Lobber Odesláno 9. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2020 před 6 minutami, Wolw napsal: Tam práveže hľadám, len tam je takmer pri každom písané, že pochrómované a moc sa v tom nevyznám Ja bych se tam nebál ničeho .... V případě nutnosti v klidu využij slečnu Lenku ze servisu . Je ochotná a když neví , jde se ptát dál .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 9. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2020 Té mosazi se vůbec neboj, mám Muhle cca 7 let a drží perfektně, vrstva chromu je hodně silná. Dá se teda koupit i nerez, ale připlatíš si. Holicí strojek iKon Shave Craft Short OSS ::: UpravSe.cz Holicí strojek Edwin Jagger 3ONE6 DESSKNBL ::: UpravSe.cz Holicí strojek Mühle Rocca R94 ::: UpravSe.cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wolw Odesláno 9. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2020 před 11 minutami, Liqid napsal: Té mosazi se vůbec neboj, mám Muhle cca 7 let a drží perfektně, vrstva chromu je hodně silná. Dá se teda koupit i nerez, ale připlatíš si. Holicí strojek iKon Shave Craft Short OSS ::: UpravSe.cz Holicí strojek Edwin Jagger 3ONE6 DESSKNBL ::: UpravSe.cz Holicí strojek Mühle Rocca R94 ::: UpravSe.cz Takže nad merkurmi nemám uvažovať? moc sa v značkách nevyznám doteraz som sa holil wilkinsonom umelým Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 9. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2020 Tak sem díky historii zjistil, že mám pochromovaný Merkur Futur od června 2013 a nikde se nic neloupe ani nerezaví. Kurňa letí to... Takže bych se nebál ani pochromovaných. A asi bych nechtěl bagr - hřebenovou lištu. Vzal bych klasiku Muhle R89... Holicí strojek Mühle R89 ::: UpravSe.cz, k tomu Perma sharpy & Feather, a na rozjezd zelený Astry či Derby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wolw Odesláno 9. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2020 před 1 minutou, Lion napsal: Tak sem díky historii zjistil, že mám pochromovaný Merkur Futur od června 2013 a nikde se nic neloupe ani nerezaví. Kurňa letí to... Takže bych se nebál ani pochromovaných. A asi bych nechtěl bagr - hřebenovou lištu. Vzal bych klasiku Muhle R89... Holicí strojek Mühle R89 ::: UpravSe.cz, k tomu Perma sharpy & Feather, a na rozjezd zelený Astry či Derby Nad futurom som tiež premýšľal, len sa mi zdá dosť veľký a ja mám docela malý ksicht Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 9. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2020 před 22 hodinami, Lobber napsal: Maličko to tu oživíme .... doporučí mi někdo zdatného brusiče břitvy 0) Bohužel ten můj ( velice starý pán ) se na to již necítí. A já jsem totálně tupý - tedy co se tyče břitvy :0D - jinak takový jeden rychlocvak V Čechách Petr Smékal ( dodací lhůty dlouhé) ,ale nejlepší nabroušení široko daleko, na Slovensku Mistr Irenko ( Silvestr K.). A nebo se to naučit sám, počítám,že jarní britevnicke setkání nebude,asi na podzim a nebo jít do školky k Radgostovi ( nejvyšší na britevnickem fóru). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 11. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2020 sem ready Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 11. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2020 V 9. 12. 2020 v 15:32, bohus76 napsal: V Čechách Petr Smékal ( dodací lhůty dlouhé) ,ale nejlepší nabroušení široko daleko, na Slovensku Mistr Irenko ( Silvestr K.). A nebo se to naučit sám, počítám,že jarní britevnicke setkání nebude,asi na podzim a nebo jít do školky k Radgostovi ( nejvyšší na britevnickem fóru). Děkuji Bohušu ..... Máš kontakt na P. Smékala, nebo na Radgostu ( když tak prosím SZ ) Na Slovensko se mi to posílat nějak nechce .... A kdyby byla možná domluva na osobku a udělání na počkání ... Bude to ideál .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 11. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2020 před 28 minutami, Lobber napsal: Děkuji Bohušu ..... Máš kontakt na P. Smékala, nebo na Radgostu ( když tak prosím SZ ) Na Slovensko se mi to posílat nějak nechce .... A kdyby byla možná domluva na osobku a udělání na počkání ... Bude to ideál .... Hmmm... Ses posrals u PetraS čekej dodání 2022, jestli se nic nezměnilo, když sem to řešil, dva tři roky zpět... Silvestr K. (Zippino?) Mi dvě břitvy nabrousil za měsíc a cena 15 € tuším? Pošta 5€... Celá ta sranda necelý litr myslím... 500 kč kus... To se nebrousí na pásovce proboha Napiš na Slovensko, budeš spokojen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 11. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2020 Tak je mi to jasný :0D , neboj ... to na počkání byla nadsázka ..... Jako, že bych to tam ráno dal, večer vyzvedl .... Ale tyto čekačky, jsou teda úděsný ....nepočítal jsem s tím, že jsou tak vytížení .