stosi Odesláno 23. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2015 Díky všem za reakce.Ten Futur mam take,lze na nem regulovat pritlak ziletky.Mam ho na 3stupen,na polovinu.Jinak ja se holim ve vane,natahnu se,polevam si oblicej a je dobre se mydlit stetkou i proti rustu vousu,aby se pokozka zjemnila.Proti Gilete je oholeni mnohem hladsi,prijde mi i jemnejsi.Pouzivam ziletky Feather ze zdejsiho hromadneho nakupu.Holeni mne fakt bavim,ritualek jsem si z toho udelal. Můžu se Tě doptat na ten přítlak?Tím je myšlena ta mezera mezi žiletkou a tím horním krytem?Během holení jsem to zkoušel mezi 1 a 6, a necítil jsem žáden podstatný rozdíl.Po holení strojek rozebíráš aby to líp vysychalo a nebo to můžu nechat tak, jak to je?Potřebuje to nějakou jinou údržbu? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 23. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2015 No podle mne to meni uhel nastaveni a vzdalenost ziletky od kraje hlavy strojku.... Udrzba,po holeni to pouze oplachnu cistou vodou a vyklepu kapky ven.Pokud se mi zda,ze je stojek zabeleny od vodniho kamene,namocim ho rozebrany do octove vody. Mam ho asi rok,delal jsem to zatim pouze dvakrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 24. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2015 1) Na futuru se nedá měnit přítlak, to je mýtus. Jediné, co se mění, je vzdálenost žiletky od základny, čímž se mění agresivita strojku a i úhel holení.2) Futur si dej stranou a kup si na začátek Muehle R89,Merkur 37/39C, Progress. Futur je pro zkušené. Já v něm díky obrovské hlavě a hmotnosti nikdy neměl moc cit a je pravdou, že s žádným jiným strojkem jsem se tolik nedořezal.3) Žiletky zelené Astry, Perma sharp, Feather.4) Kamenec, pokud se nepořežu nepoužívám, protože mě dráždí. Když vše dobře dopadne, jen voda po holení. Mimochodem, často lidi říkají kolínská - to je taky nevhodný výraz. Voda po holení obsahuje látky prospěšné pro pleť, kdežto pravá kolínská je určená na oděv, voňavka.5)Ze 2 týdny ze začátku se hol jen po směru růstu, maximálně kolmo na růst vousů, ať si pokožka zvykne na žiletku. Hlavně ne proti srsti. Jinak samozřejmě klasika - napřed namydlit+po směru růstu, namydlit+kolmo na růst... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 24. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2015 Díky.Já určitě nechci kupovat nic dalšího - bohatě stačí, naučit se s tím snad nějak naučím. Momentálně bych ty peníze uměl použít i líp .Dneska jsem se holil podruhé, a oproti včerejšku mnohem lepší výsledek s jednou malou rankou pod nosem.Už jsem holil proti směru růstu - já bych byl jinak hodně nesvůj .Pořídil jsem jezevce, holící pastu a balzám po holení Speick, a před holením jsem našel tip na dětský olej Aviril. Když jsem to dneska nakombinoval, tak musím říct, že výsledek byl více než uspokojivý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 24. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2015 Ja se neriznul,ani nepamatuji......Je to spise o cviku,neni nutne spechat,fakt se to snazim vychutnat.Mam vyhodu,ze mi staci holeni dvakrat tydne.Ale zboznuju ten proces,jakoze -ted mi dejte vsichni na chvilku pokoj,jdu se holit. :-) Mam to spojene i s detstvim,vidim tatu ,jak si chysta cajky,rozdelava krabicku s barbusem,pitralon je citit celym domem. Diky bohu,ze uz je vyber a vune podstatne vetsi,ale ten obrad si uchovavam .Snad to nezni nejak pateticky,nebo detinsky..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 24. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2015 (upraveno) Opravdu s tebou nemohu souhlasit. Co jiného, než 4711 Echt Kölnisch Wasser je pramáti všech skvělých vod po holení? 4) Kamenec, pokud se nepořežu nepoužívám, protože mě dráždí. Když vše dobře dopadne, jen voda po holení. Mimochodem, často lidi říkají kolínská - to je taky nevhodný výraz. Voda po holení obsahuje látky prospěšné pro pleť, kdežto pravá kolínská je určená na oděv, voňavka. Upraveno 24. července 2015 uživatelem Bert Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladacr Odesláno 24. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2015 (upraveno) Za mě: Feather pouze do neagresivních strojků, jako třeba Mühle R89 nebo Gillette super speed. V Gillette slim adjustable používám Perma Sharp, kterou snesu i na nejvyšší agresivitu, stupeň 9. V tom samém strojku můžu Feather max na stupeň 4. Pak už je to nepříjemné. S tím Futurem bych to viděl obdobně. Kamenec pouze na řezné rány, ale už dlouho jsem ho nepotřeboval. Mýdlo i voda /balzám od firmy Speick jsou špičkové. Používám obojí, naprostá spokojenost. Odesláno z mého MI 3W pomocí Tapatalk Upraveno 24. července 2015 uživatelem vladacr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 24. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2015 Opravdu s tebou nemohu souhlasit. Co jiného, než 4711 Echt Kölnisch Wasser je pramáti všech skvělých vod po holení?Souhlas, taky ji používám a k tomu mam ted ThomasBarberShop a taky řádně dezinfikuje :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 24. