bohus76 Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2017 Tak Barbus je za mě o třídu výš než Proraso.. A oholím s s ním líp než např. s Muhle. Takže ani nemám extra potřebu čuchat k něčemu lepšímu. Ale klidně tipy sem, rád si rozšířím obzory.Třeba Cella,Dusy kabinet,Le Pere Lucien,Figaro ............Jinak ne každému Barbus vyhovuje,někdo se vybarví do červena,zkrátka podráždí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2017 Ja som sa po dlhom boji s mydlami, penami a krémami na holenie usadil u krému L'Occitane CADE Shaving cream. Nedávno mi došiel, v núdzi som kúpil penu na holenie Cien v Lidli a zistil som, že jej nič nechýba. Tak už používam iba ju a vodu po holení Alpa Windsor. Žiadne podráždenie, žiadne vyrážky, pár minút po holení ani neviem, že som sa holil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 29. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2017 Čím více mám žiletek,mýdel /každý si doplní/ ,tím méně se mi chce holit,je to normální ? :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 29. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2017 Taky jsem si ted dal pauzu a nechal vous. A zacina me to bavit :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Včera jsem jel kolem drogerky, tak jsem skočil koupit nejaký nový krámy na holení - barbus, zelený astry a wilkinson žiletky a vodu po holení od alpy - s cenou nějakých 34Kč za 100ml je to fakt sranda. Za všechno jsem dal jak za 2 holítka do mach 3, jen tohle vydrží asi 10x tolik Barbus jsem hned vyzkoušel a buď jsem ho blbě napěnil, nebo nevím, ale přišlo mi, že neklouzal tak pěkně jako levný holící krém Balea. Nicméně se mi podařilo oholit mnohem víc do hladka, což spíš přisuzuju zeleným astrám (do teď jsem měl modrý) a taky že tomu začínám přícházet víc na kloub Alpa fakt překvapila, po opláchnutí jsem měl kůži jak mimino, ale teda štípala fest. Předpokládám, že to bude tím, že si kůže ještě pořádne nezvykla na každodenní holení a cítím to. Nicméně to není ani zdaleka ta protivný jak po občasným oholení machem 3... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Ano,zelené Astry jsou lepší jak modré a voda po holení občas štípne,je to indikátor, jak jsi se oholil a určitě si na to huba zvykne :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 No hlavně bych měl pořešit ten bagr. Ten můj vintage kousek sice nevypadá zle, ale mám obavu jestli to není trochu masochysmus z mojí strany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saboter Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 barbus, zelený astry a wilkinson žiletky a vodu po holení od alpy Wilkinson boli najhorsie ziletky co som kedy mal. Astra tiez nic moc. Nakoniec som zakotvil pri Permasharp, nic lepsie som zatial nenasiel a to som skusal aj Feather. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Hele já mám jako rezervního plasťáka od Wilkinsonu a dá se s tím bez problému oholit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Žiletek bych rád prubnul víc, ale zatím jsem se dostal jen k tomu co je běžně v drogerii. Kupovat celý balení na netu jsem zatím moc nechtěl, byť to není úplně darda. Co jsem četl, tak ty Feather a Permasharp chválí asi nejvíc. Tuším, že volba bude asi někde tam, co mi na hubu sedne líp... Zatím jsem fakt na začátku, takže poznat rozdíl je dost problém, když nezvládám být konstantní v tom ostatním - příprava, technika, ... Beztak to dopadne nějakým Muhle/Merkur bagrem, možná něčím lepším, ale bude to jak s hodinkama, nějaká cesta k tomu povede Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Jestli chceš Permasharp a Derby,tak se ozvi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 (upraveno) Lamiczka: kup si jinej strojek, ja mam starou solunu po dedovi a komfort je oproti novému futuru o sto let zpatky... Upraveno 30. září 2017 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Podla mojich skusenosti zalezi hlavne na technike pripravy, potom na pouzitom penidle a isty rozdiel je aj medzi ozajstnou stetkou vs umelohmotnou z drogerky. Hodne na celkovom vysledku urobi aj voda po holeni. Ziletky a holitko podla mna ziadny velky rozdiel neurobia, snad az na to, ze drahsie vydrzia o cosi dlhsie. Dolezity je samozrejme tiez sklon holitka ale mne napriklad umelohmotny Wilkinson z drogerky 100% vyhovuje a pouzivam ho radsej nez nejedno Muhle ktore som za tie roky nazbieral. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Úplně nemáš pravdu,kdo má fousy jak dráty,tak si s nějakým holítkem může "namastit prsa " :-) /zkrátka těch pár břitů je hned ucpaných a žiletku povolí a propláchne a jede se dál/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Holitkom som samozrejme myslel rozne druhy bagrov o vibrujucich multibritoch snad toto vlakno nie je ci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Jojo, na to se teď chystám, registroval jsem se na břitvě a pročítám tam recenze a přemýšlím co vhodně vybrat. Mám citlivou hubu, ale asi bych rád něco agresivnějšího.... Přemýšlím jestli některej od Muhle, ale zatím v těch číslech nevím jaký je rozdíl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Holítka jsem samo myslel ty Macho pro pako :-) Bagr je bagr :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 No s tou přípravou bojuju, proto jsem koupil zkusil ten brabus a koupil VPH. Štětku mám zatím přírodní z DM (je to ta levnější s přírodníma chlupama, dražší je ala jezevec, ale ne na ní napsáno, že je to umělina), ale je celkem tvrdá. Jak dlouho necháváte mýdlo na hubě, než začnete holit? Já aktuálně dospěl k tomuto:Horkej ručník (nemáčím horkou vodou, ale asi bych měl zkusit mikrovlnku) - 1 minutaNašlehanou pěnu namydlím na hubu - cca taky 1 minutu se s tím pořádně patlámPak se snažím kratší tahy a točit bagr z obou stran + oplachPosledně 2 průchody a některý místa doladit, pokaždé z jinýho směru a byl jsem asi nejlíp oholenejOplach vlažnou vodou a pak studenou/ledovouVPH Jeden den jsem po ručníku ještě přidal dětskej olej a krásně to klouzalo a byl jsem asi i nejmíň doškrabanej, po přečtení pár tipů na břitvě jsem chtěl zkusit kokosovej olej.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Jo britva to je samozrejme uplne ina kava,... rozdiel medzi ozajstnou britvou napr od DOVO a nejakou srandabritvou z ebay moze byt priepastny..... hra sa hlavne o to, ako dlho Ti vydrzi na obtahovani, proste kym ju budes musiet brusit na kameni a ci ju vobec dokazes spravne na kameni nabrusit. To ziletky ako pisem vyssie funguju uspokojivo aj najobycajnejsie Astry max ich budes menit trochu castejsie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Jojo, na to se teď chystám, registroval jsem se na břitvě a pročítám tam recenze a přemýšlím co vhodně vybrat. Mám citlivou hubu, ale asi bych rád něco agresivnějšího.... Přemýšlím jestli některej od Muhle, ale zatím v těch číslech nevím jaký je rozdíl...Taky mám šíleně citlivou hubu.. Za tu dobu mám odzkoušeno, že mi nejlíp sedí mýdlo z hrochotě, k tomu jakákoliv z těch kvalitních žiletek a k tomu používám Merkur Futur... na prvním stupni mě to neoholí dohladka, ale nemám podrážděnou pokožku, na šestém stupni mě to oholí dohladka, ale huba je vyřízená. Pak jsem vyzkoušel Muhle R41, což je taky relativně agresivní strojek, ale když jsem opatrný, tak je s tím fakt parádní oholení, citlivé hubě navzdory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se