Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 232
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ještě jen dotaz na průhled pane P. pomohlo by kdyby nám stačilo sklíčko plastové?

Odesláno

Ne, to by bylo prakticky nereálné a když už reálné tak každopádně podstatně dražší a není to dáno cenou skla. S tím minerálním nebo safírovým je to pro nás v podstatě známá práce, ale ten plast se chová jinak.

Odesláno
No, ty 2.000,- Kč by byla tak asi horní hranice, kdy bych byl ochoten šmátnout do peněženky. Ale je to dost na hraně, zvlášť když uvážím, že jsem dnes za 1700,- koupil NOS Švýcary se strojkem ETA komplet v nerezi.

No tak si k nim nech udělat za dvacku průhledná dýnka ve Švýcarsku :D

Odesláno
Když kalkuluji cenu proskleného dýnka pro Sport II, vycházím z ceny 1200,-Kč za dýnko Sport Igen a upravuji ji o cenu 3D reliéfní signifikace.

V každém případě bychom to dýnko připravili tak, aby se dalo použít pro obě provedení. Myslím, že 3D reliéfní signifikace dýnka řeší otázku jednoznačné rozlišitelnosti původního a dodatečného provedení, a tím i rozlišení pro laickou veřejnost, která třeba neví, že Sport IIgen neměly prosklená nerezová dýnka již v roce 1982.:)

Nechci, aby to vypadalo, že nějak napadám cenu. Na její stanovení má Prim jako výrobce právo. Ale připadá mi zvláštní, že skoro polovinu konečné ceny tvoří označení výrobku, které zákazník nepožaduje a je tam jen pro ochranu výrobce. Nic proti tomu, věřím, že cena 3D popisu je správná. Ale pokud Prim trvá na jednoznačném označení svého výrobku pro své potřeby, měl by nést náklady on a ne zákazník. Připomíná mi to praktiky Microsoftu, kde 95% programového kódu kontroluje, jestli je podukt legální a zbytek koná "užitečnou práci" :D

Odesláno

Já to beru jako podmínku, přes kterou nejede vlak (označení dýnka) a tím pádem se to sune do celkových nákladů a O.K. A pak ať se zájemce rozhodne.

Odesláno
Když kalkuluji cenu proskleného dýnka pro Sport II, vycházím z ceny 1200,-Kč za dýnko Sport Igen a upravuji ji o cenu 3D reliéfní signifikace.

V každém případě bychom to dýnko připravili tak, aby se dalo použít pro obě provedení. Myslím, že 3D reliéfní signifikace dýnka řeší otázku jednoznačné rozlišitelnosti původního a dodatečného provedení, a tím i rozlišení pro laickou veřejnost, která třeba neví, že Sport IIgen neměly prosklená nerezová dýnka již v roce 1982.:)

Nechci, aby to vypadalo, že nějak napadám cenu. Na její stanovení má Prim jako výrobce právo. Ale připadá mi zvláštní, že skoro polovinu konečné ceny tvoří označení výrobku, které zákazník nepožaduje a je tam jen pro ochranu výrobce. Nic proti tomu, věřím, že cena 3D popisu je správná. Ale pokud Prim trvá na jednoznačném označení svého výrobku pro své potřeby, měl by nést náklady on a ne zákazník. Připomíná mi to praktiky Microsoftu, kde 95% programového kódu kontroluje, jestli je podukt legální a zbytek koná "užitečnou práci" :D

Asi si dobře nerozumíme. Ta signifikace je tam nutná pro ochranu poctivých sběratelů, kterých je mezi vámi také mnoho a nadšených sběratelů-začátečníků, kterým by to mohlo zamotat šišku a přivodit zklamání. Snažíme se nést určitou zodpovědnost i za investice, které už sběratelé do svých sbírek vložili a výrazným způsobem rozlišit co je originál a co novodobá stavebnice z originálních dílů a co nepůvodní garážová výroba (kdyby se to přeci jen někomu povedlo). Chceme se chovat tak, aby hodnota původních hodinek přirozeným způsobem rostla a k tomu je potřeba vytvořit určité prostředí důvěry. Ani vy byste nesbíral hodinky, jejichž výrobce vám podráží nohy.

