Přejít na obsah

Houby, hřiby, muchomůrky


Doporučené příspěvky

Přesně tak, řízky ideál ale nejsou hutné, strukturou je to nadýchaný obláček :)

Ještě to jde jen tak na másle opéct.

 

Dnešní úlovek je z trávy z kraje horské louky asi 750 mnm, ale v roští a ano, v kopřivách roste třeba i u nás na Hané.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Sírovec žlutooranžový, takhle vypadá až vyroste, ale nejlepší je mladý kterým projede nůž jak máslem. Úžasně voní, velmi aromatická houba. Chuťově super. Jak jsem psal, na kari ve smetaně nebo obalit jako řízek.

Foto z loňska.

 

post-49277-0-64468100-1533316356_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Ale abych teda předvedl, že umím houbařit, tak jsem jednu houbu taky přinesl. Ale hned oponentka že jsem travič, že to nejsou žádná kuřátka, ale bůhvíco... Včíl mudruj. Pro měřítko krabička zápalek, (kterou jsem nenašel, tak tedy MM-ka).

 

post-17198-0-61304300-1536413987_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jste na tom s houbama? Tady lidi nosí stovky smrkovejch .... Já se po obědě vypravil a kromě pár pěkných hříbků, křemenáčů a bedel jsem našel jen odřezky. Bedly jsem si orestoval, ale manželka mně postrašila žlučníkem, tak jsem jen lehce ochutnal. Je mi líto je vyhodit - uvidim, co na to v noci řekne žlučník /minulý týden mně poprvé v životě zabolel ......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...