Přejít na obsah

Android

Doporučené příspěvky

siwi - jak jsi psal o sekání Nexusu 7, koukal jsi v ten moment, kolik máš volné RAM? Myslím že málo, Android si sice paměť uvolňuje podle potřeby, ale občas, když je paměti opravdu málo, si s tím úplně neporadí, neznám algoritmus uvolnění. Mám to podobně a nejen na N7 s posledním Androidem, ale i na Asusu Transformer (A 4.2), když se to stane, mrknu a vidím 13 spuštěných aplikací a 100 MB volných. Ťuknu, vyčistím a jede to dál. Jasně, je to blbé, ale těch aplikací už je tolik a každou aktualizací se požadavky na paměť nepatrně zvětšují, procesů přibývá apod.. Jediný problém nemám s LG G2 (2 GB RAM), ten nezpomalí nic a stihne si udělat dost místa na cokoliv. Samozřejmě, v jiných případech to může být jinak, ale já vypozoroval toto a naučil se s tím fungovat. Ale není to často, jen když jdu náhodou na FB, Youtube a tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Android 5.x má problémy s uvolňováním paměti. To je obecně známé. Chován? Nexusu 7 se i mně zlepšilo po té, co jsem nainstaloval CCleaner a před vypnutím ho spustím. Je to jen jedno ťuknutí, tak mě to nijak nezatěžuje. Na FB chodím přes Chrome a je to v pohodě.

Naproti tomu u telefonu Nexus 5 se s ničím takovým nepotýkám. Ten je zcela bezúdržbový.

Odkaz ke komentáři

siwi - u některých "starších" tabletů nejen Adroid 5, ale i 4, jak jsem ukázal na příkladu Asusu Transformer TF700T. Tam používám vestavěný čistič, ví co vyčistit aby nevypínal něco, co se vzápětí zase automaticky spustí, souhlasím s Tebou, je na ťuknutí a neobtěžuje. Mám pro jistotu i Advanced Task Manager a aplikaci na čištění Cache, ony si sice řeknou samy, ale když už zabírají opravdu hodně paměti, je lépe mít to na ťuknutí a nebo automatické (časový interval, vypnutí/zapnutí tabletu apod.).

Odkaz ke komentáři

Manželkin Nexus4 po aktualizácii na 5 mrzne, vypadáva na ňom mobilná sieť, často nereaguje touch. Má tam kadejaké facebooky apod. a oštaruje, že chce nový, lebo tento je už pomalý a mrzne.

Môj Asus fonepad po aktualizácii na 5 chodí jak na jeden valec, nedajú sa zdvíhať hovory. Nemám na ňom prakticky nič, používam len ako browser a záložný telefón.

Nič neriešim, len taký povzdych. Srali psi celý zabordelený Android.

Odkaz ke komentáři

Já mám Note 4 a po aktualizaci na android 5 se mi strašně seká scrollovani stránek v chrome prohlížeči, tapatalk atd. Telefon jakoby zamrzne na půl vteřiny až vteřinu a pak stránka poskočí.

Dost mě to začíná točit a nevím co s tím, telefon je od operátora takže android od Samsungu je navíc domrvenej ještě bloatwarem od At&t, těžko říct kde je problém. Asi jsem radši měl jít do Nexus 6 a čistého android. Jsem nepoucitelnej.

Odkaz ke komentáři

Manželkin Nexus4 po aktualizácii na 5 mrzne, vypadáva na ňom mobilná sieť, často nereaguje touch. Má tam kadejaké facebooky. ...

Ty FaceBooky vymazat. Tím se to krapet zlepší. Ale jen na chvíli. Řešení je buď nové zařízení nebo postupy v příspěvcích výše. Problém je v neuvolněné paměti. Čistič cache na můj Nexus 7 zabírá.

Odkaz ke komentáři

Ty FaceBooky vymazat. Tím se to krapet zlepší. Ale jen na chvíli. Řešení je buď nové zařízení nebo postupy v příspěvcích výše. Problém je v neuvolněné paměti. Čistič cache na můj Nexus 7 zabírá.

To prosím Ťa poď vysvetliť mojej manželke, že jej ideš odinštalovať Facebook :lol2:. V podobných chvíľach má temný pohľad a cedí pomedzi zuby niečo v zmysle "To akože vážne?".

