Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Čo sa týka Futur-u a Vision-u, tak som kedysi takisto riešil výber. Okrem spomínanej veľkosti som zaznamenal tiež fámy o tom, že Vision je dosť poruchový a prevádzka nie je bezproblémová, čo sa u Futuru nevyskytuje. To je vraj aj dôvod jeho absencie v mnohých internetových obchodoch. Vlastné skúsenosti ale nemám, nakoniec som zakotvil u Muehle R89 a neľutujem.

to Lion: Áno, rozdiel je iba v nej, R41 je "hrebeň" (a vraj celkom agresívny) a R89 má plnú lištu. Modely "Grand" majú ešte väčšiu rúčku.

Odesláno
Lion : No, zas tak jednoduché to není. R89 a R41 mají stejnou rukojeť(případně je i Grande verze, kde je rukojeť delší a těžší. Hlavy jsou ale diametrálně odlišné geometricky, tak i holením. Na konci roku 2012 vyšla tichá inovace R41, kdy o něco rozšířili spodní část hlavy a o dost horní část hlavy. Tento model se mezi lidima uvádí jako 2013(ikdyž byl už ke konci 2012). Nikde o tom neinformovali, čísla výrobků zůstala stejná. Výsledkem je o něco bezpečnější holení.

Pokud se ti zdá rukojeť na R89 příliš lehká, tak máš dále možnost koupit Edwin Jagger, který dělá o něco těžší rukojeti, ale hlava je stejná. Nebo koupit i jinou ručku(buldog atd.), protože je to 3dílny strojek a rukojeti se dají prohazovat.

Další firma, která používá R89 hlavu je taková ta s tou pirátskou vlajkou, nevím jak se jmenuje, není mi vůbec sympatická.

No a nakonec obrázek, kde je vidět rozdíl v hlavách. Jen nevím, jestli je to R41 2011 nebo 2013, spíš bych řekl 2011. Zdroj.

post-11518-0-70506500-1367214410_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

ggrand: uvažuju, že něco pořídím pro tátu, 21.5. má narozeniny... musím se zeptat zda se někdy vůbec holil klasickou žiletkou... vousy holí na strniště, takže hřeben dle mě potřeba není... viděl bych to tedy na R89 či R89G to ještě musím zvážit

bohužel výběr je dost chabý, našel jsem pouze pár eshopů a všude mají jen část... buď mají R41 a nemají R89 nebo naopak... upravse.cz má R89 i R89G cena 669 kč vs. 929 kč

Edwin Jagger jedině nějaký základní, ty výš cenově bych zvážil, že mu pořídím Futur.... takže z toho co znám a co jsem našel na internetu tak R89G-R89- Futur

jinak to samozřejmě může být i nějaký jiný univerzální-oblíbený model jiného výrobce za zhruba 800 kč plus mínus

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno

chtěl bych poděkovat Ggrandovi, strojek dorazil, takže jsem ho hned vyzkoušel...

opravdu je mnohem příjemnější, pořezání minimální, ale musel jsem teda vzít ksicht dvakrát, ale super, děkuju

jo a za co vlastně, za strojek Weishi 9306-g

to černé je Willkinson Classic

post-23099-0-98105100-1367348136_thumb.jpg

post-23099-0-04531800-1367348148_thumb.jpg

post-23099-0-93196800-1367348163_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

chtěl bych poděkovat Ggrandovi, strojek dorazil, takže jsem ho hned vyzkoušel...

opravdu je mnohem příjemnější, pořezání minimální, ale musel jsem teda vzít ksicht dvakrát, ale super, děkuju

jo a za co vlastně, za strojek Weishi 9306-g

to černé je Willkinson Classic

Tenhle Willkinson používám, můžeš porovnat s jinými? Zvažuji koupi nějakého železa :)

Upraveno uživatelem Liqid
Odesláno

Tenhle strojek je fajn, trochu t?žší než Willkinson, jemn?jší ke kůži, jen nebere tolik vousů a je potřeba to vzít dvakrát. Zase napodruhé už to je rychlovka.

A vydává takový jiný zvuk.

Víc jsem si nevšiml, nicmén? Wilkinson už je v šuplíku :-)

Odesláno (upraveno)

pebe: Tak to jsem rád, že ti strojek vyhovuje a plní účel.

Lion : Tak v tom případě nezbývá než R89. Pro začátečníka, který k tomu nemá vztah je R41 trest. Za chyby podstatně víc trestá a mohl by mít až odstrašující účinek.

Otázkou je, jestli je k tomuto holení otec nakloněn. Je zbytečné někoho násilně takovýmto dárkem přeorientovávat. Pokud otec nosí např. takto dlouhé vousy , tak bych se nebál open combu, udělal by lepší službu. Mezi jemné OC patří třeba Merkur 41c/21c/15c(rozdíl v rukojetích).

Upraveno uživatelem ggrand
  • po měsíci...
Odesláno

Tak ke mě oklikou dorazil matný Merkur Futur :)

Samotná konstrukce strojku je velmi robustní, v nouzi bych ho použil jako kladívko a i zloděje tím švácnout do hlavy bych se nebál :D Rozměry jako takové velké nejsou, nicméně stěny hlavy jsou dost tlusté a ručka je na obvod dost široká.

Hlava je zacvakávací na principu jakési závlačky, 2 drátky mezi které zapadne kužel, jestli se tohle ošoupe či unaví tak tady vidím asi jedinou slabinu, ale to ukáže až čas.

