financ Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 Odkaz na aukci, cely pouzdro je z bruselskych http://aukro.cz/prim-velmi-zajimavy-model-i5004019676.html#tabsAnchor
bohus76 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 No to čumím,stanik má zase cosi extra.Co na to nejvyšší ? /accutron/.
Mipa Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 Na mne, jako skoro nejnižšího začátečníka, výše zobrazovaný ciferník dělá dojem nedokončeného polotovaru nějakého možná prototypu z důvodu, že tam nevidím žádný údaj o počtu kamenů ani o zemi původu tedy Czechoslovakia nebo ČSSR. Proč tam asi tyto nápisy nejsou?
stanik73 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 No to čumím,stanik má zase cosi extra.Co na to nejvyšší ? /accutron/. Nemám, jen jsem si v hlavě uchoval docentovu fotku někdy z minulosti....Zkusil jsem finální přihození, ale o chlup to nevyšlo, taky nemusím mít všechno . Ale ty ručky jsou super, mám je na jedněch, co zde kompletní taky ještě nebyly .
stanik73 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 Na mne, jako skoro nejnižšího začátečníka, výše zobrazovaný ciferník dělá dojem nedokončeného polotovaru nějakého možná prototypu z důvodu, že tam nevidím žádný údaj o počtu kamenů ani o zemi původu tedy Czechoslovakia nebo ČSSR. Proč tam asi tyto nápisy nejsou? U prototypů to tak občas je, není to nic závadného. Na některých chybí kameny, někde země původu. Předpokládám, že kompletní číselník by šel do hromadné výroby až po dokončení zkoušek a schválení shora, možná po projevení zájmu od prodejců (Klenoty atd.). To by asi více věděl Accutron.
accutron Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 (upraveno) V knize nejsou a nevím, jestli ty ručky tam byly od počátku, hodinky jinak celkem hezký, výši ceny nemá význam rozebírat, jejich hodnota je podle mého názoru spíš sběratelská a to jen pro užší okruh postižených.V knize toto není, neboť se nejedná o provedení dle výrobní dokumentace. Je to velmi povedená skládačka ze vzorků pouzder a číselníků, které Chronotechně Nové Město nad Metují poskytl na počátku 60. let zahraniční dodavatel v nabídkovém řízení. Nakonec se nakoupila jen ta elegantní pouzdra. Domnívám se, že autorem těchto nádherných hodinek byl nějaký zaměstnanec Chronotechny, který měl k zahraničním vzorkům přístup a navíc si to uměl smontovat. Upraveno 25. ledna 2015 uživatelem accutron
straspol Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 V knize toto není, neboť se nejedná o provedení dle výrobní dokumentace. Je to velmi povedená skládačka ze vzorků pouzder a číselníků, které Chronotechně Nové Město nad Metují poskytl na počátku 60. let zahraniční dodavatel v nabídkovém řízení. Nakonec se nakoupila jen ta elegantní pouzdra. Domnívám se, že autorem těchto nádherných hodinek byl nějaký zaměstnanec Chronotechny, který měl k zahraničním vzorkům přístup a navíc si to uměl smontovat....... za což vypláznout desítku je docela slušná rána... ale člověk musí být srdcař...
JR_2010 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 (upraveno) V knize toto není, neboť se nejedná o provedení dle výrobní dokumentace. Je to velmi povedená skládačka ze vzorků pouzder a číselníků, které Chronotechně Nové Město nad Metují poskytl na počátku 60. let zahraniční dodavatel v nabídkovém řízení. Nakonec se nakoupila jen ta elegantní pouzdra. Domnívám se, že autorem těchto nádherných hodinek byl nějaký zaměstnanec Chronotechny, který měl k zahraničním vzorkům přístup a navíc si to uměl smontovat.To, že jsem psal, že to v knize není byla moje odpověď na dotaz docenta a jinak jsem předpokládal, že jejich historie vzniku měla takový nějaký scénář, jaký uvádíš, proto jsem také napsal, že vlastnit je má význam jen pro určitou, ne příliš rozsáhlou, skupinu sběratelů, pro nás ostatní, kteří se v podstatě jako jeden muž soustřeďují na produkci s lehce progresivní poptávkovou křivkou, by to byl jen jakýsi zvláštní kus za celkem vyšší obnos, jehož likvidita, respektive nejistota udržení investice, většině z nás po překročení určitého, jednotlivě různě stanoveného limitu, nedovolila ukazováčku na pravé ruce (minoritně na levé) provést v určitém čase, lišícím se víceméně v sekundách, pohyb o několik milimetrů směrem ke středu zemské osy na levém tlačítku