African Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Trochu přemýšlím o jedněch z těchto potápek, a jaksi jsem t oho úplně fifos" Které by jste si vybrali pro sebe a proč?Obojí jsou moc příjemné, ale můžu pouze jedny:-) A Vím, že jsou oboje v prodejních vláknech :-) Longines:Pro - Značka, údajně lépe vytuněná ETA, cena"Proti - Pro potápění trochu nepřehledné" DOXA:Pro - Vodotěsnost, přehlednost, design, historie modelu"Proti - Značka (nekamenujte mě , ale už to prostě není to co bylo), základní ETA bez úprav Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Micey Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Doxy, maj koule.. ty londžíny jsou naživo hrozně nemastný neslaný.
Hasňa Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Z techto dvou Lonziny. Na zivo vypadaji paradne decentne, nekrizi a kvalita z nich je pres to citit. Pokud by ty Doxy nebyly znicene PeVeDeckem, tak Doxy. Takhle ale, za me, Lonziny.
Almi Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Longines, ale model s čiernou lunetou
honza71 Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Z tvého výběru DOXA. Proč? Protože maj "říz". U Longines maj IMHO "říz" úplně jiné potápky.
VasekN Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Můžu mít trochu blbej offtopic dotaz? Vy se s těma hodinkama fakt potápíte? Mně to přijde tak nějak zbytečný, tedy napadlo mne si pořídit hodinky jako rezervní komp, ale to by musely mít pořádnej chronograph a hlavně hloubkoměr, a to bych se nedoplatil. I když na druhou stranu stejně tak bych mohl říct, že obecně je zbytečné nosit hodinky, protože je mám na mobilu :-)
African Odesláno 2. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Asi myslíš tyhle Almi, že? Jo, jsou asi hezčí, výraznější, ale moc mě nebere Start na lunetě. Je totiž uplně stejný, jako statní mezipole a pro odečet času pod vodou velmi matoucí" Mě osobně berou Doxy také více, ale Longines jako značka je asi o dost větší prestiž i kvalita" Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
honza71 Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Můžu mít trochu blbej offtopic dotaz? Vy se s těma hodinkama fakt potápíte? Mně to přijde tak nějak zbytečný, tedy napadlo mne si pořídit hodinky jako rezervní komp, ale to by musely mít pořádnej chronograph a hlavně hloubkoměr, a to bych se nedoplatil. I když na druhou stranu stejně tak bych mohl říct, že obecně je zbytečné nosit hodinky, protože je mám na mobilu :-) Nechci tu kur.it Vlastovi vlákno, ale odpověď zní ANO. I když těch mých pět metrů jen na nádech se asi nepovažuje za potápění, co? P.S. Založ na to vlákno. Něco jako kolik majitelů diverů je opravdu vzalo někdy do vody.
Almi Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Asi myslíš tyhle Almi, že? Jo, jsou asi hezčí, výraznější, ale moc mě nebere Start na lunetě. Je totiž uplně stejný, jako statní mezipole a pro odečet času pod vodou velmi matoucí" Mě osobně berou Doxy také více, ale Longines jako značka je asi o dost větší prestiž i kvalita" presne tie som myslel ale keď Ťa viac berú Doxy, tak vlastne už nemusíš nič riešiť
African Odesláno 2. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Můžu mít trochu blbej offtopic dotaz? Vy se s těma hodinkama fakt potápíte? Mně to přijde tak nějak zbytečný, tedy napadlo mne si pořídit hodinky jako rezervní komp, ale to by musely mít pořádnej chronograph a hlavně hloubkoměr, a to bych se nedoplatil. I když na druhou stranu stejně tak bych mohl říct, že obecně je zbytečné nosit hodinky, protože je mám na mobilu :-) Klidně mi tykej, aspoň tady na foru si tykáme všichni Potápím rekreačně pouze když jsem v JAR, ale o to ani tolik nejde, máš pravdu, že používáme comp" Ale vždycky si hodinky pod vodu beru, tento rok TH Aqaracer s výbornými výsledky. Je to prostě nostalgie" Abych pravdu řekl prodal jsem Hamiltony v automatu a od té doby mi tikání moc chybí a rozhodl jsem se pro automat, ale potápky. A když už si je výrobci nazývají jako diving watches, tak chci aby byli funkční a splňovaly diving kritéria" A ta luneta je tam v tomto případě velmi důležitá"
Hasňa Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Ty s tou cernou lunetou jsou jeste daleko hezci. Presne tyhle jsem ted koupil brachovi k narozeninam i s origo kaucukem. Nosi je na tom kaucuku, bomba spica. Ja mam ted na ruce Doxy. Proste oboje jsou krasne, ale PVD hodinky mi nikdy nesmi do baraku, ani kdyby to byly nejake haute horologicke stroje. Jeste jsem nevidel zadne, ktere by po roce nevypadaly hnusne. Nemluve o tom ze je to hnusne i nove. Samozrejme IMHO.
