VS Odesláno 27. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2022 Na zahradě pod jedličkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 27. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2022 To je na istotu veľká jak tanier Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan7 Odesláno 28. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2022 Tak prej rostou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 28. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2022 Moc hezký, Jene! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan7 Odesláno 28. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2022 před 1 minutou, colommbo napsal: Moc hezký, Jene! Díky, ale není moje. Přišlo mi to. Najel jsem na Dubanci.cz a je tam víc fotek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 28. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2022 Vím, taky jsem na ně už koukal. Ale tyhle postavičky s houbami mají teprve ten správný šmrnc! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 29. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2022 Dnes prochazka u Ceskeho Rudolce a masakr. Nakonec jsme to davali do vseho vc mikin, obcas nasbirane houby prebrali a ty horsi vyhazeli, aby se tam vesly ty lepsi. Na foto jen mala cast. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 29. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2022 Takhle se ale houbař v lese (a k houbám) nechová... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 29. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2022 A co je na tom špatně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
statlowicz Odesláno 29. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2022 Asi to vyhazování horších kousků :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 29. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2022 Ano, až moc mi to připomíná styl hamty-hamty. Nejdřív beru vše, co mi přijde pod rukum a když už to nemám kam dávat, tož namísto toho, abych odešel z lesa spokojený s plným košíkem, vyházím, co se mi přestane líbit, a sbírám dál...? Můžete se na mě zlobit jak chcete, ale tohle je prostě prasárna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 29. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2022 Já se nezlobím jen se ptám. Ale jaký to bude mít pro mě význam si domu přinést špatné houby, které vyhodím až doma? Je to přírodnina, bez problému se v lese rozloží a já si domů přinesu houby, které aspoň zpracuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 29. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2022 Zásadně sbírám jen ty houby, které si odnesu domů. Které se mi nelíbí, nechávám na pokoji - buď ať se samy, jak píšeš, rozloží, nebo pro někoho, kdo jde po mně a nemá štěstí na ty lepčí. Dělat to jako kolega výš je neúcta k houbám a k lesu obecně, sorry jako... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 29. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2022 V pohodě, neberu Ti Tvůj názor, ale říkat, že sbíráš jen houby co si odneseš domu mi nepřijde reálně, takže když vezmeš do ruky houbu a zjistíš, že je blbá, tak jí přesto vezmeš a vyhodíš jí až doma? Opět opakuji, nehádám se, neutočím, jen se ptám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 29. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2022 Sbírám houby pokud možno mladé, nepřerostlé, neožrané slimáky či nepřemokřené. Už na pohled bývá tedy zřejmé, jaká ta která houba je, a která se mi nezamlouvá, tu nechám (do)růst. Ano, stane se, že houbu vydloubnu a teprv pak zjistím, že zespodu je špatná, tož ji odložím. Ale že bych bral šmahem vše a pak to ještě v lese selektoval, jen abych měl místo pro další a lepší, to fakt nee. Mír v duši, jen si tak povídáme. P.S. Jsem kluk z vesnice a do lesa to mám tak pět minut. Letos ale zatím nic, bohužel, nerostou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 30. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2022 i v úrodném Polabí rostou, už sem byl 2x a byly suchohřiby, babky a bedly Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 30. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2022 (upraveno) No von ale ten scénář je přece obvykle takovej, že deš do lesa a nevíš, kolik najdeš hub. Takže sbíráš všechny jak ležej a běžej. A až v průběhu akce zjistíš, že teda rostou a to pak přejdeš do módu vybírání si. Takže ty hnusný vyhodíš a sbíráš už jen ty pěkný. Nevím, proč by to měla bejt nějaká neúcta k lesu nebo co. Ale jako je mně samozřejme líto těch nešťastnejch v tom samým lese, co musej sbírat jen ty hnusný páč na hezký nemaj štěstí. EDIT: Já to tady asi špatně dávám, mně už dost pocuchal nervy Safi s placením parkovného. Upraveno 30. září 2022 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 30. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2022 Babička vždycky řikala, že se nemá řikat, že jdeš na houby, když jdeš na houby, že se leknou a schovaj. Takže když jdem teď s dětma, nahlas do lesa hlásíme, že jdem na maliny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 30. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2022 Na to něco bude vojte, když jdu do lesa na houby, najdu prd. Když jdu na procházku se psem, musím sundat mikinu, abych to měl do čeho pobrat. Babička byla moudrá žena. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 30. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2022 (upraveno) Babičky měly pravdu dycky, dycky! Tady v kutnohorskokolínském pohraničí máme písčité podloží lesa a tedy v něm bývá hodně sucho. Ale jo, pár hub se už prý najít dá, ale žádný zázrak, uvidíme, co dál. Upraveno 30. září 2022 uživatelem colommbo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se