Biermann Odesláno 23. září 2010 Nahlásit Odesláno 23. září 2010 Zdravim zdejsi znalce, jako hodinkovy barbar jsem se pred nejakou dobou dostal na tohle forum a po nejakem pasivnim cteni jsem se rozhodl i zaregistrovat. Chci si koupit nejake automaty do cca. 15 tisic, dalo by se uvazovat i o 20, ale to se mi zatim davat nechce. Jelikoz se mi zda, ze uz se porad motam v kruhu a nic lepsiho nevymyslim, tak jsem vybral vicemene dva modely a rad bych si poslechl vase nazory na ne. Sice kdyz vezmu v uvahu vetsinovy nazor clenu tohoto fora na mainstreamove svycarske znacky, tak tusim vysledek, ale treba budu prekvapeny. Takze jde bud o Archimede Arcadia nebo Certina DS-1 nejspise na kovovem tahu, ale nevylucuji ani tuhle specialku Predem diky za jakakoliv doporuceni a nazory
skalis Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 (upraveno) Mne osobne se vice libi Certiny. Navic je to tradicni znacka, ktera je diky nizsi cene docela znama ("mainstreamova", jak pises). Ale ja myslim, ze jsou to slusne hodinky za dobrou cenu a na foru jsou nepravem opomijene. Vzhledove mi DS1 prijdou o kus hezci nez Arcadie, kterym jsem po pravde uplne na chut nikdy neprisel. EDIT: Urcite je kup na zeleze a kozeny reminek nasledne dokup nebo nech usit. Upraveno 24. září 2010 uživatelem skalis
Horhe Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Určitě Certiny, jsou to krásný hodinky. Nekoupil jsem si je jenom proto, že na hodinkách nutně potřebuju luminiscenci. Pokud tě nic takovýho netrápí, podívej se sem. Nejsem si úplně jistej, jestli je momentálně u nás seženeš. Sám jsem objel několik měst, abych je viděl naživo, ale s pádem výhradního dovozce (Hibernia), se situace zkomplikovala a nikde nejsou k mání.
abbot Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 oboje jsou pěkný, ale maj poměrně rozdílnej průměr 39 vs 42 mm neni stejný, viděl si oboje hodinky na ruce ?
Yvaine Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 oboje jsou pěkný, ale maj poměrně rozdílnej průměr 39 vs 42 mm neni stejný, viděl si oboje hodinky na ruce ? Tady bych dal na Abbota..rozhodně zkusit. Věř mi že 3mm jsou rozdíl.
redd Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Já bych vzal Certiny DS-1 standardní verzi, naživo se mi líbily víc než Arcadie (ty jsem měl v ruce ale jen černý na kůži). Tu limitku jsem naživo neviděl. Ale DS-1 tahu vypadají super, přijdou mi i víc univerzální než Arcadia.
Biermann Odesláno 24. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Dik vsem za prozatimni nazory, ktere me teda prekvapily O tech problemech s dostupnosti Certin jsem se tady na foru uz docetl, ale i pres ne jsem mel moznost prave DS-1 vyzkouset (v Brne u Hanaka je maji na tahu - i kdyz za prestrelenych 15 300, v Jihlave v Tovysu pak na cerne kuzi). Ty Archimede asi nevyzkousim, protoze predpokladam, ze je v CR prodava jen Kubson a ten je trosku z ruky, precijen jet 200km k nemu a 200 zpet jen kvuli vyzkouseni je "trosku" zajizdka (i kdyz v pripade koupe by to sazmozrejme zas takovy problem nebyl). Nicmene zapesti mam cca. 17,5cm a zkousel jsem i nejake hodinky vetsi nez ty Certiny, takze si myslim, ze by moje ruka tech 42mm zvladla,obzvlast kdyz to neni spojeno s extremni vyskou hodinek.
Horhe Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Zápěstí mám stejně jak ty, a neváhal bych ani vteřinu. Certiny na tahu z Horademoda. Zkus si je teda u toho Hanáka, jestli je tam maj. Pokud máš u Archimede hned ze začátku sebemenší pochybnost, nemá cenu je kupovat.
obrbobr Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Certiny a určitě na tahu, jsou moc pěkný
vadim6 Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Certiny jsou moc povedeny,ale sdílím názor,že 39mm je skoro málo.
