Přejít na obsah

PRIM v inzerci.

Doporučené příspěvky

Rád by som sa dozvedel pár info o  týchto "Raritách" ktoré sú v predaji na www.  Buď je to naozaj rarita a tomu sa mi nechce veriť, alebo je to skladačka minimálne z troch druhov primiek:). 

Mohl to být docela pěkný bastl,ale dal bych tu datumovku na čtvrtou hodinu./ v té trojce je to divoké/.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Priznám sa, doma som skúšal vtesnať ciferník z vojenských auto time s mečíkmi do toho puzdra (pekne svieti po tme:) ) ale je  o pár mm väčší priemerovo ako ciferník  SP2-kový. A u týchto špeciálov z Eltonu zmenšenie ciferníka až tak nekričí:)

Odkaz ke komentáři

Kdyby to udělal z těch vojenskejch autotime, tak mohl tvrdit, že jde o prototyp Orlíků II, které se nedostaly do výroby :-)

Prototyp Orlíků do PS2 pouzdra je jediný pravý tenhle ...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Mohl to být docela pěkný bastl,ale dal bych tu datumovku na čtvrtou hodinu./ v té trojce je to divoké/.

Mně v té trojce přijde akorát  :whistling:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Priznám sa, doma som skúšal vtesnať ciferník z vojenských auto time s mečíkmi do toho puzdra (pekne svieti po tme:) ) ale je  o pár mm väčší priemerovo ako ciferník  SP2-kový. A u týchto špeciálov z Eltonu zmenšenie ciferníka až tak nekričí :)

Mne by spíš zajímalo jak drží ten cifr na strojku..

Odkaz ke komentáři

Tak dneska smůla. Byl jsem na poště vyzvednout dvoje primky z Aukra, jedny sporty II a jedny vinatge oblekovky s cal. 50 a obojí jsou stržené (kua, jak se tomu odborně říká?.. prostě na konci natahování to přeskočí a člověk by mohl natahovat do nekončna).

Přitom od dvou různých lidí...

Tak zvažuju, jestli si říct o slevu a vyměnit strojky nebo jim to poslat zpátky... co vy na to?

Odkaz ke komentáři

Je tady vlákno "Rozborka kal.68" a byly tam pěkné fotky kroku za krokem, ale nějak je nevidím.Někam se ztratily.Asi do smetiště dějin.Možná by je někdo měl postahovaný.Jinak je to velice jednoduchý a při troše zručnosti do deseti minut hotový.Jen pozor na závity u ozubeného kola perovníku, nebo jak se tomu nadává, a to že u kalibbrů 50/52 je levý závit a u kal.68 je závit pravý.Pozor na dotahování, rády se ukroutí hlavičky.Hodinky hold nejsou lokomotiva.Takže s citem.A než budeš povolovat a rozebírat tak je nutný mít hodinky buď úplně dotikaný (nenatažený) nebo budeš muset vypustit pero ručně.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem tam nahrál jeden obrázek s vysvětlením, doufám, že to nebude vadit.Jinak na fotce 8 a 9 v druhé sadě obrázků je vidět pérovník po sundání můstku pérovníku.Na mém přiloženém obrázku je naznačeno červeně pod číslem dva kolo pérovníku a šroubek který se má vytočit a kolo sundat.Pod číslem jedna -žlutě jsou naznačeny šroubky co se pak musí vytočit, aby šel sundat můstek.Je možné že kal. bude osazen třetím šrafovaným šroubkem, tak ten musí taky ven.Samozřejmě že je nutné předem vyndat kalibr z pouzdra po předem vytažení korunky.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...