součásti zařízení, jehož prostřednictvím propadá řada zdejších členů určitému stereotypnímu chování v souvislosti s přežitými výrobky, které jsou pro 99,9% lidí na planetě v dnešní době v podstatě k ničemu, řadě rodin pouze snižují životní úroveň, což je demagogicky maskováno tvrzením, že se jedná o investici do budoucna, to vše za současné nejisté prognózy, téměř hraničící s nemožností realizace, že jednou nastane hypotetický den "D", kdy dojde k prodeji toho konkrétního kusu s výnosem v řádech od desítek procent. Edit: než jsem to stihl krátce popsat, tak to tady mezitím straspol trochu šířeji rozvedl, ale víceméně jsme se asi shodli Upraveno 25. ledna 2015 uživatelem JR_2010
stanik73 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 ...... za což vypláznout desítku je docela slušná rána... ale člověk musí být srdcař... Srdcař je v podstatě každý, jen je potřeba ho nemít v kalhotech To, že jsem psal, že to v knize není byla moje odpověď na dotaz docenta a jinak jsem předpokládal, že jejich historie vzniku měla takový nějaký scénář, jaký uvádíš, proto jsem také napsal, že vlastnit je má význam jen pro určitou, ne příliš rozsáhlou, skupinu sběratelů, pro nás ostatní, kteří se v podstatě jako jeden muž soustřeďují na produkci s lehce progresivní poptávkovou křivkou, by to byl jen jakýsi zvláštní kus za celkem vyšší obnos, jehož likvidita, respektive nejistota udržení investice, většině z nás po překročení určitého, jednotlivě různě stanoveného limitu, nedovolila ukazováčku na pravé ruce (minoritně na levé) provést v určitém čase, lišícím se víceméně v sekundách, pohyb o několik milimetrů směrem ke středu zemské osy na levém tlačítku součásti zařízení, jehož prostřednictvím propadá řada zdejších členů určitému stereotypnímu chování v souvislosti s přežitými výrobky, které jsou pro 99,9% lidí na planetě v dnešní době v podstatě k ničemu, řadě rodin pouze snižují životní úroveň, což je demagogicky maskováno tvrzením, že se jedná o investici do budoucna, to vše za současné nejisté prognózy, téměř hraničící s nemožností realizace, že jednou nastane hypotetický den "D", kdy dojde k prodeji toho konkrétního kusu s výnosem v řádech od desítek procent. Edit: než jsem to stihl krátce popsat, tak to tady mezitím straspol trochu šířeji rozvedl, ale víceméně jsme se asi shodli V dnešní nejisté době je jediná jistota kulomet ....
straspol Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 Srdcař je v podstatě každý, jen je potřeba ho nemít v kalhotech V dnešní nejisté době je jediná jistota kulomet ....Jde o to na co hromadíš munici... a safra...kulomet ještě nemám... ale jinak jsem vybavenej slušně
stanik73 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 V knize toto není, neboť se nejedná o provedení dle výrobní dokumentace. Je to velmi povedená skládačka ze vzorků pouzder a číselníků, které Chronotechně Nové Město nad Metují poskytl na počátku 60. let zahraniční dodavatel v nabídkovém řízení. Nakonec se nakoupila jen ta elegantní pouzdra. Domnívám se, že autorem těchto nádherných hodinek byl nějaký zaměstnanec Chronotechny, který měl k zahraničním vzorkům přístup a navíc si to uměl smontovat. Děkuji za objasnění zahraničního původu a důvodu absence některých nápisů, podle mě jsou to také krásné hodinky a prim-a limitka
straspol Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 (upraveno) Děkuji za objasnění zahraničního původu a důvodu absence některých nápisů, podle mě jsou to také krásné hodinky a prim-a limitka Opravdu krásné jsou. Limitka -no nevím. A Prim...no...je to tam napsané. To je to teď tak, že si teda koupím anonymní ciferník, šoupnu na to logo a mám unikát? No, pánové, to jsme tedy urazili pořádně dlouhou cestu... nic ve zlém, ledy sbírání hodinek co ve fabrice neprošly do výroby už byly prolomeny párkrát, ale tohle je na mne příliš silná česká kávička a tarasbulbovité pokouřeníčko... Upraveno 25. ledna 2015 uživatelem straspol
Honza.manta Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 To je "Jihlavanka" - voní hezky. Ale radši ji nepiju.
stanik73 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 Nějak tomu asi nerozumím - nikoho to nezajímá, nikdo to nesbírá, ale po hospodách se pak všichni chlubí hlavně nestandardy, prototypy a tím, co se normálně neprodávalo......
