Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ten clen se jmenoval INA a pokud vim, tak se nadava na tah u Subu, u Milgaussu by si to snad nikdo ani nedovolil..

Budu se na ten tah muset mrknout a dám Vám vědět. :smoke: (Myslím na ten Milgaussí - ten Subovskej je fakt nedůstojnej značky.)
  • po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Hmm, ja som si myslel, ze som jediny, kto sa rolexu vyhybal, ale pozeram, ze vobec nie.

Prve vtiahnutie do sveta hodiniek u mna boli kupodivu nezname concord c1... nasledovalo preskumanie modelovych rad Breitling, nasledne TH, omega, fortis, a mnohe dalsie... na rolex som mal (a este aj mam) nazor, ako bol spomenuty v uplne prvom prispevku v tomto vlakne, autorom vlakna. Prve moje zoznamenie s rolexom nasledovalo az po vzhliadnuti nelogickej sibirskej zbierky bratstva ocele :wallbash: a to otvorenim ich stranky. To bol prvy impulz, prvy sok. Neskutocna stranka, dokonala, najlepsia, ktoru som videl vo svete hodiniek (c.2 ma breitling). Vtedy vznikla otazka - ked vedia takuto webku, mozno vedia aj top hodinky. Zaujal ma model deepsea, ktory povazujem za spicku a bral by som vsetkymi desiatimi... asi... keby som prelomil tu barieru, ako je tuctovost, masovost, predsudky...

No uvidime, co dalej. Svojim sposobom svoje caro maju pre kazdeho najma prve poriadne hodinky. V tomto stadiu som, neviem ci bude dalsie, akokolvek, "prve poriadne" su vzdy jedinecne. Po celom patrani a zorientovani v modelovych radach inych vyrobcov a s odstupom kratkeho casu, aj ked plneho skumanim a vnikanim do problematiky, by som si opat vybral tie, ktore mam, bez jedinej zmeny - Breitling SA. No dobre, mozno teda avenger seawolf bez chrona, koli hrubanskemu sklicku (na nich som zavisly - je to prvy parameter, ktory skumam). Btw, deepsea je out of budget a mimochodom je to uz taka palka, ze pre vsedne nosenie by som musel byt velmi vyraznejsie v plnke...

Upraveno uživatelem vrcan
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Ještě doplňuji o fotku rolexek, které jsem v životě viděl jako první a které mě správně nasměrovaly ...

Prostě takové obyčejné hodinky, co ale žijí svým nezaměnitelným životem ... :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

dřív jsem rolex taky absolutně nechápal. kamarád má asi osmery potápky, vlastně má jenom rolexy. když jsem ale začal nakupovat různý značky, abych si jeošahal, zachtělo se mi těchhle. jedny oestery s manuálním nátahem, černým ciferníkem a zlatými indexy. jsou na cestě z ebaye. Hodinky pocítíš až na ruce, jestli Ti sednou. a je jedno jestli mají 35 nebo 42 mm. tak jsem zvědavej. Na Rolexech mi vždycky přišly zajímavý lupy na datumovce na sklíčku, u těchhle j.,mají myslím 34mm, přide asi určitě vhod..

Odesláno (upraveno)

ako cerstvy majitel takmer novych submariner 16610 vam poviem co na tych roladach teda mam :) mozno len kratke chronovzplanutie, uvidime. Momentalne mam ale dojem vyrazne iny ako pri inych hodinkach a opisem preco. Pre mnohych je to zrejme znovuobjavenie ameriky, tak sorry.

- nenasiel som univerzalnejsie hodinky, ktore snad okrem fraku idu ku vsetkemu, aj napriek divers look, lunete a kovovemu tahu. K riflam, sortkam, obleku... univerzalne ako ziadne ine

- ocel 904L... debaty ci je ozaj prinos oproti 316L ma nezaujimaju... vyzera inak (iny odtien)... a je to jediny vyrobca ktory ju pouziva, cize take unikum

- dynko - bez oznacenia, akehokolvek gravirovania... najprv ma to prekvapilo, neskor sa mi to zdalo max. logicke... naco nieco davat na miesto, ktore je vyditelne len ked su hodinky mimo ruku. Navyse, kazdy text/obrazok znamena miesto pre ukladanie spiny a hnusu.

