Přejít na obsah

Čím se holíte?

Doporučené příspěvky

Tobs je taková anglická obdoba Prorasa ( dle mě) , takové "spotřební" mýdlo,ale velmi povedené vůně.Oproti tomu třeba Cella či Phoenix je velmi přírodně čisté bez chemie.

Fajn, asi zkusím tu Cellu. Díval jsem se a dělají i balení 150 ml...

Upraveno uživatelem pepyczek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, mrknu na to.

Máte zkušenosti s Taylor of Old Bond Street?

Začínal jsem na něm, dobré mýdlo, člověk si fakt vyblbne s vůní... Měl jsem klasiku, kokos, sandalwood, ale nejradši sem měl asi citron/limeta...

Teď mám na deset let kilovku celly a ještě 50 ks feather... To 100 ks balení snad nemá konce :)))

Odkaz ke komentáři

Od TOBS mám zatím zkušenost pouze s s mýdlem Jermyn. Vůně super, pěna se dobře šlehá a drží. V porovnání s Proraso mi přijde minimálně o třídu lepší. Dneska zrovna objednávám na upravse hromadu vzorků, abych si mohl očichat i další řady a výrobce. 

Odkaz ke komentáři

Záleží na úhlu pohledu,že ano.  TOBS je fajn,jen jsem řekl,že obsahuje některé chemické látky /které dobře voní,pění atd./ ,ale není tak chemicky čisté jako např. kilovka Celly /v kelímku je již EDTA / ,vysvětlení zde  https://www.econea.cz/blog/edta-latka-ktera-vas-pronasleduje-vsude-skodi-nebo-ne/?gclid=Cj0KCQiA1-3yBRCmARIsAN7B4H2Jvbm4vuxi5Kw6lZGDDwlbPV4zV0DTOTsrU7Rzci6s-b8I5aYaKjEaAo9SEALw_wcB

Odkaz ke komentáři

Začínal jsem na něm, dobré mýdlo, člověk si fakt vyblbne s vůní... Měl jsem klasiku, kokos, sandalwood, ale nejradši sem měl asi citron/limeta...

Teď mám na deset let kilovku celly a ještě 50 ks feather... To 100 ks balení snad nemá konce :)))

Od TOBS mám zatím zkušenost pouze s s mýdlem Jermyn. Vůně super, pěna se dobře šlehá a drží. V porovnání s Proraso mi přijde minimálně o třídu lepší. Dneska zrovna objednávám na upravse hromadu vzorků, abych si mohl očichat i další řady a výrobce. 

Díky za info. No, s objednávkou ještě počkám, první zkusím asi tu Cellu, mám totiž ještě nerozbalené 1 balení bílého Prorasa a polovinu zeleného. Vím, jak to u mě chodí s vodami po holení - ve skřínce se mi válí asi 10 různých druhů (nejstarší je z roku 2014) a používám stejně jen Old Spice Original a 4711. Ale ten citron/limeta mě láká :-).

Záleží na úhlu pohledu,že ano.  TOBS je fajn,jen jsem řekl,že obsahuje některé chemické látky /které dobře voní,pění atd./ ,ale není tak chemicky čisté jako např. kilovka Celly /v kelímku je již EDTA / ,vysvětlení zde  https://www.econea.cz/blog/edta-latka-ktera-vas-pronasleduje-vsude-skodi-nebo-ne/?gclid=Cj0KCQiA1-3yBRCmARIsAN7B4H2Jvbm4vuxi5Kw6lZGDDwlbPV4zV0DTOTsrU7Rzci6s-b8I5aYaKjEaAo9SEALw_wcB

Nevíš, proč to do toho menšího balení přidávají? Kvůli trvanlivosti?