Ti skuteční sběratelé jsou velmi slušní a odborně zdatní lidé s určitými morálními zásadami. Určitě by se neozývali tak hlasitě jako ostatní, kterým jde jen o cenu, ale kdybychom je zklamali připravili bychom je o značnou část nadšení, se kterým svou zálibu provozují. Pro mě má tato záliba obrovský význam. Tito lidé nám pomáhají mapovat naší historii, katalogizovat ji a občas nám i přenechají nějaké hodinky pro naše vlastní muzeum. Jsou to skuteční restaurátoři naší historie, takže se vždy budu snažit, aby naše kroky pamatovali i na jejich zájmy.

Odesláno

Asi si dobře nerozumíme. Ta signifikace je tam nutná pro ochranu poctivých sběratelů, kterých je mezi vámi také mnoho a nadšených sběratelů-začátečníků, kterým by to mohlo zamotat šišku a přivodit zklamání. Snažíme se nést určitou zodpovědnost i za investice, které už sběratelé do svých sbírek vložili a výrazným způsobem rozlišit co je originál a co novodobá stavebnice z originálních dílů a co nepůvodní garážová výroba (kdyby se to přeci jen někomu povedlo). Chceme se chovat tak, aby hodnota původních hodinek přirozeným způsobem rostla a k tomu je potřeba vytvořit určité prostředí důvěry. Ani vy byste nesbíral hodinky, jejichž výrobce vám podráží nohy.

Ti skuteční sběratelé jsou velmi slušní a odborně zdatní lidé s určitými morálními zásadami. Určitě by se neozývali tak hlasitě jako ostatní, kterým jde jen o cenu, ale kdybychom je zklamali připravili bychom je o značnou část nadšení, se kterým svou zálibu provozují. Pro mě má tato záliba obrovský význam. Tito lidé nám pomáhají mapovat naší historii, katalogizovat ji a občas nám i přenechají nějaké hodinky pro naše vlastní muzeum. Jsou to skuteční restaurátoři naší historie, takže se vždy budu snažit, aby naše kroky pamatovali i na jejich zájmy.

V pořádku, názor výrobce je rozhodující a zájem zákazníků ukáže, jestli je cena správná. Dokud tu nebude konkrétní nabídka od někoho, že to vyrobí levněji, nemá smysl o ceně diskutovat. Ale myslím, že se hned tak někdo nenajde. Možná, že by to byl někdo schopný pro sebe udělat, pokud má přístup ke strojnímu vybavení, ale těžko to bude prodávat ve velkém, protože na tom nezbohatne.

Odesláno

Ale já bych třeba strojní vybavení měl, ale nebudu to dělat ani pro sebe! Je to tak náročná práce (pro mě), že pokud ho budu chtít, tak ho raději koupím. jenom než to správně vyměříš, uděláš si výkres a vyrobíš, tak z toho zezelenáš :)

Prostě jak psal 31682, že na malé série nemá cenu CNC, tak v tomhle případě se ruční výroba nevyplatí vůbec a bude cenově nevýhodná. A pro prima je výhodnější mít hotový program, aby mohl kdykoli přivyrobit další kusy.

to VS: cena je "správná", jaká by měla být? Jsem asi blbej, protože sám sobě kopu jámu, protože to dýnko jednou třeba budu chtít taky.

Co vítám je nápad Prima označovat repliky ND. Pak bych ale očekával, že budou volně v prodeji a ne jen použity k renovaci v Eltonu.

Odesláno
Ale já bych třeba strojní vybavení měl, ale nebudu to dělat ani pro sebe! Je to tak náročná práce (pro mě), že pokud ho budu chtít, tak ho raději koupím. jenom než to správně vyměříš, uděláš si výkres a vyrobíš, tak z toho zezelenáš :)

Prostě jak psal 31682, že na malé série nemá cenu CNC, tak v tomhle případě se ruční výroba nevyplatí vůbec a bude cenově nevýhodná. A pro prima je výhodnější mít hotový program, aby mohl kdykoli přivyrobit další kusy.

to VS: cena je "správná", jaká by měla být? Jsem asi blbej, protože sám sobě kopu jámu, protože to dýnko jednou třeba budu chtít taky.