Stupně agresivity mají v praxi docela čitelný rozsah a z maxima jde strojek nastavit na low, kde skoro nebere krátké vousy proti směru růstu, ideál je asi tedy někde uprostřed. Těžiště strojku je dle mě dost nahoře, mohlo by být kousek níž, takhle je zhruba ve dvou třetinách, vybrání na rukojeti bych si tedy posunul o fous níž.

Strojek holí velmi dobře, ale první pocit je nejistej, je takový humpolácký a bude to chtít čas.

Jelikož jsem už myslel na to co sem napíšu a jak to podám, tak sem si posledním tahem málem ufikl nos, citelně sem zabral a hned sem věděl, že je špatně, ale už to nešlo zastavit. Krve jako z vola...

f.jpg

Odesláno

Dva týdny mám Braun Series 3 Wet & Dry, typ 380s-4 na mokré holení ve sprše za použití gelu, event. pěny není pro mé potřeby nic lepšího ...

Mohu srovnávat s frézkovým Philipsem, je to úplně o něčem jiném - vůbec nedráždí, oholení je hladší, navíc i rychlejší, protože prostě holí lépe ...

Odesláno

Braun series 3 390cc-4 s čistící a dobíjecí stanicí. Pro mne pohodlné, rychlé, hladké. Žiletka a mokré holení není můj šálek kávy.

Dva týdny mám Braun Series 3 Wet & Dry, typ 380s-4 na mokré holení ve sprše za použití gelu, event. pěny není pro mé potřeby nic lepšího ...

Mohu srovnávat s frézkovým Philipsem, je to úplně o něčem jiném - vůbec nedráždí, oholení je hladší, navíc i rychlejší, protože prostě holí lépe ...

... po dvou frézkových Philipsech jsem si řekl (cca rok a půl zpátky), že je čas na změnu a koupil planžetový Braun. A u mne je to také úplně o ničem jiném. Na rozdíl od frézkového Philipsu už nevím, co je podrážděná zarudlá kůže na krku. Po pročítání všech možných recenzí před koupí braunu jsem se však ujistil, že je to hodně individuální záležitost a je prostě asi potřeba zkusit oba systémy holící hlavy. Já zatím u Braunu zůstanu.

Odesláno

Braun series 3 390cc-4 s čistící a dobíjecí stanicí. Pro mne pohodlné, rychlé, hladké. Žiletka a mokré holení není můj šálek kávy.

Tak tohle byla moje kombinace před tím, než jsem si začal hrát s bagrama a žiletkama. Zjistil jsem, že holení může i bavit.

Lion: " Strojek holí velmi dobře, ale první pocit je nejistej, je takový humpolácký a bude to chtít čas. " Přesně tak, tohle je můj pocit, jen já si nechtěl zvykat.

Nakonec jsem zakotvil u kombinace čínská verze Gillette Tech(v ručce mám olověné kuličky pro lepší váhu), Merkur 25C, Mühle R89 Grande(místo abych nějak upravoval obyčejnou ručku, tak jsem obyč. model vyměnil za Grande), Mühle R41 a čínské shavette holítko. Řekl bych, že i ve stejném pořadí jde agresivita.

post-11518-0-88195500-1370598655_thumb.jpg

Odesláno

Mňa holenie vyslovene otravuje. Holievam sa raz týždenne, vždy to končievalo červeným krkom a zapálenou pokožkou. Mám tvrdé chlpy a holiace peny mi nikdy moc nefungovali, aj ak boli inzerované na tvrdý porast. Mám pocit, že kvalita čepielok sa tiež za posledné roky zhoršila. Ale aby som len neobkecával, po dlhej dobe experimentovania a skúšania som skončil pri kombinácii, pri ktorej netrpím ani pri holení, ani po ňom:

- holiaci krém L'Occitane CADE Shaving cream

- čepielky Gilette (neviem typ, Globus pri kase)

- voda po holení Alpa Windsor blue

Odesláno

flivver : A jaká je příprava před holení, co děláš? Třeba už tam je problém.

To som zabudol spomenúť, holievam sa po sprchovaní s umytím hlavy, takže chlpy dostatočne zmáčané, ja som rád pod sprchou dlho. Pokus holiť sa bez tohoto úkonu končieva tragicky v oblasti krku. Každopádne ten L'Occitane holiaci krém je vynikajúci a asi v mojom prípade rozhodujúci.

• po měsících...
Odesláno

Chlapí když tady čtu jakou máte radost že si pořežete celý ksicht žasnu.

Mám asi rok dva nějaký zastřihovač od Philips ( keramická hlava a vysavač takže to co oholím zůstvává striktně unvitř a nikoliv po celé koupelně)  jelikož mi 2 mm strniště zcela vyhovuje a mé okolí nemá pří zastřihávání od den připomínky. Komplet se holím již několik let pouze na Štedrý den asi v očekávání,že fešák bude mít stromem více dárků.

Bohužel, jelikož mám fousy relativně tvrdé a ničí mi košile a hlavně límečky, které jsou na hraně odřené každý den ráno se oholím klasickou žiletkou z reklamy ( G s vibracdemi na baterku) s třemi břity a vhlčícím proužkem.

Také jako konsument používám gel na holení z reklamy G a taky někdy W a hlavně chladivé což se mi líbí. Z Thajska si vozím G s vůní limetky a citronu co také chladí.

Zkuste mi prosím říci co je fajn na tom mít hubu po holení jako po nepovedeném skalpování a navíc se muset většinou holit dvakrát po sobě, jelikož na jednou oholení ty klasické většinou nefungují.

Díky za osvětlení. .-))))

Odesláno

Když se žiletkou umíš oholit, tak se nepořežeš, navíc tě oholí líp jak nějakej trojbřit. Když se po oholení přetřeš kamencem a pak na to dáš kolínskou, tak nemáš problém.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...