- dynko vrubkovanie pre otvorenie - specificke, ostre vrubky, aby do nich neliezol ktokolvek. Dalej - tvar dynka. Iba mala cast hodiniek je v kontakte s pokozkou. Prakticke v lete aj zime. Hodinky vlastne stale levituju nad rukou, naoko.

- antireflex - najdokonalejsi! cize ziadny! Absencia antireflexu dava kazdemu oku na znamost, ze najprv sme tu "my hodinky", az potom cifernik a rucucky a informacia o case. Pri obojstrannom antireflexe, ako keby sklo ani nebolo, resp. netvori jednoliaty design, je jediny spolah na cifernik. Pri roladach je to presne naopak, sklicko absenciou antireflexu a s mnozstvom glareu je presne v opozite. Ziadne doomed, pekne chyta kazdy odraz... je to dokonale. Na praktickost to u mna osobne NEMA ziadny vplyv. Skor naopak, pri antireflexe (vonkajsom) je iba zbytocny strach o zosuchanie vrstvy a mozny problem pri starsich hodinkach, ked sa antireflex casom zosucha, najma na krajoch.

btw, prave jeden nemenovany vyrobca ma vtiahol do chronosveta svojim modelom s plochym sklickom bez antireflexu, uplne ma dostali...

- kyklop - ani nie tak prakticke, aj ked ano, ale designovo hitech ficurka

- celkovy design - casom vychytane muchy, technicke aj designove (nove suby 2010 su ale krokom spat aj dopredu zaroven, co sa tyka sirsich lugs), prapradokonale tvary a ergonomia... hmotnost aj vyvazenie (to vyvazenie je zabezpecene masivnejsou sponou, v ktorej su schovane dalsie clanky tahu, je to v peknej protivahe ku samotnym hodinkam), kto nemal na ruke nepochopi....

- luneta - konecnce luneta, kde sa VOBEC nebojim nahodneho pootocenia = moznost realneho pouzitia (snad lepsi system je aretacia gombikom, napr. ocean7... ale s takym designom niee)... designovo jednoducha, nestarnuca, a vobec ma netrapi, ze ju neviem ovladat v potapacskych rukaviciach (kedze moje su kancl dajverky)

- korunka - opat prvok, ktory treba vidiet a najma skusit. Poriadny zavit velkeho priemeru a dostatocnej hlbky. Pri niektorych korunkach mam pocit zaberu max. 1 otacky, pri suboch nie. Korunka posobi voci velkosti hodiniek naddimenzovane, ale nie samoucelne (napr. B ma velke korunky, ale maly priemer zavitu), jej velkost je iba tak velka, ako je nevyhnutne

- inhouse kaliber - pre mna nie az tak dolezite (eta alebo 7750 povazujem za takmer rovnocenne volby) ale casom zrejme zacnem ocenovat viac inhouse

- dial a rucicky - lepsie sa to spravit neda, krasa spojena s praktickostou. Najdite mi jedine prehladnejsie hodinky! Ani jedny diverky s prerastenymi rucickami nemozu konkurovat, jednoduchsie to uz nejde... Lumi je dokonala, lepsie snad uz len tritium

- rucne natahovanie - podla mna, okrem ineho, ide o akusi znamku originality, pri rucnom natahovani je pocut a citit velmi specificky lahodny zvuk (akoze ale pri nom zato neonanujem...), velmi charakteristicky. Pokial fejkari vedia napodobnit vypalenu korunku na sklicku, tak im prajem good luck v napodobeni tohoto (zvukovo, pocitovo a celkovo) charakteru pri natahovani.