Vit Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Certina.Jestli chceš ušetřit, mrkni na Ebay.
skalis Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Certiny jsou moc povedeny,ale sdílím názor,že 39mm je skoro málo. A to i koza piskla? 39 mm je na 17,5 cm ruku naprosto bez problemu padnouci velikost. Obcas mam pocit, ze velikost hodinek se stava obsesi, cim vetsi, tim lepsi jen proto, ze je to in, a na pohodlnost pri noseni se nehledi a tak vsechny hodinky, jejichz velikost nezacina ctyrkou, jsou automaticky zaskatulkovany jako mrnavy.
vadim6 Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 A to i koza piskla? 39 mm je na 17,5 cm ruku naprosto bez problemu padnouci velikost. Obcas mam pocit, ze velikost hodinek se stava obsesi, cim vetsi, tim lepsi jen proto, ze je to in, a na pohodlnost pri noseni se nehledi a tak vsechny hodinky, jejichz velikost nezacina ctyrkou, jsou automaticky zaskatulkovany jako mrnavy. Nenapsal sem mrňavý,ale skoro malýAle jinak bych z toho nedělal vědu,stejně to musí B-mann rozštípnout sám
Horhe Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Tak já budu asi jediný, který doporučí Archimede. Důvod je prostý. Já osobně požaduji i u hodinek za 15 tkc pečlivost. Toho se bohužel u Certiny nedočkám. A na to jsi přišel jak? To jako myslíš, že bude třeba prach na ciferníku, otisky prstů zespoda na sklíčku, nebo co?
Horhe Odesláno 25. září 2010 Nahlásit Odesláno 25. září 2010 Nevim no, moc se mi to nezdá. Bude se muset Biermann rozhodnout sám. Certina - obecně známá značka, díky masivní reklamní kampani, swiss made, trošku menší, ale na ten obvod odpovídající, Archimede - je to víceméně fanouškovská značka, mezi lidmi téměř neznámá, vadila by mi absence tahu. Strojovna je v obou stejná, osvědčená eta. Dále oba jsou "hodně inspirované" slavnějšími modely.
Horhe Odesláno 25. září 2010 Nahlásit Odesláno 25. září 2010 Jasně, je to na něm, co si vybere. Někomu třeba výše napsané chyby nevadí, nebo si jich nevšímá. Nicméně já mám se swiss made v ceně do 30 tkc, v těchto věc špatné zkušenosti. Týká se to i Fortis. Doporučuji zkusit Glycine
quequeek Odesláno 25. září 2010 Nahlásit Odesláno 25. září 2010 (upraveno) vzal bych Certiny, jsem s nimi spokojený...a černý cifr prostě vypadá lépe Upraveno 25. září 2010 uživatelem quequeek
quequeek Odesláno 25. září 2010 Nahlásit Odesláno 25. září 2010 Jo, určitě je nehážu do jednoho pytle, najdou se i pečlivější značky. A od toho je tohle fórum, o zkušenostech atd. Člověk pak nedělá zbytečný chyby. jedinou výtku jsem měl k řemenu, který byl vyloženě odfláknutý a motýlová spona se mi taky moc nezamlouvala. Přitom jedny německé hodinky, co mě stály o několik tis. méně, měly všechno tip ťop, co se řemenu i spony týče. Takže něco na té "pěčlivosti" bude a u Certiny by měli na takových detailech zapracovat.
Biermann Odesláno 25. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 25. září 2010 Diky vsem za podnetne pripominky. Nakonec to teda budou ty Certiny, ktere se me drzi od zacatku vyberu a prezily to prochazeni stovek ruznych obrazku jinych hodinek. Nicmene pokud nesezenu nejake prasky na zdejsi hodinkovy virus tak je klidne mozne, ze drive ci pozdeji dojde i na ty Archimede, obzvlast kdyz jsou na kuzi a s bilym cifernikem, coz by dobre doplnovalo ty cerne Certiny na tahu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se