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2015 Stosi, protože jsem jeden z uživatelů kombinace FF - rozuměj Feather a Futur, zkusím dát záchrannou :-) radu. Futur si nastav na 1, Featherky klidně použij, a hlavně netlač. Vzhledem k tomu, že jsi asi novic, co se holení žiletkou týče, dej tomu trochu čas, třeba spoň 10 oholení. Asi by bylo vhodné, aby jsi se holil ob den, či ob dva dny, aby si mezitím pokožka odpočinula. A znova opakuji, Futur má těžkou hlavu, tak NETLAČ :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 24. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2015 Jako nejsem nějakej zkušenej samoholitel, abych rozdával rady. Ale za těch pár měsíců, bych z toho co tu už vícekrát zaznělo vypíchnul dvě. Nepodcenit přípravu (nahřát a pořádně namydlit) a netlačit. Ostatní přijde samo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr10 Odesláno 31. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2015 Pánové, nechci vám tu narušovat žiletkové a břitvové vlákno, ale postupem času si začínám uvědomovat, že se lépe cítím s trochu odrostlými vousy a lépe to působí i na opačné pohlaví (teď nevím, co je pro mě větší motivací ). Proto se ptám, jestli mi dokážete doporučit nějaký zastřihovač vousů? Cena ideálně do 1.000,- Kč. Je mi fuk jestli na kabel nebo baterky, jestli voděodolný nebo ne. Ideálně by měl zvládat nejméně 2 mm délky a být délkově nastavitelný po co nejkratších "krocích". Super by také bylo, kdyby to vousy "vysávalo", než aby je to metalo po celé koupelně, ale nevím, jestli to už není výsada dražších kousků. Díky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 14. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2015 Poraďte mi mašinku na domácí samo stříhání vlasů. Něco, čím bych to sám ve sprše udržoval na třech mm. Mám nějaký starý základní Philips, ale s tím nástavcem to je dost o směru stříhání a sám to úplně nezvládám.Díky.Ahoj, prosím Tě koupil jsi něco? A případně jak jsi spokojenej? Taky to totiž zrovna řeším. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miriablo Odesláno 25. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2015 Petre ja pouzivam Braun HC5050 (zastrihavani fousu a udrzovani strniste na zbytku tlamy) a naprosta spokojenost. Dvakrat do mesice pak hlava bez nastavce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 27. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2015 Kdyby někoho tohle oslovilo : http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/87867-m%C3%BChle-r41-grande-hol%C3%ADc%C3%AD-strojek/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miriablo Odesláno 28. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2015 Tak, dalo to práci ale došel jsem snad na konec "internetu" abych se dozvěděl to co jsem věděl už na začátku.Z uprav se už očekávám balíček.- Muhle R89- Feathersky- Simpsons Commodore X1- nějaké ten kamenec až budu krvácet při placení- a hromadu vzorků kolen, kartáčky, nattyho na kníra a dalších hračiček na ten večerní relax. Mýdlo už mám domluvené s paní Zuzankou, škoda jen že z tušených důvodů komunikace probíhá trošku naslepo kvůli chybějící galerii na jejich stránkách. Nějaký ty mýdla mimo holení, spousta vzorečků. Jezus no už se dočkat nemůžu Díky za tohle vlákno! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr10 Odesláno 30. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2015 Petre ja pouzivam Braun HC5050 (zastrihavani fousu a udrzovani strniste na zbytku tlamy) a naprosta spokojenost. Dvakrat do mesice pak hlava bez nastavce. Díky za odpověď, nějak jsem zapomněl, že jsem se tu ptal . Na ten Braun mrknu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 3. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2015 (upraveno) jsem se dnes holil laserem a ufik jsem si nos... http://www.youtube.com/watch?v=xZk_Nw4M_Vk více info na: https://www.kickstarter.com/projects/skarp/the-skarp-laser-razor-21st-century-shaving?ref=nav_search edit: přidán link Upraveno 3. října 2015 uživatelem vanderB. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 Prosím o radu. Pročetl jsem břitva forum, a kopil jsem 2x http://www.aliexpress.com/item/Gold-Dollar-Old-fashioned-Barber-Straight-Cut-Throat-Razor-Steel-Blade-Shave-Free-Shipping/32222847442.htmlChci to dát bráchovi k svátku, ať si to vyzkouší, pokud se zalíbí, pořídí se břitva jiné kategorie.Záměr je darovat už kvalitně nabroušené. Já sám to rozhodně neumím. Nevíte, na koho bych se mohl obrátit ideálně v Ostravě (ale klidně i v Praze)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 (upraveno) Resil sem to v cervenci, zatim nevyreseno, prvotni wow efekt se nedostavil, britva ve me furt hloda, ale uz nemam takovy zapal a mam strach ze bych se asi stejne dorezal... Diskuze zde vcetne brouseni je na predchozi strane Upraveno 4. října 2015 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 Právě to broušení je u nás problém, na bitevnickém fóru to někdo dělá, ale jsou hrozný čekačky, takžev praxi to chce mít tak dvě břitvy a vždycky mít jednu ve frontě na mistra brusu. Taky je otázka, jestli se tuhle čínu vyplatí vůbec brousit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se