- rozsireny a lacny (!) servis, drzanie hodnoty, nenapadnost (!... hocake citizeny, festiny, casia.... su daleko viac napadnejsie a putaju pozornost viac), univerzalnost (!!) pouzitia na kazdu prilezitost, presnost a spolahlivost - idealne hodinky na kazdodenne nosenie

- velkost - rokmi vyladena velkost na absolutne kompromisnych a idealnych 40mm, ale aj ine rozmery su v kategorii zlata stredna cesta, ci uz hrubka, sirka tahu, hmotnost, hrubka...atd... Je len velmi malo miniruk alebo naopak megalab, kde je lepsia volba ako suby. Lahko sa zabuda, ze su vobec na ruke.

Skratka, keby som si musel vybrat jedine hodinky do konca zivota, nemenil by som (mozno za 116610, alebo stare aj nove LV... ale to sme stale pri rovnakom modele...)

korunka im pravom patri...

Upraveno uživatelem vrcan
Odesláno

...na druhej strane, absolutne, ale ozaj absolutne som neprisiel na chut napr. datejustu, milgaus je na hrane u mna tiez...

ale rokmi sa to mozno zmeni, ked budem castejsie v obleku, mozno sa zmeni aj chut... pretoze celkovo ma zaujimaju iba sportovo ladene kusky.

Pri DJII sa dokonca neviem prinutit byt taky pokrytec, aby som ich pochvalil niekomu, proste sa mi mimoriadne nepacia... prosim nemajte mi to za zle :suicide_anim: na plnej ciare som tieto hodinky nepochopil...

Odesláno

.....

Skratka, keby som si musel vybrat jedine hodinky do konca zivota, nemenil by som (mozno za 116610, alebo stare aj nove LV... ale to sme stale pri rovnakom modele...)

korunka im pravom patri...

Hezky napsáno. Naprostý souhlas !

Odesláno

Tak dobře se to vyslovuje :smile_anim: Teď vážně, je opravdu pár modelů, které se mi hodně líbí. Deep Sea jsou solidní kus kovu, ale na mě moc velké, Milgauss mají své kouzlo a Suby to je klasika. K tématu, jsem si vzpoměl na jednu příhodu z restaurace, kde mi kamarád a člen tohoto fóra předával moje první rolády, konkrétně Milgauss. Položil tu krabici s korunkou na stůl a vtom přiběhla servírka a povídá "Jéé Rolexky, že mi taky nějaké seženete?". Poté zhodnotila laickým pohledem kamarádovy hodinky IWC Portuguese a prohlásila "A kolega nemá nic?". To je jedna z věcí, která mi na roládách trošku vadí, ta masovost a laická profláknutost značky. Jinak paní servírka byla poučena a na lísteček jí byla napsán odkaz na zdejší fórum.

Odesláno

Tak dobře se to vyslovuje :smile_anim: Teď vážně, je opravdu pár modelů, které se mi hodně líbí. Deep Sea jsou solidní kus kovu, ale na mě moc velké, Milgauss mají své kouzlo a Suby to je klasika. K tématu, jsem si vzpoměl na jednu příhodu z restaurace, kde mi kamarád a člen tohoto fóra předával moje první rolády, konkrétně Milgauss. Položil tu krabici s korunkou na stůl a vtom přiběhla servírka a povídá "Jéé Rolexky, že mi taky nějaké seženete?". Poté zhodnotila laickým pohledem kamarádovy hodinky IWC Portuguese a prohlásila "A kolega nemá nic?". To je jedna z věcí, která mi na roládách trošku vadí, ta masovost a laická profláknutost značky. Jinak paní servírka byla poučena a na lísteček jí byla napsán odkaz na zdejší fórum.

perfektna prihoda :D

Tohoto som sa aj ja obaval, ale za pol roka co mam 116610 sa nestalo nic take. Dokonca ani len ziadne zvedave pohlady, proste nic..

