nikdo Odesláno 1. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2011 Ještě malý dodatek,fotografie použity z chronmagu (autor Flavamatic ),další AUKRO,eBay a osobní . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 1. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2011 Armovací kroužek a sklo není až takový problém. Pokud jsem měřil výšku fontu na leteckém dýnku, dospěl jsem k názoru, že raznice musely mít něco mezi 1mm a 1,5mm. Ptal jsem se i Accutrona, který mi potvrdil oněch 1,5mm, Dnes už jdou běžně koupit, jenomže dělaly se před 30 lety takové raznice? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanuska Odesláno 1. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2011 Armovací kroužek a sklo není až takový problém. Pokud jsem měřil výšku fontu na leteckém dýnku, dospěl jsem k názoru, že raznice musely mít něco mezi 1mm a 1,5mm. Ptal jsem se i Accutrona, který mi potvrdil oněch 1,5mm, Dnes už jdou běžně koupit, jenomže dělaly se před 30 lety takové raznice? Ano delaly se raznice ruznych velikosti, pouzivaly se v tovarnach, sam jsem s nimi pracoval, dodnes tam jsou ve vydejne naradi, navic to byl vojensky podnik na opravu leteckych motoru, tak to mohly byt identicke s temi, kterymi znacili tenkrat tyhle hodinky pro armadu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 1. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2011 Daly by se půjčit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanuska Odesláno 1. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2011 Daly by se půjčit? myslim, ze ano, porad tam mam jeste kamarady, na jak dlouho by to melo byt? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 1. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2011 Jsi si tímto tvrzením úplně jistý? Kolik čísel jsi takto vyrazil, aby nebylo poznat, že se nejedná o původní matrici? :-) IMHO, vyrazit číslo tak, aby odolalo alespoň letmému prozkoumání, problém je. Jsem o tom naprosto přesvědčen. Problém to je jak píšeš, ale né zase tak veliký jak píšu já. Nechci se dohadovat, ale pro průměrně inteligentního bělocha s PATŘIČNÝM VYBAVENÍM je to skoro hračka. Pár čísel jsem už za svůj krátký život vyrazil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 1. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2011 Že by se nám tu rozjela nová manufaktura na výrobu zaručeně originálních číslovaných dýnek . Nebo i hodinek ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2011 Když se podívám na Aukro tak pár manufaktur už tam je, každé druhé hodinky jsou minimálně podezdřelé a každý druhý prodejce je lump. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2011 Předmět: "PRIM Letecké Automoatic" na Aukru Komu: všichni Celkem slušná cena: aukro.cz/pozor-original-prim-letecke-automatic-i1612551047.html Nevím, jestli jste si toho také všimli, ale u tohoto prodejce na Aukru je zřetelně vidět, že je velmi pozorným čtenářem Chronomagu a speciálně tohoto vlákna. Navíc předpokládá, že kupující bude na tom stejně. To, že fotografie obsahují detail znaku letectva, detail číslice pět a ještě odšroubované dýnko s důkazem, že pod ním tiká kalibr PRIM 96, není náhoda. To jsou všechno znaky, které snadno identifikují originál (anebo sakra dobrou repliku, pokud něco takového existuje) od nepovedených moderních skládaček. Je tady názorně vidět, jak se prodávající kvalitativně posunul od ostatních prodavačů leteckých Primek na Aukru a míří (nebo z nich má obavy) na zájemce, kteří mají toto vlákno načteno. P.S. Ještě teorii dodatečného ražení sériových čísel. Technicky to asi půjde zvládnout a pozorný kovotepec-čtenář Chronomagu dokáže vybrat sériové číslo, které nikdo ještě nemá. Katastrofický scénář může jít ale mnohem dál. Například zde převáží přesvědčení, že někdo už začal produkovat přesné repliky číselníků a není problém shánět vhodná pouzdra s dýnky a kompletní kalibry 96. Pak tak se nám tu může rozšířit ?kolektivní blbá nálada ?, že už nikdo nepozná originál. Co pak bude dál? Bude po prodejci vždy požadovaná detailní fotografie kalibru? Noční foto ciferníku a ručiček v UV světle? Bude vládnout teorie, že všechny ty ?málo nošené? hodinky by přeci měly mít původní černý plastový řemínek? Potvrzení o vyřazení nepotřebného materiálu z majetku Ministerstva obrany (jako má