Frantik Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 Ahoj. Občas chodím do fitka, sauny, bazénu a nekdy musim odlozit hodinky do skrinky. Pouzivam samozrejme trezorky na recepci, ale prece jen se chci zeptat, zda ručí majitel/provozovatel za pripadne odcizeni. Tzn. ridim se pokyny provozovatele, necham si na recepci hodinky za sto litrů, prijdu po saune zpet a hodinky pryč. Co s tim? Jak dokazovat? Co delat?Diky za rady.
spiderer Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 Franto hodinky mas mit na ruce a ne nekde schovany ve skrince
Frantik Odesláno 5. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. října 2010 Samozrejme si tam hodinky neberu vzdy umyslne, vim, ze je lepsi je nechat doma. Take se mi nechce na ne obzvlast upozornovat a napriklad je nechavat nekde u recepce v kancelari, apod. Franto hodinky mas mit na ruce a ne nekde schovany ve skrince Se mi vole nechce tahat bench z roládama, to bych pusobil jako blb. A do sauny je taky nechci brát.
224477 Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 Ja by som ich tam bud nenosil vobec, alebo si ich nechal na ruke /ak znesu bazen, saunu, atd../ Plavarnovym skrinkam, trezorom, vratnikom a pod. neverim, nemam sice drahe hodinky, ale aj bezne veci sa tam bojim nechavat /penazenku a obycajny telefon/.. Ked sa nieco stane, hodinky mat nebudes a 'niet toho boha' kto za to ponesie nejaku zodpovednost.
spiderer Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 Myslel jsem to jinak - s hodinkama skakej do bazenu, ulehej do sauny i zvedej stokilovej benchpress, aspon s tebou neco zazijou
Frantik Odesláno 5. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. října 2010 Ja by som ich tam bud nenosil vobec, alebo si ich nechal na ruke /ak znesu bazen, saunu, atd../ Plavarnovym skrinkam, trezorom, vratnikom a pod. neverim, nemam sice drahe hodinky, ale aj bezne veci sa tam bojim nechavat /penazenku a obycajny telefon/.. Ked sa nieco stane, hodinky mat nebudes a 'niet toho boha' kto za to ponesie nejaku zodpovednost. No kdyz je to ale prostor urceny na cenne veci, tak tam nejaka zodpovednost byt musi. To same s penezenkou, kreditkou, mobilem. Tam je to stejne, to nemuzu mit u sebe.
224477 Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 (upraveno) Frantik, teraz budem za oberpesimistu, ale co vsetko v nasich krajinach by 'malo fungovat' a nefunguje v reale. Dennodenne sa stretavam s istymi vecami kt. tu riesit nechcem, a osoby zodpovedne za bezpecnost nie su schopne s tym nic robit, dlhodobo. Castokrat ich pasivita je skoro toleranciou 'tych ukazov'. Ako individuum ak mam moznost sa rizikovej situacii - v tomto pripade strate - vyhnut, tak to preferujem. Ak sa bavime o hodinkach za 'desiatky tisic CZK' tak nie je z mojho pohladu o com Dokonca sikovne schovane v aute na parkovisku budu hadam bezpecnejsie nez v tej plavarnovej skrinke. Ak dojde k strate /kradezi/ privolana hliadka asi najprv polozi otazku, naco s tym leziete na plavaren potom spise papiere, poda sa trestne na neznameho pachatela, ak aj 'nahodou' maju zaznam pachatela, tak nie je citelny, ak je to stara firma, tovar je predany davno - vysledok je proste jasny, hodinky su v tahu A ostatne je uz len natahovanie sa, kt. aj tak skonci v lufte. Ano, su veci, kt. nenechas doma, lebo ich potrebujes - penazenka s minimalnym cashom, karty sa daju zablokovat.. Odporucam balit este do 'vonavych celodennych ponoziek' nech si to pripadny zaujemca 'zasluzi' aspon trosku Formalne by majitel/prevadzkovatel za stratu rucit 'mal' ale ver tomu ze spravi vsetko preto aby tuto zodpovednost nemusel mat. Upraveno 5. října 2010 uživatelem 224477
Peta-Biker Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 (upraveno) Třeba u nás ve fitku je to tak, že na recepci je malá skříňka na cennosti a za to prý ručí - je tam i kamera. Naopak v šatně ve velké skříňce už neručí za nic. Každopádně, jak jim chceš dokázat, že máš hodinky za 100litrů, když by se něco stalo. Taky nevím, jak by to dopadlo - když vím, že půjdu cvičit, beru si Seika. * když výjimečně mám třeba Planet Oceany - beru si tašku s věcma přímo dovnitř a mám ji u sebe, do ní dám hodinky - do ponožky - asi jediná rada. Upraveno 5. října 2010 uživatelem Peta-Biker
rur Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 Třeba u nás ve fitku je to tak, že na recepci je malá skříňka na cennosti a za to prý ručí - je tam i kamera. Naopak v šatně ve velké skříňce už neručí za nic. Každopádně, jak jim chceš dokázat, že máš hodinky za 100litrů, když by se něco stalo. Taky nevím, jak by to dopadlo - když vím, že půjdu cvičit, beru si Seika. * když výjimečně mám třeba Planet Oceany - beru si tašku s věcma přímo dovnitř a mám ji u sebe, do ní dám hodinky - do ponožky - asi jediná rada. Taky to řeším nejlevnějšími hodinkami do posilovny (krádež pak tolik nebolí). Musím teda zaklepat zatím se mě to nestalo a to jsem za posledních 10let vystřídal 3posilovny. Možná je to tím , že chodím cvičit ráno co nejdříve a to zloději spí asi. 1 1
Skalamander Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 Hlavně: ručení je nástroj zajišťovací, zde se nejspíš jedná o to, jestli provozovatel fitka za škodu odpovídá. Zde záleží na mnoha věcech: Může to být např. považováno za samostatnou smlouvu o nájmu skříňky, v takovém případě by za věci neodpovídal. Na náhradu škody v plné výši bys měl naopak právo v případě, že by se jednalo o smlouvu o úschově. Je také možné, že v tomto případě jde o tzv. "odpovědnost za škodu způsobenou na vnesených nebo odložených věcech". Zde platí, že je-li s provozováním nějaké činnosti zpravidla spojeno odkládání věcí, odpovídá ten, kdo ji provozuje, za škodu na věcech odložených na místě k tomu určeném nebo na místě, kam se obvykle odkládají. Za klenoty, peníze a jiné cennosti se ale dopovídá pouze do určité výše. Tuším, že v současné době je to částka 5000 Kč. Tato hranice se neuplatní v případě, že škodu způsobí ti, kteří v provoze pracují. 1
Frantik Odesláno 5. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. října 2010 Diky za odpovedi, koukam ze je tam asi dál nechavat nebudu!