Odkaz ke komentáři

To prosím Ťa poď vysvetliť mojej manželke, že jej ideš odinštalovať Facebook 2:. V podobných chvíľach má temný pohľad a cedí pomedzi zuby niečo v zmysle "To akože vážne?".

Chápu. Dá se to ovšem obejít tak, že tam bude chodit přes Chrome. Nastav jí na plochu zástupce uložené stránky m. facebook.com. To je mobilní verze webu FB. Rozdílu oproti specializované aplikaci si skoro ani nevšimne.
Odkaz ke komentáři

Souhlas se siwi.

S dovolením to shrnu:

- po aktualizaci operačního systému doporučuji obnovu továrního nastavení. Není to nic složitého, při google záloze se aplikace samy obnoví, ale snad je lepší nahrát zpět ručně jen ty, které se používají, ono se to nezdá, ale v euforii po koupení přístroje toho člověk stáhne spoustu a pak stejně nepoužívá. Je dobré občas vymést bordel z baráku.

- každé zařízení má správce, obsahujícího i čištění RAM, popř. cache. Obvykle to lze naprogramovat tak, že se tyto úkony provedou samy, buď po nějakém čase nebo při vypnutí/zapnutí počítače apod. Ikona pro čištění RAM a Cache se dá umístit na plochu a vyčištění trvá zlomek sekundy. Vestavěný čistič preferuji, je postaven na míru danému zařízení a vypíná jen zbytečně spuštěné aplikace. Mám ale i stažené aplikace "Advanced Task Manager" (používám jen manuálně a občas) a "App Cache Cleaner" (používám často, resp. před/po Facebooku, Youtube apod.), moje zkušenosti s nimi jsou dobré, ale každý má své oblíbené.

- taky pomáhá občasný restart zařízení 

Taky jsem četl, že čističe jsou blbost a mohou udělat víc škody než užitku. Nevím, možná, jsou-li špatně používány, moje zkušenost je naopak dobrá a to používám poslední 3 roky denně 3 Android zařízení.

Čištění není tak nutné u výkonných zařízení s velkou RAM, tam si to systém obvykle stíhá "učistit", pokud máte ale něco s 1 GB RAM, ze které si systém kus ukrojí a zbytečně spuštěné blbosti další kus, může se zařízení sekat a čištění pomáhá.  

Snad jsem moc neplácal, nejsem expert, jen jsem tyhle věci postupně vypozoroval a různými pokusy vypiloval, možná existují i lepší řešení.. 

Odkaz ke komentáři

Taky nejsem žádný expert, tak se zeptám. Kde je v Androidu 5.x vestavěný čistič cache? Nikde ho nevidím. Když jsem používal HTC One, tak tan byl. Ale to byla součást launcheru. U čistého systému nevím...

Odkaz ke komentáři

Chápu. Dá se to ovšem obejít tak, že tam bude chodit přes Chrome. Nastav jí na plochu zástupce uložené stránky m. facebook.com. To je mobilní verze webu FB. Rozdílu oproti specializované aplikaci si skoro ani nevšimne.

OK, dik za tip. Ma akurát nasiera, že pred update oba tie telefóny chodili totálne v pohode. Ten Asus má Atom a giga RAM, na obdobnom PC (Fujitsu U820) mi znesitelne bežia Win 8.

Upraveno uživatelem McStinger
Odkaz ke komentáři

Taky nejsem žádný expert, tak se zeptám. Kde je v Androidu 5.x vestavěný čistič cache? Nikde ho nevidím. Když jsem používal HTC One, tak tan byl. Ale to byla součást launcheru. U čistého systému nevím...

Pardon, čistič cache vestavěný nemám taky, stáhnul jsem zmíněnou aplikaci App Cache Cleaner.

Odkaz ke komentáři

At updaty na vyšší verzi Droida, dělali jste Tovární nastavení po aktualizaci?

Já asi nejsem dobrý příklad, ale mám Nexus 5 a aktualizace na 5.0.1 mi dorazila tuším v listopadu, když jsem byl v zahraničí. Tam se mi s továrním nechtělo mazat a tak jsem ho nedělal.

Myslel jsem, že až doma. Jenže telefonu nebylo co vytknout ani náznakem a tak jsem to nechal, pak přišla 5.0.2 a taky vše v pohodě, teď 5.1 a já tovární zas neudělal. Nemám nic z problémů, které se občas popisují a rychlejší telefon jsem v ruce neměl.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...