Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Skutočne lukratívna ponuka. Lepšiu som za posledné roky nemal.

Som kedysi počas puberty bol na návšteve u strýka a s bratrancom som čosi chcel vymeniť. Hovorím mu, urobím ti lukratívnu ponuku. Bratranec iba zo seba vydal prekvapené ČO?! Z kuchyne mu strýko kričí, že synku pozor, chce ťa ojebať!

Odesláno

to musel bejt dlubix :lol2:

Dlubix to měl dřív, toto bylo asi včera...Jedině, že by repete, pro velký úspěch...  :)

Odesláno

Co jsme řešili dnes v hospodě. Věta: Měli jsme s manželkou dobré bydlo. Na dvorku stálo bidlo, kde jsme větrali peřiny. Přišlo tornádo a obě b-dla odneslo. Dpč, jaký i/y tam dát?

Odesláno

To je klasika zo základnej školy. Copy/paste z webu.

Otázka:
Dobrý deň, píše sa výry alebo víry, keď chcem napísať vetu: "Letel vír a zo zeme sa zdvihol vír. Nad zemou sa výry/víry stretli"?

Odpoveď:
Slová výr (sova) a vír (krúživý pohyb vody alebo vzduchu) sú homonymá. To znamená, že rovnako znejú, ale majú odlišný význam a majú odlišnú grafickú podobu. Uvedená veta sa dá vysloviť, ale nie napísať, lebo homonymá nemôžu mať spoločný tvar množného čísla. Odporúčame Vám vetu zmeniť takto: Nad zemou sa priblížil výr k víru. (Slovo stretnúť sa bolo v tejto vete nesprávne použité).

Odesláno

ten vianocny s adolfom nema chybu..

to s tymi viyrmi mi pripomina TV klasiku, tusim este z Receptov na slavu, Jaro Filip ako lekar na pohotovosti hral na husle a roztuzena sestricka rozkrocena na lehatku (metafora pre predohru) a nato vojdu s niekym riadne rozflakanym na nositkach, Jaro sa nanho nonsalantne pozrie, ebne mu slakom do oka a povie tym dvom udychanym nosicom "najprv k očnému" 

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...