Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Lidi mi vždy říkali, že kočka není pes a nikdy nebude tak přítulná. Omyl, trvalo to několik let, ale kocour mne miluje a já jeho a když jdu večer venčit psa, chodí s námi.

Jo jo, potvrzuju - náš kocour je z útulku, obyčejná pouliční rasa - trvalo několik let, než se nechal normálně pochovat a to ještě víceméně jen ode mě. Dneska za mnou pravidelně chodí, když si vypiju fajfoklok, na pomazlení a potom jako pejsek ať dělám co dělám pořád se mnou. Dokonce vydrží v dílně i vrtání, broušení a vysávání, i když jinak je vysavač největší nepřítel a za normálních okolností se s ním odmítá vyskytovat na stejném patře.

Odesláno (upraveno)

Jo jo, potvrzuju - náš kocour je z útulku, obyčejná pouliční rasa - trvalo několik let, než se nechal normálně pochovat a to ještě víceméně jen ode mě. Dneska za mnou pravidelně chodí, když si vypiju fajfoklok, na pomazlení a potom jako pejsek ať dělám co dělám pořád se mnou. Dokonce vydrží v dílně i vrtání, broušení a vysávání, i když jinak je vysavač největší nepřítel a za normálních okolností se s ním odmítá vyskytovat na stejném patře.

Mám podobnou zkušenost, kočka, co zůstala u rodičů má dnes už 17 let a je chytrá jak opice a poslouchá skoro jak pes. Sice už to není co bývalo, ale normálně přiběhne na jméno (už moc neslyší) a je super přítulná. Do dnes když přijedu k rodičům, tak by se zbláznila, aby si mohla vlézt ke mě jen na klín. Je to kočka normálně z vesnice, která prvního půl roku běhala po půdách a dělala neplechu kde mohla, záchod s pískem neznala. Doma udělala jednou svinčík a hrozil ji vyhazov, tak jí máma tehdy chytla, když se chystala zase vydělat někde v rohu, hodila ji do bedny s pískem a od té doby kočka jinam nešla.

Ještě máme kocoura s přítelkyní v bytě a to je trochu jiná káva. Je to kombinace sibiřské a mainské mývalí a je to potvorák vychcanej, i když se čím dál víc mazlí. Stejně je na něm vidět, jak ho baví zlobit, když ho to chytne, a dělat věci, který mě evidentně vytáčí - škrábe stínítko u lampy, lehne si na stůl a jen tak hala bala začne shazovat věci...

Umí ale aportovat plyšáka a za lososovou kuličku by se snad i dobrovolně koupal :-)

A takhle mi umí "pomáhat" u práce

post-26116-0-92307500-1398793045_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odesláno

Takže szivani male a velké jde pomalu, už se neřežou, ale velká vysira a nechce k nám a dělá naschvály..nicméně tohle je malá:

me5asabe.jpg

Je to takový gremlin..

Odesláno z mého 2013023

Odesláno

Takže szivani male a velké jde pomalu, už se neřežou, ale velká vysira a nechce k nám a dělá naschvály..nicméně tohle je malá:

me5asabe.jpg

Je to takový gremlin..

Odesláno z mého 2013023

Vypadá jak Pikachu :D

Odesláno

me5asabe.jpg

Je to takový gremlin..

Odesláno z mého 2013023

no spíš:   Kocour v botách a tři ďáblové

post-12895-0-46730800-1398844359_thumb.png

Odesláno

Je krásná, tak ji asi zplodili nějací urozeni rodicove:-))

Nebudete mit mimi:-)

Odesláno

Tak nas svinak ma další jméno: Laskomina:-)

Byl celou noc venku, tak je silene unavenej

yrave2e7.jpgjutasuzy.jpg

Zaslano iPhonem za použití Madly a Ťapiny

Odesláno

Je krásná, tak ji asi zplodili nějací urozeni rodicove:-))

Nebudete mit mimi:-)

...asi nie ;) v pol roku bola kastrovana. To vies chodi si po vonku a nerad by som bol keby prisla aj z prekvapkom. Jej mama bola tigrovana, otec neznamy (mozno modry rusak, alebo brit) najskor sme ju chceli mat doma, ale nevedela sa vpratat do koze a tak sla von. Teraz ked je uz zvyknuta vonku tak sa jej nechce byt v dome....aj tak mi vadi, ze je stale vylezena na kuchynskej linke....ozaj machry na macky,....da sa to macku vobec odnaucit?

