Patrik Odesláno 28. března 2008 Nahlásit Odesláno 28. března 2008 On je pečlivý, přesný matematik, ale je třeba naprosto přesně nazvat položku, kterou chcete koupit, protože jinak nepřinese nic. Tak třeba "Šlehačku neměli". A já na to: "Neměli? A koukal ses tam vedle jogurtu?"On: "Jo, koukal, ale neměli. Měli tam 12% a 18% smetanu ke šlehání, ale šlehačku NE! A nedělej ze mě blbce!" V tomto musím s milým matematikem souhlasit. 12 % ani 18 % rozhodně nejsou šlehačky. Šlehačka musí mít nejméně 31 % tuku, ale lépe 33 %. Ovšem nejraději mám stejně DeLuxe 40 % z Kunína, ta už se skoro ani nemusí šlehat, mňam :-)
mechano Odesláno 28. března 2008 Nahlásit Odesláno 28. března 2008 Šlehačku z kundína? :D No jasně, se šlehá jen na Velikonoce.....................
VS Odesláno 1. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2008 (upraveno) Doporučuji mrknout na diskuse, které se zabývají vzletem letadla z dopravního pásu. Větší srandu jsem ještě nečetl. Ty šílené konstrukce, co vymýšlejí lidé fyzikou nedotčeni, stojí za to Smutné je, že jen pár lidí chápe, o co vlastně jde a že řešení je tak jednoduché. třeba tady http://www.ipmsnymburk.com/forum/viewtema....;idp=&idc=0 http://technet.idnes.cz/vzletne-letadlo-z-...ec_technika_pka Upraveno 1. dubna 2008 uživatelem VS
Toams Odesláno 1. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2008 Doporučuji mrknout na diskuse, které se zabývají vzletem letadla z dopravního pásu. Větší srandu jsem ještě nečetl. Ty šílené konstrukce, co vymýšlejí lidé fyzikou nedotčeni, stojí za to Smutné je, že jen pár lidí chápe, o co vlastně jde a že řešení je tak jednoduché. třeba tady http://www.ipmsnymburk.com/forum/viewtema....;idp=&idc=0 http://technet.idnes.cz/vzletne-letadlo-z-...ec_technika_pka muhehe, vcelku sranda ... odpoved je samozrejme, ze vzlietne
PepaSFI Odesláno 1. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2008 Doporučuji mrknout na diskuse, které se zabývají vzletem letadla z dopravního pásu. Větší srandu jsem ještě nečetl. Ty šílené konstrukce, co vymýšlejí lidé fyzikou nedotčeni, stojí za to Smutné je, že jen pár lidí chápe, o co vlastně jde a že řešení je tak jednoduché. třeba tady http://www.ipmsnymburk.com/forum/viewtema....;idp=&idc=0 http://technet.idnes.cz/vzletne-letadlo-z-...ec_technika_pka no mě jen tak něco nepřekvapí, už jsem viděl hada chcát, koně blít, žábu bušit pěstí do skály, letadlo couvat s vozejkem, lokomotivu jezdit obří slalom ale setkání s omezeností a tupostí je vždycky šok. To bude srandy zítra v práci.
Titan Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 Krocan na pivě (doufám, že to není od věci) Koupíme pětikilového krocana (asi pro šest osob) a basu piva. K tomu sůl,pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem, zavážeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 200 °C. Nalejeme si sklenku piva a připijeme na úspěch díla. Poté uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby. Nalejeme si dvě bleskové půllitry a připijeme opět na úspěch díla. Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250 °C, ať trouba pořádně bručí. Dame si další tři lahváče. Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlive hlídáme. Občas se chopíme flašky ppivase a nalejem si do řepy. Po další bůlhodince se uopatrně vydáme k lince a krocanou prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzme se neupálili uo ty pojebaný dvéře vod trouby. Si dalších pěét nebo zedm lauhváčůů a pak a tak. Kurvacana pečem další dři hodinkýý (ale je to vcelku fuk) a každých deset minud dem čúrat. Je-li to aáspoň drožku možný, dolezem ke sforákua úytáhnem troubu z grozana. Dofřejem si ježdě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen. Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé zeměéa prrrrrrrrdnemho na boddnos. Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk! louznutí na zamaštťěnýým liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno !!!!!! Trošku se prospíme Príští den sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem. Dobrou chuť a příjemnou zábavu při vaření!
Filipes Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 já a fyzika se moc nepotkávali, vysvětlete mi někdo jak je to s tím letadlem - mně teda laicky připadá, že se neodlepí ani náhodou
mechano Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 já a fyzika se moc nepotkávali, vysvětlete mi někdo jak je to s tím letadlem - mně teda laicky připadá, že se neodlepí ani náhodou Úvaha: lítá letadlo pomocí koleček nebo pomocí vrtule (proudového motoru) ?
