petr_cha Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 Úředníka to nemusí zajímat, on svoji povinnost - také dle toho, co mu zákon ukládá - splnil. Zbytek je na tobě, aby ses bránil. Taky v rámci zákona, pokud je to pro tebe dost rychlé. Ať tak nebo tak, problémy ti vzniknou...Uz je ti hodne let, kdy mi prislo predvolani za rychlou jizdu za auto, ktere jsem cerstve prodal.. Do obalky jsem ofotil kupni smlouvu a poslal poštou... A uz se mi nikdo nikdy neozval... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 Problém je, že úředník nemá nikomu co posílat. Jestli někdo spáchal přestupek, pak to s ním mají policajti vyřešit na místě a jestli si nejsou schopni zjistit, kdo řídil, tak ať jdou do hajzlu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 (upraveno) Jak vi, ze tam je zhasnuto, kdyz je zavreno? Jo, jako ze je vevnitr, aha!Přijde dědek k babce a povídá:"Babko, na záchodě je duch!""Ale dědku, co blázníš, žádnej duch tam není" odvětí babka."Ale je!""A co by tam asi dělal duch?!""Prostě tam je duch" nedá se děda."A jak si na to přišel?""No, když otevřu, tak se rožne a když zavřu, tak se zase zhasne." "Ty dědku jeden pitomá, že ty si zase s..l do ledničky?" Upraveno 13. dubna 2015 uživatelem utrejch Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 Uz je ti hodne let, kdy mi prislo predvolani za rychlou jizdu za auto, ktere jsem cerstve prodal.. Do obalky jsem ofotil kupni smlouvu a poslal poštou... A uz se mi nikdo nikdy neozval...To bylo asi ještě předtím, než se zavedlo, že pokud není jasný viník, tak je za přestupek zodpovědný majitel vozidla - teda ten majitel, co je zapsaný v systému... Takže pokud ten "zodpovědný" řidič, který nedokončil registraci vozidla nepřizná, že to byl on, tak je pořád de jure zodpovědný původní majitel... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 To bylo asi ještě předtím, než se zavedlo, že pokud není jasný viník, tak je za přestupek zodpovědný majitel vozidla - teda ten majitel, co je zapsaný v systému... Takže pokud ten "zodpovědný" řidič, který nedokončil registraci vozidla nepřizná, že to byl on, tak je pořád de jure zodpovědný původní majitel... posli prosim link, kde je toto popsane na zaklade platne legislativy. dik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 Přes mobil to hledat nebudu. Myslím, že toho bude na internetech dost... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 (upraveno) Samozrejme to je hloupost, protoze pokud je v kupni smlouve prechod vlastnictvi ke dni podpisu smlouvy a soucasne je ve smlouve stranami potvrzeno, ze predmet koupe byl predan pri podpisu, je to jednoznacny dukaz o tom, kdo za prestupek odpovida - bud skutecny vinik, nebo kupujici jako provozovatel, ktery musi vedet, komu vozidlo sveril k rizeni... Edit: preklep Upraveno 13. dubna 2015 uživatelem Lu2cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 (upraveno) To nikdo nezpochybňuje. Blbý je, pokud se může stát, že tohle úředníka nebude zajímat. Vezme jako bernou minci to co je v registru (může se ohánět třeba neověřenými podpisy, či co já vím) a důkazní břemeno nechá na tobě a soudu. Ty sice vyhraješ, ale ten opruz... Upraveno 13. dubna 2015 uživatelem prischera Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 To bylo asi ještě předtím, než se zavedlo, že pokud není jasný viník, tak je za přestupek zodpovědný majitel vozidla - teda ten majitel, co je zapsaný v systému... Takže pokud ten "zodpovědný" řidič, který nedokončil registraci vozidla nepřizná, že to byl on, tak je pořád de jure zodpovědný původní majitel...... Byl to myslim rok 2007.. Ja jsem to mel jednodussi o to, ze mi k tomu predvolani prilozili fotku, kde byla ta volantem myho byvalyho auta krasne videt zubici se stara brylata pani... Tak jsem v ty my odpovedi byl jakoze vtipnej, ze takhle dobre opravdu nevypadam :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 To bylo asi ještě předtím, než se zavedlo, že pokud není jasný viník, tak je za přestupek zodpovědný majitel vozidla - teda ten majitel, co je zapsaný v systému... Takže pokud ten "zodpovědný" řidič, který nedokončil registraci vozidla nepřizná, že to byl on, tak je pořád de jure zodpovědný původní majitel...Není to úplně, jak říkáš... Zákon č. 297/2011 Sb. ?§ 125fSprávní delikt provozovatele vozidla ?§ 125f (1) Právnická nebo fyzická osoba se dopustí správního deliktu tím, že jako provozovatel vozidla v rozporu s § 10 nezajistí, aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem. ?§ 125f (2) Právnická nebo fyzická osoba za správní delikt odpovídá, pokud a)porušení pravidel bylo zjištěno prostřednictvím automatizovaného technického prostředku používaného bez obsluhy při dohledu na bezpečnost provozu na pozemních komunikacích nebo se jedná o neoprávněné zastavení nebo stání, b)porušení povinností řidiče nebo pravidel provozu na pozemních komunikacích vykazuje znaky přestupku podle tohoto zákona a c)porušení pravidel nemá za následek dopravní nehodu. ?§ 125f (3) Za správní delikt podle odstavce 1 se uloží pokuta. Pro určení výše pokuty se použije rozmezí pokuty pro přestupek, jehož znaky porušení pravidel provozu na pozemních komunikacích vykazuje; pokuta však nepřevýší 10000 Kč. ?