Accutron)? Naštěstí si myslím, že takový scénář je nepravděpodobný. Podle mého skromného názoru dokonalost chce hodně práce a investic a doufám, že to pro tvůrce nemá moc ekonomický smysl. Ano, ojediněle by se mohlo podařit udělat několik technicky velmi podařených replik. Pravděpodobně spíše bastlů s použitím většího podílu nějakých originálních součástek. Ale proč do toho dát tolik práce, a pak se modlit, že v aukci se cena vyšplhá na nějakých 6-7 tisíc? A dělat to větším rozsahu s použitím většího počtu nově vyráběných částí? Bez ohledu na to jak nízké by byly náklady na výrobu (například v Asii), tak by to brzo způsobilo, že by se trh přesytil. Počet zájemců ochotných za tzv.? 30 let staré? Primky dát takové peníze je hodně omezený. Cena by pak nevyhnutelně dramaticky klesla. Navíc je vidět, že i na Aukru musí občas ?brát vážně? kolektivní znalosti Chronomagu. Nikdo prostě nemůže vyloučit, že se zase najde způsob, jak snadno identifikovat falešné originály kvůli nějakému detailu. Takže pouštět se do větších akcí je pro tvůrce velké ?podnikatelské? riziko s velmi malým potenciálem na slušný výdělek. A proto jsem veskrze optimistický, že větší produkce kvalitních fejků nebo bastlů ?PRIM Letecké Automatic? nám nehrozí. A situace na Aukru bude zhruba stejná jako dnes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kabat2 Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2011 Mě se ty "PRIM Letecké Automoatic" z Aukra jeví v tomto případě jako originál. Proč by i bazarníci z Karlína nemohli sem tam mít na prodej i slušné kousky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2011 Komu: Kabat2 Mě se ty "PRIM Letecké Automoatic" z Aukra jeví v tomto případě jako originál. Proč by i bazarníci z Karlína nemohli sem tam mít na prodej i slušné kousky? Vítej na fóru! Ano, máš pravdu, v tomto případě se ty hodinky jeví jak originál. Ostatně nejlépe to asi shrnul Orlando1: .... Kromě korunky to vypadá věrohodně. Ta diskuze o dodatečném vyražení sériového čísla je spíše taková kutilská diskusní odbočka. A dokud to nikdo v praxi nezkusí a nepublikuje výsledky, tak je to pouze teorie. Pro mě osobně je zajímavější právě onen prodejce Nickiii1 z pražského Karlína. Na Aukru tzv. ?rozprodává soukromou sbírku?, čímž maskuje, že jede s hodinkami ve ?velkém?. Přestože to tady musí mít načteno, je právě ten maskovaný velkoprodej na Aukru něco jako červený hadr pro členy Chronomagu. To je jako podmíněný reflex ? anonymní internetový překupník (platí vůbec daně?) automaticky vzbudí podezření, zda to co inzeruje, je skutečně pravda. Vezmi to z pohledu běžného člověka zde na fóru. Buď jsem "běžný" amatérský Chronomagor a pak dávám přednost prodeji/nákupu s podobně postiženými zde na fóru v prodejní sekci. Nebo jsem profesionál a pak se k tomu normálně přihlásím, včetně jména, adresy, atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nikdo Odesláno 3. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2011 Předmět: "PRIM Letecké Automoatic" na Aukru Komu: všichni Nevím, jestli jste si toho také všimli, ale u tohoto prodejce na Aukru je zřetelně vidět, že je velmi pozorným čtenářem Chronomagu a speciálně tohoto vlákna. Navíc předpokládá, že kupující bude na tom stejně. To, že fotografie obsahují detail znaku letectva, detail číslice pět a ještě odšroubované dýnko s důkazem, že pod ním tiká kalibr PRIM 96, není náhoda. To jsou všechno znaky, které snadno identifikují originál (anebo sakra dobrou repliku, pokud něco takového existuje) od nepovedených moderních skládaček. Je tady názorně vidět, jak se prodávající kvalitativně posunul od ostatních prodavačů leteckých Primek na Aukru a míří (nebo z nich má obavy) na zájemce, kteří mají toto vlákno načteno. Ono je to všechno co je zde napsáno pravda.....ale jsou takové detaily,že ten ciferník je v nabídce pana Ing.Hněvsy originál i fejk . Takže to zas nic neřeší....Cena skládanky ze starším strojkem (samozřejmě,jestliže průměrně technicky zdatný člověk nepozná nerez od pochromování ) je asi 2700kč a ona vidina výdělku 3000 a víc je velmi lákavá..(ještě že má v Pardubicích zavřeno ).Tady je z nabídky: letecke . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 3. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2011 To jsem netušil, že Parexo prodává originál letecký číselník... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 3. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2011 To jsem netušil, že Parexo prodává originál letecký číselník... Mě Ing. Hněvsa před nedávnem napsal, že ho nemá v nabídce. Jen remake. Pak ale prodal pár kousků pouzder s origo ciferníkama na aukru. Tak nevím.... Že by pan Hněvsa dal do oběhu nepoužité ciferníky z původních zásob? http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/28620-prim-sport-2-dily-z-parexa/page__view__findpost__p__416344 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 3. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2011 Byl jsem u něj nedávno pro nějaká sklíčka a bylo mi řečeno, že originál ciferník byl, ale už není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 3. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2011 A co když se už podařilo "originál" číselník vyrobit? Dalo by se to poznat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 3. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2011 A co když se už podařilo "originál" číselník vyrobit? Dalo by se to poznat? Ano samozřejmě, že to teoreticky jde. Jenom už to nebude snadné (z internetových pidifotek to už nejde) a nebude to zadarmo. Třeba nějak takto: 1)Musí se v Parexu koupit ten ?originální? ciferník katalogové číslo D/1 za 328,- Kč (s DPH?) 2)Musí se z originálních hodinek vzít ten Originální ciferník (porovnávat se s fotografií nebo přes sklo hodinek jde taky, ale nebude to ono) 3)Vizuálně srovnat oba ciferníky ? materiál, povrchová úprava, rozměry, vzhled, detaily, atd. To chce šupleru, lupu, atd. Urychlí to srovnávací fotografie (jak s digitálem udělat dvojitou expozici?) 4)Posvítit na to UV světlem. Kdyby na ten ?originál? z Parexa byl aplikován nový fluorescenční nátěr číslic, tak bude možné poznat třicetiletý rozdíl stáří a kvality materiálu. A třeba někdo přijde s nějakou jinou metodou. Teprve pak někdo bude moci říci, že ?originální? číselník je nová výroba nebo skutečně inzerovaný Originál. Pokud to přesto bude kopie, ale půjde o takový detail, který z běžných Aukro fotek nikdo nepozná, tak to může být pro běžné použití nepraktické. A časem může druhá strana reagovat a zase se zlepšit. Teď jde vlastně jenom o to, kdo investuje své peníze a čas a zkusí poodhalit roušku ?originálního? číselníku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 3. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2011 Vyhlížím nějaké Prímky s věnováním a teď tohle.... jsem zvědav na kolik se vyšplhá cena. Počáteční cena: 199,00 Kč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 3. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2011 Se to někde vyrábí po sériích, koukám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 3. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2011 Ano samozřejmě, že to teoreticky jde. Jenom už to nebude snadné (z internetových pidifotek to už nejde) a nebude to zadarmo. Třeba nějak takto: 1) Musí se v Parexu koupit ten ?originální? ciferník katalogové číslo D/1 za 328,- Kč (s DPH?) 2) Musí se z originálních hodinek vzít ten Originální ciferník (porovnávat se s fotografií nebo přes sklo hodinek jde taky, ale nebude to ono) 3) Vizuálně srovnat oba ciferníky ? materiál, povrchová úprava, rozměry, vzhled, detaily, atd. To chce šupleru, lupu, atd. Urychlí to srovnávací fotografie (jak s digitálem udělat dvojitou expozici?) 4) Posvítit na to UV světlem. Kdyby na ten ?originál? z Parexa byl aplikován nový fluorescenční nátěr číslic, tak bude možné poznat třicetiletý rozdíl stáří a kvality materiálu. A třeba někdo přijde s nějakou jinou metodou. Teprve pak někdo bude moci říci, že ?originální? číselník je nová výroba nebo skutečně inzerovaný Originál. Pokud to přesto bude kopie, ale půjde o takový detail, který z běžných Aukro fotek nikdo nepozná, tak to může být pro běžné použití nepraktické. A časem může druhá strana reagovat a zase se zlepšit. Teď jde vlastně jenom o to, kdo investuje své peníze a čas a zkusí poodhalit roušku ?originálního? číselníku. Asi tedy budem doufat, že výrobce "originálu" udělá (udělal?) nějakou chybičku (taději chybu). Já vím, je to jen spekulace (výroba "originálního" číselníku), ale možné je vše ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se