Bod Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Záleží taky na tom, jak je budeš používat - Longines jsou poměrně elegantní a dají se nosit i k obleku, což si u těch Dox (nebo jak se to skloňuje) představit moc nedokážu.Za mě Longines, protože je mám
tombed Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 měl jsem obojí, hydroconquesty, ačkoli potápky jsou spíše salonní záležitosti, doxa jel tool náčiní, šel bych do Dox, ale ne v PVD, upřímně tobě jako cestovateli by sedly jako hrnec na pr.del, diskuze typu eta, vytuněná eta jsou na nic, pod dýnko neuvidíš a pořád to bude jen eta
African Odesláno 2. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 (upraveno) Děkuji za Vaše názory a jak vidíte, je to 1:1 a ten samej bordel mám v hlavě, já jsem pro Lonžíny a mé druhé já říká Doxa To KIBI: Zajímavý postřeh z tou korunkou, u Lonžínů byla ovladatelnost horší a v čem? A jak by jste porovnali celkovou kvalitu zpracování, kdo vyhrál? Upraveno 2. listopadu 2010 uživatelem Vlastimil7664
tombed Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 dotaz na Kibiho, ale můj pocit byl, že korunka Longinesů hůře chytá závit při šroubování... co se týká zpracování, není co vytknout ani jedněm.
xxx.rada Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 DOXA, ale ne cerny. Bral bych klasicky stribrny.
African Odesláno 2. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 To Tombed: A já čekal opak" Začínají vyhrávat Doxy, protože kvalita korunky je pro mě velmi důležitá. Tohle mi dělali Hamiltonky, že chytl závit na potřetí, nebo že korunka při vyšroubování nevyskočila a já s toho byl na prášky. Např. TH Professional mé přítelkyně, to jiný med, tak bych si to představoval. Asi budu muset si je někde omakat"
StanoBare Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Takisto sa - pre tvoj ucel - priklanam k Doxam a takisto, ale v klasickom steel prevedeni bez PVD. Vzdy mi sekundovka pripominala placacku na muchy , ale berte ma s rezervou, je to typ hodiniek, na ktore cim viac sa pozerate, tym su krajsie. O ucelnosti ani nehovorim, jasna vyrazna minutovka, vyborne lumi...a s nicim nezamenitelne puzdro. Za chvilu ti tu majitelia Doxiek hodia navnadu foto...uvidis...
Axel Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Jsem tu jediný, komu se zdá, že ty hodinky vypadají dost odlišně? Já bych je nějak nedokázal postavit vedle sebe... Drsné cibule v PVD úpravě vs elegantní hodinky z klas. ocele? Nevím, asi jsem divnej Doxa mi příjdou trochu zbytečné, pokud ses rekreační potapěč, ale třeba o to více chceš pořádné divery, když už vyrazíš po krásách mořského dna Jestli s nimi ale plánuješ i jiné aktivity, tak bych volil za sebe určitě Longines (mluvím teda o těch druhých ve vlákně, http://www.longines.com/watches/longines-hydroconquest/L3.642.4.56.6) Ty vypadají skvěle..
African Odesláno 2. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Já tedy ba naopak vidím v tom PVD docela dobrodružství, limitka 5000ks a co píšou, tak to asi něco vydrží" Do horších podmínek by to mělo být pouze plus" Unlike metal paint coating, DOXA uses wear resistant TIALCN (Titanium-Aluminum-Carbon-Nitrate). This provides a hardness of more than 2000HV during the coating process. The black vapor interacts with the steel surface molecules to form a scratch resistant surface that gives additional durability to your DOXA SUB.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se