honza71 Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 (upraveno) Bych si myslel, že kdo má na hoďky za sto a více litrů, ten si takový drobnosti jako posilovací stroj, saunu ev. bazén pořídí domu. Protože máme malou zahradu, tak to poslední vynechám a na plovárnu budu chodit s diver Longines. No a na ten stroj a infra saunu už je v suterenu místo. Ježíškovi budem psát až někdy začátkem prosince, tak snad to stihne. P.S. Hodinky za sto tisíc ještě nemám, ale našlápnuto k nim už jo. Tedy pevně doufám. Upraveno 5. října 2010 uživatelem honza71
bandicoot Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 Bych si myslel, že kdo má na hoďky za sto a více litrů, ten si takový drobnosti jako posilovací stroj, saunu ev. bazén pořídí domu. Tenhle předpoklad platí u populace, nikoliv u sběratelů-fanatiků. Koníček vždycky přesahuje rámec okolních předmětů denní potřeby.
honza71 Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 Tenhle předpoklad platí u populace, nikoliv u sběratelů-fanatiků. Koníček vždycky přesahuje rámec okolních předmětů denní potřeby. Máš recht, moc normálních jedinců tu registrováno nebude. Zatím jsem nikde s posilovnou ani saunou špatnou zkušenost neudělal. Ani tady, ani venku. Když jsem požádal v recepci, zda si tam mohu odložit cennosti, tak mi vyhověli a vždy jsem dostal zpět věci v pořádku. 1
skalis Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 Chodim do bazenu a rolady davam do fusakle . Jednak nikoho nenapadne, ze tam jsou, a kdyby nahodou jo, jsou v ochranem poli. Samozrejme provozovatel ruci za odlozene veci, pokud k tomu je urcene misto. Obcas na to maji specialni trezor u pokladny, pak nechat tam (idealne v hodinkovym pouzdre bez znacky spolu s penezenou, tak to neni moc lakavy k nakouknuti), nebo primo do skrinky. Ja se tuhle ptal v novym kohoutovickym bazene, jestli se cenny veci nechavaji u pokladny a dostal jsem odpoved, ze skrinky jsou pojisteny do 250k a jsou pod kamerama. Takze opet fusaklova metoda.
Ejabejaroz Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 Do bazénu si hodinky beru a do posilovny jsem chodit přestal. Sice jsem ztloustnul o 30 kg ale nemusím se bát o hodinky... 1
Viktor Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 Hlásím před několika roky ukradený hodinky ze skříňky ve fitku - tenkrát to odnesly Eberhard Traversetolo. Náhradu škody jsme vyřešili dohodou - roční předplatný přibližně v ceně hodinek. Po téhle nešťastné události se ve skříňkách objevily cedulky, že za obsah skříňky provozovatel fitka neručí a zavedli na recepci boxy na cennosti na visací zámeček. Drahý hodinky už ve skříňce nenechávám.
911 Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 stejny pripad jako viktor. Nechal jsem si hodinky v naprsni kapse a ten debil mi ukradl celou bundu. tenkrat podle pojistovny a pravniku bych z toho nic nevymamil, tak sme se po lehcim dohdovani domluvili na rocnim fitku zdarma. od te doby, pokud uz u sebe neco mam, tak si tasku beru sebou do fitka (kdyz jdu z prace) a v Holmes jsou specialni trezory, kde si hodinky necham. tak odpovidaji za cennosti. v normalni skrince nenecham ani mobil, nic. jen lolohovi ponozky co mi pujcil
lolohh Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Odesláno 5. října 2010 stejny pripad jako viktor. Nechal jsem si hodinky v naprsni kapse a ten debil mi ukradl celou bundu. tenkrat podle pojistovny a pravniku bych z toho nic nevymamil, tak sme se po lehcim dohdovani domluvili na rocnim fitku zdarma. od te doby, pokud uz u sebe neco mam, tak si tasku beru sebou do fitka (kdyz jdu z prace) a v Holmes jsou specialni trezory, kde si hodinky necham. tak odpovidaji za cennosti. v normalni skrince nenecham ani mobil, nic. jen lolohovi ponozky co mi pujcil A co kdyby ti je ukradli?! Já nechodím do posilovny. Když jdu na squash, tak si dám hodinky do báglu, který si beru s sebou a koukám na něj přes sklo kurtu (mám v něm i doklady), když jdu do tělocvičny, tak si taky beru všechny věci v báglu, ale v posilovně to bohužel asi praktikovat moc nejde.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se