sam77777 Odesláno 31. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2010 Chtěl bych znát pár názorů co si myslí. Mám doma spousty starých ciferníků Prim a protože mi bylo líto je vyhodit zkusil jsem renovovat po svém a protože jsem nechtěl vyloženě napodobovat původní vzhled zkusil jsem jiný. Je to první kousek a tak je tam pár kazů, ještě je mám v černém jen se mi to už nechtělo fotit. Co vy na to? Kdyby byl zájem mohu sem dát postup jak takový ciferník udělat chce to jen šikovné ruce, náklady jsou minimální a téměř nestojí za řeč. 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 31. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2010 A jak vypadal ciferník před renovací ? Jinak vypadá dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 31. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2010 Zajímal by mě postup a hlavně použité nástroje. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saida Odesláno 31. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2010 Konečně fliegery který posunují ten omšelý stokrát se opakující ¨"LETECKÝ" styl někam dál.Gratuluji! Tohle by mě tedy nenapadlo! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 31. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2010 Kdo si hraje, nezlobí. Za mě palec nahoru. Určitě se s námi poděl o detaily! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 31. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2010 Pěkné, opravdu velmi pěkné. Jen tak dál. Za chvíli kvalitou lumi předčíš i mateřský podnik Elton. :-) Teď vážně - DOBRÝ! 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prukajda Odesláno 1. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2010 Určitě zajímavé. Bastlení zdar! Můžeme znát ten postup? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
levistrauss Odesláno 1. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2010 Klobouk dolů, určitě by mě zajímal postup při nanášení lumi, už tady nějaké pokusy byly, subjektivně nedopadly moc dobře, tvůj výsledek je o poznání lepší (i když určitě je ještě co ladit)... 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 1. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2010 Přidávám se k ostatním se žádostí o podrobnosti. Taky si rád hraju! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 1. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2010 Je to super, ještě jsi mohl objet okno datumovky. Netrpělivě čekáme na návod... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 1. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2010 Stavím se do fronty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snackmc Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2010 Odvážnému štěstí přeje. Nevypadá to vůbec zle.Připojuji se k ostatním, jsem zvědavý jak na no :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sam77777 Odesláno 2. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2010 Děkuji za reakce. Pokusím se tedy o návod: Materiál: Obtiskový papír je to velmi tenká folie, která se nanáší po namočení do vody (dá se sehnat na internetu jak pro inkoustové tak pro laserové tiskárny A4 stojí cca 70 Kč) kdo bude používat inkoustovou tiskárnu tak jako já bude ještě potřebovat bezbarvý autolak Acryl Spray nebo něco podobného stojí cca 100 Kč a nakonec dětské svíticí barvy na oblečení (koupil jsem celou sadu 6 barev za 130 Kč) ale podává se i samostatně asi za 30 Kč a je toho tak na 20 ciferníků. Takže asi investici 350 Kč naděláte minimálně 20 kousků. Postup: Nejlépe v Corel Draw nebo Adobe illustrator si vytvořit návrh. Nepoužívat potoshop a podobně jen něco na vektorovou grafiku jinak bude výsledek neostrý. Vytisknete na obtiskový papír, sprejem nastříkáte vytištěnou část aby se nám ve vodě nerozpila. Tak mě napadá, že to asi bude ctít fotodokumentaci... takže stručně dokončím zbytek a když tak vám udělám postup nafocený. Po dokonalém zaschnutí vystřihnete výtisk o 1 mm větší ponoříte do teplé vody a když uvidíte, že má potisk tendenci se z papíru oddělit pak jej vytáhnete z vody a jemným tahem přesunete z papíru na ciferník. Jde to velmi snadno jen to nechce těžké ruce. I když se netrefíte na poprvé s přesností lze s potiskem ještě asi další 3 minuty po ciferníku pohybovat. Poté jemným štětečkem nanesete svítící barvu (musíte ji nanést v jednom tahu jinak bude povrch hrbolatý) je hustá a pracuje se s ní poměrně snadno (ne tak těžko jak s jinými barvami) po zaschnutí je svítící vrstva tvrdá jako kámen a dokáže i po nasvícení dokáže dost dlouho svítit alespoň oproti běžným hodinkám svítí jednou tak lépe a 3x déle. To je ve stručnosti vše. 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2010 Dětské barvy na oblečení? Nějaký odkaz či foto? Ty jsou asi s organickým pojivem, takže z potištěného ciferníku Prim jen tak dolu nepůjdou, co? A já se namáhám shánět speciální hodinářské barvy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
haslermetra Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2010 Děkuji za reakce. Pokusím se tedy o návod: Já jsem taky z Ovy a chodil jsem po všech různých obchodech, ale nikde žádnou svítící barvu neznají. Tak prozraď, prosím, kde jsi ji koupil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Henry Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2010 ... Postup: Nejlépe v Corel Draw nebo Adobe illustrator si vytvořit návrh... Mohl by jsi sem nějaké ty návrhy postnout? Např. pro ty, kteří v korelu "nejsou dostatečně zruční". ... No jo, přiznávám, na grafiku jsem kopyto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sam77777 Odesláno 2. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2010 Barva drží jak přibitá... když jsem zkoušel nanést na holý kov pak dostat to dolů chtělo ostrý nůž, sloupnout nehtem to nešlo. V Ostravě je koupíš kousek od bývalého Tuzexu (kdysi Tuzex na hadry) jdi od Tuzexu směrem k bývalému kinu Vesmír a cca po 50 metrech je obchod "barevný svět" a mají tam toho hodně. Návrhy nějaké mám a večer je sem nějak hodím. Pokud máte staré ciferníky, které jsou jen špinavé a nejsou jinak poškozené tak včera jsem konečně po půl roce zkoumání objevil postup jak je vyčistit. Výsledek je velmi uspokojující náklady minimální. Jen nevím jestli to mám vytroubit do světa nebo si to ponechat pro sebe :-) 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Henry Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2010 ... Jen nevím jestli to mám vytroubit do světa nebo si to ponechat pro sebe :-) Já hlasuju pro troubení Ale to je jen můj čistě sobecký názor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2010 Nejde to prostě jen vyčistit navlhčenou vatou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2010 (upraveno) Jak prosté, milý Watsone...Jen pokračuj a svěřuj se! Bomba, pecka. Jen doufám, že pro ty barvy nebudu muset do Ostravy...Jen nechápu, jak jsi štětečkem namaloval ten trojúhelník s tak ostrou špičkou? Nějaký fígl? Upraveno 2. listopadu 2010 uživatelem pevo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se