Posted Image

No ako definitivne hodinky ich urcite nevidim.. nato su moc bezne, ja by som ako definitivne povazoval nieco specialne, co sa len tak casto nevidi, najlepsie nieco sirokej verejnosti nezname.. moj kandidat? :) AP royal oak ! uff, to su hodinky! co tam nejake rolexy.. :D

Odesláno

no hej, ale AP kde je cenovo... uz aj rolex je nad budget vacsiny... :) ...a neviem ci by som mal odvahu AP nosit denno denne... cize nesplnaju moje kriterium definitivnych hodiniek.

mozem potvrdit, sice mam 16610 len kratko, ale absolutne bez reakcie okolia... ako pises, su velmi nenapadne a take bezne, resp. "bezne".... na pohlad. Na druhy pohlad, po zhliadnuti znacky, uz asi tak bezne nie su :)

Odesláno

no hej, ale AP kde je cenovo... uz aj rolex je nad budget vacsiny... :) ...a neviem ci by som mal odvahu AP nosit denno denne... cize nesplnaju moje kriterium definitivnych hodiniek.

mozem potvrdit, sice mam 16610 len kratko, ale absolutne bez reakcie okolia... ako pises, su velmi nenapadne a take bezne, resp. "bezne".... na pohlad. Na druhy pohlad, po zhliadnuti znacky, uz asi tak bezne nie su :)

ou, az teraz som si uvedomil, ze to slovo "bezne" moc dobre nevystihuje, co som chcel povedat.. no pochopil si to spravne :)

keby som napisal "vsedne" bolo by to zrozumitelnejsie.. a preco "vsedne"? lebo, ked chce nejaka firma ( teraz myslim, take bez dlhorocnej tradicie, ktore nemaju svoj vlastny design ) spravit potapacske hodinky, prisposobi si vzhlad rolexu.. takze kruhove indexy, na 12ke trojuholnik, mercedes rucicky a je to! taketo zjavy mozete stretnut na kazdom rohu.. odvaznejsi do toho hodia aj super 1.5 krat zvacsujucu lupu, aby bol efekt dokonaly.. ( zaujimalo by ma, je to naozaj tak velky problem spravt lupu ktora by zvacsovala 2.5 krat ako ta na rlx?? lebo ked vidim nejake fake suby, tak vzdy mali lupu 1.5 )

Odesláno

jeeej, to su tie dvoje nove... krasne!! aj ten bicolor ok... no a tie gmt nadhera... kolko pozicii ma luneta? 24 ? rucicka navyse ta nepletie?

ja mam asi tyzden novy sen - submariner modry, biele zlato :) drahy spas... a navyse neviem ako su odolne... ale pacia sa mi viac ako LV, aj ked modru ako taku nemusim

fixilver.... budme radi, ze je problem urobit 2.5x kyklopa... aspon sa lahsie fiky rozlisia... tiez mi to nedavno vrtalo v hlave, preco nevedia taku lupu spravit, ale iba 1.5x

tiez mi nie je jasna vec, ked niekto robi "sub like" hodinky, preco aspon nevymysli ine indexy a nonmercedes rucky...

Odesláno

Rozdíl mezi 1.5x kyklopem a 2.5x bude v tom, že u toho originálního se používá speciální sklo s vysokou lomivostí, takže při shodných rozměrech udělá větší zvětšení než i fíků. Asi maj problém ho v Číně sehnat, a nebo je jen zbytečně drahý. A už dost o fíkách, ok?

Odesláno

Na internetu se mi modrý Rolex bicolor líbily, ale ve skutečnosti už pak méně, tak jsem šel do těch černých.

FiXilVer: 90% lidí je úplně jedno, jaké máš na ruce hodinky a ten zbytek si stejně myslí, že máš na ruce fake (tedy vyjma 0.5% kteří tomu rozumí) :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...