Vit Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 já a fyzika se moc nepotkávali, vysvětlete mi někdo jak je to s tím letadlem - mně teda laicky připadá, že se neodlepí ani náhodou Myslím, že vzlétne, protože motory fungují na principu třetího Newtonova zákona. Nevzlétlo by za předpokladu, že by se rozjíždělo pomocí náhonu na kola - jako auto (v tom případě by stálo pořád na stejném místě). Když je poháněno jinak než přes podvozek, tak vzlétne, jen kola podvozku se budou točit rychleji. Doufám, že se nemýlím.
Vit Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 Úvaha: lítá letadlo pomocí koleček nebo pomocí vrtule (proudového motoru) ? Stejný názor, stejný čas.....
Filipes Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 furt nechápu, dám letadlo na pás, ten pás se rozjede proti směru (od čumáku k ocasu) a letadlo vzlétne? to bych chtěl teda vidět
Ondraj Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 A proč tedy letadlové lodě mají startovací plošinu, když by jim stačil ten pohyblivý pás?
Návštěvník YPO Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 A proč tedy letadlové lodě mají startovací plošinu, když by jim stačil ten pohyblivý pás? loď se musí rozpumpovat na 205 uzlů a pak to letí samo
Hugo14 Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 furt nechápu, dám letadlo na pás, ten pás se rozjede proti směru (od čumáku k ocasu) a letadlo vzlétne? to bych chtěl teda vidět Přečti si, co tam píše jistý Marek Mincbergr (ehm, ehm ) o tom bruslaři na inlajnech an běhacím pásu
Vit Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 A proč tedy letadlové lodě mají startovací plošinu, když by jim stačil ten pohyblivý pás? Nemělo by to smysl,dopravník by byl stejně dlouhý jako současná startovací plošina, jen by se více opotřebovávala ložiska podvozku. Znovu opakuju, letadlo se rozjíždí pomocí motorů, ne pomocí náhonu na kola jako auto (velmi zjednodušeně řečeno - opírá se o vzduch za motory ne o dopravník, znovu odkazuju na newtonův třetí pohybový zákon (akce-reakce)).
Filipes Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 tak já byl línej tu diskuzi tam číst, teď jsem začal od začátku a první co vidím - letadlo má spuštěné motory! aha, tak to je jiná, to v zadání nebylo - já předpokládal že na tom dopravníku stojí zdechlý
Ondraj Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 Ale podle zadání vlastně letadlo stojí na místě, jen pod ním ubíhá pás stejnou rychlostí, jako se ono pohybuje vpřed. Zadání Představte si ranvej, která má podobu masivního běžícího pásu. Na ní stojí letadlo, které chce, jak jinak, vzlétnout. Letadlo míří dopředu, běžící pás pod ním ubíhá dozadu, proti směru plánovaného vzletu. Pás je schopen dosáhnout jakékoli rychlosti, kterou se letadlo vůči zemí pohybuje. Pokud tedy stojící letadlo vzlétne (stojící proti okolí ne proti pásu), vysvětlete mi prosím jak. Myslel jsem doposud, že potřebuje určitou rychlostí dosáhnout potřebného vztlaku na křídlech.
VS Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 Dyť je to jasné. Jestli má pilot na ruce Breitling, tak vzlétne, jinak skončí v pangejtu
Vit Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 (upraveno) Ale podle zadání vlastně letadlo stojí na místě, jen pod ním ubíhá pás stejnou rychlostí, jako se ono pohybuje vpřed. Zadání Představte si ranvej, která má podobu masivního běžícího pásu. Na ní stojí letadlo, které chce, jak jinak, vzlétnout. Letadlo míří dopředu, běžící pás pod ním ubíhá dozadu, proti směru plánovaného vzletu. Pás je schopen dosáhnout jakékoli rychlosti, kterou se letadlo vůči zemí pohybuje. Pokud tedy stojící letadlo vzlétne (stojící proti okolí ne proti pásu), vysvětlete mi prosím jak. Myslel jsem doposud, že potřebuje určitou rychlostí dosáhnout potřebného vztlaku na křídlech. Já to chápu tak, že pás má možnost dosáhnout stejné rychlosti jako letadlo. Myslím, že slovo stojí zde vyjadřuje výchozí polohu letadla (jinak bych čekal definici typu: jeho rychlost vůči okolí je nulová). Je jasné, že vzduch musí obtékat profil křídla určitou rychlostí, která je potřeba ke vztlaku. Kde jsou všichni breitlingáři? Mě se nedá věřit - mám na ruce potápěčské Certiny. PS: o potápění nevím vůbec nic a nejhlouběji jsem se potopil do 6metrů se šnorchlem Upraveno 2. dubna 2008 uživatelem Vit
Doporučené příspěvky