§ 125f (4) Obecní úřad obce s rozšířenou působností správní delikt podle odstavce 1 projedná, pouze pokud učinil nezbytné kroky ke zjištění pachatele přestupku a a)nezahájil řízení o přestupku a věc odložil, protože nezjistil skutečnosti odůvodňující zahájení řízení proti určité osobě, nebo b řízení o přestupku zastavil, protože obviněnému z přestupku nebylo spáchání skutku prokázáno. ?§ 125f (5) Provozovatel vozidla za správní delikt neodpovídá, jestliže prokáže, že v době před porušením povinnosti řidiče nebo pravidel provozu na pozemních komunikacích a)bylo vozidlo, jehož je provozovatelem, odcizeno nebo byla odcizena jeho tabulka s přidělenou státní poznávací značkou, nebo b)podal žádost o zápis změny provozovatele vozidla v registru silničních vozidel. § 125h (1) Obecní úřad obce s rozšířenou působností bezodkladně po zjištění nebo oznámení přestupku vyzve provozovatele vozidla, s nímž došlo ke spáchání přestupku, k uhrazení určené částky, pokud a)jsou splněny podmínky podle § 125f odst. 2, b)totožnost řidiče vozidla není známa nebo není zřejmá z podkladu pro zahájení řízení o přestupku a c)porušení je možné projednat uložením pokuty v blokovém řízení. § 125h (2) Určená částka se stanoví ve stejné výši jako pokuta v blokovém řízení. Při stanovení určené částky obecní úřad obce s rozšířenou působností přihlédne k závažnosti porušení povinností řidiče nebo pravidel provozu na pozemních komunikacích. § 125h (3) Určená částka je splatná do 15 dnů ode dne doručení výzvy podle odstavce 1. § 125h (4) Výzva podle odstavce 1 musí obsahovat popis skutku s označením místa a času jeho spáchání, označení přestupku, jehož znaky skutek vykazuje, výši určené částky, datum splatnosti určené částky a další údaje nezbytné pro provedení platby a poučení podle odstavců 6 a 7. § 125h (5) Je-li určená částka uhrazena nejpozději v den splatnosti, obecní úřad obce s rozšířenou působností věc odloží. V opačném případě obecní úřad s rozšířenou působností pokračuje v šetření přestupku. O tomto postupu poučí obecní úřad obce s rozšířenou působností provozovatele vozidla ve výzvě podle odstavce 1. § 125h (6) Neuhradí-li provozovatel vozidla určenou částku, může obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, který jej vyzval k uhrazení určené částky, písemně sdělit údaje o totožnosti řidiče vozidla v době spáchání přestupku ve lhůtě podle odstavce 3. Toto sdělení se považuje za podání vysvětlení. O tomto postupu poučí obecní úřad obce s rozšířenou působností provozovatele vozidla ve výzvě podle odstavce 1. § 125h (7) Je-li určená částka uhrazena po dni splatnosti, obecní úřad ji bezodkladně vrátí provozovateli vozidla. § 125h (8) Určená částka je příjmem obce, jejíž obecní úřad vyzval provozovatele vozidla k uhrazení určené částky.?. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 Vidíš, tak tento paragraf jsem neznal. Děkuji, příště budu vědět. Teď už je pozdě, pokutu jsem tehdy radši zaplatil a po 2 nebo 3 letech to už řešit nebudu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 Vidíš, tak tento paragraf jsem neznal. Děkuji, příště budu vědět. Teď už je pozdě, pokutu jsem tehdy radši zaplatil a po 2 nebo 3 letech to už řešit nebudu.No, ono jakmile pokutu zaplatíš, tak to už nevyřešíš nikdy, jinak řečeno, zaplacením je tzv "vymalováno" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kat251 Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 Není to úplně, jak říkáš... Zákon č. 297/2011 Sb. ?§ 125fSprávní delikt provozovatele vozidla ?§ 125f (1) Právnická nebo fyzická osoba se dopustí správního deliktu .?.. Tak tento druh humoru se přiznám je na mě už moc... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 13. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2015 . Tak tento druh humoru se přiznám je na mě už moc...jen to klidně dopověz....................Inteligentní ?? .............. :lol2: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 14. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2015 (upraveno) co kdyby se řezníci chovali jako úředníci (ti špatní) http://youtu.be/chCMlDlbecY Upraveno 14. dubna 2015 uživatelem vanderB. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 14. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2015 V závorce mělo být "Ti standartní " Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dieegoo Odesláno 14. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2015 Jeho ignoranstvo hradního pána nekomentuju, ale Ovčáček je famózní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 14. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2015 to je vůůůůl https://www.youtube.com/watch?v=9f8JYFGup9c Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 14. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2015 Žena zmuchlá stovku a hodí ji na stůl. "A chceš vidět zmuchlanou tisícovku?" povídá znova."Hm," odtuší manžel. Žena vezme tisícovku, zmuchlá ji a opět hodí na stůl. "A chceš vidět zmuchlanejch 600 000?" povídá žena."Hm?" projeví zájem manžel. "Tak se jdi podívat do garáže!" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 14. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2015 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky