nové auto.

Jak je to se zárukou na ojeté (byť zanovni)?

Třeba ta KIA to má tak, že servis 7 let zdarma platí jen pro prvního majitele.

Jinak žena za tech 7 let najede cca. 70.000km, takže plán je ten, že po 7 letech se to proda.

Odesláno

Ještě k tomu staré vs. nové auto. Jak je to se zárukou na ojeté (byť zanovni)? 

Záruka přechází na majitele, přítelce jsem koupil v MB Ačko 90kW ve sport výbavě, najeto 6000 km, zbývající záruka 3,5 roku, zdarma servisní prohlídky zbývá 5,5 roku, nebo 125 tis. km. Takynajede za 7 let 70 tis. Cena 385 tis. (bez DPH)

Odesláno (upraveno)

Když já slyším reklamy a jak řvou Hjundeee, tak se mě zvedá tlak, navíc se to rozšířilo mezi lidi, a teď někde slyším, no to moje luxusní Hundeeeeé je super, tak to prostě nedávám. Vám se to líbí, jak to debilně zkouší lidi vyslovovat? Zlatej Hyundai krátce :-)

Upraveno uživatelem African
Odesláno

Záruka přechází na majitele, přítelce jsem koupil v MB Ačko 90kW ve sport výbavě, najeto 6000 km, zbývající záruka 3,5 roku, zdarma servisní prohlídky zbývá 5,5 roku, nebo 125 tis. km. Takynajede za 7 let 70 tis. Cena 385 tis. (bez DPH)

Není červené? Na přesně takové jako popisuješ jsem taky koukal :-)

Odesláno

Navíc je pro něj super zavázat si majitele auta na 7 let na originální díly (v opačném případě záruka padá), které mají autorizované servisy výrazně dražší, než se dají originální díly koupit.

Bloková výjimka EU platná od roku 2004 jasně říká, že majitel není povinen využívat pro garanční servis nebo standardní údržbu jen autorizované servisy, aby nedošlo k přerušení zákoné záruky. Od roku 2010 tato výjimka dále říká, že do automobilů, na než se ještě vztahuje záruka není servis povinen používat pouze originálních autodílů. Díl musí být kvalitativně rovnocený.

Ani prodloužená smluvní záruka (Kia, Hyundai aj.) nesmí být omezena požadavkem jezdit jen do autorizovaného servisu.

Odesláno

Jeste to 777 ma jeden háček - musí to byt servis u dealerů kde bylo auto koupeno. Pokud (jako ja) pri prvním problému zjistíte, ze to je banda nepouzitelnych gumaku, tak smůla.

Záruka se servisem pro me měla výhodu predikovatelnosti nákladů a "spolehlivosti" (bez známosti a nadstandardních vztahu jinde a s limitovanym rozpočtem). Ale priste uz asi pudu zmiňovanou cestou jete MB C ;-) Stojí to vice energie ale ma to sve výhody

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

nic konkretne voci tebe,NIGHTinGALE,

ale co tu vlastne riesime - otazku ci novy Ceed z obchodu alebo Mercedes C s 60 tisic kilometrami?

ja nemyslim, ze som do toho vstupoval pre nejake zaruky alebo servis, ako sa to postupne nasmerovalo - ja si myslim, ze je to uplne iny zazitok, ina kategoria.... mne sa zda, ze tak trosicku by sa mohlo aj to zohrat svoju rolu, ze zrovnavame dva uplne ine svety. Dnes som sa presiel na i30 mojej byvalky a ludia zlaty... je to zanovne auto, asi 20t km, riadne nalozene ( vyhrievany volant etcccc...) a za kopec penazi, ale....

preto som aj uz raz odpovedal:

Ceed je fajn, ale natrepat do neho vybavu za dost velke peniaze ho fakt neposunu do sfery MB C a ver mi, ze tych 60t km v tom medvedi nie je taky velky problem. Ale keby si priamo presadol, tak je to velky rozdiel - je to pevne auto s pohananou tou spravnou napravou a je to uplne iny zivot

Odesláno

To jsou ty nevyřešitelné diskuse nové vs. ojeté, jako benzin vs. diesel, zadohrab vs. předohrab vs. 4kola,manuál vs. automat, nejlepší na tom je že každý má pravdu..... :)

Odesláno

To jsou ty nevyřešitelné diskuse nové vs. ojeté, jako benzin vs. diesel, zadohrab vs. předohrab vs. 4kola,manuál vs. automat, nejlepší na tom je že každý má pravdu..... :)

Nové, diesel, 4x4, automat

;)

Odesláno (upraveno)

Je to jedno, hlavně TOYOTAAAA :wub: hmm a je to tu znovu  :lol2:

Samozřejmě LC 100 (ojetá, nafta, automat)   ;)

Upraveno uživatelem DavidLC
Odesláno

Když já slyším reklamy a jak řvou Hjundeee, tak se mě zvedá tlak, navíc se to rozšířilo mezi lidi, a teď někde slyším, no to moje luxusní Hundeeeeé je super, tak to prostě nedávám. Vám se to líbí, jak to debilně zkouší lidi vyslovovat? Zlatej Hyundai krátce :-)

take me ty reklamy serou, ale ten novej Genesis se mi libi :)

Odesláno

nic konkretne voci tebe,NIGHTinGALE,

ale co tu vlastne riesime - otazku ci novy Ceed z obchodu alebo Mercedes C s 60 tisic kilometrami?

ja nemyslim, ze som do toho vstupoval pre nejake zaruky alebo servis, ako sa to postupne nasmerovalo - ja si myslim, ze je to uplne iny zazitok, ina kategoria.... mne sa zda, ze tak trosicku by sa mohlo aj to zohrat svoju rolu, ze zrovnavame dva uplne ine svety. Dnes som sa presiel na i30 mojej byvalky a ludia zlaty... je to zanovne auto, asi 20t km, riadne nalozene ( vyhrievany volant etcccc...) a za kopec penazi, ale....

preto som aj uz raz odpovedal:

Ceed je fajn, ale natrepat do neho vybavu za dost velke peniaze ho fakt neposunu do sfery MB C a ver mi, ze tych 60t km v tom medvedi nie je taky velky problem. Ale keby si priamo presadol, tak je to velky rozdiel - je to pevne auto s pohananou tou spravnou napravou a je to uplne iny zivot

ja neresil, co je lepsi - universalni odpoved a navod  neexistuje

ja jen vyslovil nazor, ze ne kazdy sni o ojetine vozu premiove znacky, coz je treba priklad me zeny

co clovek, to touha a nazor

ja treba pracuju u nemecke firmy a loni jsem nechtel ani Passat ani Superb, ale vybral jsem si C5 a jsem naprosto happy a nemenil bych ani za plne vybaveny MB Cecko

jsem z toho Citroenu nadsenej, pohodlnejsi sedadla nema ani kamarad v S klade a ten uzasnej podvozek je na D1 jako letajici koberec

a ze to neni prestizni znacka? jen se usmivam, timto mindrakem fakt netrpim

auta kupujeme jako firma nova, platime hotove, budget mame slusnej a po 3 letech se meni

• Hlasovat proti 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...