Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jede pán tramvají a pořád nadává:
?Kurva jedna! Kurva jedna!?
Na jedné stanici nastoupí dva policajti a jakási ctihodná dáma je požádá, aby chlapovi domluvili, neboť mravně ohrožuje přítomnou mládež. Policajti tedy jdou a chlapovi domlouvají. Chlap jim ale cosi pošeptá a oba svorně zaklejí:
?Kurva jedna!?
?No to snad ne!? rozčílí se dáma. ?Měli jste ho napomenout a ne se k němu přidat! Co to máme za policii, chovat se to neumí? ještě by sami mládež kazili??
Jeden policajt se naštve a řekne na celou tramvaj:
?No jen si to představte! Tady pán je Čech, jeho žena je taky Češka ? a porodila mu dneska černouška!?
?Kurva jedna!? zahlaholí celá tramvaj?

Odesláno (upraveno)

U pětky to nějak nevychází. Nebo mi něco uniká?

Unikl Ti. ! Za devítkou.   Faktoriál   odmocnina z devíti je 3 a faktoriál 3 je 3*2*1

Upraveno uživatelem Kat251
Odesláno (upraveno)

e? :eek:

Nevím co je to za kalkulačku, když půjdeš od odmocniny, odmocnina z 9 je tři faktoriál 3 je šest -1 je pět, pokud ale půjdeš zevnitř vyjde Ti to co tobě. Zkusil jsem to teď pro jistotu v google a tam je to 5. Ale jsem dlouho ze školy tak už nevím... Co je správně .... intuitivně bych šel od oďmocniny ... Proč nevím. Ale teď jsi mě zmátl tím přesahem odmocniny nad ! Upraveno uživatelem Kat251
Odesláno

Nevím co je to za kalkulačku, když půjdeš od odmocniny, odmocnina z 9 je tři faktoriál 3 je šest -1 je pět, pokud ale půjdeš zevnitř vyjde Ti to co tobě. Zkusil jsem to teď pro jistotu v google a tam je to 5. Ale jsem dlouho ze školy tak už nevím... Co je správně .... intuitivně bych šel od oďmocniny ... Proč nevím. Ale teď jsi mě zmátl tím přesahem odmocniny nad !

Aplikace na iPhone - Calculator ..

Taky už nevím, přece jen tohle není každodenním chlebem :)

Odesláno

Aplikace na iPhone - Calculator ..

Taky už nevím, přece jen tohle není každodenním chlebem :)

Tak třeba tu máme matematika, který záhadu rozluští

Odesláno (upraveno)

Byl, nebyl, snad ne:

Mladý námořník přijde za kapitánem a ptá se:
"Pane kapitáne, jak to, že i když všichni kouříme ten samý tabák, tak ten váš je stejně nejlepší?"
"Víš, synku, to si do něj musíš přimíchat pár chlupů z lůna mladé dívky, až potom je to ono..."
Za pár dní přijde ten námořník opět za kapitánem:
"Pane kapitáne vyzkoušel jsem to, ale pořád ještě to není ono."
Podá kapitánovi dýmku, on si ji znalecky prohlédne, vezme do úst, párkrát potáhne, znalecky poválí kouř v puse a pak říká:
"Trháš moc blízko u pr dele...

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Tak třeba tu máme matematika, který záhadu rozluští

Je to blbě. Má to být sq(9)! - 9/9

Na hodinách je faktoriál pod odmocninou, jedná se tedy o odmocninu z 362 880

Aneb děti, dávejte si pozor na závorky.

Odesláno

Faktoriál z čísla "n" je roven součinu všech kladných čísel menších nebo rovných "n".
3! = 3.2.1=6
4!=4.3.2.1=24
Atd
Faktoriálu podobná gama funkce se používá ve statistice myslím a samotný faktoriál se používá v kombinatorice (jaká je šance že...).

Odesláno

Napadá mě příklad - kolik různých trojciferných čísel můžeš složit z čísel 1,2,3 když má být každé v čísle jen jednou? Na první místo čísla vybíráš ze tří čísel, na druhé ze dvou a na třetí ti zbude jedno - výsledek je 3!=6.

Odesláno

Napriklad si spocitat, kolika ruznejma zpusobama si muzes podirit sbirku hodinek

Rolex, Omega, Dasmasko
  Rolex, Dasmasko, Omega
  Omega, Rolex, Dasmasko
  Omega, Dasmasko, Rolex
  Dasmasko, Rolex, Omega
  Dasmasko, Omega, Rolex

a co je to ten Faktoriál a jaké má praktické využítí?

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...