Co vítám je nápad Prima označovat repliky ND. Pak bych ale očekával, že budou volně v prodeji a ne jen použity k renovaci v Eltonu.

Přesně. Když to vezmeš jako výzvu a umíš to, tak se do toho pustíš a po několika měsících a 20 zkažených kusech to nakonec vyrobíš :) Pokud svou práci, jako koníčka, nepočítáš, máš to zadarmo, komerčně je to sebevražda a proděláš kalhoty :)

Když to někdo koupí za 10000, je správná cena 10000, když to nikdo nekoupí ani za 1000, je třeba jít s cenou níž nebo se na to vykašlat. Když to Prim vyrobí za 2000 a někdo nabídne za 500, má Prim smůlu. Ale to je jenom kdyby. Konkrétní nabídka je jedna a myslím, že žádná další od někoho jiného nebude.

Odesláno

Ahoj, pro všechny diskutující a píšící. Přečetl jsem si po delší době některé příspěvky (abych byl v obraze) a musím přispět s trochou (doufám, že odbornou) do této mlýnice.

/Jinak jsem, nejenom díky speciálním přáním zákazníků, absolutně časově zaneprázdněn, to pro ty co si myslí, že vím a mlčím./

Chci se vyjádřit k UNIVERZÁLNÍMU víku pro NH Prim cal. 68 a 69/96. Myslím, že to není dobrý nápad a proberu to i s Ing. Prokopem - Prim. Víko by bylo VYSOKÉ, aby se vešel rotor u automatů 69/96 a oproti originálu ještě vyšší o minerální sklo se zámkem (běžné minerální sklo má tl. 1-1,1mm, tenčí již nemá parametry odolnosti a WR). U cal. 68 by toto víko opravdu hodně (a hlavně zbytečně) zvyšovalo výšku NH a nebyl by ani hezký pohled do stroje -- ztrácel by se v "hlubinách". Hodinky jsou přitom docela příjemné na běžné nošení a opravdu hodně lidí na ně nedá dopustit. Podle mne je dobrá varianta Sportů II se samonátahem 69/96 a s nerezovým pouzdrem. Spolehlivé NH.

Je potřeba se tedy domluvit o DVOU variantách. Prosklené víčko i tak zvýší výšku běžných Sportů II. ;)

Odesláno

Jaroslav: a jejda :( Takže aspoň varianta klasických Sport II s kalibrem 68 je průchodná. Bude to zvýšení markantní? Mám představu, že do 3 mm by to bylo únosné a hodinky by se tím ještě nedeformovaly.

Odesláno

Prime, vítám vás opět v rundě: :)

Jjak to děláte s novými pouzdry na sportII, ty taky datujete? A jak s diplomaty a jak se sportI ? Jinak pochopitelně označování originálních dílů se dělá. Jen by mělo být všude, ne?

Nestačil by tedy certifikát, jako na linea l.e.? Jména hloupých....... Vydáváte vůbec certifikáty na svoje renovace? Já jsem žádný nedostal, účet snad postačí.

Jinak pánové, děkuji za uznání, můj odhad byl přesný :D A to fakt nejsem strojař ekonom ani průmyslník :D

Odesláno
Za dva potvrzuji objednávku na 1kus

2Foundryman

Ty švýcary za 1700,- byly vyrobeny v jak veliké serii? 50 kusů?

Honzo, to mne celkem nezajímá :) Řídím se subjektivně mým mezním užitkem ve vztahu k mým mezním nákladům, neposuzuji Primovy náklady.

Odesláno

Myšlenka Prim original parts je docela zajímavá. Časem o prosklené dýnko budu mít zájem, ale bohužel ne v tento moment. Ještě vymyslet inovaci plastové lunety, aby nebyla tak citlivá na otěr a Prim SportII budou super hodinky na nošení...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...