JR_2010 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 Nějak tomu asi nerozumím - nikoho to nezajímá, nikdo to nesbírá, ale po hospodách se pak všichni chlubí hlavně nestandardy, prototypy a tím, co se normálně neprodávalo...... Nedá se všechno paušalizovat a posuzovat podle jedné hospody, kam chodíš Ty, u nás to například tak nefunguje...
straspol Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 (upraveno) Nějak tomu asi nerozumím - nikoho to nezajímá, nikdo to nesbírá, ale po hospodách se pak všichni chlubí hlavně nestandardy, prototypy a tím, co se normálně neprodávalo...... "Je to velmi povedená skládačka ze vzorků pouzder a číselníků, které Chronotechně Nové Město nad Metují poskytl na počátku 60. let zahraniční dodavatel v nabídkovém řízení." Inu- tedy PROTOTYP- tj. kus který byl ofiko vyroben ve fabrice to NENÍ, fakt je ze tím pádem se to určitě ani nemohlo prodávat . Ale je to skládačka ze vzorků které- jestli jsem to správně pochopil- Elton ODMÍTL. No- tak jako náhled jak by také třeba byly BÝVALY MOHLY VYPADAT hodinky Prim- a o tom jak se ve fabrice kradlo- je to úžasná informace. Určitě má svou cenu. Nestandardní to tedy je, a ač jsem to v hospodě ještě nikdy neviděl, určitě je to na hospodské pochlubení dobré. To nijak nerozporuju. Jsou opravdu moc hezké. Líbí se mi. Ale nakonec jsem rád, že Brusely dopadly tak jak dopadly... Upraveno 25. ledna 2015 uživatelem straspol
stanik73 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 Nedá se všechno paušalizovat a posuzovat podle jedné hospody, kam chodíš Ty, u nás to například tak nefunguje... Když píši "po hospodách", myslím tím v překladu "setkámí chronopacientů v restauraci, baru, kavárně a kdekoli jinde" .
JR_2010 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 Když píši "po hospodách", myslím tím v překladu "setkámí chronopacientů v restauraci, baru, kavárně a kdekoli jinde" .Já to samozřejmě pochopil a jestli to vyznělo nějak špatně, tak se omlouvám. To že jsem psal o "Tvé" hospodě, bylo záměrné a souvisí to s tím, co jsem tady opakovaně zdůraznil, tedy že takový kus má význam jen ve sbírce "někoho", protože zapadá do nějaké koncepce, mapuje historickou posloupnost, byť jen jako ukázka toho, co mohlo být, kdyby někdo třeba jinak hlasoval. Například v mojí "sbírce" by to byl jenom hezkej bastl za dost peněz, nic víc, nic míň, dal bych sem fotku, párkrát by někdo vzdychnul, někdo by se vyjádřil jako straspol (což by mi nedělalo dobře), šoupl bych to mezi (no a teď vlastně nevím, mezi co, Spartaky, nejstarší Primky?), a vlastně bych ani nevěděl, proč jsem to koupil. Když bych to měl nějak shrnout, tak souhlasím se straspolem.
Honza.manta Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 "Je to velmi povedená skládačka ze vzorků pouzder a číselníků, které Chronotechně Nové Město nad Metují poskytl na počátku 60. let zahraniční dodavatel v nabídkovém řízení." Inu- tedy PROTOTYP- tj. kus který byl ofiko vyroben ve fabrice to NENÍ, fakt je ze tím pádem se to určitě ani nemohlo prodávat . Ale je to skládačka ze vzorků které- jestli jsem to správně pochopil- Elton ODMÍTL. No- tak jako náhled jak by také třeba byly BÝVALY MOHLY VYPADAT hodinky Prim- a o tom jak se ve fabrice kradlo- je to úžasná informace. Určitě má svou cenu. Nestandardní to tedy je, a ač jsem to v hospodě ještě nikdy neviděl, určitě je to na hospodské pochlubení dobré. To nijak nerozporuju. Jsou opravdu moc hezké. Líbí se mi. Ale nakonec jsem rád, že Brusely dopadly tak jak dopadly... Vidím to obdobně.
straspol Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 ,,někdo by se vyjádřil jako straspol (což by mi nedělalo dobře)" Hele nic ve zlým, nikoho nechci urazit. Jen trochu upřesňuju, i sám pro sebe, kudy pro mě vedou hranice mezi známou a vyhledávanou raritou, malou speciální sérií pro např. armádní odběratele, prototypem co prošel, prototypem co neprošel, prototypem co prošel, ale funkčnosti se muselo pomoct bastlením, opravdovým originálem, ,,zaměstnaneckým bastlem" z originálních dílů, bastlem z neoriginálních dílů, bastlem z vykradených vzorníků, různými ,,mezimodelovými hybridy", hybridy z výpomocí aftermarketů, čistými aftermarketovými kreacemi a podfuky. Není to jednoduchý, ale vidím to jak jsem napsal. Ale opravdu nadšeně je budu v nějaké hospůdce obdivovat, když se mi dostanou do ruky. Jen je proste nevidím jako ,,ultra, hyper super, echt echt raritét", i když nepopírám že jsou dílem ,,někoho kdo měl klíče od Eltonu"...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se