tolja Odesláno 18. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2012 (upraveno) Co jsem potkal ty černé, byly všechny ve starém dvojkovém pouzdře. Pochybuju, že by to někdo měnil- nač by pouzdro potřeboval? a že by se nějak zvlášť ošoupaly, no nevím...jsou z těch mladších primek, pouzdro by mělo něco vydržet a že by se lidi předháněli v nošení těchhle hodinek na šachtu jsem si nevšimnul. Pár odrbaných kousků-vždy černých- jsem viděl, ale s opotřebováním starých PS 2.1 se to prostě srovnat nedalo. Bůh ví, jestli se ty ostatní barevné varianty vůbec dělaly, mezi lidmi vidět nebyly. Opak je pravdou, pouzdro s nožičkami moc nevydrží a chrom z něj mizí mnohem rychleji než z "normálního" soudku, tudíž je to asi důvod k přesazení do soudku u hodně kousků, si myslím, ale je divné, kde hodináři brali při přestavbě do soudku automatová dýnka. Upraveno 18. srpna 2012 uživatelem tolja Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 18. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2012 Zásoby. Můj bývalý zdroj dílů objížděl staré a bývalé hodináře a automatových dýnek měl vždy několik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tolja Odesláno 18. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2012 (upraveno) Nějak se mi nechce věřit, protože před mnoha lety Georg pro sebe a pro ostatní rozjel výrobu automatových dýnek na nc stroji, protože je nemohli nikde sehnat. Kdyby dýnka byl tak dostupná, jak píšeš, proč by to dělal? Proč by se s tím mořil, když výsledkem bylo dýnko bez popisu, a na drážkách pro otvírák byl jasně vidět původ. Tuším, že si tehdy stavěli letecké primky. Upraveno 18. srpna 2012 uživatelem tolja Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 18. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2012 Nevím, vím jen, že měl vždy několik s popisem a několik bez popisu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 18. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2012 Opak je pravdou, pouzdro s nožičkami moc nevydrží a chrom z něj mizí mnohem rychleji než z "normálního" soudku, tudíž je to asi důvod k přesazení do soudku u hodně kousků, si myslím, ale je divné, kde hodináři brali při přestavbě do soudku automatová dýnka.Aha, tak to je překvapení, já ho zatím-to pouzdro s nožičkami- ve sbírce nemám, mám ho teprve koupené a čekám, až přijde poštou, a protože je v krásném stavu, samozřejmě netuším, že je na tom s kvalitou chromování tak jak píšeš. S automatovými dýnky nebyl problém- sám jsem jich pár nakoupil na aukru, ražených i neražených, než se pánovi vyšplhaly ceny nad rámec rozumného obchodování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 18. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2012 Nechci zakládat nové vlákno a tak to dám třeba sem.V posledních dnes jsem už několikrát zpovzdálí zaslechl z Rádia Blaník reklamu na Elton,ale pořádně nevím,o co tam jde.Myslím,že je to snad spojené s LOH a nějakou výherní soutěží.Tuší někdo?Mimochodem,to je snad poprvé,co o Eltonu slyším takhle komerčně a veřejně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 18. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2012 To bude ono http://www.radioblanik.cz/index.php?nomodule=1&pageid=142647&action=read&id=990 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 18. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2012 (upraveno) Díky,to je ono.Ty luxusní hodinky jsou ty kvarcky? Upraveno 18. srpna 2012 uživatelem Jezevcik2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 18. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2012 barevne varianty se delaly a svedci o tom docela dost aukci s ojetym pouzdrem, navic i tady na foru dal nekdo fotku kamarada z dechoveho orchestru, ktery mel na ruce bily cifernik ve spravnem pouzdre (fotku bohuzel nemuzu dohledat)... jinak se tyto hodinky delaly v letech 93-94, tzn. porevolucni dobe, kdy zajem o primky opadal - je tedy mozne, ze ciferniku existovalo vice nez pouzder, a ze v podstate pocet prodanych kusu nebude moc vysoky. Pokud se docente nepletu, nebyla to tato fotka ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 19. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2012 Pokud se docente nepletu, nebyla to tato fotka ?Aha jojo, pěkný. Je možný že bych je byl někde viděl s bílým armovákem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent_tecka Odesláno 19. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2012 staniku - presne to je ona!!! honza manta - ja si myslim, ze i dynka jsou odlisna od tech, ktera se davala do soudku sport2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tolja Odesláno 19. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2012 ..... honza manta - ja si myslim, ze i dynka jsou odlisna od tech, ktera se davala do soudku sport2 Ano, jsou jiná, taková ošizená, jakoby plechová, pravděpodobně lisovaná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 19. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2012 Ano, jsou jiná, taková ošizená, jakoby plechová, pravděpodobně lisovaná. Tak. A zase mi spadly hračky do kanálu. Sáááákryš, že já to tady čtu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 19. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2012 Taky jich pár mám a skutečně vypadají jako z východního německa neboli NDR. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 19. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2012 (upraveno) Zajímala by mne historie vzniku těchto odlišných pouzder. Na mne díky mnoha rozdílům - jiný tvar nožek, jiná rozteč nožek, jiná kvalita chromu, jiný tvar dýnka a i jiný systém těsnění - působí dojmem, že nemohou být produktem Eltonu. Mám z toho pocit, ze původní pouzdra prostě došla a linka na ně už taky nebyla v provozu, tak si někde objednali malou sérii pouzder co nejpodobnejších těm původním. Nebo o tom ví někdo něco víc? Nebo nešlo by něco vyšťourat v archivech Eltonu? - Prosba na Accutrona. Edit: chybky Upraveno 19. srpna 2012 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 19. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2012 Zajímala by mne historie vzniku těchto odlišných pouzder. Na mne díky mnoha rozdílům - jiný tvar nožek, jiná rozteč nožek, jiná kvalita chromu, jiný tvar dýnka a i jiný systém těsnění - působí dojmem, že nemohou být produktem Eltonu. Mám z toho pocit, ze původní pouzdra prostě došla a linka na ně už taky nebyla v provozu, tak si někde objednali malou sérii pouzder co nejpodobnejších těm původním. Nebo o tom ví někdo něco víc? Nebo nešlo by něco vyšťourat v archivech Eltonu? - Prosba na Accutrona. Edit: chybkyHm...Jsou taky pouzdra, identická s PS2, ale s nožkami...? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jelen Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 EBAY- PRIM Sport NOS http://www.ebay.com/...=item1c2a423e6a Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 To by mohl být ten mazák, co už tady na něj upozorňoval Bandi - předtím je nabízel jako Igen 38. Tak teď přitvrdil na pilu a z těch renovací udělal NOS originál a to datované do roku, kdy se ještě nevyráběly. Takže ono e-bay má taky své vyčuránky, ne jen naše aukro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speedwalker Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2012 No hodinky jsou to pěkné, takže když někdo bude ochoten zapatit tu příšernou cenu, proč ne? Druhá věc je pak etika prodeje, tu bych radši nekomentoval, zřejmě nějaký filuta. (nechci být sprostý a někoho urážet) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2012 Vychcoš je to. A místní člen. Nejsou to okopírovaný Igeny od Skalise? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se