Po kolika holeních měníte žiletky? Mně Perma Sharp vydrží tak 4-5, Feather asi o 1-2 víc, pak to začne tahat. Někde jsem četl, že agresivnější strojky "žerou" žiletky rychleji...

edit: doplnění

Upraveno uživatelem pepyczek
Odkaz ke komentáři

Nevím proč to EDTA do toho cpou,ale bude to nějaký marketingový tah,co kdyby se to osvědčilo a lidé to chtěli  :-)   /stejně jako Coca Cola u nás a jinde ve světě/. Také záleží jak tvrdé vousy máš a jak dlouhé je necháš narůst. Jediná jistota je břitva,té dlouhé vousy nevadí. Nějaké vzorky Ti dám,buď v klidu,můžeš pak zkoušet :-) 

Odkaz ke komentáři

Nevím proč to EDTA do toho cpou,ale bude to nějaký marketingový tah,co kdyby se to osvědčilo a lidé to chtěli  :-)   /stejně jako Coca Cola u nás a jinde ve světě/. Také záleží jak tvrdé vousy máš a jak dlouhé je necháš narůst. Jediná jistota je břitva,té dlouhé vousy nevadí. Nějaké vzorky Ti dám,buď v klidu,můžeš pak zkoušet :-) 

Super, díky :cheers: .

Odkaz ke komentáři

Ahoj, když je tady tohle téma. Máte někdo zkušenosti s elektrickými strojky cca do 5tisic korun je v té ceně něco rozumného? Používal jsem donedávna holící strojky Gillete a poslední dobou jedu nouzově jednorázkovama to jsou hrozný krámy. Přemýšlím zda se vrátit k Gillete dnes už se jich vyrábí více typů a nebo jít do elektriky. Díky

Odkaz ke komentáři

Ahoj, když je tady tohle téma. Máte někdo zkušenosti s elektrickými strojky cca do 5tisic korun je v té ceně něco rozumného? ..

Ja mam na cestovanie a ked nemam chut holit na mokro Philips 5050. Ten je lacnejsi. Oholi na hladko ale fuzy akoby rychlejsie narastu, a takisto sa mi zda ze velmi pomaly bere, takze to dlho trva. Holim uplne na sucho, na mokro mi to pride este horsie. Necakal by som od toho zazraky:-). Ale na cestovanie je to pohodlnejsie ako balit stetku,penu, bager, ziletky atd
Odkaz ke komentáři

Ahoj, když je tady tohle téma. Máte někdo zkušenosti s elektrickými strojky cca do 5tisic korun je v té ceně něco rozumného? Používal jsem donedávna holící strojky Gillete a poslední dobou jedu nouzově jednorázkovama to jsou hrozný krámy. Přemýšlím zda se vrátit k Gillete dnes už se jich vyrábí více typů a nebo jít do elektriky. Díky

Ahoj. Já bohužel moc doma nespím, takže cestovní holení řeším elektrikou. Ale nerad...

Za 5kkč jde pořídit Braun 7 v základu, tj. bez čistící stanice. Já ho mám už řadu let a planžetový systém mi vyhovuje víc, než rotačka Phillips (to je dle gusta každého soudruha, nejlépe to nějak vyzkoušet). Holení na mokro nedoporučuji, nejlepšího výsledku dosahuju s holením bez změkčování na hulváta hned ráno před sprchou. Novou hlavu s planžetou jsem kupoval za ty roky jen jednou.

výhody - dá se vzít i do příručního zavazadla v letadle (se žiletkou a gelem ve spreji jsem měl občas problém). Oholí relativně hladce. Baterka vydrží při denním holení 2 týdny a víc, u nového ještě déle. Lépe se čistí než rotačka. V podstatě bezúdržbová záležitost - stačí občas vyklepat hlavu, propláchnout horkou vodou z kohoutku a stříknout mazacím sprejem.

nevýhody - chybí mi ten pocit jako při holení štětkou a bagrem. Problémové partie se musí holit s uzamčenou hlavou. Žiletkou se mohu holit obden, strojkem denně. Začátečník moc tlačí a odře se.

Odkaz ke komentáři

Talianske veci teraz asi moc nefrčia ale to mydlo Cella je super, TOBS mi na ksichte rýchlo vyschne ale Cella vydrzalo do konca mojho pomaleho holenia, marcipánová vona prijemna. Vody po holeni nepouzivam, kvoli alkoholu a tato ho ma zevraj malo. taktiez mozem odporucit, stipala len trochu , ziadne podrazdenie.8447231e208294d18ec882cdbe591b95.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...