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

prosím vás, jak je to s povahou u britek? Nejspíš se nám podaří sehnat kotě a všichni mi říkají, že nejsou moc mazlivé, kamarádské a podobně. Jo a taky jsem si vždycky myslel, že britské jsou jenom šedivé a tenhle frajer vypadá docela mourovatě :D

Upraveno uživatelem El Nano
Odesláno (upraveno)

Ta modrá (šedivá) je jenom jedna z barevnejch variant. Já mám nějakýho krémovýho - barevnýho nebo co, normálka s papírama. Jsou i čokoládový, třeba.. Já nevim, ten náš vůl (10 měsíců) celkem mazlivej je. Teda.. na kočku, žejo. Samozřejmě má svoje nálady, často nás s..e, okusuje kytky.. Nicméně když se jednou za pár dní přijde pomazlit, o to větší z toho má člověk radost! :)

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Obecně jsou šlechtěný kočky míň mazlivý než ty z ulice. Nicméně zas minimálně rasují nábytek a větsinou neškrábou a nekoušou. Britský jsou klasický britové - mají svou důstojnost, občas jsou odměřený, ale jak si na sebe zvyknete tak to bude v poho. Určitě bych se britky nebál. Je to klidné, hodné plemeno.

Odesláno

no my jsme do loňského léta měli kocoura, někde tu bude fotka... :( ten k nám přišel sám jako kotě. Sousedi vedle v ulici odjeli někam na dovolenou a nechali ho doma. Tak se koucour zvedl a obcházel baráky až nakonec zůstal u nás. Pak byl nějakej nemocnej, tak jsme za něho vyplajzli prachy na veterině a dostal se z toho. Nejlepší bylo, jak pak u nás zazvonil ten kluk, že prý máme jeho kočku...docela se divil, když jsme řekli, že to ani náhodou, Mourek byl už prostě náš :D No a proč to řikám, ten byl taky takovej spíš odměřenej, ale hodnej, poslouchal, spíš než mazlení mu stačila naše přítomnost. Ale taky občas přišel sám od sebe, jinak jsme museli přijít my za ním. No, byl prostě super, co si budem povídat.

Takže si myslím, že ten britskej by mohl být povahou docela podobný nakonec

Odesláno

Já mám doma tři klasické kočky popelnicové, tedy původu zcela neušlechtilého a jednu polobritku Meginu - matka britská modrá, otec neznámý. Takže vše, co napíšu, se musí brát vážně jen napůl.... :-) Rozdíl v chování je velký. Tři naprosto neušlechtilé kočky jsou živější, divočejší, hravější. Megina je dáma. S ostatními se moc nebaví. Je odměřená, snadno se urazí. Když má znečištěný kakáč, odmítá na něj jít a zoufale ječí, dokud ho někdo nevyčistí. Když ho nikdo nevyčistí, jde raději vedle.Je méně mazlivá. Nežere nic, kromě granulí. Ostatní se mohou utlouct po kapičkách, Megina jejich boj o poslední zbytky kapsiček zcela ignoruje. Tlačit se s nimi kvůli žrádlu je pod její důstojnost.

Odesláno

To je zajimavy s tim krmenim, to mi dela Knedlik taky.. Zkouseli jsme do nej nacpat vsechny ruzny luxusni kapsicky, konzervy, pasticky (a ze nektery z nich jsou v podstate jenom maso) a nezajem, absolutni. Zere jenom granule. Doted jsem si myslel, ze je jedinej:) Jo a s tim zachodem, taky presny.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...