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 11. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2020 Já asi zase půjdu proti proudu, ale zažil jsem kdy se začal chrom nafukovat. Nevím, jestli to bylo naprd výrobou nebo jsem s tím někde klepnul. Takže když chce někdo něco na věky věků, jediná cesta je nerez. Viz staré strojky, jsou olezlé atd. Nerez je nerez. Jinak se Merkuru vyhni na 100 kroků. Měl jsem problém s bordelem pod chromem, který vlnil žiletku a ta mě pak pořezala, kdy to člověk nečekal; blbě udělaný závit v ručce ... Muehle mi přijde líp udělané, ale potkal mě blbě začištěný závit v ručce, takže měla velkou tendenci se šroubovat mimo závit, což je menší prohřešek než to, co jsem viděl u Merkuru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 12. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2020 před 8 hodinami, Lobber napsal: Tak je mi to jasný :0D , neboj ... to na počkání byla nadsázka ..... Jako, že bych to tam ráno dal, večer vyzvedl .... Ale tyto čekačky, jsou teda úděsný ....nepočítal jsem s tím, že jsou tak vytížení .... Je to stejné jak s hodináři, dobří pracanti jsou zavaleni prací,u Petra Smékala čekačka rok cca.Silvestr je Irenko na fóru,jak to má Zipíno netuším.Urcite zapomeň na nabroušení za jeden den,i u Irenka to bylo pár týdnů.Nebo si pořiď kameny a začni si brousit sám.Kdo ti brousil předtím, když tak mi napiš SZ . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 12. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2020 Zapomněl jsem říct, že Radgost komerčně nebrousí.Jinak se Mistra Smékala zeptám,zda mi nabrousit břitvu jen tak u kafe Pro neznalé,nabroušení trvá cca 6 -8 hodin pokud někdo nedodrbal ostří na Carborundu.A pokud se drolí ostří,tak i 3 dny po 6-8 hodinách . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 12. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2020 6-8 hodin to hadam nie... nove britvy napr zo solingenu chodia celkom ostre a keby sa kazda brusila 8 hodin tak by z principu nemohla stat trojku lebo by v Nemecku nezarobila ani na nabrusenie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 12. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2020 Ještě jsi neviděl ostrou břitvu a kdybys viděl velmi dobře nabroušenou ( od Mistra Smékala) a porovnal oholení s továrním nabroušením ,věděl bys o čem mluvím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 Takto vypadá "vysypané" ostří na břitvě ,fotky jsou Petrovy ,náprava 4 dny broušení "do živého materiálu". Druhá fotka po nabroušení /naostření/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nekdo Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 Petr to dělá poctivě - ručně a neustále kontroluje mikroskopem.... proto to trvá, ale výsledek stojí za to. Můžeš brousit doma sám, ale výsledku jako Petr nedosáhneš - což na druhou stranu neznamená, že se tím doma broušeným neoholíš. A továrně nabroušené břitvy jsou výsměch v porovnání s ruční prací mistrů .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 (upraveno) před 4 hodinami, bohus76 napsal: Takto vypadá "vysypané" ostří na břitvě ,fotky jsou Petrovy ,náprava 4 dny broušení "do živého materiálu". Druhá fotka po nabroušení /naostření/. To ale co tu postuješ, je jen u *C* břitev ne .... Nebo se ti vysype i Nerez Upraveno 13. prosince 2020 uživatelem Lobber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 Vysypat se může jakákoliv břitva,může být překalená,špatný materiál, či špatné tepelné zpracování......zkrátka nekázeň při výrobě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 18. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2021 Za chvíli to budu mít jako se Sumama. Mühle Rocca R94, nerezový strojek. Prvně jsem před pár lety koupil R96 (to samé s černou ručkou). Ale neseděl mi ten strojek. Tahal při holení a přitom nebyl tak agresivní jako R41, který taky tahá. Takže jsem ho prodal a byl nešťastný, že nemám kompletní lajnu od Mühle Nějak jsem došel k infu, že existují různé verze. V1 až V4. Ta, co mi neseděla, byla podle všeho V2. Dle zkušeností V3 a V4 holí jinak, plynuleji. To mi nedalo... Bohužel není ohraničené přesně kdy která verze byla/je dostupná. Chtěl jsem poslední V4, která je CNC opracovaná, což vnímám jako lepší už z podstaty technologie než MIM. Jenže jak V4 a V3 nejsou ohraničené, chtěl jsem mít jistotu a než někde koupit ležák, tak jsem koupil celonerez verzi R94, která se ani jako V3 nedělala. Sice bych ocenil víc ručku R96 (černé vroubkování, lehčí ručka), ale asi si zvyknu Zatím za sebou máme jedno holení a rozdíl je opravdu znatelný a to si to jen vybavuju z minulosti. Strojek bere víc jak R89, míň jak R41. Takže je rodinka kompletní. Snad to tak i zůstane. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se